Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Van der Steur loog Tweede Kamer voor over bonnetjes Teevendeal

  •  
23-01-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
90 keer bekeken
  •  
vdsteurpinokkioklein
De VVD heeft zich opnieuw in de nesten gewerkt met de bonnetjesaffaire over de Teevendeal. Uit een tot nu toe geheime e-mail van minister Ard van der Steur blijkt dat hij bewust belangrijke informatie heeft achtergehouden voor de Tweede Kamer en er vervolgens over heeft gelogen. De mail is in het bezit van Nieuwsuur-verslaggever Bas Haan, die in het boek De rekening voor Rutte de werkwijze van het kabinet-Rutte tijdens de affaire reconstrueert.
Geheime notitie Aan het begin van de affaire werd in een geheime gespreksnotitie opgenomen welke details en bedragen staatssecretaris Teeven zich herinnerde en die informatie verdween vervolgens in een kluis van het kabinet. De Tweede Kamer vroeg gedurende de hele Teevendeal-affaire herhaaldelijk om exact die informatie, maar kreeg destijds van minister Opstelten te horen dat die niet meer aanwezig was.
Gedonder Nu blijkt dat Van der Steur niet alleen inzage had in het geheime document, maar dat hij ook in heeft zitten schrappen. Met toevoegingen als ‘dit levert gedonder op, aanpassen’, ‘weghalen, nodigt uit tot discussie’, zorgde de hij ervoor dat in de uiteindelijke antwoorden aan de Kamer ook de passage met cruciale informatie over de deal waarin Fred Teeven als officier van justitie miljoenen overmaakte aan drugscrimineel Cees H. uit de Teevendeal werd geschrapt. VVD-Kamerlid Van der Steur, die minister Opstelten adviseerde om de Tweede Kamer voor te liegen inzake de Teevendeal, werd vervolgens beloond met zijn baan, nadat Opstelten het veld moest ruimen.
Ook premier Rutte wist van het gespreksverslag met de bedragen die Teeven zich herinnerde, maar ontkende publiekelijk zelfs het bestaan van de notitie.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (125)

Poezenmens
Poezenmens25 jan. 2017 - 14:52

De tijd van 'zeer bekwame', (Wim Kan) politici in de VVD, zoals Dijkstal, Geertsema, Toxopeus, Van Someren, Winsemius lijkt definitief voorbij.

endpvangs
endpvangs25 jan. 2017 - 14:36

Het zou best eens kunnen dat v.d. Steur morgen het onderspit gaat delven. De coalitie is nu al bezig voorbereidende beschietingen op elkaar uit te voeren in verband met de verkiezingen van 15 maart en denk dat de PvdA met het (terecht) wegsturen van de minister in dat kader een daad wil gaan stellen.

rbakels
rbakels25 jan. 2017 - 12:48

Dat Van der Steur niet terug kan komen als minister is zonneklaar, maar ik begin me nu ook af te vragen of hij wel terug kan naar de advocatuur waar hij ooit uit kwam. Of is hij juist geknipt als advocaat voor kwade zaken?

Meta Foor2
Meta Foor225 jan. 2017 - 11:27

de vraag is : wie spint er garen bij deze blunderingen op VVD post Justitie : trekt het meer stemmers aan die grote sympatie hebben voor gegoochel met nota's?, gaan VVD-ers die het ethisch hoog hebben nu naar de PVV ? Gaan PvdA-ers massaal weg omdat het allemaal onder het huidige kabinet viel ? Gaan de stemmers naar D66 vanwege de grote gelijkenis Steur en Pechtold ? Of is het gewoon een truukje van Rutte om de aandacht van zijn Ukraine deal af te leiden

Break on through
Break on through25 jan. 2017 - 10:23

Waarom stemmen mensen nog op deze club van notoire leugenaars, wannabe fascisten, illegale weedkwekers, corrupte machtswellustelingen en politiestaatliefhebbers? Stop met VVD stemmen.

2 Reacties
Jan Klaasen
Jan Klaasen25 jan. 2017 - 20:34

Dit is het beste commentaar dat ik in jaren op een column heb gelezen.

Jo4Hanna
Jo4Hanna26 jan. 2017 - 0:18

Eens

Zandd
Zandd25 jan. 2017 - 7:19

Ik vind dat er veel te hard over die van der Steur wordt geoordeeld en ik wil bij deze een goed woordje doen voor deze man. Wat ik toch even wil zeggen: niet iedereen is intelligent of kan iets bijzonders. Ik ben van mening dat je dat mensen niet kwalijk kan nemen. Van der Steur is weliswaar iemand die knap met de aardappel in de keel kan praten, maar is van nature niet ruim bedeeld met zoiets als capaciteiten. Zijn functie heeft hij alleen maar te danken omdat hij 1 van die koorballen was. Daar kan hij allemaal ook niets aan doen. Dus: iets meer respect voor van der Steur als het even kan.

3 Reacties
Libertain
Libertain25 jan. 2017 - 9:22

Heel erg duidelijk wat je voorlegt - van der Steur is incapabel voor zijn functie en daarom zand er over de structurele misstanden. Leugens, verdraaiingen, bewust gecreëerde misstanden - zand erover, doch waar is het dekseltje gebleven?

RU486
RU48625 jan. 2017 - 9:59

LOL. Volledig afbranden en dan schrijven dat je een goed woordje voor van der Steur doet. Ik rangschik het wel onder sarcasme.. :)

msj_meijerink
msj_meijerink25 jan. 2017 - 10:02

Zoals men bij Monty Python destijds al zei: wawawewawav, wawawewawa, kèrel!

Jan Klaasen
Jan Klaasen25 jan. 2017 - 0:54

De ware aard van de VVD komt weer eens naar boven.

Anoniempje4
Anoniempje424 jan. 2017 - 17:48

Maak een foutje bij het invullen van een formulier wat de overheid van je wilt hebben en je kan flink voor het leven getekend zijn laat staan dat je dingen bewust verzwijgt voor laten we zeggen de belastingdienst/UWV.

tijsraman
tijsraman24 jan. 2017 - 17:26

Dit was toch allemaal al bekend? http://www.ad.nl/binnenland/van-der-steur-voorspelde-in-brief-gedonder-teevendeal~ae3577ff/ Kunnen de Staten-Generaal niet een keer afspreken dat mensen die betrapt zijn op leugens, bedrog, manipulatie, gedraai, gekonkel en corruptie het passief kiesrecht ontnomen wordt? Dat zou het land beschermen voor nog meer intriges van een zekere rechtse partij.

