Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Vaccinatieruzie leidde tot partnermoord in Almelo'

  •  
19-09-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
472 keer bekeken
  •  
Speciale corona-helikopter landt bij ZGT Almelo

© ALMELO - Exterieur van het ziekenhuis van ZGT (Ziekenhuisgroep Twente) locatie Almelo met de helikopterlandingsplaats. ANP VINCENT JANNINK

In Almelo heeft een 43-jarige man zijn 56-jarige vriendin gedood en daarop tevergeefs getracht zichzelf om het leven te brengen. Volgens RTV Oost ligt een conflict over corona en vaccineren ten grondslag aan het geweld.
"Goede vrienden van het stel zeggen tegenover RTV Oost dat de twee al langere tijd met elkaar overhoop lagen. Eerst over corona, maar later vooral over het huidige vaccinatiebeleid. Het slachtoffer had haar vriend verboden nog langer met gevaccineerden om te gaan, onder wie zijn eigen ouders. Ook zag hij zich genoodzaakt te stoppen met zijn grote passie: de muziek en zijn zo geliefde hardrockband. Het is voor zover bekend voor het eerst in ons land dat een coronaruzie fatale afloop krijgt."
De verdachte zit in voorarrest. RTV Oost meldt op basis van verklaringen van vrienden en kennissen dat het slachtoffer gedreven was in het verspreiden van complotverhalen over de corona-pandemie. Dat leidde tot hevige conflicten in de relatie. De verdachte zou door haar op de een of andere manier gedwongen zijn zich te conformeren aan haar opvattingen, aldus anonieme bronnen.
"In de buurt waar het stel woonde, was bekend dat de twee regelmatig coronadiscussies hadden die zo hoog opliepen dat zich slaande ruzies voordeden. Waarbij het echter Floris was die rake klappen opliep. “Dat verbaast me niets van die klappen”, zegt Rob Rolefes. “Typisch Floris, de goedheid zelve. Hij deed geen vlieg kwaad.” Intussen zette vooral het huidige vaccinatiebeleid van de overheid kwaad bloed bij Sandra. Ze legde haar vriend een soort contactverbod op richting gevaccineerden. Behalve dat hij zijn (ingeënte) ouders niet meer mocht zien, mocht Floris ook niet meer samenspelen met gevaccineerde muzikanten."
De verdachte kondigde tegen de uitdrukkelijke wens van zijn partner in toch weer te gaan optreden, dat vormde de opmaat naar de geweldsexplosie en bracht hij haar om het leven, aldus de omroep. De dader begaf zich vervolgens naar het ziekenhuis, daar werd het stoffelijk overschot van het slachtoffer aangetroffen in de kofferbak van zijn auto.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (32)

Fabian4
Fabian420 sep. 2021 - 11:56

Ok, dus als ik de reacties goed interpreteer zijn de meeste mensen hier her eens dat het slachtoffer schuld heeft? Omdat ze anti-vaxxer is en dominant? Feit blijft dat een vaxxer een antivaxxer heeft vermoord. De quotes in het artikel zijn ook wel heel erg suggestief: Floris de goedheid zelve...zij het knettergekke wappie. Geeft dat mensen het recht om wappies te vermoorden? Ik mag toch hopen van niet. Joris mag dan een goeie jongen zijn....maar goeie jongens vermoorden geen mensen! Zeker niet omdat ie niet meer in een band mocht optreden en zijn eigen ouders niet mocht zien (serieus....dan ga je toch gewoon weg bij iemand?) @Miss Piggy: "Die arme Floris had waarschijnlijk het gevoel dat er geen andere uitweg was." Die arme Floris heeft iemand vermoord...kaltgesteld....hoezo is hij dan zielig? @DaanOuwens:"Wat het wel laat zien hoe ingrijpend en extreem het gedachtegoed van Engel en zijn aanhang is" Besef je wel wat je zegt? Hoezo heeft dit iets met Engel te maken? De 'goede man' heeft zijn vriendin vermoord. Dat zijn vriendin mogelijk een psychische aandoening heeft/had kan zeker het geval zijn, maar opnieuw....geeft dat hem het recht haar te vermoorden? Mogelijk is/was hij ook in een psychose (dat zouden we nog wel kunnen nagaan) en dat maakt het des te tragischer. Maar stellen dat Engel of Baudet hier medeschuldig aan zijn is wel heel erg (voor de duidelijkheid....ik ben gevaccineerd, absoluut geen fan van Engel of Baudet. Maar het op man speken van een verschrikkelijke gebeurtenis is voor mij het laagste van het laagste. Schaam je diep. Zelfs als zij dat zouden doen, moeten we ons niet verlagen tot hun nivo. Dat zet meer kwaad dan goed. En eerlijk is eerlijk....het zwabberende en zwakke beleid van de overheid, het gebrek aan transparantie en de clowneske optredens van Mark en Hugo - wel geen mondkapje, wel geen groepimuniteit, wel geen corona pas etc- doet ook meer kwaad dan goed!)

