Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GroenLinks-leden mogen stemmen over fusie met PvdA in Eerste Kamer

Ledenreferendum over verdere linkse samenwerking
Joop

Bevallingsverlof voor partners uitgebreid met drie hele dagen

  •  
21-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
91587515_df7db07210_o
Minister Koolmees negeert het advies van de Sociaal-Economische Raad (SER) over de uitbreiding van het ouderschapsverlof. De SER adviseerde de minister het verlof na het krijgen van een baby uit te breiden tot zes weken betaald verlof voor moeder én partner, om er op die manier voor de te zorgen dat de taken in en rond het huis beter en eerlijker worden verdeeld. Zo ver wil Koolmees echter niet gaan. Partners (lees: overwegend mannen) moeten het in de toekomst met één week betaald verlof doen.
Op de negenmaandenbeurs presenteerde Koolmees woensdag de nieuwe Wet Invoering Extra Geboorteverlof (WIEG), die dat mogelijk moet maken. Nu krijgen partners nog twee dagen verlof, straks wordt dat dus een week. Daarnaast mogen partners in het eerste half jaar na de geboorte van de baby vijf weken extra verlof opnemen, tegen 70 procent van hun loon.
Koolmees:
Als je een kind krijgt, verandert er van de ene op de andere dag van alles. Je zit meteen in het spitsuur van het leven. En dan is het natuurlijk goed om met elkaar extra tijd te krijgen, om te kunnen wennen aan het leven met een baby erbij. Daardoor ontstaat er een betere start voor moeder, partner en kind.
Door mannen drie dagen meer verlof te geven gelooft de minister dat “de taken in en rond het huis en het werk daarmee vanaf het begin beter en eerlijker worden verdeeld en daar worden later de vruchten van geplukt”.
cc-foto: Patrick

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (46)

Opa2
Opa222 feb. 2018 - 11:46

goed idee

Muxjes
Muxjes22 feb. 2018 - 9:35

Was het niet: Vaders krijgen nu nog twee dagen verlof op kosten van de werkgever. Vanaf volgend jaar wordt dit een hele week. Ook kunnen partners in het eerste halfjaar na de geboorte straks vijf weken extra geboorteverlof krijgen. Het gaat dan om één week volledige doorbetaling en vijf weken 70 procent, waar werkgevers en werknemers premie voor gaan betalen.

EricDonkaew
EricDonkaew22 feb. 2018 - 8:58

Kennelijk heeft de overheid geld te veel, anders zouden dit soort maatregelen nooit kunnen. Maar nu wordt een zekere groep (jonge stellen, doorgaans tweeverdieners, met kinderen) bevoordeeld, terwijl andere met lege handen staan. Die andere groepen betalen wel mee. Als er toch geld te veel is, kan dat dan niet worden aangewend voor zaken waar een ieder profijt van heeft, zoals verlaging van de AOW-leeftijd (want daar krijgt normaal gesproken iedereen toch mee te maken). Maar nee, daar is geen geld voor. Het is zelfs crimineel, volgens Alexander Pechtold, om daarvoor te pleiten. In werkelijkheid is het een kwestie van prioriteiten stellen. Waarom doe je het een wel en het ander niet? Daarnaast valt het mij op, dat het voor de meeste mannen helemaal niet per se hoeft, dat uitgebreidere zwangerschapsverlof voor hen. Na maximaal een week babygedoe willen ze meestal toch het liefst weer naar hun collega's op het werk. Huwelijken blijven sowieso langer houdbaar als stellen elkaar niet de hele dag in de weg lopen. Het is een studeerkamermaatregel van politieke hobbyisten. Overheid, besteed het teveel aan geld liever aan nuttiger zaken.

2 Reacties
LaBou
LaBou 22 feb. 2018 - 16:19

EricDonkaew, voor de meeste vrouwen hoeft het waarschijnlijk ook niet, zo'n kerel die ze de hele dag voor de voeten loopt. Die zijn veel liever alleen samen met de kraamhulp en het (meestal toch) vrouwelijke bezoek.

