Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Ultraconservatieve vrouwenhaters in Amerikaans Hooggerechtshof schaffen recht op abortus af

Zware klap voor vrouwenrechten in de VS
Joop

Utrechtse straat treitert alleenstaande moeder-opvang de wijk uit

  •  
05-03-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding 2021-03-05 om 09.56.12
Een opvanghuis voor alleenstaande moeders en kinderen in de Utrechtse straat Minhof wijkt voor buurtterreur. Het aangewezen pand werd deze week beklad door omwonenden. De gemeente en wonincorporatie Portaal besloten vervolgens dat het pand niet geschikt was voor de beoogde bestemming. Dat meldt het AD.
De woning moest dienen als tijdelijke opvanglocatie voor alleenstaande moeders in nood. ‘De gemeente zocht een woning in de buurt van het centrum en dit huis leek te voldoen,’ aldus Esther Visser van Portaal. De omwonenden dachten daar heel anders over en bekladden het huis. ‘Hier geen opvanghuis. Stop,’ werd met witte verf op de ramen en voordeur geschreven.
Omwonenden laten desgevraagd weten geen opvanghuis in de straat te willen, omdat er tussen 2008 en 2015 ook een in de wijk zat en dat zou voor overlast hebben gezorgd. De gemeente laat weten op zoek te gaan naar andere geschikte woningen: ‘Het is een kwetsbare doelgroep, voor wie je een veilige locatie wil garanderen.’
Beeld: Google Streetview

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (77)

Paul Spijkers
Paul Spijkers5 mrt. 2021 - 22:17

Die acties zijn jammer maar het is best een gekke plek voor een shelter.

Ewout Pool
Ewout Pool5 mrt. 2021 - 21:10

Er is nog een andere reden waarom dit soort opvangcentra in dit soort buurten gevestigd wordt: Het zijn de enige buurten die nog in handen zijn van de woningcorporaties. De gemeente kan dus vrij gemakkelijk in overleg met de woningcorporatie regelen dat een woonhuis een dergelijke bestemming krijgt. In veel andere buurten zijn het enkel koopwoningen en zou de gemeente dus eerst een forse som uit moeten geven om dit voor elkaar te krijgen. Dat doen ze liever niet. Overigens heb ik in een volkshuisvestingsbuurt gewoond, maar ben ik erg blij met mijn koopappartement. Het gemeenschappelijke belang van eenieder in de buurt die ook gekocht heeft zorgt voor een rustige en prettige woonomgeving.

EenMening
EenMening5 mrt. 2021 - 21:05

Normaliter kunnen de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen. Daar moet de gemeente bij het zoeken naar huistvesting rekening mee houden.

MG1968
MG19685 mrt. 2021 - 15:17

Solidariteit is om te ontvangen en niet om te geven is het standpunt van de gebruikers van deze sociale woningbouw. Sommigen zien dit als dé linkse positie overigens.

Dehnus
Dehnus5 mrt. 2021 - 14:33

Zie hier waarom de VVD constant wint. "Ikke ikke ikke, en de rest mag voor mijn huisjesprijs stikke!"

1 Reactie
Mr Ed
Mr Ed5 mrt. 2021 - 15:23

Het ziet er ook echt uit als een typische VVD-wijk. Je hoort de dixieland bijna uit die ramen schallen.

ZonderNaam2
ZonderNaam25 mrt. 2021 - 12:59

Ik wil asociaal gedrag niet goed praten, maar Tokkies zijn ook een kwetsbare groep. Het zijn doorgaans mensen zonder opleiding en meestal ook zonder werk. Het zou van solidair beleid getuigen om opvang van andere kwetsbare doelgroepen dan ook primair te organiseren in wijken waar de bewoners meer economische draagkracht (en vaak ook progressievere opvattingen) hebben.

Mokker
Mokker5 mrt. 2021 - 11:56

De Minhof was in de jaren 90 al berucht toen ik daar in de buurt als student woonde. De omliggende straten zijn prima, maar er is een stukje waar een stel tokkiefamilies bij elkaar wonen die de buurt als hun eigendom beschouwen.Het is niet de eerste keer dat ze mensen wegpesten: opvallend vaak ingegooide ruiten gezien daar. Treurig dat de gemeente er 25 jaar later nog steeds niet in is geslaagd het rotte stukje eruit te werken.

