Joop

Christianne van der Wal moet steeds alle shit van Wopke Hoekstra opruimen

  •    •  
14-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2296 keer bekeken
  •  
boeren

Minister Christianne van der Wal van stikstofzaken wordt steeds door de Tweede Kamer ter verantwoording geroepen. Maar valt haar wel zoveel te verwijten? Het is immers CDA-leider Wopke Hoekstra die de boel voortdurend in de stront laat zakken. Omdat hij bang is voor de boze boeren. Niels van der Laan en Jeroen Woe van Even Tot Hier over politiek met een luchtje.

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (22)

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout15 mei 2023 - 11:41

Ik feliciteer Christianne van der Wal met haar aanpak de provinciale lucht te klaren door de veestapel in te krimpen.

4 Reacties
LaBou
LaBou 15 mei 2023 - 17:06

Welke aanpak? Tot nu toe is geen er geen ene fluit gebeurd en ruziën ze nog steeds over teksten.

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout15 mei 2023 - 19:38

Ze is de enige die de rug enigszins recht houdt tegen guurrechts dicterend gemelijk geboerte, dat vind ik al heel wát.

LaBou
LaBou 15 mei 2023 - 20:58

Dat mag waar zijn maar er zijn resultaten nodig. En die krijgen we van haar ook niet.

Vurukkulijk
Vurukkulijk16 mei 2023 - 7:01

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

GeenProbleem
GeenProbleem15 mei 2023 - 5:42

Van der Wal is een lichtgewicht die totaal niet weet waar ze mee bezig is, maar Wopke Hoekstra is dat ook. Wat een zooitje is het toch.

13 Reacties
Zandb
Zandb15 mei 2023 - 10:02

Probleem En hoe zit het met uw gewicht?

PVDB2
PVDB215 mei 2023 - 12:49

Misschien moet je zelf eens kandidaat stellen voor de gemeenteraad. Als je het goed doet kan je na een periode zomaar wethouder worden. En als je dat goed doet kan zelf gevraagd worden naar Den Haag te komen. Kan je zelf de problemen aanpakken en oplossen. Zeuren is makkelijk. Kritiek leveren ook. Zeker in de oppositie. Sommige doen het als 17 jaar. (Inter) Nationale Wet en regelving. Het is wat hé. Maar je zal je er aan moeten houden. Zoals de politiek rechtsen vinden dat anderen in de EU dat ook moeten. Dat de VVD "leeg"en incapabel is weten we al lang. Maar nu een minister die de wet en regelgeving wil volgen en het recalcitrante gedrag van McKinsy mannetje die hopeloos tegenstribbelt in plaats van zijn rug recht te houd en aktie onderneemt. Maar zoals we van vroeger weten is de CDA de grootste draaideur van "meningen" en beleid.

GeenProbleem
GeenProbleem15 mei 2023 - 13:03

@pvdb2 ‘ Zeuren is makkelijk. Kritiek leveren ook. Zeker in de oppositie. Sommige doen het als 17 jaar. ’ En dat komt uit jouw mond? 😂

GeenProbleem
GeenProbleem15 mei 2023 - 13:03

@pvdb2 Wopke is tevens mijn baas, daar mag ik echt wel kritisch op zijn.

GeenProbleem
GeenProbleem15 mei 2023 - 13:08

@pvdb2 ‘ Maar je zal je er aan moeten houden. Zoals de politiek rechtsen vinden dat anderen in de EU dat ook moeten. ’ Dus? Maar meteen het Dublin akkoord strikt handhaven?