3 Reacties
Irons
Irons24 jan. 2017 - 21:47

Ik vrees dat ze daar niet aan durven want voorwaar, van links tot rechts zijn ze niet in hun eerste leugen gestikt. Het blijkt moeilijk om altijd eerlijk, transparant en open te zijn in de politiek. 'Kereltje' Pechtold ontdekte dat al snel. Maar het heeft hem er niet van weerhouden om nu nog steeds, toch echt al over de datum, het premierschap na te streven. Het pluche zit kennelijk extreem lekker.

Jan Klaasen
Jan Klaasen25 jan. 2017 - 2:10

"Kunnen de Staten-Generaal niet een keer afspreken dat mensen die betrapt zijn op leugens, bedrog, manipulatie, gedraai, gekonkel en corruptie het passief kiesrecht ontnomen wordt?" Ik denk dat op termijn de hele 2de kamer dan leegloopt... Ennuh, ontneem ze ook gelijk het recht op wachtgeld, zijn we gelijk van het begrotingstekort verlost.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen25 jan. 2017 - 11:45

[het passief kiesrecht ontnomen wordt] Volstrekt mee eens. En daarnaast ook graag een verbod op een benoeming op een bestuurspositie in willekeur welke laag van het openbaar bestuur. En dat voor ALLE betrokkenen, Opstelten, Teeven, van der Steur en Rutte. En dan ook nog maar even de VVD verbieden, dat hoort zo te gaan met criminele organisaties.

Johan eldert
Johan eldert24 jan. 2017 - 16:11

Maar wat gaat de Minister President nu tegen Vd Steur zeggen in het kader van zijn "Doe normaal brief" Zal Rutte dezelfde maatstaven hanteren die voortvloeien uit die brief? Nee je behoort een buschauffeur niet te bespuwen, of ambulance medewerkers aan te vallen....noch dien je de Tweede kamer voor te liegen. Bij herhaling mag ik dus wel zeggen. Niet liegen is een toonbeeld van fatsoen. Het fatsoen waar Rutte zoveel waarde blijkbaar aan hecht. Dus zegt hij nu tegen vd Steur ook: Pleur maar op! Want was het niet integriteit waarin de VVD het voortouw in zou nemen als grootste partij. Het goed voorbeeld geven?

Jo4Hanna
Jo4Hanna24 jan. 2017 - 16:04

Deze man is op grond van belangenstrengeling, voorkennis en doelbewuste misleiding ( + VVD-vriendjespolitiek) op een ministerspost terecht gekomen. Op grond van doelbewuste ( lees: opzettelijk) achterhouding van informatie tbv de 2e Kamer over een bijzonder lange periode ( = gelegenheid) heeft de man te derden male zijn ministeriele ambt getreden - en tevens tijdens een lopend onderzoek ( = obstructie) nagelaten ( onzorgvuldig; laakbaar) informatie te delen - zowel met de commissie als met de 2e Kamer. Er dient dus aangifte te worden gedaan bij de Officier van Justitie ovv indieningsverzoek strafrechtelijk onderzoek. Ruttte heeft een zware medeplichting alszijnde de MP die voortijdig onder Opstelten & Teeven - op de hoogte was en opzettelijk heeft nagelaten de 2e Kamer te informeren = betreding van de informatieplicht + treding van zijn ambt als MP cq onwaardig

oudsaider2
oudsaider224 jan. 2017 - 14:19

Zoals eerder opgemerkt. Het gaat niet -meer- om de zaak zelf. Absoluut onaanvaardbaar zou moeten zijn dat kamerleden die de regering behoren te controleren leden van die regering aanraden wat te delen met het parlement en vervolgens op grond van de verstrekte informatie de zaak toedekken. Elk parlementslid dat geen consequenties aan deze gedragingen verbindt staat voor mij gelijk aan landverrader.

Mostafa
Mostafa24 jan. 2017 - 14:10

De politiek betekend : Een glas, een plas en de dingen zo laten hoe het was.

Johan eldert
Johan eldert24 jan. 2017 - 12:06

bij RTL late night werd rutte doorgezaagd over de Teeven affaire. na de vraag of VVD nog te vertrouwen is [door een VVD'ster!] was na 3 sec stilte het antwoord : Nee bij de vragen over de brief werd hij wederom vast gezet[]weer door de VVD'ster] en kon hij geen fatsoenlijk verhaal meer overeind houden. Wat een campagne promotie moment moest worden, eindigde in een totale afgang voor Rutte.

3 Reacties
TruusB2
TruusB224 jan. 2017 - 13:15

Vraag is of de Haan zijn nieuws bewust vandaag in het nieuws heeft gebracht om deze promotie om zeep te helpen. Lijken wel Amerikaanse verkiezingen.

geen-mening
geen-mening24 jan. 2017 - 15:14

Wat mij daar vooral opviel is dat Humberto niet precies leek te begrijpen waar het nu om ging en wat de volgorde nou was en deze onwetendheid maar bleef etaleren in zijn vraagstelling. Normaal is de (ook mijn) kritiek dat hij niet kritisch (genoeg) is in zijn interviews en nu hij wel probeerde door te vragen leek ie niet voldoende geinformeerd c.q. op de hoogte.

Johan eldert
Johan eldert24 jan. 2017 - 16:04

truusB Ah het begint meteen alweer met je. De boodschapper verdacht maken en zo de aandacht afleiden van wat er werkelijk gebeurd.Namelijk dat de VVD bewust zaken heeft achtergehouden voor de TK. Dat is een politieke doodzonde. Temeer daar vd Steur plechtig had gezworen, tijdig uit het proces te zijn gestapt om zijn rol 'zuiver' te houden. Dus glasharde leugen. @Geen mening. Tan was inhoudelijk niet geheel bij. De VVD'ster des te meer. Dat zal Rutte pijn hebben gedaan.

Margaretha3
Margaretha324 jan. 2017 - 11:21

Overal het zelfde, een en al list en bedrog.