9 Reacties
Gerygrr
Gerygrr5 mrt. 2021 - 15:55

Beste Mokker, Het is ook mijn buurtje. Ze Tokkie noemen helpt niet. Ook toen ik kwam wonen met Griekse echtgenoot werd ons incasseringsvermogen uitgetest. Kun je ertegen, dan mag je blijven en word je opgenomen in de buurt. Studenten en yuppen maken hun buurt kapot vinden ze.

stokkickhuysen
stokkickhuysen5 mrt. 2021 - 18:57

'Kun je ertegen, dan mag je blijven en word je opgenomen in de buurt.' Wat vind je daar nou van?

MaxMax2
MaxMax25 mrt. 2021 - 18:57

'Kun je ertegen, dan mag je blijven en word je opgenomen in de buurt.' Nou, dat klinkt als een fantastische plek...

Gerygrr
Gerygrr6 mrt. 2021 - 12:20

Stokkickhuizen, Ik vind dat prima! De oude volksbuurt is ook een warm bad. Je krijgt een soort vuurdoop en als je die doorstaat heb je geweldige buren!

stokkickhuysen
stokkickhuysen6 mrt. 2021 - 14:52

@Grijsje Ik dacht al dat dat de strekking van je schrijven was. En ou omgekeerd, jij koopt een huis in een nieuwe buurt, ende buurt gaat jouw treiteren om je uit te proberen, en je komt NIET door de test heen zeg eens: te rechts) wat dan? Heb je trouwens de olitie gebeld tijdens je ontgroening, of is dat het domste wat je kunt doen als je in je eerste paar maanden in een nieuwe buurt zit. (hoeveel mensen van kleur hebben de ontgroening overleefd?)

Gerygrr
Gerygrr7 mrt. 2021 - 11:48

Stockickhuizen, De oude buurt was een bonte mix culturen en de oude Utrechter behandelde iedereen op dezelfde wijze. Je moet je niet aanstellen, of op je strepen gaan staan. Net als iedereen, heb je allemaal je sores en je steunt en helpt elkaar daarin. De problemen beginnen als je kapsones hebt. De politie erbij halen? Nee, uiteraard geen slimme zet.....

DanielleDefoe
DanielleDefoe7 mrt. 2021 - 11:49

[hoeveel mensen van kleur hebben de ontgroening overleefd?] Onbeantwoordbare vraag, maar indien de schotelantenne iets betekent kan de Minhof multi-etnisch zijn.

stokkickhuysen
stokkickhuysen7 mrt. 2021 - 14:37

@Danielle Geloof je echt dat dit een bonte verzameling van culturen is die de nieuwe buren gaat ontgroenen? Ik denk van niet.

DanielleDefoe
DanielleDefoe7 mrt. 2021 - 20:07

Stock ik heb geen idee. Zelf heb ik met mijn buren nauwelijks tot geen contact.

CUTTHECRAP2
CUTTHECRAP25 mrt. 2021 - 11:36

En niemand in die buurt die denkt : "zo'n instelling is een noodzaak om in grote nood verkerende mensen te helpen. Stel je voor, dat het mezelf zou treffen. Dan zou ik blij zijn dat er een oplossing voor mij was" Het is kil in Nederland...

4 Reacties
Jozias2
Jozias25 mrt. 2021 - 11:57

Deze mensen weten hoe het is om naast een dergelijke opvang te wonen. U ook?

The Apple
The Apple5 mrt. 2021 - 12:48

Jozias weer dat wel, die komt er uit vandaan.

Jozias2
Jozias25 mrt. 2021 - 13:40

@Apple, Ik ben opgegroeid in een wijk die veel erger is dan deze.

The Apple
The Apple6 mrt. 2021 - 1:28

Als ik het niet dacht.... Toch mooi dat je desondanks lezen en schrijven hebt geleerd. -

Sarajlija
Sarajlija5 mrt. 2021 - 10:48

Alweer achterlijke besluit van bestuurlijke Nederland. Buurt opzadelen en de moeders en kinderen als proefkonijnen gebruiken. Er zijn genoeg villa's in rijke buurten en straten. Daar wordt kapitalen uitgegeven aan privacybescherming. De gemeente kan zo een villa kopen en opvang beginnen. Hier in Groningen is dat beter geregeld trouwens.

