Joop

Vaccinweigeraars smeken op ic om vaccin, als het te laat is

  •  
23-07-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
77 keer bekeken
  •  
vs
In de VS woekert het virus nog voort maar anders dan voorheen. De regering spreekt van de ‘pandemie der ongevaccineerden’ omdat vrijwel alleen nog mensen die niet gevaccineerd zijn in de ziekenhuizen belanden. Volgens het hoofd van het Amerikaanse RIVM, Centers for Disease Control and Prevention (CDC), betreffen de overlijdensgevallen voor 99 procent personen die niet gevaccineerd zijn.
De VS kampt met een afnemend tempo van vaccinaties omdat nogal wat Amerikanen, al dan niet misleid door complotfabels en de uiterst rechtse tv-zender Fox News, het vaccin weigeren. Vooral in de conservatieve, zuidelijke staten, waar men ook al moeite heeft met wetenschappelijke inzichten als de evolutieleer, is de weerstand groot. In Alabama bijvoorbeeld is nog maar 33 procent van de bevolking volledig gevaccineerd. Ondertussen grijpt de Delta-variant die twee tot drie keer besmettelijker is om zich heen, mede omdat dit virus zich makkelijker nestelt in de luchtwegen en de patiënt zelf sneller besmettelijk maakt.
Brytney Cobia, ziekenhuisdokter in Alabama, beschrijft op Facebook wat ze meemaakt.
"“Ik neem jonge, gezonde mensen op in het ziekenhuis met zeer ernstige covid infecties. Een van de laatste dingen die ze doen voordat ze aan de beademing worden gelegd is me smeken om het vaccin. Ik hou hun hand vast en zeg hen dat het me spijt maar dat het nu te laat is. Als ze een paar dagen later overlijden, knuffel ik hun nabestaanden en zeg dat de beste manier om hun geliefde te gedenken is door zich te laten vaccineren en iedereen aan te moedigen hetzelfde te doen. Ze huilen. En ze zeggen me dat ze het niet wisten. Dat ze dachten dat het hoax was. Dat ze dachten dat het iets politieks was. Ze dachten dat omdat ze een bepaalde bloedgroep of huidskleur hadden, ze niet zo ziek zouden worden. Ze dachten dat het “gewoon een griepje” was. Maar ze hadden het verkeerd. En er is geen weg terug.”"
CBS meldt dat de dood en verschrikking wel leidt tot voortschrijdend inzicht onder conservatieve Amerikanen. Paula Johnson bijvoorbeeld, een farmaceutisch onderzoeker, die eerst van geen vaccin wilde weten en tot haar eigen verbazing plots in het ziekenhuis belandde met ernstige ademhalingsproblemen als gevolg van het coronavirus. “Haal het vaccin,” zegt ze nu. “Pak die kans.”
Geen video? Klik hier.
Maar natuurlijk zijn er ook Amerikanen die zich niet uit het veld laten slaan door de feiten, zoals de grootwildjager Scott Roe. Hij liet zich niet vaccineren, belandde in het ziekenhuis met longontsteking maar verklaart vanuit zijn ziekenhuisbed dat hij zich toch niet wil laten inenten omdat “er teveel dingen mee aan de hand zijn”. Uit doorvragen wordt duidelijk dat de overtuigde Republikein zich verzet tegen het medicijn omdat hij gelooft dat het door Democraten wordt opgelegd. Hij lijkt zo opgesloten te zitten in zijn overtuiging dat zelfs een harde confrontatie met de werkelijkheid hem daar niet uit kan bevrijden.
De Amerikaanse regering bekijkt of het herinvoeren van mondmaskers noodzakelijk is nu het virus zo gretig aftrek vindt onder ongevaccineerden.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (36)

adriek
adriek24 jul. 2021 - 7:07

In dit soort situaties zou bidden toch meetbaar invloed moeten hebben of snap ik het verkeerd?