1 Reactie
Miss Piggy
Miss Piggy20 sep. 2021 - 19:32

Leer lezen, Fabian. Ik zeg nergens dat het slachtoffer verdiende om te sterven. Zij had overduidelijk hulp nodig. En idealiter had Floris uit deze relatie moeten stappen. Ja, ik heb medelijden met hem. Zover ik het artikel begrijp is het een gevoelige kerel, die nu de rest van z'n leven een onnodige moord op zijn geweten heeft. En een zelfmoordpoging heeft gedaan. Dat klinkt niet bepaald als een koelbloedige man Ik kan haast exact uittekenen hoe deze relatie was, ik heb het zelf mee gemaakt. En ook vele mannen en vrouwen gesproken die in dezelfde situatie zaten. Je voelt je machteloos, je hebt geen controle over je leven. Vind ik dat het slachtoffer verdiende te sterven? Nee, natuurlijk niet. Maar ze was zelf ook medeverantwoordelijk voor haar eigen dood. Dit is een nuance die ik niet verwacht dat jij zult snappen.

Zandb
Zandb20 sep. 2021 - 8:04

Kom op mensen, laten we daar verantwoordelijke volwassenen niet alleen even wat van vinden maar laten we de moeite nemen om elkaar dat te laten weten. Ik wil wel eerlijk toegeven, dat ik zonder dit bericht hier op Joop een stuk noodzakelijke informatie was misgelopen om deze wereld te kunnen duiden.

Phil2
Phil220 sep. 2021 - 7:57

Wow! Ik heb binnenkort weer contact met een rabiate tegenstander van vaccineren en het overheidsbeleid in dezen. Voeg daar "de CIA zat achter 9/11" en "5G zorgt voor dodelijke straling" aan toe. Voor ons beiden een proef hoe we toch weer de lol en leutigheid van vroeger kunnen oppakken, denk ik. Da's althans mijn inzet...

Miss Piggy
Miss Piggy19 sep. 2021 - 18:18

Oef, wat een naar verhaal. Er was dus blijkbaar aardig wat mis bij deze dame. Het geweld tegen haar partner, het isoleren van Floris van zijn normale sociale leven, en het geloof in complot-theoriën, allemaal tekenen van iemand die worstelde met zware psychische issues. Maar dat zelf waarschijnlijk niet zag. Die arme Floris had waarschijnlijk het gevoel dat er geen andere uitweg was. Ik heb zelf een relatie gehad met een dergelijke dame, je hebt het gevoel alsof je jezelf langzaam aan het kwijtraken bent, alsof je in een niet aflatende gijzelingssituatie zit. Ik heb er een punt achter gezet, maar dat heeft ook behoorlijk wat drama gekost, gelukkig zonder dodelijke afloop. Zo leerde ik ook dat in 40% van de gevallen van geweld binnen relaties de dader de vrouw is.

Dehnus
Dehnus19 sep. 2021 - 18:11

In en in triest. En de Baudetjes maar door gaan met stoken. Hij is zelfs naar het ziekenhuis gegaan om het aan te geven? Misschien niet door dat ze dood was? Klinkt alsof de man intellectueel niet helemaal daar was.