2 Reacties
Minoes&tuin
Minoes&tuin5 mrt. 2021 - 14:42

Een keer is dat eens ergens de bedoeling geweest bij een ander onderwerp van zorg. Toen heeft die buurt de koppen bij elkaar gestoken, genoeg advocaten erbij, en die hebben gezamenlijk het pand gekocht.

stokkickhuysen
stokkickhuysen6 mrt. 2021 - 14:57

'Buurt opzadelen en de moeders en kinderen als proefkonijnen gebruiken.' En Saralija geeft aan hoe hij over bepaalde medemensen denkt. Heb jij nou je buurt opgezadled met jezelf en gebruik je je buren als proefkonijn om te zien hoe het is om te leven naast iemand die anderen minderwaardig vindt?

DaanOuwens
DaanOuwens5 mrt. 2021 - 10:40

Je moet mensen met problemen niet onderbrengen in dit soort wijken. In wijken met beter opgeleide bewoners kan je ook wellicht een oproep doen aan andere wijkbewoners om deze mensen te ondersteunen. In dit soort wijken komen de moeders terecht in de omgeving waar ze eigenlijk net vandaan vluchten. Daar wordt niemand beter van. In Rotterdam zijn een aantal locaties voor kleinschalige jeugdopvang ondergebracht in de wat betere Rotterdamse wijken. Dat levert al tientallen jaren nauwelijks enig probleem op, veel omwonenden weten soms niet eens dat er een opvanghuis zit met 8 jongeren. De enkele locaties die wel midden in het centrum staan hebben wel problemen. Het zijn mijn eigen ervaringen en ik denk niet dat er ooit serieus onderzoek naar is gedaan. Maar het enig logisch nadenken kom je toch tot dit soort conclusies.

7 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe5 mrt. 2021 - 13:26

Locatie waar ook de overlast binnen de perken kan worden gehouden is voor iedereen te prefereren. Een zwakke buurt met nog meer problemen opzadelen is dom.

DaanOuwens
DaanOuwens5 mrt. 2021 - 13:40

@ DanielleDefoe In beginsel moet je van iedereen kunnen verwachten om anderen in zijn omgeving te accepteren. Ook de inwoners van zwakkere buurten. De realiteit is dat zoiets niet het geval is. Ik heb de eerste rellen in de Afrikaander buurt in Rotterdam meegemaakt toen men in opstand kwam tegen de zogenaamde Turken pensions. Het was een hoop haat dat je daar zag tegen mensen uit een ander land. En een hoop smoezen om die haat te kunnen uiten. Exact dezelfde groep Rotterdammers zal ik jaren later weer in de Rotterdamse Beverwaard bij de protesten tegen het AZC. Ik ken dat deel van de samenleving goed. Ook mijn eigen roots liggen daar. Maar ik vind dat deze mensen zich kapot zouden moeten schamen. Uit praktische overwegingen moeten dit soort wijken gemeden worden, maar echt lekker zit het mij niet.

DanielleDefoe
DanielleDefoe5 mrt. 2021 - 14:18

Het belang van de moeders & kinderen staat voorop. Dan ben ik geneigd tot enig pragmatisme.

DanielleDefoe
DanielleDefoe5 mrt. 2021 - 14:20

Als plattelandsmeisje beperkt mijn ervaring met "ascocialen" zich tot 1 gezin. Van mijn moeder mocht ik met de kinderen spelen. Andere moeders waren minder tolerant.

DaanOuwens
DaanOuwens5 mrt. 2021 - 17:31

@ DanielleDefoe Ik snap het ook wel. En ik ben het wel met je eens. Maar in feite maak je gedrag dat je als samenleving ongewenst vindt, althans een deel van de samenleving, legitiem door die lui daar niet met de koppen tegen elkaar te rammen. Je tolereert een manier van denken en doen die de hele samenleving gaat vergiftigen. Dat laten reacties in deze discussie wel zien. Iemand schrijft hier boven een stukje hoe enkele families tokkies hun wil opleggen aan de buurt. Dat is hoe het gaat. Dat is wat ik ook herken. Dat blijft een klote gevoel opleveren.