Haastig
Haastig23 feb. 2018 - 13:52

LaBou 22 februari 2018 at 17:19 "voor de meeste vrouwen hoeft het waarschijnlijk ook niet, zo’n kerel die ze de hele dag voor de voeten loopt. Die zijn veel liever alleen samen met de kraamhulp en het (meestal toch) vrouwelijke bezoek." Reuze handig dat ook vader leert hoe hij zijn kind moet verzorgen. Dan doet hij het daarna tenminste ook nog.

Thuiszitter
Thuiszitter21 feb. 2018 - 21:59

Van mij mogen ze extra dagen hebben en dan beiden zo vlug mogelijk weer aan de slag zekers, kind kan gedumpt worden , die twee inkomens moeten doorgaan natuurlijk, hypotheek, vakanties, de bolides voor de deur moeten toch ergens van betaald worden . Zo gaat dat heden ten dage , je leeft om te werken ....... dat zou toch zo andersom moeten zijn .

mjpooter
mjpooter21 feb. 2018 - 21:52

Raar, dat een overheid het krijgen van kinderen blijft faciliteren, terwijl de aarde steunt en kreunt door overbevolking, milieuvervuiling, ontbossing en depletie van grondstoffen.

Kruimeltjes2
Kruimeltjes221 feb. 2018 - 18:16

Laat ik voorop stellen dat ik iedereen een (gelijk) verlof gun, maar ik vraag me af of zes weken niet overdreven veel is. Zijn wij als soort aan het degenereren? Mijn vader werd s 'ochtends om 05.00 uur geboren en mijn grootmoeder stond tegen de avond,op dezelfde dag al de was te doen. (let wel aan de tobbe). Toen ik geboren werd had mijn vader 1 vrije dag en mijn moeder was na twee dagen al weer druk bezig in het huishouden. (Dit allemaal uit de familiekroniek). Zijn wij zoveel zwakker geworden? Ik weet zeker dat noch mijn grootmoeder noch mijn moeder ooit het gevoel hebben gehad dat er roofbouw op hen werd gepleegd. Waar komen dan meer dan halve eeuw later die 6 weken vandaan?

9 Reacties
Haastig
Haastig21 feb. 2018 - 21:22

@Kruimeltje, Ik weet niet hoe oud je bent, maar als ik dit artikel (onderstaande link) mag geloven, bestaat zwangerschapsverlof al een kleine 90 jaar. Destijds, in 1930 in totaal 12 weken: 6 weken voor, 6 weken na de bevalling. https://www.nidi.nl/shared/content/demos/2014/demos-30-09-gauthier.pdf Ook baker/kraamzorg schijnt al een behoorlijke tijd te bestaan. https://www.kraamzorgenzo.com/kraamzorg/geschiedenis/ Het is mooi dat je oma zich goed genoeg voelde om ‘s avonds de was te doen. De vraag is natuurlijk wel een beetje wat ze deed: de lakens van haar bevallig en de kleding van de afgelopen week, of 2 onderbroekjes? Het geval met familie-kronieken wil nog wel eens zijn dat het verhalen betreft die wat overdreven zijn of niet compleet. Mijn moeder vertelde eens dat ze geen kraamzorg had gehad, ik was dus best onder de indruk “zo, alles alleen moeten doen...” Tijd later kwam het gesprek op de bevalling zelf, die was in het ziekenhuis geweest: ja, heerlijk slapen... Moeders bleven enkele dagen op zaal, babies elders zodat moeders goed konden uitrusten en ‘s nachts niet of slechts 1x voeden... Ik heb zelf geen kinderen, maar van wat ik om me heen heb gezien geloof ik al die praatjes niet zo “in Afrika werken ze op het veld, bevallen even en werken weer door” of vergelijkbare verhalen in NL. Van inknippen tot totaal-rupturen, incontinentieverhalen, van tangen tot spoed-keizersneden, tot het letterlijk volledig leegbloeden (ruim 6.5L vervangen), nee, toch een wat zwaardere aanslag op het lijf dan ik vroeger dacht. De cijfers van landen waar geen zorg is staven dat: Tsjaad waar 1:26 vrouwen doodging op of door het kraambed bevestigde dat. Wat overigens wel een verschil maakt tussen toen en nu, is dat de gemiddelde vrouw niet meer begin 20 is bij de geboorte van haar 1e kind maar in de 30. En, die leeftijd maakt wel een verschil voor het herstel. -zoals je misschien merkt na een nacht doorhalen in de kroeg-