Greendutch
Greendutch23 jul. 2021 - 22:41

de documentaire van gisteren op bed 2: "pandamic, the virus that shook the world". moet men daar maar eens bekijken en wereldwijd in wachtkamers, bij apotheken en andere gezondheidscentra waar men moet wachten afspelen.

Bernie2
Bernie223 jul. 2021 - 18:13

Grijns. Zo schijnen sommige ongelovige stervenden zich subiet te willen bekeren en schreeuwen zij om een reli-jurk.

lmgikke
lmgikke23 jul. 2021 - 16:58

Het siert de artsen dat ze de patiënten nog helpen. Er zijn momenteel zoveel nitwits die met hun anti corona en anti vaccinatie onzin deze pandemie onnodig lang doen voortduren. Dat gedrag kost slachtoffers. Ook onder het zorg personeel. Een deel van de bevolking steekt al dik anderhalf jaar de middelvinger op naar de wetenschap en de zorg. Al anderhalf jaar frustreert men met dat recalcitrante gedrag de bestrijding van de pandemie. Dan ook geen beroep doen op de zorg als je ziek wordt zou ik zeggen, maar dan heeft men ineens geen grote mond meer. Ook opvallend hoeveel reaguurders toch door blijven gaan met ontkennen of bagatelliseren. Er gaat een tijd komen dat men bij de 112 centrale de social media bijdragen in kan zien van de melder, en daar de voorselectie op zal maken. "O u hebt last van uw ademhaling? ik zie hier dat u actief corona ontkent hebt. Zodra de druk op de zorg over is, wordt u ingepland n.a.v. over een week of 20. Succes.

2 Reacties
JanB2
JanB223 jul. 2021 - 21:13

@ RainB Moet ik hieruit opmaken dat u uw blinde-darm ontsteking zelf met het aardappelschilmesje te lijf gaat?

JanB2
JanB223 jul. 2021 - 21:14

PS sorry deze reactie moet 1 plek lager staan.

RainB
RainB23 jul. 2021 - 15:39

Ik ben al bijna 50 jaar een weigeraar. Ga keurig naar de arts of specialist om een diagnose te laten stellen en dan zelf aan de slag. Een aantal volgens de medische wetenschap chronische problemen weten op te lossen zonder slikken, spuiten of bestralen met gif, ik zal dit ook wel overleven. Regelmatig een test laten doen om bij de kleinkinderen op bezoek te kunnen komen en volgens de jaarlijkse checkup bij de dokter nog zo fit als een 30er.

4 Reacties
lmgikke
lmgikke23 jul. 2021 - 16:59

Dat u de arts wel vertrouwt voor de diagnose maar niet voor de oplossing is gewoon dom gedrag.

Peterrr3
Peterrr323 jul. 2021 - 20:41

@Imgikke. Treffender kun je het niet zeggen!!! Compliment ????

Paul Spijkers
Paul Spijkers24 jul. 2021 - 2:31

Ook een oerdom sociopathisch mens kan soms geluk blijven hebben. Maar zoals je leest. De meesten niet.

adriek
adriek24 jul. 2021 - 7:10

Er zijn ook mensen die geloven dat je door veel sinaasappelsap te drinken van kanker kunt genezen.

DanielG
DanielG23 jul. 2021 - 15:31

Ik ben zeker niet antivax en heb mijn eerste spuit al gehad, laat ik dat vooropstellen. Maar in de regio waar deze dokter werkt, is niemand onder de 60 gestorven aan Covid. Niet echt een geloofwaardig verhaal.

12 Reacties
lmgikke
lmgikke23 jul. 2021 - 17:02

Volgens het Nederlands Corona dashboard is 11% van de overledenen jonger dan 60 jaar.

DanielG
DanielG23 jul. 2021 - 19:42

Alabama ligt niet in Nederland.

lmgikke
lmgikke24 jul. 2021 - 0:01

Klop, maar dat weet het virus niet. De verhoudingen zullen nagenoeg gelijk liggen.