DanielleDefoe
DanielleDefoe6 mrt. 2021 - 8:43

[Dat blijft een klote gevoel opleveren. ] Begrijpelijk, maar er zit net als bij weggepeste homoparen weinig anders op dan maar vertrekken.

DaanOuwens
DaanOuwens7 mrt. 2021 - 12:17

@ DanielleDefoe Ja vertrekken is de laatste optie. Deels is dit mechanisme ook de motor achter de segregatie in de grote steden. Met name de mensen met wat meer geld hebben de mogelijkheid uit te wijken naar een stadsdeel waar zij zich meer senang voelen. Naarmate de gemeenschap kleiner is dat moeilijker. Daarom vind ik het ook steeds lastiger worden de samenleving als 1 te zien. Het is voor mij meer een lappendeken van allerlei verschillende groepen die soms meer maar soms ook wel erg weinig gemeenschappelijk hebben.

Minoes&tuin
Minoes&tuin5 mrt. 2021 - 10:27

Wat is er in Godsnaam mis met een opvang voor alleenstaande moeders?

21 Reacties
Jozias2
Jozias25 mrt. 2021 - 10:50

"Vrijwel dagelijks waren er problemen. Volgens de buurtbewoners liepen jonge kinderen tot 's avonds laat alleen over straat of waren ze alleen thuis. Boze exen trapten deuren in en volle luiers werden naar buiten gegooid waardoor die geur door de hele buurt hing. “Dat willen we niet nog een keer", vertelt de buurtbewoner."

BlackUhuru
BlackUhuru5 mrt. 2021 - 10:57

Een vriendin van me heeft zo'n lokatie in de flat boven zich: ieder paar maanden andere bewoners, toeterende, bellende, schreeuwende exen voor de deur, getraumatiseerde drukke kinderen, verslavings en schuldenproblematiek wat ook weer allerlei sociaal verkeer uitlokt. Kortom vaak erg triest maar wel iets waar je rekening mee moet houden als je een nieuwe lokatie uitzoekt. Plaatsing in een wijk met veel sociale problemen en eerdere negatieve ervaringen getuigd niet van veel lerend vermogen.

Eric Minnens
Eric Minnens5 mrt. 2021 - 12:57

"volle luiers werden naar buiten gegooid" Vol waarmee dan? Toon Hermans: "Met jawistikhetmaar."

DaanOuwens
DaanOuwens5 mrt. 2021 - 13:42

@ Jozias Jij schrijft: Volgens de buurtbewoners liepen jonge kinderen tot ’s avonds laat alleen over straat of waren ze alleen thuis. Kortom in weinig te onderscheiden van de rest van de buurt. Die ook hun kinderen laat buiten laten lopen zonder al te veel toezicht. Je bent blijkbaar nog nooit in een achterstandswijk geweest zie ik.

Minoes&tuin
Minoes&tuin5 mrt. 2021 - 14:31

DaanOuwens Ben je nu niet aan het generaliseren?

Minoes&tuin
Minoes&tuin5 mrt. 2021 - 14:37

Ik weet het inderdaad niet, had me daar iets heel anders bij voorgesteld. Eerlijk gezegd ben ik een leek op dat gebied, dat blijkt wel.

Jozias2
Jozias25 mrt. 2021 - 15:39

@Daan Of de rest van deze buurt dat doet weet ik niet. Kennelijk niet, anders hadden ze zich er niet aan gestoord. En Daan, er is kennelijk toch wat mis met je waarnemingsvermogen want je ziet het niet goed. Ik ben opgegroeid in een flat in de wijk Voorhof in Delft. Een wijk met veel hoge flats en het wordt tegenwoordig een migrantenwijk wordt genoemd. Is dat achterstandswijk genoeg voor je?