2 Reacties
Zandb
Zandb24 jan. 2017 - 11:35

Dat geldt u ook? Nou, lekker dan.

geen-mening
geen-mening24 jan. 2017 - 15:15

@ ZandB, mensen (allemaal) zijn onbetrouwbaar, welkom in de echte wereld!

poeslief
poeslief24 jan. 2017 - 11:03

De partij die steeds meer burgers in de gaten wil laten houden, omdat wij zo onbetrouwbaar schijnen te zijn, blijkt keer op keer een boterberg op haar hoofd te hebben. Zou een oorzaak kunnen zijn dat VVD leden denken dat geldingsdrang hetzelfde is als eergevoel? Dat er uit reacties blijkt dat juist al die voorstanders van telkens meer repressie, als het opzettelijke fouten/liegen/bedriegen van henzelf en/of hun vrindjes betreft, het geen enkel probleem vinden, ondersteunt dat door mij waargenomen gebrek aan eergevoel. Justitie loopt als organisatie hierdoor schade op, maar de Veel Vaker Dubieuze partij blijft doen alsof haar neus bloedt.

ElissenMike
ElissenMike24 jan. 2017 - 10:58

Staat Edith Schippers al paraat om de VVD (wederom) in de slachtofferrol te manoeuvreren door te spreken van een `politieke heksenjacht`?

1 Reactie
Bertien Sour
Bertien Sour24 jan. 2017 - 13:22

Doe mij aub een plezier om die dame Schippers te niet te benoemen in u reactie

ATM2
ATM224 jan. 2017 - 10:31

Tja, dat komt ervan als je geen kwaliteitseisen aan politici/bestuurders. Nu kun je natuurlijk heel veel woorden vuil maken aan het onbenul van deze zichzelf minister noemend persoon, maar bekijk het eens pragmatisch. Over minder dan twee maanden zijn er verkiezingen en daarna komt deze clown vast niet terug op zo een mooie positie. Dus alle energie die nu in dit heen en weer gebakkelei gaat heeft enkel en alleen als doel het beïnvloeden van de keuze van de kiezer bij de aanstaande verkiezingen.

Earl Johnson
Earl Johnson24 jan. 2017 - 10:29

Het is werkelijk waar ongelooflijk dat mensen die niet rijk zijn nog steeds op de VVD stemmen. Zelfs mensen met een bovenmodaal inkomen worden er niet beter op met de VVD aan het roer.

5 Reacties
Piet de Geus
Piet de Geus24 jan. 2017 - 12:53

"Het is werkelijk waar ongelooflijk dat mensen die niet rijk zijn nog steeds op de VVD stemmen." Wat een raar beeld heb je van mensen die wel rijk zijn, als je meent dat dat een mindere soort is die geen enkele moeite heeft met dit soort praktijken.

TruusB2
TruusB224 jan. 2017 - 13:39

Dus als u morgen rijk bent dan stemt u VVD?? Dit in tegenstelling tot Jan Mulder en Derk Sauer die zeggen SP te stemmen

Earl Johnson
Earl Johnson24 jan. 2017 - 17:33

"Wat een raar beeld heb je van mensen die wel rijk zijn, als je meent dat dat een mindere soort is die geen enkele moeite heeft met dit soort praktijken" Dat is toch niet wat ik zeg. Ik heb ook geld en profiteer ook van deze graaiende VVD kabinet. Dat betekend niet dat ik slecht ben, maar dat ik het niet snap dat mensen die geen geld hebben nog steeds op de VVD stemmen.

Molly Veenstra
Molly Veenstra25 jan. 2017 - 1:28

'Het is werkelijk waar ongelooflijk dat mensen die niet rijk zijn nog steeds op de VVD stemmen.' Dan is het net zo ongelooflijk, dat er rijke mensen zijn die stemmen op de SP. En toch zijn ze er.

Earl Johnson
Earl Johnson25 jan. 2017 - 10:19

Begrijpend lezen is voor sommige mensen lastig Betekent*

Phil2
Phil224 jan. 2017 - 10:25

De Commissie Oosting gaat natuurlijk ook niet vrijuit. Al eerder bestond het beeld dat één en ander was gebagatelliseerd of onbesproken gelaten. Wat erg is aangezien met het instellen van de commissie de suggestie is gewekt dat de onderste steen boven zou komen. Tijd dat Oosting zelf op het matje wordt geroepen... of dat Oosting zelf het initiatief neemt om het ontstane beeld recht te zetten. De man was abuis of hij heeft zich in de luren laten leggen.

Meta Foor2
Meta Foor224 jan. 2017 - 10:21

het zal wat moeite kosten om Steur te wippen; het is te hopen dat Dijkhoff niet net als zn voorganger zijn baas laf volgt , maar zijn plaats inneemt (ook al is dat symbolisch tot 15 mrt)

1 Reactie
Bertien Sour
Bertien Sour24 jan. 2017 - 13:32

Meta Foor: vdSteur hoeft niet gewipt te worden die heeft zichzelf al niet meer op de kandidaatl

Arie Roos
Arie Roos24 jan. 2017 - 10:06

Het is wel grappig om te zien hoe krampachtig VVD-ers hierop reageren door allemaal "maar ik wil dit helemaal niet weten, en volgens mij de kiezer ook niet" te blijven stamelen. Tsja, je moet toch wat als je aanhanger bent van de partij van het grote graaien ...

geen-mening
geen-mening24 jan. 2017 - 8:48

Iemand die als 2e Kamerlid, een minister van zijn eigen partij instrueert hoe die de kamer het beste kan voorliegen en vervolgens zelf minister van datzelfde departement wordt had al gewoon niet mogelijk moeten zijn. Al deze informatie die steeds naar buiten druppelt maakt het hele zaakje nog smeriger maar het stonk al vanaf het begin en het is dan ook zeer kwalijk dat politici die in media altijd zo hoog opgeven over democratie e.d. (PvdA, VVD, D66, GL enz.) dit gewoon hebben toegestaan. En dan vraagt men zich af waar het vertrouwen is gebleven. Dit keer komt het ook toevallig naar buiten maar durf wel te stellen dat dit normale praktijken zijn, kamerdebatten en de Kamer als controlerende macht van de regering is dus ook gewoon een farce.

1 Reactie
Johan eldert
Johan eldert24 jan. 2017 - 12:10

[Al deze informatie die steeds naar buiten druppelt maakt het hele zaakje nog smeriger maar het stonk al vanaf het begin en het is dan ook zeer kwalijk dat politici die in media altijd zo hoog opgeven over democratie e.d. (PvdA, VVD, D66, GL enz.) dit gewoon hebben toegestaan.] hoezo hebben de andere partijen dit toegestaan? het probleem is dat de Cie Oosting blijkbaar dit niet boven tafel wist te krijgen en de onderzoeksjournalist wel. Daarnaast ben je aan het jij bakken door de oorzaak en probleem bij andere partijen te leggen terwijl er maar 1 schuldig is, en dat is de VVD. ps: het dealen met criminelen komt trouwens van oorsprong wel uit de rechterhoek. Toentertijd VVD en LPF waren hier groot voorstander van, waar linkse partijen tegen, vanwege het corrumperende effect ervan. Waarvan akte.