Kruimeltjes2
Kruimeltjes222 feb. 2018 - 8:29

@Haastig Wel, mijn grootmoeder had geen betaald werk en moest voor haar 4 kinderen zorgen. Mijn vader was het derde kind, geboren begin vorige eeuw, alles in bittere armoede. (Ik ben dus ook niet piep meer). De omstandigheden op het platteland waren niet best en ik denk niet dat er toen al kraamzorg was. Bevallen zal ongetwijfeld een aanslag zijn op het lichaam, maar waarom zo'n lange periode? Wordt er niet teveel gepamperd?

DanielleDefoe
DanielleDefoe22 feb. 2018 - 10:02

Haastig De meeste bevallingen in de westerse wereld leveren ook geen grote fysieke schade op. Zelf kwam ik er met 1 hechtinkje vanaf en kon ik mijn wetenschappelijke arbeid na een tweede dagje ziekenhuis hervatten. Mijn grootmoeder is in het kraambed gestorven maar ik weet niet waaraan. Moedersterfte is inmiddels erg zeldzaam.

Druïde
Druïde22 feb. 2018 - 10:02

@Haastig Jij realiseert je kennelijk niet dat vrouwen in grootmoeders tijd niet alleen kinderen kregen op hun negentiende, maar ook nog op hun veertigste. Er was immers geen geboortebeperking. En ook op die leeftijd van baren konden die ouders gewoon meteen aan het werk.

Haastig
Haastig22 feb. 2018 - 22:41

@Kruimeltje Ik realiseer me dat het leven rond 1900 op het platteland bittere armoe en een hard leven was. Misschien was je grootmoeder vlot topfit en kon ze alles weer doen, misschien stond ze de pijn verbijtend, bloedend de hele was te doen omdat er geen buurvrouw, moeder of zus was om te helpen. Toch krijg ik de indruk dat je nu 2 zaken door elkaar haalt: kraamzorg en zwangerschapsverlof. Over welk “pamperen” (pun intended?) heb je het precies? Want ik hoop dat je begrijpt dat hedendaagse vrouwen ook gewoon hun kinderen verzorgen. Net als je grootmoeder. Het enige is dat ze, in tegenstelling tot je grootmoeder, na enige tijd weer aan het werk willen of moeten. En, misschien worden we met z’n allen teveel gepamperd, met zwangerschapsverlof, bijstand, ziektewet, ww, WAO en AOW, dat was er ook allemaal niet in die tijd. Net zoals het recht te stemmen.