DaanOuwens
DaanOuwens5 mrt. 2021 - 21:09

@ Jozias Jij schrijft: Een wijk met veel hoge flats en het wordt tegenwoordig een migrantenwijk wordt genoemd. Is dat achterstandswijk genoeg voor je? Nee, dat was destijds geen achterstandswijk. En je weet ook niet waar je het over hebt. @ Minoes&tuin Jij schrijft: Ben je nu niet aan het generaliseren? Voor mij is een achterstandswijk en wijk cocaïne en weed vrij verkrijgbaar in de plaatselijke snackbar. En buurjongen die regelmatig probeert zijn zus aan te randen. Gestolen auto's die op straat gesloopt worden, drugspanden in de straat, meer dan 50% werkloosheid in de wijk, buitenstaanders die de wijk binnen lopen worden mishandelt en bestolen, er is alfabetisme onder allochtonen en autochtonen, mensen lopen met talloze vechthonden over straat, loslopende huiskatten worden aan de piranha's gevoerd die rondzwemmen in het aquarium van het plaatselijke jeugdhonk, de jongeren voetballen niet maar bedrijven vechtsporten, de politie komt alleen met 3 auto's tegelijk de wijk binnen, jongeren zijn werkzaam in de plaatselijke horeca een deel van de meiden werkt in de prostitutie. En allerlei varianten op deze thema's. Dat is voor mij een achterstandswijk. Waar generaliseer ik precies?

Jozias2
Jozias25 mrt. 2021 - 22:02

tuurlijk Daan, heel voorspelbaar. Altijd vol van je eigen gelijk.

Eric Minnens
Eric Minnens5 mrt. 2021 - 22:46

@Daan Ouwens "En allerlei varianten op deze thema’s." Plastisch beschreven! Wat mij betreft had je nog wel even, met al die varianten, door mogen gaan... (Al ben je duidelijk genoeg hoor.)

Minoes&tuin
Minoes&tuin6 mrt. 2021 - 5:20

Daan Ouwens Daar bedoel ik mee dat niet alle mensen die daar wonen a-sociaal behoeven te zijn. In die zin. Mensen hebben niet meer de keuze in waar ze willen wonen, hebben niets meer te willen, en dat is steeds minder geworden. Dat is ook het probleem, die mensen kunnen zelf niet weg. Armoede en a-sociaal kun je niet een op een op dezelfde voet zetten. Dat is wat ik bedoelde te zeggen. Van andere groepen zou je dezelfde generalisatie, vooroordelen noemen of discriminatie en dat niet accepteren. Ik zie dat wel steeds meer gebeuren en erger me er er aan. Ik vind het getuigen van arrogantie. Ik heb zoals Danielle nooit in een achterstandswijk gewoond en niet in een stad. Ik zou dat niet kunnen denk ik. Maar wat als je geen keuze hebt?

Minoes&tuin
Minoes&tuin6 mrt. 2021 - 5:23

Corr: me er er aan, erger me er aan.

DaanOuwens
DaanOuwens6 mrt. 2021 - 6:11

@ Eric Minnens Jij schrijft: Wat mij betreft had je nog wel even, met al die varianten, door mogen gaan… Ik vind het niet zo leuk. Het zijn gewoon concrete zaken waar ik in mijn werk tegenaan gelopen ben. Maar ik krijg er soms een beetje de ziekte in als mensen een mening hebben over zaken waar ze niets vanaf weten. Maar ik ben in mijn werkende leven al genoeg ellende tegen gekomen van zelfmoorden en zelfmoordpogingen en misdrijven in alle soorten en maten. Het is niet leuk en we slagen er onvoldoende in een grote groep mensen perspectief te bieden. Dat ligt deels aan falende instituties, de overheid/politiek en gebrek aan professionaliteit en deels aan de stompzinnigheid, de haat en het gebrek aan ontwikkeling bij de mensen die deel uitmaken van dat deel van de samenleving. Het erge is dat ik een vrijwel eindeloze lijst van dit soort zaken kan maken.

DanielleDefoe
DanielleDefoe6 mrt. 2021 - 8:58

@Minoes de problematiek is zo omvangrijk dat je eigenlijk niet weet waar je moet beginnen. Enkelingen weten te ontsnappen. Mijn collega's van orthopedagogiek konden een boekje opendoen over gezinnen met zwakbegaafde werkeloze ouders met verwaarloosde kinderen en grote honden. Ik kom uit een dorp niet uit een achterstandswijk.