2 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe20 sep. 2021 - 9:04

Noodnummer bellen had meer voor de handgelegen.

stokkickhuysen
stokkickhuysen23 sep. 2021 - 10:53

Je vrouw in de kofferbak vervoeren is ook nog non-standaard.

Oki Doki
Oki Doki19 sep. 2021 - 15:24

De vrouw in kwestie was wel een behoorlijk nare tiran die de man behoorlijk in het nauw heeft gedreven. Het is tragisch dat het zo is afgelopen.

Joop den Uil
Joop den Uil19 sep. 2021 - 15:19

een ware crime de passion dus.

DaanOuwens
DaanOuwens19 sep. 2021 - 13:23

Volgens mij is dit niet te generaliseren. Het is duidelijk dat de achterban van Engel aanzienlijk kan ontsporen maar in deze mate kan je het niet generaliseren. De man had ook kunnen concluderen dat het hoog tijd werd de relatie met zijn partner te beëindigen. Als je partner om welke reden dan ook het contact met je ouders en vrienden gaat verbieden dan is het sowieso een goed moment weer eens om te kijken naar een nieuwe. Wat het wel laat zien hoe ingrijpend en extreem het gedachtegoed van Engel en zijn aanhang is. Het biedt een goed fundament voor verdere radicalisering.

5 Reacties
Dehnus
Dehnus19 sep. 2021 - 18:15

Niet iedereen is sociaal zo sterk, ook kan je in een relatie terecht waar geweld voorkomt. Dat hoeft echt niet altijd alleen van de man te zijn. Psychologisch ga je je dan ook anders gedragen, bijvoorbeeld geen uitgang meer zien of het goed praten. Mishandeling en geweld (zowel fysiek als mentaal) komt vaker voor dan je denkt en de slachtoffers zijn vaak heel afhankelijk van de dader... maar ook vice versa (codependent bijvoorbeeld). Ook kan het zijn dat de man in kwestie, zoals eerder aangegeven, misschien sociaal of intellectueel niet zo sterk was. En niet wist wat hij moest. Dat hij naar het ziekenhuis rijdt met het slachtoffer in zijn kofferbak kan blijken dat hij niet door had dat ze dood was.

DaanOuwens
DaanOuwens20 sep. 2021 - 7:15

@ Dehnus Jij schrijft: Niet iedereen is sociaal zo sterk, ook kan je in een relatie terecht waar geweld voorkomt. Neemt niet weg dat je ook niet al te slimme sociaal weinig vaardige mensen als volwaardig moet blijven zien. Dus in staat tot het afwegen van zaken en daarna kunnen handelen. Op het moment dat je aanneemt dat mensen niet in staat zijn tot zelfstandige keuze opent deze redenering een deur naar oplossingen waar je ook niet blij van wordt.

DanielleDefoe
DanielleDefoe20 sep. 2021 - 9:02

Dat Engel c.s. de oorzaak zijn van een zieke relatie is dubieus, maar het kan de laatste druppel zijn geweest. In coronatijd is huiselijk geweld so-wie-so toegenomen.

DaanOuwens
DaanOuwens20 sep. 2021 - 17:12

@ DanielleDefoe Ik denk net dat Engel de oorzaak is van de wel of niet slechte relatie. Ik denk wel dat hij de oorzaak is van de verbetenheid waarmee zijn aanhang zijn visie uitdraagt.

DanielleDefoe
DanielleDefoe20 sep. 2021 - 19:11

Wat er precies is voorgevallen en of het een uit de hand gelopen vaccinatieruzie was zullen we wel niet meer te horen krijgen. Het zal wel even duren voor Floris voor de rechter komt.

Phantom3
Phantom319 sep. 2021 - 13:22

Van beide kanten verhardt de discussie zienderogen.