Haastig
Haastig22 feb. 2018 - 23:19

@Druïde Mijn grootmoeders bevielen na 1930. Ze hadden beiden geen baan. Als ze die wel hadden gehad hadden ze ook wettelijk zwangerschapsverlof gehad -als ze niet al, zoals destijds gebruikelijk was- eerder waren ontslagen. Velen hadden geen werk. En ja, ik weet dat moeders meerdere kinderen kregen. Gemiddeld genomen is het wel zo dat een 2e of 3e kind wat makkelijker bevalt: minder stress, meer rek. In 1930 ging ongeveer 1 op de 60 vrouwen dood als gevolg van (levend geboren) kind. Voor 1800 was kans op overlijden 1,3% per levendgeboorte, met 5 kinderen dus al aanzienlijk groter. “Het is een bekende mythe dat vrouwen vroeger hun kinderen makkelijk even kregen, tussen het rooien van de aardappelen door. Die ‘natuurlijke’ bevallingen zouden zonder ingrijpen van buitenaf, vlot en bijna zonder pijn verlopen zijn. Niets is minder waar. Terwijl een gemiddelde bevalling tegenwoordig twaalf uur duurt, waren vrouwen vóór de twintigste eeuw ongeveer zestien uur bezig. Bovendien duurde één op de drie bevallingen in die tijd meer dan twintig uur, wat de kans op complicaties alleen maar groter maakte.” https://www.historischnieuwsblad.nl/nl/artikel/26532/arts-versus-vroedvrouw.html

Haastig
Haastig23 feb. 2018 - 0:17

@Danielle “De meeste bevallingen in de westerse wereld leveren ook geen grote fysieke schade op” Inderdaad, gelukkig maar. Dat is te danken aan de goede zorg in NL. Omdat kinderen in de regel geboren worden met hulp van kraamzorg e/o arts, er tussentijdse controles plaatsvinden, voeding beter is en omdat vrouwen zwangerschapsverlof krijgen. Zwangerschappen en bevallingen verschillen nogal. Ik heb inderdaad ook een vriendin die eerder op de dag van haar bevalling nog een spinning-klasje gevolgd heeft. De ander kon nog geen 100m lopen. En inderdaad, gelukkig is moedersterfte heel zeldzaam omdat bij leegbloeden nu (effectief) geopereerd kan worden en bloed gegeven kan worden. Toch zijn er wel redelijk wat complicaties, 1 op de 6 bevallingen eindigt in een keizersnee, volgens mij eindigt de helft van de thuisbevallingen alsnog in het ziekenhuis. Sommige vrouwen hebben nergens last van, of maar 1 hechting nodig. 3% een totaal ruptuur, 33% tot een jaar na de bevalling incontinentie-problemen. Nu scheelt het dat je niet net zoals bij sommige stammen in Afrika verstoten wordt, maar gewoon een tena-lady in kan doen. Ik had eigenlijk altijd het idee wat Druïde had: geen probleem. De problematische bevallingen van een aantal vriendinnen deden me realiseren dat er veel te danken is aan de medische wetenschap en zorg...

DanielleDefoe
DanielleDefoe23 feb. 2018 - 10:28

Haastig Niet te vroeg en niet te veel blijft een goed advies.

DanielleDefoe
DanielleDefoe23 feb. 2018 - 12:49

" Nu scheelt het dat je niet net zoals bij sommige stammen in Afrika verstoten wordt". Naar ik me meen te herinneren gaat het hier om fistels. Dat is in Afrika vaak het gevolg van zwangerschap op zeer jonge leeftijd.

punt2
punt221 feb. 2018 - 16:56

Wat is er mis met het opnemen van vakantiedagen ? Waarom moet werkelijk alles op kosten van een ander? Kinderen zijn jouw eigen verantwoording, je krijgt al kinderbijslag... en noem maar op.

2 Reacties
rvb2
rvb221 feb. 2018 - 19:39

het gaat niet op kosten van een ander. Bedrijven zijn geen mensen, dus vallen niet onder "de ander". Bedrijven zijn "iets anders", en bedrijven mogen best eens wat meer gaan bijdragen aan de samenleving in plaats van op die samenleving te parasiteren.

punt2
punt222 feb. 2018 - 8:53

@rvb, bedrijven mogen best eens wat meer bijdragen? , je hebt geen enkel idee waar je het over hebt. Je hebt geen enkel idee wat de kosten zijn voor een bedrijf. En je hebt geen enkel idee wat je bedoelt met "een bedrijf". 7 weken doorbetalen is gewoon zeven weken dubbele loonkosten of zeven weken minder productie..

