Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Van der Laan: integratie gaat beter

  •  
17-11-2009
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
vanderlaan_300.png

Immigranten moeten écht voor Nederland kiezen ... Extra inspanning gevraagd ... 'Confrontatie mag' ... Minister doet in Pauw & Witteman oproep om meer vertrouwen in politiek

Minister Van der Laan (Wonen, Wijken, Integratie) presenteerde vandaag zijn integratienota aan de Tweede Kamer. De minister ziet dat de integratie gestaag verbetert, maar dat er ook nog aanzienlijke problemen zijn. Hij baseert zich op het jaarrapport 2008, dat door het Centraal Bureau voor de Statistiek is opgesteld.
Door redactie Joop
Goede resultaten worden geboekt in het onderwijs en op de arbeidsmarkt. Zorgwekkend vindt Van der Laan de oververtegenwoordiging van met name Marokkaanse en Antilliaanse jongeren in de criminaliteit. Bovendien komt de inhaalslag die gemaakt is op de arbeidsmarkt onder druk te staan door de crisis.  
Van der Laan verwacht van migranten een extra inspanning en zegt dat confrontatie mag als het de bedoeling is tot een oplossing te komen.
Lees ook de Volkskrant
Lees hier de brief van minister Van der Laan aan de Tweede Kamer:
En het Jaarrapport Integratie 2008:
Update: Dinsdagavond verdedigde minister Van der Laan zijn beleid in Pauw & Witteman. Op de kritiek dat hij ‘niets doet’ reageerde hij fel. “Ik doe heel veel.” Hij zei zich te storen aan het gemak waarmee de burger roept dat politici niets doen en er alleen maar zitten voor zichzelf.
Wij zijn geen aparte kaste. Mensen die dat zeggen zouden zelf eens in een gemeenteraad moeten gaan zitten. Ik zou graag willen dat er meer vertrouwen is in politici.”

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.