Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

De Nederlandsche Bank biedt excuses aan voor slavernijverleden

President Klaas Knot vertelt over de praktijken van zijn historische voorganger
Joop

Vakantiegangers op de vuist wegens weigeren mondkapje op KLM-vlucht

  •  
02-08-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
klm
Aan boord van een vlucht van Amsterdam naar Ibiza is deze week een vechtpartij uitgebroken. Een passagier zou geweigerd hebben een mondkapje te dragen terwijl dat verplicht is aan boord van KLM-toestellen. Op Twitter zijn beelden te zien van de vechtpartij dat meer passagiers geen mondkapje dragen en elkaar slaan en in het gezicht schreeuwen terwijl er ook geen anderhalve meter afstand wordt betracht. Een man die door andere passagiers overmeesterd wordt heeft een bloedneus. Een andere passagier, net een mondkapje over de kin tracht het handgemeen tevergeefs te stoppen door te roepen ‘Kappen, er zijn kinderen hiero’.
"Een woordvoerder van KLM bevestigt vanochtend dat de vechtpartij heeft plaatsgevonden. Het toestel was op dat moment onderweg van Schiphol naar Ibiza. Bij aankomst op het eiland zijn twee passagiers gearresteerd. De woordvoerder wil benadrukken dat de veiligheid niet in gevaar is geweest."
Met dat laatste wordt waarschijnlijk de vlucht zelf bedoeld, niet het risico op besmetting.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (42)

Mark5
Mark55 aug. 2020 - 9:54

Ik vind de behoefte om mensen de schuld te geven opvallend als ik door alle reacties lees. Het ligt aan de regering, het ligt aan KLM, het ligt aan mensen die in Corona-tijd naar Ibiza willen reizen, het ligt aan gebrek aan controle door KLM, enz. Incidenten als deze kunnen (en dat doen ze ook) toch overal plaatsvinden? Het betreft wangedrag door een eenling, die netjes in de kraag is gegrepen bij aankomst op Ibiza. Waarom willen we toch zo graag een groot probleem zien waar "instanties" voor verantwoordelijk zijn? Wat is er gebeurd met de verantwoordelijkheid van het individu? In zijn algemeenheid denk ik wel dat hoe meer je mensen als dieren behandeld, hoe meer ze zich zo zullen gedragen. Rijen op vliegvelden, wachten in de slurf, te kleine stoelen, veel regels en security checks (weer wachten), nu ook mondkapjes... vliegen wordt er niet leuker op, zonder daar iemand de schuld van te willen geven...

Minoes&tuin
Minoes&tuin3 aug. 2020 - 12:01

Niet normaal! Misschien kunnen ze mensen even laten blazen voordat ze instappen. Nu 3 weken in quarantaine houden.

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe3 aug. 2020 - 21:38

Van te voren even blazen en geen drank aan boord!

Vrije Geluiden
Vrije Geluiden3 aug. 2020 - 4:01

Volgende keer toch maar parachutes meenemen.

Brent Dysta
Brent Dysta2 aug. 2020 - 20:02

Hoe is het mogelijk dat je stomdronken een vliegtuig in mag? Dat is vragen om problemen!

frankie48
frankie482 aug. 2020 - 17:22

Het kwam op Schiphol in niemand op om een straal bezopen passagier in deze uitzonderlijke tijden te weigeren voor deze KLM vlucht?

1 Reactie
Frans Kwakman
Frans Kwakman3 aug. 2020 - 8:07

Ja,mijn idee. Geen idee hoeveel mensen er op die vlucht waren maar het moet toch opgevallen zijn dat die man reeds over de limiet was. Lijkt mij niets meer dan billijk tov de andere passagiers om de man te weigeren.

NoahAmber
NoahAmber2 aug. 2020 - 17:12

Jaja, die spanning voor zo'n vlucht blijft ondragelijk. Ga je gekke dingen doen. Wat een stel pantoffeldiertjes bij elkaar

HarrieJ
HarrieJ2 aug. 2020 - 14:44

Naïevelingen, onder het mom van vrijheid en liefde, kunnen iedereen in gevaar brengen, omdat de rechtse coalitie bewust de coronaregels niet handhaaft. Lógica van de coalitie: door illusoir beroep op de eigen verantwoordelijkheid (want zonder hen echte controle over hun levens te geven) hoopt men zelf geen kop van jut te worden, en straks als gezond verstand van NL de verkiezingen dik te winnen, ten koste van gezondheid en economie. Niks opkomen voor de hardwerkende nederlander: alles voor de macht.