Yovra
Yovra24 jan. 2017 - 8:14

De bonnetjesaffaire wordt de politieke versie van een Laurel en Hardy-klucht. Beroepspolitici die keer op keer op hetzelfde dossier de fout in gaan en zichzelf en het gezicht van de politiek enorm aan het schaden zijn.

1 Reactie
ATM2
ATM224 jan. 2017 - 10:33

Waren het maar beroepspolitici. Het zijn niks anders dan amateuristische opportunisten. Niet voor niets is het beroep van politicus zo ongeveer het enige beroep in Nederland waarvoor je geen kwalificatie nodig hebt. Als dat wel zo zou zijn vielen er veel door de mand.

Pietersen2
Pietersen224 jan. 2017 - 7:58

Ben het vaak niet eens met de toon of mening die geventileerd wordt op Joop. Echter, qua begeleidende foto's toch een compliment. Werkelijk heel goed geplaatst, ook deze weer

1 Reactie
ATM2
ATM224 jan. 2017 - 10:34

Er is nog ruimte voor wat extra neuslengte, iets in de trant van Pinokkio formaat.

Doofenschmirtz
Doofenschmirtz24 jan. 2017 - 7:47

Teeven en Opstelten zijn toch al afgetreden destijds? Moet nu iedereen die mee-sjoemelde in dit verhaal ook aftreden? De VVD heeft een blunder gemaakt door de inschatting dat het publiek zo'n kostbare deal met een crimineel niet zou accepteren en heeft dus over de hoogte van het bedrag zitten liegen. Dat is natuurlijk dom want als het uitkomt ben je ook direct je geloofwaardigheid kwijt als integere partij. Nou wordt er wel meer gelogen en achtergehouden in de politiek, zeker waar het gaat om deals met criminelen. In zekere zin moet dat ook, anders kan je geen deals sluiten. Niet alles hoeft (moet) openbaar zijn om zoiets effectief te laten zijn (je wil er immers informatie voor terug). Maar goed, dit is Nederland, waar de journalistiek geilt op ruzietjes, jokkebrokkende politici en controverse ("Henk zei dit, maar jij zei dat"). Punt is: Het gaat nergens over. Er is gelogen over een bedrag. Daar wordt nu al jaren over gezeverd en beweerd dat het vreselijk is, terwijl welbeschouwd zoiets onderdeel is van de schimmige wereld van de deals met criminelen, iets dat sowieso juridisch glad ijs is. Het wordt gebracht alsof de wereld ten onder gaat en daarin zit de echte schadelijkheid van dit soort ophef, omdat de echte zaken niet meer aan bod komen.

6 Reacties
Vuurrood
Vuurrood24 jan. 2017 - 10:10

Het gaat over leden van de VVD. VVD, een partij met de mond vol over normen en waarden. Hier wordt gewoon het ultieme bewijs geleverd dat de VVD liegen en bedriegen een uitstekend alternatief vind voor haar normen en waarden! Ineens moet ik denken aan de advertentie van Rutte gisteren! Doe wat je van anderen eist Rutte! Ophoepelen!

RoBru
RoBru24 jan. 2017 - 11:13

Doofenschmirtz, Ik ben het met je eens dat zaken vaak opgeblazen worden door journalisten (overigens niet alleen bij VVD'ers). Het is te vaak een kwestie van zuigen en rellen in de hoop op een jourmalistieke prijs. Veek kranten hebben van dit continu campagne voeren (voor de eigen agenda?) structureel beleid gemaakt, zo lijkt het. Maar hier is wat anders aan de hand: - dat het bedrag niet zo relevant is kan zo zijn - dat deals met criminelen altijd gevoelig zullen blijven liggen is zo klaar als een klont - dat hier tegelijkertijd een zekere vertrouwelijkheid wordt betracht is ook duidelijk - dat je voor hetzelfde 'vergrijp' niet ministers kunt blijven wegsturen is ook helder. Van der Steur heeft als parlementariër zijn toenmalige minister gesoufleerd en dit voor zijn collega-kamerleden geheim gehouden. Loyaliteit aan zijn eigen minister woog zwaarder dan zijn verantwoordelijkheid als kamerlid en zijn loyaliteit aan collega-kamerleden. Als deze twee zinnen hierboven 'waar' zijn is er strafrechtelijk wellicht niets aan de hand, maar Van der Steur is wat mij betreft dan op geen enkele manier meer te handhaven in het openbaar bestuur.

Johan eldert
Johan eldert24 jan. 2017 - 12:13

Het gaat niet over de deal zelf of de hoogte van het bedrag. het gaat erom dat het kabinet en de VVD als partij is gevraagd om volledige openheid. Dat hebben ze ook toegezegd en gesteld dat alles bekend is. maar feit is nu dat het kabinet en VVD dus keihard gelogen hebben. je weet wel, trumpiaanse feiten presenteren. en dat is onacceptabel in een democratie waar het kabinet verantwoording schuldig is aan de TK en EK. Die behoor je niet voor te liegen. Dus die ophef is meer en meer dan terecht. DAt je als vvd adept dat onder het tafelkleed wilt schuiven, tekent de opstelling binnen de VVD en zijn electoraat. Democratie? Is alleen maar lastig he. [vrij naar erdogan]

Piet de Geus
Piet de Geus24 jan. 2017 - 12:55

"Teeven en Opstelten zijn toch al afgetreden destijds? Moet nu iedereen die mee-sjoemelde in dit verhaal ook aftreden?" De vraag stellen is hem beantwoorden. Bovendien sjoemelde Van der Steur niet alleen toen mee, hij bleef het ook naderhand volhouden.

