Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vakbond keert zich tegen rookverbod op treinstations

  •  
31-07-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
67 keer bekeken
  •  
25651542328_72ef935320_k

© cc-foto: Rob Dammers https://flic.kr/p/F5JRRb

De kleine Vakbond voor Rijdend Personeel (VVMC) keert zich tegen het plan van ProRail om de rookzones op perrons te verwijderen en treinstations zo geheel rookvrij te maken. De vakbond is van mening dat rookverslaafden zelf de afweging moeten maken, ongeacht of anderen daar last van hebben. ProRail gaat tot de maatregel over omdat er veel klachten over de perronrokers binnenkomen.
De Groningse vakbondsbestuurder Wim Eilert verklaart bij RTVNoord :
"“Veel machinisten, conducteurs en stewards steken ter ontspanning een sigaretje op bij de rookpaal, daar waar het moet. Ze moeten zich concentreren tijdens de rit die ze maken. Dan is roken een ontspanningsmomentje. Uiteindelijk ligt die verantwoordelijkheid bij de man of vrouw zelf. Werkgevers vertrouwen hen voor miljoenen aan materiaal toe. Laten we eerlijk zijn, dan zijn ze volwassen genoeg om een eigen goede afweging te maken of ze willen roken of niet willen roken.”"
ProRail wil met de medewerkers overleggen over het opheffen van de zones. Met de stap zou het streven van een rookvrije samenleving een stap dichterbij komen.
cc-foto: Rob Dammers
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.