PVDB2
PVDB216 mei 2023 - 7:46

GP: Ik zeur geen 17 jaar. En ben ook geen PVV-stemmer. God beware me. Onze blond/grijze Putin muppet heeft nu 10 zetels in de peilingen. En dat werd tijd. Zeuren is iets anders dan de realiteit beschrijven van zaken GP. Zeuren hoor ik op dit forum (extreem) rechtse mensen doen. Nu zijn feiten niet het sterkste punt voor (extreem) rechts, het ontkennen wel (van wetenschappelijke feiten). Het tegenstribbelen van (extreem) rechts hierin zorgt dan ook voor de nodige humor. En als dat niet meer lukt gaat men de pijlen richten op de persoon. Zoals het antwoord waar ik nu op reageer. Dat men zal moeten handelen is 1 ding, dat zal je niet alleen kunnen, heeft raakvlakken met andere dossiers. VDW durft in ieder geval de taak en verantwoordelijkheid aan. Het zijn eerder de ander die licht gewicht zijn. Die niet de ballen om échte maatregelen te nemen. Bang voor electorale afstraffing. Je zit daar om beleid te maken, problemen op te lossen. Kan je net zo goed gelijk goed doen aangezien de gebrekkige oppervlakte waterkwaliteit over een paar jaar een probleem gaat worden. En het dezelfde personen betreft die hier een grote oorzaak in hebben.

PVDB2
PVDB216 mei 2023 - 7:57

@GP: Fijn voor je dat Wopke je baas is. In feite gooit hij de deur op slot. Van de economie, de bouw. Wat betreft het Dublin akkoord zal je moeten overleggen met de betrokken EU-landen. Volgens mij ging Rutte daarvoor naar Italië. Je zal de EU nodig hebben op de vier grote vlakken: economie, energie, veiligheid en milieu. Voor een deel zullen er asielzoekers bij horen. Want zij zullen een deel van de economie gaan uitmaken de komende decennia. Maar inderdaad wel gereguleerd. Voordeel is dan weer dat er miljoenen euro’s aan remittances richting het thuisland gaat.

GeenProbleem
GeenProbleem16 mei 2023 - 11:15

@pvdb2' 'oor een deel zullen er asielzoekers bij horen. Want zij zullen een deel van de economie gaan uitmaken de komende decennia. Maar inderdaad wel gereguleerd. Voordeel is dan weer dat er miljoenen euro’s aan remittances richting het thuisland gaat. ' Onzin, ze maken geen deel uit van de economie want ze zitten voornamelijk aan de ontvangende kant. 'Voordeel is dan weer dat er miljoenen euro’s aan remittances richting het thuisland gaat. '' Van Nederlands belastinggeld? Dit meen je serieus??

GeenProbleem
GeenProbleem16 mei 2023 - 11:15

@PVDB2 'Zeuren is iets anders dan de realiteit beschrijven van zaken GP.' Ja zo lust ik er ook nog wel een paar..

PVDB2
PVDB216 mei 2023 - 11:30

GP: Daarnaast heb je te maken met andere departementen. Als die geld willen voor een bepaald dossier zal dat invloed hebben op de staatsfinanciën. Dan is het de vraag of je dat wil toekennen of niet. Men weet nog steeds niet waar de 5 miljard euro onder het bewind van De Jonge gebleven. Buiten de aankoop van waardeloze mondkapjes van 100 Miljoen. Wat een zooitje was dat inderdaad toch. Het asieldossier zal je in Europa moeten oplossen. Als landen als Italië en Griekenland niet behulpzaam bent in bepaalde zaken zij op hun beurt niet echt gewillig het asielprobleem aanpakken. Je zal de oorzaken moeten aanpakken. Want deze landen, voornamelijk Sub Sahara zullen met meer problemen te maken als economie, werk, brood op de plank. Van het platteland naar de stad naar het noorden, naar Europa. Roepers zoals Blondie, Sherry en andere komedianten die vooral belastinggeld kosten zullen de problemen niet oplossen. Ook al heeft men vaak de kans gehad. Maar me weet dat men dezelfde verdragen, problemen, wet- en regelgeving te maken krijgt. Het zou dan gezichtsverlies en beeldvorming die men nu nog probeert op te houden verliezen. Stemmen op nutteloze figuren als Wilders is dan ook Geen Probleem. Ook voor Geert zelf niet die inmiddels dankszij de goedgelovigen rechtse rakkers miljonair is.