LijdendeLucas
LijdendeLucas21 feb. 2018 - 15:10

Het gelijk verdelen van een totaalverlof is volgens mij de allerbeste optie, en dat alleenstaande ouders het geheel kunnen opnemen; op die wijze laat je ouders zélf de keuze en maak je geen onderscheid tussen geslacht of ouderrol. Het probleem wat een andere verdeling in de hand werkt is dat er onderscheid ontstaat. En onderscheid leidt tot een verschil in hoe de buitenwereld ermee omgaat. Dat wordt dan snel als discriminatie gezien, maar ik wil dat niet gelijk zo typeren. Als je bijvoorbeeld in Duitsland kijkt, waar vrouwen tot 3 jaar 'moederschapsverlof' (niet/gedeeltelijk betaald) kunnen krijgen met garantie op terugkeer in de oude baan; er zijn werkgevers die daarom in het sollicitatieproces de voorkeur geven aan mannen. En geef ze eens ongelijk. Ik niet, want hoe vul je die drie jaar in? Waarom al die moeite en kosten op je hals nemen als je het ook kan voorkomen? En hoe kan iemand na 3 jaar zijn oude functie 'opeisen', in een wereld die zo snel veranderd als de huidige?

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe21 feb. 2018 - 15:31

Scandinavie heeft een dergelijke regeling. Als het verlof overdraagbaar is, leert de ervaring, worden vrouwen namelijk toch weer meer of minder subtiel naar huis gedirigeerd en gaan de mannen weer aan het werk buitenshuis.

Rick Hofland
Rick Hofland21 feb. 2018 - 14:50

Nou, lijkt mij een heel fijne ruime regeling voor de nieuwbakken ouders. Zelf had ik 2 dagen vrij en heb toen nog 3 weken vakantie verlof opgenomen bij beide kinderen en ik heb daarbij geen moment het idee gehad dat ik meer betaald verlof had moeten krijgen. Na 3 en een halve week beschuit uitdelen kwamen de muren echt op mij af en bij mijn vrouw ook trouwens. Ik vraag mij af wat die nieuwe vaders en moeders dan de hele dag gaan doen als ze zoveel vrije tijd door gaan brengen met de baby. Het komt op mij wat onnatuurlijk over om de hele dag om zo'n wieg te hangen waar de mens ook gewoon nuttig kan zijn met een kleintje erbij. Als er iets niet in orde is met een kindje begrijp ik best dat er meer tijd en aandacht nodig is, maar voor 90% van de kinderen is het toch geen 24/7 baan om dat allemaal in goede banen te leiden?

angsthaas2
angsthaas221 feb. 2018 - 12:32

Is dit geen discriminatie van kinderloze stellen? stop eens met die fok subsidies. Is totaal niet groen.

9 Reacties
Pieter Jacobus Civilis
Pieter Jacobus Civilis21 feb. 2018 - 13:50

Als U nou over een aantal jaar in een bejaardenhuis komt te wonen, gaan de kinderen van een ander U wassen, verschonen en als het moet helpen met het eten.

johannn2
johannn221 feb. 2018 - 13:59

angst, Ze fokken wel jouw oude dags- en zorgvoorzieningen. .

DanielleDefoe
DanielleDefoe21 feb. 2018 - 15:25

" Ze fokken wel jouw oude dags- en zorgvoorzieningen." OK maar wel met mate graag en daarna allebei gewoon weer aan het werk. Na een redelijk ouderschapsverlof.

Piet de Geus
Piet de Geus21 feb. 2018 - 16:33

"Ze fokken wel jouw oude dags- en zorgvoorzieningen." Vertrouw jij daarop?

DanielleDefoe
DanielleDefoe21 feb. 2018 - 20:20

"Vertrouw jij daarop? " nee natuurlijk niet

omaoeverloos
omaoeverloos22 feb. 2018 - 8:36

"Als U nou over een aantal jaar in een bejaardenhuis komt te wonen, gaan de kinderen van een ander U wassen, verschonen en als het moet helpen met het eten. " bejaardenhuizen bestaan niet meer.