2 Reacties
Pater
Pater2 aug. 2020 - 16:16

De logica ontgaat me volledig.

Mark5
Mark55 aug. 2020 - 10:07

Deze werkende Nederlander wil anders ook wel op vakantie en moet ook vliegen voor z'n werk.

gravin2
gravin22 aug. 2020 - 12:54

Heeft iemand hier eigenlijk meelij met mensen die in een vliegtuig corona oplopen? Sommige reizen lijken me noodzakelijk, maar het overgrote deel is waarschijnlijk toch naar vakantiebestemmingen.

1 Reactie
Frans Kwakman
Frans Kwakman3 aug. 2020 - 8:09

Ja ik heb compassie met iedereen. Ook als je op het strand besmet wordt.

GHS
GHS2 aug. 2020 - 12:26

at zijn dat toch voor mensen. Ze hebben kennelijk genoeg geld om te gaan vliegen. Inderdaad: aso's.

1 Reactie
Jan Lubbelinkhof
Jan Lubbelinkhof2 aug. 2020 - 16:10

@GHS, “ Ze hebben kennelijk genoeg geld om te gaan vliegen.” Nee, ze hebben geen geld om met de auto of de trein te gaan, vliegen is de goedkoopste manier van transport.

Windewaan
Windewaan2 aug. 2020 - 12:25

"terwijl er ook geen anderhalve meter afstand wordt betracht" Hoe wou je dat doen dan, in een vliegtuig?

Vrije Geluiden
Vrije Geluiden2 aug. 2020 - 12:12

Vastbinden op die stoel en dat mondkapje in zijn mond stoppen om hem te mond te snoeren.

Fredje3
Fredje32 aug. 2020 - 11:52

Zal beter worden als het vliegen weer duur wordt en voor een selecte groep mensen is geworden, dan zal je dit soort aso's een stuk minder hebben.

4 Reacties
Norsemen
Norsemen2 aug. 2020 - 16:52

Daar ben ik helemaal voor Fredje.

Jan Lubbelinkhof
Jan Lubbelinkhof3 aug. 2020 - 1:03

Ja, heerlijk, allerlei leuke zaken alleen voor mensen die minimaal twee maal modaal verdienen. Zo ben ik ook zo blij met dat dure parkeren in Amsterdam, het kost een paar centen maar ik heb een stuk sneller een plekje dan vroeger.

Ch0k3r
Ch0k3r3 aug. 2020 - 7:38

Uhuh, want rijkere mensen zijn automatisch netter. Hou toch op man. Verplegend personeel mag niet meer op vakantie volgens jou dan, ook al lopen ze de godganze dag met een mondkap op.

Norsemen
Norsemen3 aug. 2020 - 9:21

Niet alles is voor iedereen betaalbaar. En dat betaalbaar zijn kan verschillende redenen hebben. Milieu, veiligheid, kwaliteit, afstand, vraag en aanbod. Voor heel veel dingen is dit een maatschappelijk geaccepteerd iets, waarom niet voor vliegen? Waarom zou een vliegvakantie niet een dure vorm van op vakantie gaan mogen zijn?

Jerry Bidet
Jerry Bidet2 aug. 2020 - 11:47

Wo, were going to Ibiza!

Gerry Jöris
Gerry Jöris2 aug. 2020 - 11:17

Zie ik het goed dat die man in zijn blote pens in het vliegtuig zit? Dat zegt voor mij al genoeg. Laat zo'n man maar gewoon op Ibiza blijven.

Zwerfstein
Zwerfstein2 aug. 2020 - 11:16

Hoe durven ze nog zo'n statement af te geven dat de veiligheid niet in gevaar is geweest.

2 Reacties
Frans Kwakman
Frans Kwakman2 aug. 2020 - 15:59

De gezegevierden is uiteraard het meest bezorgd over z’n toestel. Ik heb het tenminste zo opgevat. Dus er is geen enkel moment geweest dat het vliegtuig iets ging markeren waardoor het uit de lucht kon vallen. Dat is nog steeds mijn grootste angst in een vliegtuig. Voor u blijkbaar de Corona. Ach ja.

Frans Kwakman
Frans Kwakman2 aug. 2020 - 18:44

Gezegevierden moet uiteraard gezagvoerder zijn.

Rechtse Bal5
Rechtse Bal52 aug. 2020 - 11:00

dan stewardessen -net zoals BOA's- ook uitrusten met knuppel en pepperspray?