Doofenschmirtz
Doofenschmirtz24 jan. 2017 - 13:54

Johan, ik ben geen VVD adept, verre van. Maar ik vraag mij af hoe belangrijk dit allemaal is. De burger wil vaak tegenstrijdige oplossingen, zoals EN harder optreden tegen criminelen (de handschoen moet uit) EN dat alles eerlijk, open en vreedzaam blijft verlopen. Je kunt soms niet beide willen, of je blijft binnen de wet en maakt dus geen deals met criminelen, of je doet dat wel en ja, dan gebeuren dit soort zaken. Het is niet fraai, het is niet netjes, het is niet eerlijk, maar soms wel effectief (of niet). Maar dit is ook wat de burger kennelijk wil. Het is als met de vluchtelingendeal met Erdogan: We willen hier geen taferelen met dode kindertjes op het strand, dus zijn we blij met een vieze deal met Erdogan, die zeker weten ook niet goed voor die mensen zorgt, maar hij houdt het keurig buiten ons blikveld. De burger wil namelijk van alles, maar liever niet geconfronteerd worden met de keerzijde van zijn/haar wensen. Dus ik zeg: Jammer dan van deze deal, de VVD wilde graag harde aanpak en vuile handen maken, maar die vuile handen niet laten zien. Dan krijg je liegen en draaien en dat staat niet fraai. En dan moet soms iemand het veld ruimen. Dat is gebeurd. Mogen we nu bezig met echte zaken?

OlavM
OlavM24 jan. 2017 - 20:05

@ Doofenschmirtz: Je begrijpt nog steeds niet de kern van de huidige, wel degelijk belangrijke kwestie. Het betreft al lang niet meer het aan crimineel Cees H, vrijgegeven bedrag, “het bonnetje” enz. op zich, maar principiële kwesties als de staatsrechtelijke taakverdeling en het vertrouwen tussen de Tweede Kamer en de regering, om “politieke doodzondes” als liegen tegen en bedriegen van de volksvertegenwoordiging, e.d.

Don Quichote
Don Quichote24 jan. 2017 - 7:37

In dit kabinet zitten de PvdA en de VVD, beiden houden ze alle ministers en staatssecretarissen een hand boven het hoofd, een enkeling maag opstappen zolang dit het kabinet maar niet in gevaar brengt. Het is de PvdA die de blunders mede in stand houdt door niet op te treden. De VVD zit fout maar de PvdA faciliteerde.

6 Reacties
GerritHoltland
GerritHoltland24 jan. 2017 - 10:18

Altijd leuk hoe mensen de PvdA er weer bij slepen. De VVD doet al een eeuwigheid justitie en zit nu op alle niveaus in de shit (premier, minister, kamerleden) ,maar u moet het weer eens over de PvdA hebben.

ATM2
ATM224 jan. 2017 - 10:37

De PvdA laat deze minister echt niet voortijdig vallen, bang als ze zijn voor het resultaat bij de verkiezingen. Hoewel, nog geen twee maanden te gaan tot aan die verkiezingen, dus zou het de PvdA sieren als ze deze man nu wel wegsturen.

peter e
peter e24 jan. 2017 - 10:39

De winkelier zit fout omdat hij zijn koopwaar uitstalt zodat de dief er geen weerstand aan kan bieden het te stelen. De VVD verdedigen: je moet maar durven.

Margaretha3
Margaretha324 jan. 2017 - 11:22

Ach Gerrit zo gaat het al jaren met de pvv.

Johan eldert
Johan eldert24 jan. 2017 - 12:14

denk dat de pvda nog eens goede sier kan maken door nu Vd Steur te laten vallen. Anders geraken ze er zelf ook mee besmet

Peter Smit2
Peter Smit224 jan. 2017 - 14:22

Ik ben absoluut geen pvda-fan, maar dit is natuurlijk echt onzin. Het waren een vvd minister en staatssecretaris die moesten opstappen. Het was een vvd kamerlid die hielp met spinnen, het is datzelfde kamerlid die nu als minister de kluit weer belazert. Kortom, het is de vvd.

mjansen2
mjansen224 jan. 2017 - 7:17

De hele zaak stinkt en voor mij is iemand die bewust zaken doet met een crimineel ;door hem te betalen voor geleverde diensten zelf ook schuldig en houdt de criminaliteit in stand. Dat hier vervolgens door partijgenoten de hand weer boven het hoofd voor wordt gehouden vind ik ook kwalijk. De reactie van premier Rutte trouwens ook . Als hij werkelijk wat wil doen aan de "verhuftering"van Nederland zal hij moeten beginnen in zijn eigen partij en met zijn eigen beleid en schoon schip maken met de "hufters"in zijn eigen partij. In een land waar criminelen binnen worden gehaald in talkshows op de tv als "knuffelcrimineel" is wat mis met de moraal! En politici met een belangrijke voorbeeldfunctie moeten dit voorleven en waarden uitdragen als betrouwbaarheid, eerlijkheid en transparantie. Alle corruptie en nepotisme van politici bestrijden dus ook het gelieg van vd Steur bestraffen!

1 Reactie
Libertain
Libertain24 jan. 2017 - 9:14

("...is iemand die bewust zaken doet met een crimineel ;door hem te betalen voor geleverde diensten zelf ook schuldig en houdt de criminaliteit in stand...") Helemaal correct. Daarom reiken corruptie en criminaliteit dermate ver en hoog in de establishment.

Grote Jongen
Grote Jongen24 jan. 2017 - 7:07

Van der Steur is juist heel slim bezig. Die is daar juist neergezet omdat hij een hele dike huid heeft. Zijn enigste taak is het deksel op de doofpot hound, ondertussen zoveel mogelijk vervelende dossiers onvindbaar en onbruikbaar maken en ondertussen Rutte uit de wind houden. En daarna wordt hij weggepromoveerd en mag de kasteelheer zijn zakken vullen. En de PvdA laat dit toe omdat ze te bang zijn voor vroege verkiezingen.

2 Reacties
Ryder
Ryder24 jan. 2017 - 13:31

"Die is daar juist neergezet omdat hij een hele dike huid heeft." Ik dacht meer aan andere dikke lichaamsdelen, zoals een dikke duim. Overigens zal het wegsturen van deze minister zo vlak voor de verkiezingen, geen enkel gevolg hebben voor het kabinet. Zelfs bij een kabinetscrisis worden de verkiezingen uiteraard niet vervroegd. Hij zal ook niet vervangen worden. De staatssecretaris zal het erbij doen.

OlavM
OlavM24 jan. 2017 - 19:49

@ Ryder: Op zich is dat juist. Maar toch is het van belang. Een eventueel aftreden of wegsturen van de minister is wel een belangrijk politiek feit, en zeker ook het eventueel demissionair worden van het kabinet, want dan mogen alleen de lopende zaken worden behandeld, en geen belangrijke nieuwe politieke beslissingen worden genomen.