Paul Spijkers
Paul Spijkers24 jul. 2021 - 2:37

Wel. https://bamatracker.com/chart/deathages

DanielG
DanielG24 jul. 2021 - 9:44

Imgikke en Paul Ik heb het over het district waar de dokter uit dit artikel werkt. Niet over de gehele staat Alabama. Volgens de officiele CDC cijfers is daar geen enkele jonge Covid patient doodgegaan. Dus haar verhaal dat jonge gezonde mensen aan de beademing liggen en voor hun dood smeken om een vaccin is gewoon niet waar.

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij24 jul. 2021 - 12:15

[ Volgens de officiele CDC cijfers is daar geen enkele jonge Covid patient doodgegaan. ] Sinds Covid 19 heet iedereen onder de 60 "jong".

Crunchy Frog
Crunchy Frog24 jul. 2021 - 14:23

@DanielG Aangezien je geen link naar de cijfers geeft is je beschuldiging niet te beoordelen. En als dit dramatische verhaal inderdaad niet blijkt te kloppen, wat vind je dan van de nuchtere cijfers, namelijk dat ongevaccineerden momenteel 97% van alle ziekenhuisopnames en 99,5% van alle sterfgevallen wegens covid vormen? https://theconversation.com/us-is-split-between-the-vaccinated-and-unvaccinated-and-deaths-and-hospitalizations-reflect-this-divide-164460

DanielG
DanielG25 jul. 2021 - 0:27

@Frog https://postimg.cc/v47dmsDx Geen idee wat ik daarvan zou moeten vinden, maar laat iedereen zelf bepalen of ze het vaccin willen of niet, zonder dat er rechten worden afgenomen. Ik zelf heb eigenlijk spijt van mijn vaccinatie en ga waarschijnlijk niet voor een tweede shot. Het was geen weloverwogen keuze, maar wil wel gewoon kunnen reizen. Hoe meer ik over het vaccin lees, hoe meer zorgen ik me maak over de lange termijn effecten.

Crunchy Frog
Crunchy Frog25 jul. 2021 - 13:59

@Daniel [https://postimg.cc/v47dmsDx] Dat is geen link naar het CDC maar een screenshot van een of ander randgroepforum. De zware bias van het bijschrift, ontbrekende leeftijdscategorieën, en de aanwezigheid van zowel lege velden als 0-velden, doen al vermoeden dat er iets mis mee is. Zelfs als je niet verder kijkt voldoet het plaatje al niet eens als bewijs voor jouw bewering dat er “in het district waar deze dokter werkt, niemand onder de 60 is gestorven aan Covid”. Anders dan jij suggereert maakt het geen enkele onderverdeling per district, en is dus niet onderscheidender dan de data van @Paul die je zo achteloos wegwuift. Vijftigers (ook onderdeel van jouw beschuldiging) komen er niet eens in voor. En zelfs volgens dit plaatje zijn er in mei 18 mensen van 40-49 overleden. Als we dan de feitelijke en complete CDC-data bekijken, dan zien we hoe misleidend “CardboardFan” geknipt heeft. https://www.cdc.gov/nchs/nvss/vsrr/covid_weekly/index.htm#SexAndAge Allereerst de weggelaten leeftijdsgroep: tussen 50-64 zijn tot dusver 10 doden in juli, 26 in juni en 52 in mei. En verder, grootste truc, heeft hij de categorie ‘All Ages’ weggelaten. Pak je die erbij dan zie je dat daar meer mensen staan dan in de losse leeftijdscategorieën bij elkaar opgeteld, ofwel niet iedereen is op leeftijd ingedeeld, ofwel een leeg veld is geen enkel bewijs dat er niemand in die categorie is overleden. Lees ook de disclaimer die CDC onder de tabel zet. Dit alles betekent dus dat de gecherrypickte cijfers van “CardboardFan” die jij zo overtuigend vindt op geen enkele manier een bewijs vormen voor je zware beschuldiging. [Geen idee wat ik daarvan zou moeten vinden] Tja, je maakt je wel zorgen om paniekverhalen over vaccins, maar niet over het de CDC-cijfers die duidelijk maken dat niet-gevaccineerden een ruwweg 200x grotere kans hebben om dood te gaan aan covid dan gevaccineerden? [zonder dat er rechten worden afgenomen.] Als vast komt te staan dat niet-gevaccineerden inderdaad een bedreiging voor de volksgezondheid zijn, dan vrees ik voor jou dat ze even weinig poot hebben om op te staan dan iemand zonder rijbewijs die vindt dat het toch zijn recht is om een auto te besturen. [Ik zelf heb eigenlijk spijt van mijn vaccinatie en ga waarschijnlijk niet voor een tweede shot.] Ah, dus de zin waarmee je je eerste post hier begon was al misleidend. [Hoe meer ik over het vaccin lees, hoe meer zorgen ik me maak over de lange termijn effecten.] Als ik in het voorbeeld hierboven zie waar en hoe jij leest over covid en vaccins, dan snap ik wel waarom je vatbaar bent voor allerlei verhaaltjes van mensen als “CardboardFan”.