Sam V
Sam V2 aug. 2020 - 10:53

Tsja, dit gebeurt natuurlijk alleen omdat we nergens sancties op zetten. Zowel handhaving als straffen zijn een lachertje. Net nog op de staatsomroep: https://nos.nl/artikel/2342627-man-18-zonder-rijbewijs-in-twee-jaar-tijd-achttien-keer-aangehouden.html Maar zolang mijn kinderen niet betrokken zijn, geeft het wel wat gelegenheid om te lachen om tokkies. Maar eigenlijk dieptriest.

4 Reacties
gravin2
gravin22 aug. 2020 - 16:11

sam, u hebt gelijk hoor, maar hoe zou u handhaven? met de lange lat door winkelstraten en stadions? lastig! bweeeh ik zit nu al vijf maanden thuis, en baal van dat volk dat maar wat doet, door hen duurt alle ellende voort.

Sam V
Sam V3 aug. 2020 - 6:12

@ gravin Handhaven is op de eerste plaats een duidelijk kader wat wel en niet mag. Daar gaat het vaak al mis. Dan is het een kwestie van aanspreken en registreren zonder escalatie. Nu gebeurt het aanspreken halfslachtig en het registreren nauwelijks. Bij dit voorbeeld zou direct duidelijk gemaakt moeten worden aan alle passagiers dat een mondkapje verplicht is gedurende de gehele reis. Dat zal wel gezegd zijn. Waar het vaak mis gaat is de zwaarte van de sanctie en de communicatie daarover. Bijvoorbeeld geen gehoor geven is jarenlange uitsluiting aan het vliegverkeer. Hij ziet maar hoe hij terugkomt. Hij brengt mensenlevens in gevaar, maar de sanctie is vaak een boete. Het voorbeeld dat ik zelf aandroeg is gewoon te triest voor woorden. Zowel op de regelgeving als de handhaving. Ik snap gewoon echt oprecht niet waarom in het verkeer de straffen niet veel zwaarder zijn. Het zou je kind maar zijn die door bewust roekeloos gedrag (te hard rijden, onder invloed, voertuig of bestuurder niet geschikt) het slachtoffer is.

Joe Speedboot
Joe Speedboot3 aug. 2020 - 7:30

'Handhaven is op de eerste plaats een duidelijk kader wat wel en niet mag' En dan was die dronkelap niet door het lint gegaan?

Sam V
Sam V6 aug. 2020 - 9:46

@ Joe Speedboot Als je iets niet begrijpt, bijvoorbeeld dat wat na ‘op de eerste plaats’ komt, onderdeel is van een groter geheel, reageer dan gewoon niet.

[verwijderd]
[verwijderd]2 aug. 2020 - 10:52

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
NoahAmber
NoahAmber2 aug. 2020 - 17:14

Ja, Britten. Ze wonen op een eiland, dus inteelt is niet echt te voorkomen

Richard58
Richard582 aug. 2020 - 10:50

Ja de stemming zit er al goed in. Leuk zo'n tripje naar Ibiza, krijg meteen zin in zo'n gezellige vlucht.

noMan2
noMan22 aug. 2020 - 10:44

Gezellig op vakantie! Nou, ik blijf lekker thuis. Is dit wat ze bedoelen met “vakantiestress”?

Jan Man
Jan Man2 aug. 2020 - 10:30

Het klopt dan toch wel een beetje dat vliegen voor aso’s is.

4 Reacties
KM2
KM22 aug. 2020 - 11:16

Nouja, de paupers die met een KLM of Transavia vliegen zijn inderdaad de aso's onder de plebs, vooral die in economy class. Dan kies ik er toch liever voor om met mijn eigen privévliegtuig met stijl over te vliegen onder het genot van een flesje champagne en een goede maaltijd geserveerd door mijn butler, een mondkapje is dan gelukkig ook niet nodig.

JasDon
JasDon2 aug. 2020 - 11:30

Tja, een vlucht naar Ibiza... en dronken Schot... dit soort incidenten zijn er vaker. Tegelijkertijd zit er veel goed volk in vliegtuigen hoor, niet iedereen heeft een grote leasebak van de zaak waarmee hij door Europa kan reizen.

Robert Follon
Robert Follon2 aug. 2020 - 13:11

Hangt ervanaf aan welke kant van het gordijntje je zit...

Martin007
Martin0072 aug. 2020 - 13:40

Dan ben ik benieuwd hoe jij in Ibiza komt.