DanielleDefoe
DanielleDefoe22 feb. 2018 - 10:45

De meeste kinderen zien niet zoveel in werk in de zorg.

johannn2
johannn222 feb. 2018 - 14:07

Niet alleen de werkers die je daadwerkelijk verzorgen. AOW, ziektekosten, etc. Ze brengen daar in ieder geval belasting en premie voor op. Of het genoeg is is een tweede. .

DanielleDefoe
DanielleDefoe22 feb. 2018 - 17:58

johannn 22 februari 2018 at 15:07 niet als een belangrijk deel niet of in kleine baantjes gaat werken en dus geen tot weinig premie gaat betalen.

Andreas J
Andreas J21 feb. 2018 - 12:31

Tja, je hebt als man natuurlijk dezelfde fysieke nadelen na een bevalling als een vrouw...... Maar goed, dit geintje kost het bedrijfsleven dan wel weer gemiddeld 80 miljoen per jaar. Ik ben blij dat ik uit een generatie kom dat ik met liefde een paar weken vakantie opnam voor mijn eigen kind bij de geboorte. Zie me al zeggen later, tja, ik was er niet, want anderen wilden niet betalen voor mijn vrije dagen om bij jou te zijn.... Komt wel erg ziek over.

6 Reacties
Anoniempje5
Anoniempje521 feb. 2018 - 14:43

Dat zou ik ook doen maar in een aantal bedrijfsculturen is het nog niet echt geaccepteerd en wordt je heel raar aangekeken als je het zou doen/willen. Altijd doorgaan ook al ben je ziek want anders wordt je beschouwd als iemand die niks over heeft voor het bedrijf. Deze discussie en verruiming van het verlof draag wel bij aan bredere acceptatie.

johannn2
johannn221 feb. 2018 - 15:00

Andreas, Het bedrijfsleven en werkgevers zijn deel van een maatschappij. Zonder die maatschappij zou een bedrijfsleven niet existeren. Er bestaat geen vrijstaand fenomeen ´bedrijfsleven' zonder maatschappelijke verplichtingen. Alle maatschappelijke 'randvoorwaarden' voor bedrijven om überhaupt te kunnen existeren, alle voorwaarden, voorzieningen, infrastructuren, een bevolking als werknemers en consumenten, nieuwe generaties werknemers, hun scholing en ontwikkeling tot staatsburger, wet- en regelgeving en handhaving daarvan nodig om überhaupt zaken doen veilig mogelijk te maken en geschillen op te lossen, overheden die die hele maatschappij incl. het bedrijfsleven besturen, van dat alles is het bedrijfsleven afhankelijk, maakt er deel van uit, is ermee vervlochten, is er mee-verantwoordelijk voor. Het bedrijfsleven is 'slechts' een (un) functioneel ónderdeel van die maatschappij. Dat schept verplichtingen, en het inzicht om de medeverantwoordelijkheid daarin te erkennen en te nemen, om daar - dus - deel van uit te maken en te willen uitmaken. Daarbij hoort ook het nemen van de medeverantwoordelijkheid voor het welbevinden van werknemers, van zichzelf en in het algemeen, incl. de financiële medeverantwoordelijkheid. Werkgevers zijn net zulke En het is ook niet voor niets, dat het - uiteindelijk, om dat te garanderen - de maatschappelijke overheid is, die regels stelt voor algemene zaken als rechten van werknemers en werknemers, waaronder zwangerschapsverlof. NB De naam 'het bedrijfsleven' is misleidend. Er is geen hogere vorm van leven die die lading dekt. Er bestaat geen bedrijfsleven. Het zijn de ménsen erin, ondernemers, werknemers, die het leven erin uitmaken, met in het verlengde daarvan al diegenen, incl. weer andere bedrijven enz. enz., die ervan afhankelijk zijn en waar het van afhankelijk is. Een bedrijf, en het 'bedrijfsleven', is een in de maatschappij geïntegreerd en ermee vervlochten verschijnsel. Jij stelt: " Maar goed, dit geintje kost het bedrijfsleven dan wel weer gemiddeld 80 miljoen per jaar. " Haar verantwoordelijkheid en haar bijdrage aan de volksgezondheid en de continuïteit van onze samenleving waarvoor het mee-verantwoordelijk en waarvan het mee-afhankelijk van is. De kosten horen bij de baten. .