PVDB2
PVDB217 mei 2023 - 16:05

Probleem: Te lui om het woord remittances op te zoeken? Dat heeft weining met belastingeld te maken. Maar ja zoals ik al zie: Extreem rechts; veel feiteloos geklets uit de nek zonder dat men zich gaat verdiepen. We zullen er mee moeten dealen.

PVDB2
PVDB217 mei 2023 - 16:59

GP: En daarnaast is lezen blijkbaar een probleem. Dat vroeger blijkbaar dus als zo te zien. Ik zeg niet dat ze allemaal een deel van de economie zijn, maar dat zullen er door vergrijzing van de arbeidsmarkt er meer zullen worden. Je hebt nu al problemen om mensen te krijgen. Dus je zal er meer nodig hebben. Zeker onder de statushouders. Veel asielzoekers mogen niet werken. Die wel werken mogen vaak niet of maar voor maximaal 24 weken. Maar dan moet je weer gaan Googlen. Te veel moeite. Liever een biertje en sjekkie op de bank zitten. Het lijkt wel Fred Onderbuik.

PVDB2
PVDB218 mei 2023 - 10:27

EnGP: een beetje te lui om het woord remittances op te zoeken? Zoals we gewend zijn van extreemrechts; feiten loos gezwam uit de nek zonder zich te verdiepen in onderwerpen. Remittances heeft weinig met belastinggeld te maken. Maar ja het is een "vreemd" woord hé. En dan word het geestelijk al snel belastinggeld.

Ejoth
Ejoth15 mei 2023 - 5:38

Ik houd wel van het sarcasme van Even tot hier. Maar na een aantal uitzendingen wordt het een beetje flets. Het zou voor het programma goed zijn ook links op de hak te nemen. Zelfreflectie. Dan wordt het programma een topper.

2 Reacties
IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk15 mei 2023 - 8:36

Dat gaan ze niet doen, want dat is voor hen te makkelijk. Dan hebben ze geen uitdaging meer.

vdbemt
vdbemt15 mei 2023 - 15:22

Links heeft niet zoveel te vertellen in NL. Het is vooral rechts dat de klok slaat. En ook al slaat dat de klok regelmatig en lang mis (gas Groningen, toeslagenaffaire, woningmarkt, etc, etc, ) ze blijven de meerderheid houden. Dat komt toch allemaal voort uit rechts beleid. Links is (helaas) te weinig aan zet, om veel kritiek op te hebben.

Eric Minnens
Eric Minnens15 mei 2023 - 4:28

'Even tot hier' is mij te gelikt. Maar... goed dat het er is, als tegenwicht tegen bijvoorbeeld ON en WNL op zondag. De grappen en grollen trekken publiek dat anders misschien niet naar standpunten /kritiek uit linkse hoek zou kijken.

Mathijsco
Mathijsco14 mei 2023 - 21:08

We hebben het hier toch over -wat tegenwoordig heet- de BV Nederland? Welnu, interne kabinetsaangelegenheden: daarvoor moet u bij de afdeling HR zijn. Ik als inwoner van dit land (hierna te noemen noemen 'klant') voel mij slecht behandeld door dit bedrijf waarvan ik gedwongen ben de zeer matige rotzooi af -en tot mij- te nemen. Het doet valse beloften en banadeeld en discrimineert honderdduizenden andere klanten, Ik vraag me serieus af waar ik een klacht kan indienen. Bij de klantenservice -als die er al niet uitligt wegens aanhoudende ICT-problemen- roept men 'dat de wet nou eenmaal de wet is', en verwijzen ze me standaard door naar een of andere website: die er dan weer uitligt. U heeft een klachtenpersona -'ombudsman'- die klachten moet afhandelen, maar zelf inmiddels aangeeft dat hij de klachten niet meer aankan. Eigenlijk vinden vrijwel alle klanten dat u de tent definitief moet dichtgooien. Als u die gedwongen winkelnering niet had gehad, was u al lang failliet geweest en had de curator u in persoon aansprakelijk gesteld wegens paulianeus handelen en wanbestuur.