Crunchy Frog
Crunchy Frog29 jul. 2021 - 7:45

En zoals zo vaak wordt het na alle moeite die je voor zo'n debunk doet erg stil. Ik snap trouwens niet waarom je die tweede spuit niet gewoon zou halen, Daniel. Met de deltavariant kun je die extra bescherming best gebruiken, en magnetisch ben je nu toch al.

Iznogoud
Iznogoud5 aug. 2021 - 16:07

Los van dat dat inderdaad niet in de cijfers is te zien, lijkt me dit 'Als ze een paar dagen later overlijden, knuffel ik hun nabestaanden en zeg dat de beste manier om hun geliefde te gedenken is door zich te laten vaccineren en iedereen aan te moedigen hetzelfde te doen' ook vreemd. Een arts die mensen knuffelt nu de levensgevaarlijke deltavariant om zich heen slaat?????

Crunchy Frog
Crunchy Frog7 aug. 2021 - 15:00

@Iznogoud Tja, speculeren over de omstandigheden van een gebeurtenis waar je zelf niet bij geweest bent. Ook een manier om de aandacht af te leiden van de harde cijfers.

Ewout Pool
Ewout Pool23 jul. 2021 - 15:21

Hmm, het invoeren van mondmaskers om de wappies te beschermen? Denk niet dat dat veel draagvlak krijgt. Zij vonden het allemaal onzin en wilden niet meewerken om de kwetsbareb te beschermen? You reap what you sow.

Martin108
Martin10823 jul. 2021 - 14:47

On the bright side: het maakt de kans weer een stukje kleiner dat trumpiaanse fact-free politici daar verkiezingen kunnen winnen...

Crunchy Frog
Crunchy Frog23 jul. 2021 - 13:23

De prijs van de anti-vaccinatie desinformatie. Hoeveel doden gaan de verspreiders daarvan nog op hun geweten krijgen?

3 Reacties
adriek
adriek23 jul. 2021 - 14:13

Nul. De doden bestaan helemaal niet, en als ze al bestaan zijn ze veroorzaakt door het vaccin, 5G of de linkse klimaatmafia. In elk geval niet door dat niet bestaande virus dat alleen maar een griepje veroorzaakt, is ontwikkeld in een Chinees lab om de mensheid te onderdrukken en alleen maar bestreden kan worden door Bill Gates persoonlijk in chip in te laten spuiten.

Bart Kuipers2
Bart Kuipers223 jul. 2021 - 22:32

Hoeveel doden zouden onze “deskundigen” met hun hardnekkige ontkenning van aerogene besmetting hebben veroorzaakt? Al die mensen die dachten veilig te zijn met hun anderhalve meter, maar er ondertussen niet meer zijn? Alleen maar omdat niemand het woord “ventileren” over zijn lippen kon krijgen, want het moesten en zouden de grote druppels zijn. Ondertussen waren er april vorig jaar al ruim voldoende wetenschappelijke artikelen die wezen op de aerogene route. Zelfs in ons eigen land lag de informatie voor het oprapen; het verpleeghuis met zeven afdelingen waar de vele doden en besmettingen plaatsvonden op net die ene afdeling waar de lucht gerecirculeerd werd. De microbioloog die hiervan melding maakte werd te kennen gegeven dat hij geen opdracht had gekregen dit te onderzoeken. Dat is niet alleen onwetenschappelijk gedrag, maar gezien de taak die er lag, redden van mensenlevens, ronduit crimineel gedrag.