DaanOuwens
DaanOuwens6 mrt. 2021 - 9:19

@ Minoes&tuin Jij schrijft: Ik zie dat wel steeds meer gebeuren en erger me er er aan. Ik vind het getuigen van arrogantie. Op de vuilnisbelt groeien geen boeketjes mooie bloemen. In dat soort wijken gaat iedereen in een soort overleefstand en maakt iedereen op de een of andere manier vuile handen. Niet meedoen is geen optie. Je droombeeld heeft weinig met de nare realiteit. Overigens zijn er ook perifere gebieden waar dezelfde of vergelijkbare problemen spelen. Met arrogantie heeft het weinig te maken. Ik doe het waarschijnlijk voor lul, maar zoek eens wat info over de Beverwaard. Dat is een Rotterdamse nieuwbouwwijk. Met de intentie een prettige woonomgeving te bieden aan mensen met weinig middelen gebouwd. Juist uit de oude slechte wijken gingen er mensen naar de sociale woningbouw in de Beverwaard. En namen dus ook al hun problemen mee. In een spectaculair tempo verpauperde de Beverwaard tot hetzelfde niveau als de wijken waar de bewoners vandaan kwamen. Moraal van mijn verhaal: Er is niet 1 neoliberale oorzaak, er zijn vele redenen waarom het misgaat. En er zijn geen gemakkelijke oplossingen. Maar als je niet het hele probleem onder ogen wil zien is er ook geen oplossing mogelijk.

Eric Minnens
Eric Minnens6 mrt. 2021 - 9:31

@Daan "Maar ik krijg er soms een beetje de ziekte in als mensen een mening hebben over zaken waar ze niets vanaf weten." Juist daarom vind ik jouw lijst(je) zo overtuigend. Mijn opmerking was niet bedoeld om leuk te zijn. Ik was slechts onder de indruk van jouw opsomming.

DaanOuwens
DaanOuwens6 mrt. 2021 - 11:16

@ Eric Minnens Jij schrijft: Mijn opmerking was niet bedoeld om leuk te zijn Zo heb ik je tekst ook niet begrepen. Ik wilde slechts naar jou aangeven waar de prikkelbaarheid in mijn eerste tekst vandaan kwam. Het was mij al duidelijk dat je begreep waar ik het over had.

DaanOuwens
DaanOuwens6 mrt. 2021 - 11:31

@ Eric Minnens Ik zat nog even te denken. Wat ik eigenlijk mis zijn uitgebreide artikelen over segmenten in de samenleving zoals lang geleden in het kleurenkatern van Vrij Nederland stonden. Halve boeken met soms schitterende foto's waarin verslag werd gedaan van het leven van verschillende groepen in Nederland. Ik kan mij nog een artikel herinneren over woonwagenkampen dat uitkwam kort voordat ik met een collega langsging in een kamp om met twee ouders te praten over hun dochter. Ik was prima voorbereid anders was ik wellicht enigszins van slag geweest door de vele honderden beeldjes en andere prularia waardoor ik omsingeld werd. Gewoon een mooi en oprecht artikel. Recent vind ik het boek over Urk mooi van Matthias Declercq. Eigenlijk dezelfde aanpak als destijds VN. Als mensen niet meer weten wat er zich afspeelt in de verschillende uithoeken van de samenleving gaan ze rare dingen roepen. Daarom mis ik dat soort mooie beschrijvingen.

Eric Minnens
Eric Minnens6 mrt. 2021 - 13:16

@Daan Ach ja, dat boek over Urk. Ik heb het nu maar meteen besteld bij mijn boekhandel.

Minoes&tuin
Minoes&tuin6 mrt. 2021 - 14:07

DaanOuwens Ik heb niet de intentie om iets af te doen aan jouw bijdragen. Het was meer een vraag ( ook op het woningbouwbeleid) dan een antwoord.

Minoes&tuin
Minoes&tuin6 mrt. 2021 - 14:25

DanielleDefoe Dat zeg ik, ikzelf ook! Ik zou eerlijk gezegd niet in zo'n wijk kunnen wonen. Ik denk dat ik überhaupt moeite zou hebben met het leven in een (grote) stad. Ik zou in die wijk gillend weglopen denk ik. Maar het lijkt me niet goed daar jonge alleenstaande ouders tussen te zetten die juist hulp nodig hebben. Die kinderen verdienen ook een andere start. Die ouders en kinderen moet je goed op de rails zetten en begeleiden. Dat is wat je zou moeten willen met zo'n opvanghuis lijkt me. Dan is het geen goede start in juist die buurt.