Jikke Teunissen
Jikke Teunissen19 sep. 2021 - 12:31

Als de corona-ontkennende vrouw het was die zich blijkbaar zo'n dominante machtspositie veroorloofde én waar wist te maken tegenover haar dan niet anders als in ondergeschikte positie gebrachte man was er dus in beginsel een onderdrukkende gewelddadige relatie van de vrouw naar de man hoe uitzonderlijk ook. Dat hij ondanks in die daarvoor zich nog schikkende onderliggende positie in opstand is gekomen, met een nu finale gewelddadige confrontatie als gevolg, haar daarbij dodelijk verwondde bewijst niet dat dat zijn opzet was en kan ook een zaak van zij of hij geweest zijn. Al met al geen grond dit onder te brengen onder de tags "Femicide" en Geweld tegen vrouwen" zoals hier gebeurt.

1 Reactie
Dehnus
Dehnus19 sep. 2021 - 18:17

Ik ben het met je eens dat de tags smakeloos zijn. Maar toch komt dit echt wel voor. In dit geval heb je het eerder over huiselijk geweld. Iets waar een stigma op heerst, helemaal bij mannen. Wat hier word omschreven voldoet aan alle alarmbellen, en het zou Joop zeker sieren de tags hier op aan te passen.

MG1968
MG196819 sep. 2021 - 12:25

Vanuit de normen van de antivaccinatie beweging geredeneerd (de eigen vrijheid staat centraal) voerde de dader een existentieel gevecht. Ook hij heeft niet gewonnen en blijkt zijn herwonnen vrijheid van korte duur. Wat ook zal zijn als de antivaccinatie beweging zijn pyrrusoverwinningen behaalt.

Le Chat Botté
Le Chat Botté19 sep. 2021 - 12:14

Alleen 'geldig' in een cognitief dissonant, zo niet volkomen ziek brein: "de overheid 'dwingt' mij om te vaccineren, dus ik dwing jou om te stoppen met optreden en verbied jou om contact te hebben met mij onwelgevalligen en ik tuig je af als je niet doet wat ik zeg". Net zo makkelijk in een en dezelfde adem. Geen rechtvaardiging voor moord, mogelijk (en hopelijk) verzachtende omstandigheden voor de man. En - op grond van de informatie uit dit artikel - zeer weinig handvatten voor empathie met de dode vrouw.

Greendutch
Greendutch19 sep. 2021 - 11:57

is dit niet tekenend voor het niveau van denken van de corona-ontkenners en complottenmakers ? opvallend immers dat men *Niet! de informatie op de reguliere kanalen haalt; * vooral veel op social media zit en * daar met gelijkgestemden praat en luistert naar slechts 1 mening i.p.v. diversiteit te zoeken? bovendien merk ik vaak dat als complotdenkers praten zij vaak erg overtuigend willen preken op een manier om de ander te overtuigen , i.p.v. de eigen gedachten te uiten. bovendien zie ik weinig zelfreflectie en onderzoek naar het waarom men zo getriggerd wordt door bepaalde items? er is veel te doen aan uitleg, informatieverstrekking en lesgeven, voorlopig in elk geval in dit land . blijkbaar is er veel wantrouwen, elders al voorgesteld dit fenomeen ook onderdeel van de kabinetsformatie te maken, een plan te maken hoe dit probleem aan te pakken.

10 Reacties
ton14024
ton1402419 sep. 2021 - 12:15

Geen sociale controle en dus ook geen zelfreinigend vermogen in die kringen.

Gerygrr
Gerygrr19 sep. 2021 - 12:21

Wantrouwen! Inderdaad…. Wie gelooft de officiële praatjes van onze overheid? Wie gelooft de uitleg die politiek rechtse figuren geven voor alles wat krom is gegroeid nog? Het is de boemerang, die nu eindelijk terugkomt.

Wetenschappelijk
Wetenschappelijk19 sep. 2021 - 13:31

"Maar daarnaast hoor en zie je ook informatie die niet door de reguliere media bekend is gemaakt, waaronder wetenschappelijke informatie die door wetenschappers wordt bericht maar die niet worden uitgenodigd aan de tafels van de reguliere media. Dat laatste is niet bekend bij diegenen onder ons die enkel de reguliere media zien. Of die kennen enkel de meningen van degenen die de andere niet uitgenodigde wetenschappers bekritiseren.