Crunchy Frog
Crunchy Frog24 jul. 2021 - 14:24

@Bart Ach ja, in geval van geen excuus zo hard mogelijk 'ja maar hullie' gillen. Die had @Eirda nog niet genoemd.

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde23 jul. 2021 - 12:50

Hoe de gezondheidszorg gepolitiseerd is door Trump en zijn medestanders. Terwijl de vaccinatiegraad onder Democratische kiezers rond de 90% ligt is die onder Trump stemmers nauwelijk 40%. Het gekke is dat Trump eerder goede sier maakte met de ontwikkeling en productie van het vaccin, maar nu net doet of dat nooit gebeurd is. Het meest zorgelijke is dat Trump op vrijwel alle onderwerpen de Gop in zijn greep heeft en ervoor zorgt dat alles gericht is op de verstoring van de maatregelen die Biden neemt. Zodat ze over twee jaar kunnen zeggen dat Biden niks voor elkaar heeft gekregen. Dat geldt voor de enorme infrastructuur nota die dringend een einde moet maken aan de verloedering van steden en dorpen. Biden wil bipartisan commitment, gezamenlijk optrekken o zo in alle staten de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Maar de republikeinen, bang dat enige handreiking aan de democraten de woede van Trump opwekt, kijken gewoon de andere kant op. Ze prevaleren hun persoonlijk politieke belang boven het landsbelang.

1 Reactie
Sonic2
Sonic223 jul. 2021 - 17:45

Precies. Dat nationalisten virus is zo extreem schadelijk dat het zelfs uitwoekert over IC bedden heen. Maar gelukkig maakt half Nederland zich druk om de dingen die er om gaan. De toon van Sylvana Simons en in Amerika het "falen" van de Democraten. En het past prima in het patroon. Alles geloven wat fout is. Niet in klimaatverandering geloven. Wel in Trump geloven. Niet in Corona geloven of vaccin. Ook fout. En altijd achter de verkeerde leiders aan lopen. Dat die mensen fout zitten is nog 1 ding. Dat ze het volhouden en volharden in hun eigen gelijk+ complot denken is wel heel erg. En we hebben er hier in Nederland ook minimaal anderhalf miljoen. Het is beangstigend hoe vatbaar mensen zijn voor propaganda.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland23 jul. 2021 - 12:41

Politiek en wetenschap worden niet meer vertrouwd door grote groepen mensen en dat is niet de schuld van die mensen. Beiden zitten in de zak van grote bedrijven - tsja - ik vind het maar een triest verhaal hierboven maar mooi dat wetenschappers en politici niet de hand in eigen boezem steekt. Logisch want de verantwoordelijkheid ligt tenslotte niet bij henzelf zij zijn slechts uitvoerders.

3 Reacties
adriek
adriek23 jul. 2021 - 14:19

Maar degenen die zich 'woke' noemen en niet meer in (controleerbare) politici en wetenschappers zeggen te geloven, geloven nu blindelings lieden die (controleerbaar) liegen. En dat is dan uiteindelijk toch wel logisch volgens jou?

Doomsdayshaman
Doomsdayshaman23 jul. 2021 - 15:52

Al eens geprobeerd bij De Jonge of wie dan ook van de politiek verantwoordelijke een wob verzoek te doen, hoezo geen vertrouwen ligt niet aan hun? Fauci en Dasak, nu ze niet meer kunnen ontkennen worden ook al grondig onderzocht, vertrouw ons wij zijn wetenschappers!

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland23 jul. 2021 - 16:40

ik kan er ook niks aan doen - de wereld is niet logisch - het vertrouwen is nu eenmaal weg bij veel mensen en dat is wel te begrijpen