JoepJos
JoepJos5 mrt. 2021 - 10:18

Als ik zo naar de foto kijk dan meen ik te kunnen constateren dat de huidige bewoners zelf ook behoorlijk kwetsbaar zijn. Het is zo gemakkelijk om deze mensen weg te zetten als egoistische asocialen. Misschien had men wat beter naar hen kunnen luisteren. Wellicht was het heel makkelijk geweest om hun bezorgdheid inzake overlast weg te nemen.

Sam V
Sam V5 mrt. 2021 - 10:14

Gezien het punt dat deze straat al eerder de klos was met zo’n opvanglocatie en de overlast die dit met zich brengt, is het sentiment wel begrijpelijk. Dit betekent nog steeds dat je van andermans spullen af moet blijven. De weerstand moet je op een andere manier uiten. Lijkt mij vooral een fout van de gemeente en de woningcorporatie dat ze dezelfde straten uitkiezen voor dit soort opvang, waar bewezen overlast door ontstaat. Goed dat de gemeente dat nu ook inziet.

The Apple
The Apple5 mrt. 2021 - 9:40

Geen vluchtelingen, geen opvanglocatie voor alleenstaande moeders in nood, ik begin een steeds grotere hekel te krijgen aan Nederlanders.

16 Reacties
Sam V
Sam V5 mrt. 2021 - 10:02

Lijkt mij best lastig als je er zelf ook één bent.

Jozias2
Jozias25 mrt. 2021 - 10:06

@apple, Niet benieuwd welke overlast een dergelijke opvang met zich mee brengt voordat je een oordeel velt?

The Apple
The Apple5 mrt. 2021 - 11:20

Jozias - Best wel, vermoedelijk kunnen ze daar een beetje hulp goed gebruiken.

MaxMax2
MaxMax25 mrt. 2021 - 11:35

77% van de Nederlanders is vóór het opvangen van vluchtelingen, verwar vluchtelingen niet met migranten.

Jozias2
Jozias25 mrt. 2021 - 11:58

@Apple. Volgens buurtbewoners: “Vrijwel dagelijks waren er problemen. Volgens de buurtbewoners liepen jonge kinderen tot ’s avonds laat alleen over straat of waren ze alleen thuis. Boze exen trapten deuren in en volle luiers werden naar buiten gegooid waardoor die geur door de hele buurt hing. “Dat willen we niet nog een keer”, vertelt de buurtbewoner.”

The Apple
The Apple5 mrt. 2021 - 12:17

Yep. zolang ze maar niet komen om te werken is het goed.

The Apple
The Apple5 mrt. 2021 - 12:44

Jozias - Zei ik niet? Vermoedelijk kunnen ze een beetje hulp goed gebruiken.

Karingin
Karingin5 mrt. 2021 - 15:57

Toch vreemd dat die 77% nergens gehoor krijgt, gezien de gevoeligheid van de huidige regering voor de publieke opinie. Maar een groot deel van die 77% ziet waarschijnlijk net als Max achter elke asielzoeker bij voorbaat een leugenachtige oplichter die alleen maar de staatsruif komt leegvreten

Jozias2
Jozias25 mrt. 2021 - 16:52

@Karingin, Ik denk dat je je daar in vergist. Ik denk inderdaad dat het overgrote deel van de bevolking mensen wil opvangen die vluchten voor hun leven. Niet de mensen die op zoek zijn naar economische voorspoed en met bootjes de middellandse zee oversteken. Hoe begrijpelijk die persoonlijke motieven ook zijn. Veel zijn geen echte vluchtelingen.

MaxMax2
MaxMax25 mrt. 2021 - 18:55

@Jozias Ja maar Karingin wil vooral roepen hoe 'kut' het allemaal wel niet is, concrete oplossingen heeft ze niet.