Karingin
Karingin19 sep. 2021 - 13:46

Nee natuurlijk niet, de meeste mensen gaan een op een echt niet over tot geweld (in een groep gaat dat wel makkelijker). Deze griet had gewoon een probleem, net zoals dat voor een man die huiselijk geweld pleegt geldt

Freddy2
Freddy219 sep. 2021 - 15:06

De Corona ontkenner is in dit geval het slachtoffer.Lijkt mij dus echt iets mis te zijn in de gelovigen van de heilige farmaceutische industrie.

PVDB2
PVDB219 sep. 2021 - 16:26

@karingin: Als je een coronaontkenner bent mag je wel zeggen dat je sowieso een probleem hebt. Het is al lang en uitvoerig wetenschappelijk bewezen. Als je je levenspartner inderdaad het niet toestaat je ouders te ontmoeten of gevaccineerde dan heb je een groot psychisch probleem. Maar dit is niet het enige geval. In elk huishouden vinden er wel eens heftige ruzies plaats. Helaas leidt dat wel eens dat tot een dodelijke afloop. Daarnaast lopen er wat wazige types rond die werkelijk denken dat het maar een griepje is (zie de Trump aanhanger Laura Loomer; hopelijk heeft zij geen relatie met betrekking tot dit onderwerp). Het is nog geen probleem als je het 1 persoon verteld. Maar publiceren zoals dat nu makkelijk via social media gaat en een achterban krijgen wordt een ander verhaal. Dan kan het gevaarlijk voor de volksgezondheid worden. En in sommige gevallen dus waar de emotie zo hoog word dat je een actie onderneemt dat iemand zijn leven kost. @ Freddy: Dat Big Pharma er brood in ziet lijkt me duidelijk. Dit is een big seller. En de investeerders in deze industrie ook. Die zien de kassa rinkelen. Maar om nu te denken dat het een vooropgezet plan is, is wat ver gezocht. Laat daar eerst maar eens bewijs van zien. Mensen die de alternatieve media volgen en zich baseren op social media laten zich vaak in een negatieve spiraal trekken. Het is als het afvoerputje van een gootsteen. Je komt in een kolk terecht die je uiteindelijk het riool in trekt. Alleen dan het riool van de social media. Lees eens een fatsoenlijke krant of een wetenschappelijk tijdschrift. Misschien dat er dan wat minder Engel of Baudet volgers zijn die met alle liefde geld geven voor de Verlosser die zij veinzen te zijn of de tweede kamer in kiezen waar ze op ieders kosten miljonair worden maar verder weinig uithalen. Dat zijn de echte makkelijke binnen lopers. Waarvan je verwacht dat de stemmer allang een kaartje had moeten krijgen wegens het mogelijk maken van deze inkomstenbron.

Freddy2
Freddy220 sep. 2021 - 7:03

@PVDB, ik zeg dan ook niet dat het een vooropgezet plan is. Het is een situatie waar de big pharma heerlijk misbruik van kan maken en met een goede marketing krijg je vanzelf mensen mee die meteen gaan geloven dat alles voor het goede is. Ook ik ben daarin getrapt en ben maanden ziek geweest na de laatste vaccinatie. Mocht er een 3e, 4e, 5e nodig zijn.... Geef mij portie dan maar aan Fikkie of als we echt zo graag iedereen willen vergiftigen..... Stuur mijn portie dan maar naar mensen in arme landen.

DanielleDefoe
DanielleDefoe20 sep. 2021 - 9:14

Sociale controle laat het wel vaker afweten. Over het algemeen weten kennissen en buren ook niet wat er zich binnenshuis afspeelt.

Minoes&tuin
Minoes&tuin20 sep. 2021 - 9:50

DanielleDefoe En laten we eerlijk zijn, zowel, kijkt men liever de andere kant op, men wil er niets mee te maken hebben. Stel je voor dat je er iets mee moet!

DanielleDefoe
DanielleDefoe20 sep. 2021 - 18:57

@Minoes de meeste mensen met psychische problemen gaan niet over tot grof geweld. Of burenbemoeienis zou hebben geholpen valt niet te zeggen.