johannn2
johannn221 feb. 2018 - 15:07

correcties: "algemene zaken als rechten van werknemers en werknemers" moet zijn: "algemene zaken als rechten van werknemers en werkgevers. " " Werkgevers zijn net zulke " Niet afgemaakte zin. Weglaten.

Karingin
Karingin21 feb. 2018 - 19:14

Zo dat heb je goed uit de doeken gedaan Johannn! Helemaal mee eens. Al kan ik me voorstellen dat het voor kleine ondernemers wel een ding is, maar daar moet dan maar een oplossing voor komen. Sowieso vind ik dat de verhoudingen wat dat betreft scheef zijn, grote bedrijven zouden veel zwaarder belast moeten worden dan MKB-ers...het wordt tijd dat onze Europese leiders (want daar moet het gebeuren) eens wat minder naar lobbyisten luisteren en meer oog voor de burgers krijgen. Maar dat zie ik niet snel gebeuren helaas.

Edwin8
Edwin822 feb. 2018 - 0:05

"Tja, je hebt als man natuurlijk dezelfde fysieke nadelen na een bevalling als een vrouw……" Nee, maar misschien is het juist wel prettig voor de vrouw als de man ook wat langer thuis is om zijn deel in het huishouden te doen en niet alles bij de vrouw komt. Helemaal als het een zware bevalling is geweest en er wellicht meerdere koters rond stuiteren die ook allemaal aandacht willen.

Andreas J
Andreas J22 feb. 2018 - 6:44

Ik vind de verantwoordelijkheid van de vader belangrijker dan die van het bedrijf. Bedrijven hebben enorm veel verantwoordelijkheden, vooral hier in het westen en dat kost hun enorm veel geld. In een internationale markt gaat dat ten koste van het marktaandeel, waardoor het voor deze bedrijven steeds moeilijker wordt te concureren. Dit gaat dan weer ten koste van de werknemer en de klant en wie weet ook nog eens van het bedrijf waardoor alleen grote internationals met prachtige belastingconstructies het zullen gaan overleven. Of... waarom niet een robot in dienst nemen die geen last van wintersport blesures of zwangerschapsperikelen heeft. Maw, het is leuk je te beroepen op dit soort rechten, maar sta dan niet te kijken als je dan plotseling wordt vervangen door iets of iemand die deze rechten niet heeft. Gaat gewoon om het geld, waarom een kilo appels kopen bij winkel A als dezelfde appels bij winkel B goedkoper zijn?

Andy40
Andy4021 feb. 2018 - 12:00

Dus alleen wanneer verlof betaald is kan men de taken eerlijker delen?

1 Reactie
Piet de Geus
Piet de Geus21 feb. 2018 - 14:24

Ja, want die conservatiefjes gaan in die gratis dagen geheel spontaan de taken eerlijk verdelen. Dat doen ze nu toch ook tijdens de vakantie?

Karingin
Karingin21 feb. 2018 - 11:43

Nou ja het begin is er...

[verwijderd]
[verwijderd]21 feb. 2018 - 11:38

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe21 feb. 2018 - 13:32

Dat werkt dus niet. Elk de helft en niet overdraagbaar. Heb je geen zin in thuisblijven dan neem je je verlof niet op. Simpel.

Andy40
Andy4021 feb. 2018 - 13:34

U bent vrij om dit te geven aan wie u wilt..maar ws bedoelt u dat iemand anders dit moet geven?