Hertog Jan2
Hertog Jan224 jan. 2017 - 6:47

Moeten deze verkiezingscampagnes niet gaan over zorg, werk, inkomen, onderwijs ? Die Ard van der Steur dat is al met nog twee maanden te gaan een gepasseerd station. Nu krijgen wij weer een dag gezeur over een briefje in de map van Oosting.

6 Reacties
pieterkamper
pieterkamper24 jan. 2017 - 7:41

Terwijl elke gek kan zien dat de wereld ingrijpend aan het veranderen is, houden onze volksvertegenwoordigers zich bezig met een dom liegende minister, die al lang had moeten worden weggestuurd wegens verregaande incompetentie.

Doofenschmirtz
Doofenschmirtz24 jan. 2017 - 7:49

Helemaal mee eens. Dit verhaal gaat nergens over en is al afgedaan met het aftreden van Teeven en Opstelten. Mag deze affaire gewoon overgeslagen worden?

Vuurrood
Vuurrood24 jan. 2017 - 9:02

liegen loont?

Hertog Jan2
Hertog Jan224 jan. 2017 - 10:55

Vuurrood, dat heet gappen of bestolen worden.

OlavM
OlavM24 jan. 2017 - 19:38

@ Doofenschmirtz: [Dit verhaal gaat nergens over en is al afgedaan met het aftreden van Teeven en Opstelten] helemaal niet. Het gaat nu juist om het doen en laten van Van der Steur. En het betrfet niet eer "het bonnetje"op zich, maar principiële kwesties als de staatsrechtelijke taakverdeling en het vertrouwen tussen de Tweede Kamer en de regering, om “politieke doodzondes” als liegen tegen en bedriegen van de volksvertegenwoordiging, e.d. Natuurlijk gaan na deze week ook weer belangrijke verkiezingsthema's aan de orde komen.

OlavM
OlavM24 jan. 2017 - 19:40

Sorry, vergeten het typewerk te corrigeren.

Karingin
Karingin24 jan. 2017 - 1:58

Wie nu nog niet ziet hoe corrupt de VVD is, is een (rechtse) wegkijker. Daar verkneukel ik me dan wel een beetje over, als aanhanger van de linkse kerk.

3 Reacties
Kees Bruin2
Kees Bruin224 jan. 2017 - 7:42

@Karingin 02:58 Nou, veel plezier met het verkneukelen over rechtse wegkijkers. Maar dat lost het probleem van linkse wegkijkerij natuurlijk niet op.

Vuurrood
Vuurrood24 jan. 2017 - 10:14

Kees Bruin: Wat is het probleem van linkse wegkijkerij dan? Dat links in casu de PVDA het liegen, bedriegen en belonen van criminelen door de VVD toestaat? Ter uwer informatie, de VVD is de moeder van de PVV. Rechts tot extreem rechts dus. En dan druk ik mij nog gematigd uit.

Karingin
Karingin24 jan. 2017 - 14:44

@Kees: en waar kijkt links dan eigenlijk van weg? Het is juist rechts die visieloos is, totaal geen benul van langetermijnconsequenties (en dan heb ik het even niet over het onderwerp van dit artikel). @Vuurrood: de PVDA is niet links, sinds Kok al niet meer

Frank Straathoff
Frank Straathoff23 jan. 2017 - 23:17

Het zal ongetwijfeld erg interessant zijn voor de oppositie maar ik haakte al lang geleden af. Alleen al als ik het woord Teeven hoorde was de animo om door te lezen weg. Ik vind het gewoon een nietszeggend dossier. Een grijsgedraaide plaat. Platgelopen pad. Afstompend, dor, duf, geestdodend, kleurloos, langdradig, oninteressant, onverteerbaar, rekkerig... maar dat zal wel aan mij liggen. Over anderhalve maand verkiezingen. Zin an.

9 Reacties
Arie Roos
Arie Roos24 jan. 2017 - 7:05

Ik heb wel een beetje medelijden met je, eigenlijk. Elke keer weer moet je al die berichten over corruptie VVD-ers horen. Elke keer weer wordt je geconfronteerd met de leugens en bedrog van je eigen Leiders. Tsja, het leven van een rechtschmenschje gaat niet over rozen ...

Zandb
Zandb24 jan. 2017 - 7:13

Frank: Dat denk ik ook: "Het zal ongetwijfeld erg interessant zijn voor de oppositie........". Waarbij die "oppositie" dan, helaas voor u, gevormd wordt door iedereen behalve de VVD en haar sympathisanten.

DaanOuwens
DaanOuwens24 jan. 2017 - 7:21

Als een minister doelbewust ligt in de kamer moet dat iedereen bezighouden die gelooft inde democratie. Dus ik denk dat het inderdaad aan jou ligt.

Don Quichote
Don Quichote24 jan. 2017 - 7:32

Van der steur is blijven zitten na de eerste blunders omdat de PvdA dat wil. Het geblunder door de ministers in dit kabinet is te lang om op te noemen en te erg om te ondergaan. Bonnetjes kwijt, geen vaste contracten , ZZP-ers de klos, de zorg...... het hele kabinet wankelt van blunder naar blunder.

Johan eldert
Johan eldert24 jan. 2017 - 7:34

dus dat de regering doelbewust de kamer misleid en verkeerd informeert vind jij geen issue? dat hiermee een fundament van onze democratie te grabbel wordt gegooid door de vvd vind jij geen issue? vind jij democratie sowieso wel belangrijk of is een autocratie naar turks voorbeeld ook wel OKE voor je?

Kees Bruin2
Kees Bruin224 jan. 2017 - 7:44

@Frank 00:17 U hebt géén zin om u te verdiepen in de corruptie bij de VVD, en in de politiek in het algemeen, maar u hebt wél zin in de verkiezingen? Wat een rare, masochistische combinatie is dat. Ik krijg door al die corrupte hufters steeds minder zin in de verkiezingen.

Sardar2
Sardar224 jan. 2017 - 9:17

@ Frank Straathoff 24 januari 2017 at 00:17 “Afstompend, dor, duf, geestdodend, kleurloos, langdradig, oninteressant, onverteerbaar, rekkerig…” Hahaha.. Rechtse mens heeft het niet makkelijk in het leven!

OlavM
OlavM24 jan. 2017 - 18:56

@ Frank Straathoff: [… maar dat zal wel aan mij liggen.] Dat klopt. Want het gaat hier niet meer zozeer om de zaak waarom het allemaal begonnen is (het vrijgeven van een groot geldbedrag aan crimineel Cees H.), maar om principiële kwesties als de staatsrechtelijke taakverdeling en het vertrouwen tussen de Tweede Kamer en de regering, om “politieke doodzondes” als liegen tegen en bedriegen van de volksvertegenwoordiging, e.d.

Gluteus Maximus
Gluteus Maximus25 jan. 2017 - 7:18

@ Frank Straathoff - ik ben het met u eens dat er een gezonde dosis hypocrisie aan de verontwaardiging van de kamer ten grondslag zit. Er zijn er namelijk maar weinig die het zelf anders gedaan hadden. Toch zijn er 2 dingen die ik interessant vind: wat is ooit het belang geweest om dingen vaag te houden? Is het onkunde geweest (dat denk ik), met alleen de generieke overweging "daar komt gedonder van". Die beslismomenten boeien mij mateloos. Verder is natuurlijk de echte blunder van de VVD dat ze veiligheid en justitie ooit tot 1 ministerie hebben willen samenvoegen. Dat is waar Opstelten en van der Steur eigenlijk tegen aanlopen. Wie er gek genoeg steeds tussendoor fietst - is Klaas Dijkhoff. Het is een opvallend verschil: Van der Steur als de gebeten hond. Dijkhoff als het politiek talent. Let maar op. Die komt belangrijker terug dan alleen staatssecretaris.

Mohawk2
Mohawk223 jan. 2017 - 22:22

Is Van der Steur nou ook een kandidaat voor die oppleuractie waar de VVD vandaag, middels die openbriefadvertentie in de grote dagbladen, zich sterk maakte? Of geldt dat alleen voor 'die ander'?

1 Reactie
Mohawk2
Mohawk223 jan. 2017 - 22:40

En volgt onze premier Van der Steur dan bij dat oppleuren? Of zijn het alleen die anderen die normaal moeten doen?

Phil2
Phil223 jan. 2017 - 21:26

Die man moet weg. Liegt niet alleen, maar zondigt ook tegen elementaire beginselen van de parlementaire democratie... en dat zonder blikken of blozen. Ik ken dat Leidse corpsballen trekje wel, zo van: waar zit je je druk over te maken? Een glaasje, een sigaartje, en laat de rest maar lulllen. Wegwezen. Laat de oppositie hier maar eens zwaar inzet van de a.s. verkiezingen van maken. Duidelijk dat de VVD deze stoethaspel de hand boven het hoofd houdt.

2 Reacties
Kees Bruin2
Kees Bruin224 jan. 2017 - 7:46

Als je alle corpsballen uit de VVD verwijdert hou je niet veel over. Wat een droevig zootje!

ATM2
ATM224 jan. 2017 - 10:40

Van de oppositie hoef je niks te verwachten, ze hebben geen meerderheid. Hier draait het om de al dan niet aanwezige ballen bij de PvdA.

Kiefer
Kiefer23 jan. 2017 - 21:21

Echte brekebenen gaan zelfs in het zicht van de haven overboord.

Bert Vlierman
Bert Vlierman23 jan. 2017 - 21:15

Van der Steur maakt voor aanvang van het debat bekend dat hij de koning zijn ontslag heeft aangeboden. Vervolgens wordt het debat een debat met Rutte, die met de grond gelijk wordt gemaakt. Alle uitspraken van Rutte, al zijn leugens, excuses en grapjes over de waarheid zullen hem voor de voeten worden geworpen. Slechter dan dit had de VVD het niet kunnen treffen. Hoezo, populisme als het grote kwaad? Machinaties door de politieke elite zijn oneindig veel bedreigende voor het vertrouwen in onze democratie.

Quibus2
Quibus223 jan. 2017 - 20:54

Tsja, als je de regel 'niet liegen tegen het parlement' niet leuk vindt, dan ga je toch weg? Dat wordt zelfs dringend aanbevolen door je chef!

Johan eldert
Johan eldert23 jan. 2017 - 20:08

de link naar de mail werkt niet helaas

Kees Bruin2
Kees Bruin223 jan. 2017 - 20:02

De VVD en leugenaars, dat is een vast verbond.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen23 jan. 2017 - 19:58

Blijkbaar vindt men het tijd het kabinet op te blazen, dus lekt dit uit. We wisten het natuurlijk al lang, maar ach...

Rode druppel
Rode druppel23 jan. 2017 - 19:57

Dit kan onmogelijk waar zijn. De VVD is een fatsoenlijke partij. De stemmers hebben fatsoen hoog in het vaandel staan. Die willen geen leugens en bedrog en al zeker geen doofpot. Ik begin steeds meer te denken aan een vermist filmpje.

Haberdoebas
Haberdoebas23 jan. 2017 - 19:32

Als Officier van Justitie heeft Fred Teeven zwijgplicht. Hij heeft altijd gezegd dat alle informatie die hij over de deal weet mee zijn graf in gaat. Hij heeft ook niets met politici besproken, hoewel Opstelten, Rutte en Van der Steur hem enorm onder druk gezet hebben. Verder klinkt het nu net of Teeven miljoenen belastinggeld naar Cees H. over heeft laten maken, maar dit was het vrijgeven van een gedeelte van het in beslag genomen geld van Cees H. Wederom laat Ard van der Steur zien dat hij als mens niet deugt. Na eerst karaktermoord gepleegd te hebben op Professor Maat, iets wat hij later als een boemerang teruggeworpen kreeg, probeert hij keer op keer valselijk ten koste van anderen zijn eigen hachje te redden in plaats van ronduit zijn fouten toe te geven.

TruusB2
TruusB223 jan. 2017 - 19:32

Krijgen we toch Dijkhoff als lijsttrekker VVD. Succes is dan verzekerd. Bedankt mijnheer de Haan.

RoBru
RoBru23 jan. 2017 - 19:32

Als dit waar is, en daar lijkt het op, is het exit: - over en uit voor de politieke carriere van Van der Steur - damage control door VVD door wellicht kabinet te laten vallen - deze portefeuille in ieder geval niet voor de VVD (als ze na maart gaan regeren) - allemaal leuke grappen over moreel leiderschap van en door de VVD, op het dossier Justitie.

OlavM
OlavM23 jan. 2017 - 19:29

Wat kan je nog meer fout doen in de politiek dan als Tweede Kamerlid informatie die van groot belang is voor je collega's verzwijgen, meewerken met de bewindsman die je juist zou moeten controleren om informatie aan diezelfde Kamer achter te houden, en er ook nog glashard over te liegen? Logisch dat Van der Steur werd "beloond" met de opvolging van Opstelten; hij wist immers ook te veel. Als de Tweede Kamer hem nu nóg niet tot aftreden dwingt, neemt ze zichzelf niet meer serieus.

Jantje68
Jantje6823 jan. 2017 - 19:20

We gaan hier toch niet weer een hele week over bezig zijn? Ik ga het compleet negeren. Weer zon journalisten dingetje.

3 Reacties
Pater Familias
Pater Familias24 jan. 2017 - 0:27

We hoeven er geen week aandacht voor te hebben, maar dat er aandacht voor is lijkt mij duidelijk noodzakelijk. Stem je VVD dan krijg je een hoop incompetente mensen er als minister er op de koop toe.

OlavM
OlavM24 jan. 2017 - 18:41

@ jan1234: Nee, het is absoluut geen "journalistendingetje". Al lijkt de zaak waarom het allemaal begonnen is (de "beloning" van crimineel Kees H.) misschien niet zo levensgroot, het gaat hier nu om principiële kwesties als de staatsrechtelijke taakverdeling en het vertrouwen tussen de Tweede Kamer en de regering, om "politieke doodzones" als liegen tegen en bedriegen van de volksvertegenwoordiging, e.d.

OlavM
OlavM24 jan. 2017 - 18:48

Correctie: “politieke doodzones” moet zijn: “politieke doodzonDes”.

Beppy2
Beppy223 jan. 2017 - 19:19

Politici en liegen.... je verwacht het niet hè

1 Reactie
ATM2
ATM224 jan. 2017 - 10:43

Liegende politici, en m.n. VVD politici, is een soort pleonasme.

Mark Gh
Mark Gh23 jan. 2017 - 19:05

Tijd om op te stappen. Zou het niet erg vinden als het hele kabinet mee gaat - ook al is het zo kort voor de verkiezingen.

Irons
Irons23 jan. 2017 - 19:02

Onbegrijpelijk dat VVD in de peilingen nog steeds op zoveel stemmen kan rekenen.

3 Reacties
Zephyr2
Zephyr224 jan. 2017 - 7:04

Beetje de wet van Trump. Wat ik ook doe de mensen stemmen toch wel op mij. Geeft wel te denken wat de VVD stemmer voor moreel kompas heeft.

Kees Bruin2
Kees Bruin224 jan. 2017 - 7:40

@Irons 20:02 Als u zich een beetje verdiept in de mentaliteit van VVD-stemmers, zult u zien dat dit soort zaken ze geen lor interesseert. Liegen en bedriegen is prima voor de gemiddelde VVD'er. Hoeveel schandalen er ook komen waar een VVD'er bij betrokken is, ze blijven VVD stemmen, wat er ook gebeurt. Zolang ze maar het idee hebben dat de VVD voor hun centen opkomt, vinden ze alles goed.

Johan eldert
Johan eldert24 jan. 2017 - 12:19

ach kijk naar Jos van de Rey. Veroordeeld maar in hoge mate populair binnen vvd kringen. Trumpiaanse toestanden bij de vvd

Harba Lorifa
Harba Lorifa23 jan. 2017 - 18:44

Wat was dat ook alweer dat Rutte zei over hufters?

Meta Foor2
Meta Foor223 jan. 2017 - 18:43

ze willen allemaal zo graag op het pluche, aanzien, vermeende macht en gratis koffie; daar verpatsen ze zelfs hun eer en geweten voor. Niet alleen VVD ben ik bang. Was er maar een vrijbrief voor alle klokkenluiders !

1 Reactie
Johan eldert
Johan eldert24 jan. 2017 - 12:20

[Was er maar een vrijbrief voor alle klokkenluiders ! ] dan moet je Piratenpartij, GL of PVDD gaan stemmen.Die zijn allen voor ruimhartige klokkenluiders regeling.

pieterkamper
pieterkamper23 jan. 2017 - 18:31

Het erge voor mij is niet dat deze man liegt, een politicus die nooit liegt is snel politicus af. Het erge is dat hij bij herhaling zo stom liegt, daaruit blijkt hoe ongeschikt hij is als politicus. Wat nog erger is, is dat het merendeel van de rest van de politici even ongeschikt is. Wat Rutte bezielt om, terwijl hij al vele jaren aan de macht is, nu z'n eigen tekortkomingen te etaleren, een heel domme zet. Maar elders is het niet anders, in Frankrijk krijgen zowel Valls als Fillon het verwijt waarom ze niet deden, wat ze nu aan verkiezingspraat uitslaan, toen ze aan de macht waren.

WilleZurMacht
WilleZurMacht23 jan. 2017 - 18:24

En? Wat denken jullie? Gaat het electoraat de VVD hierop afrekenen? (Spoiler: nee)

1 Reactie
Pater Familias
Pater Familias24 jan. 2017 - 0:29

Ik denk het ook niet. PVV en VNL als liberaal alternatief zijn ook niet interessant.

Bert Vlierman
Bert Vlierman23 jan. 2017 - 18:19

Hoezo waarheid en verdichting bij Trump? Bij de vaderlandse politieke elite is het creëren van verdichting een professie die wordt beoefend door zogenoemde spindoctors. Dat beroep is algemeen gerespecteerd. Door politici maar ook door de vaderlandse media. Op dit terrein spant de PVV de kroon. Maar de VVD is een uitmuntende tweede. De pijlen worden nu even gericht op Van der Steur, maar Mark Rutte heeft, gesteund door de eerder genoemde spindoctors, alle Van der Steurs al lang links en rechts ingehaald. En hij blijft de voorkeurspremier van onze bevolking. Dat is zoiets als de weg plaveien voor Wilders als Trump op klompen.

Frank Lenssen2
Frank Lenssen223 jan. 2017 - 18:10

Het ergste is dat dit niet als een verrassing komt. Het zal geen ophef veroorzaken. Business as usual bij de VVD.

2 Reacties
Andreas Cappen
Andreas Cappen24 jan. 2017 - 5:34

Ik vermoed inderdaad dat de meeste mensen dit geen snars interesseert en er een rel van wordt gemaakt. Het zal de VVD eerder stemmen opleveren dan kosten.

Jo4Hanna
Jo4Hanna24 jan. 2017 - 15:45

Mijnheer Lenssen, heeft u de reactie van 7anpau1 dd 22/1 om 18.38 op de post Elite bijeen - dd 21/1 gezien - ( beginnend met 'Waarde Frank' - m.i. een interessante -)