MaxMax2
MaxMax25 mrt. 2021 - 18:56

@Karingin https://joop.bnnvara.nl/nieuws/meeste-nederlanders-heten-vluchtelingen-welkom

DaanOuwens
DaanOuwens5 mrt. 2021 - 22:28

@ Jozias Jij schrijft: Ik denk inderdaad dat het overgrote deel van de bevolking mensen wil opvangen die vluchten voor hun leven. En dat is pas bewezen als ze dood zijn. @ MaxMax Jij schrijft: 77% van de Nederlanders is vóór het opvangen van vluchtelingen, verwar vluchtelingen niet met migranten. Aangezien voor een groot deel van de vluchtelingen van toepassing is dat ze op de een of andere manier vluchten voor hun leven is dat een nogal vaag criterium. De Nederlandse burger is voor opvang van vluchtelingen in de eigen omgeving. Niet in Nederland en zeker niet als het moslims zijn of donkere Afrikanen. Die 77% waar je mee schermt is een uitspraak die werd gedaan toen er geen consequenties aan werden verbonden. Als de vraag was geweest: Moet Nederland moslims uit Jemen opvangen omdat die mensen gebombardeerd worden en kinderen sterven dan zegt 77% van de Nederlanders. Wel in de regio daar. Jou gebrek aan integriteit laat je weer eens zien met dit soort quotes. Karingin heeft gelijk.

MaxMax2
MaxMax26 mrt. 2021 - 10:42

@Daan 'Die 77% waar je mee schermt is een uitspraak die werd gedaan toen er geen consequenties aan werden verbonden. Als de vraag was geweest: Moet Nederland moslims uit Jemen opvangen omdat die mensen gebombardeerd worden en kinderen sterven dan zegt 77% van de Nederlanders. Wel in de regio daar.' Als als als, maar dat was de vraag niet hè? Dus je zit wederom dingen te verzinnen.

DaanOuwens
DaanOuwens7 mrt. 2021 - 10:15

@ MaxMax Jij schrijft: Als als als, maar dat was de vraag niet hè? Dus je zit wederom dingen te verzinnen. Ik verzin dingen omdat jij onterecht de indruk wil wekken dat Nederland openstaat voor vluchtelingen. Mijn verzinsels laten zien dat dit niet het geval is.

MaxMax2
MaxMax27 mrt. 2021 - 11:03

@Daan 'Ik verzin dingen omdat jij onterecht de indruk wil wekken dat Nederland openstaat voor vluchtelingen. Mijn verzinsels laten zien dat dit niet het geval is.' Verzinsels die je niet kunt staven, dus onzin.

DaanOuwens
DaanOuwens7 mrt. 2021 - 12:13

@ MaxMax Jij schrijft: Verzinsels die je niet kunt staven, dus onzin. Nee hoor geen onzin. Wel of niet kunnen staven maakt iets niet wel of niet onzin. Mijn verzinsels zijn slechts varianten op de werkelijkheid. Ze laten zien hoe oprecht jouw bewering is en hoe valide. En dan zie je dat jouw bewering van die 77% niet erg valide is en oprecht. Daarvoor hoef ik dat niet te onderzoeken, ik wil slechts aantonen hoe onbetrouwbaar jouw bewering is. Hoe het precies zit boeit mij niet. Het is voldoende aan te tonen dat jij fout zit.

Bouwman2
Bouwman25 mrt. 2021 - 9:27

Op de foto afgaand lijkt de wat eenvoudige Minhof niet op de Apollolaan e.o. , waar een huis van de "Amsterdamse school" voor een miljoen euro werd verkocht. Dat gerenoveerde huis werd verhuurd, eerst aan een heel gezin en later bleef enkel de vader ervan over.op 150 vierkante meter en tegen een huurprijs van 700 euro. Had De Volkskrant uitgepluisd. Over dat laatste werd stil gezwegen, maar dat miljoen euro, de expats, de yuppen en de tweeverdieners werden als "de rijken" door de mangel gehaald. Er stond ook een foto bij., zodat iedereen weet waar ie moet gaan staan om de eerste steen te werpen. Beide stukjes versterken het idee dat ik al tijd voelde jeuken er is iets mis met de verdraagzaamheid in de delta.

2 Reacties
ton14024
ton140245 mrt. 2021 - 12:41

Nog even B, je bent er bijna. Wat voor jou een dagend idee is, is voor menigeen een dagtaak.

Gerygrr
Gerygrr5 mrt. 2021 - 16:54

Er is iets mis in de delta bovendien is er veel ongelijkheid aan de onderkant, de Apollolaan is hier de buurt om de hoek. De oude Utrechters wonen in nieuwbouw van de woningcorporaties, hoge huren. De arbeiderswoningen van begin twintigste eeuw zijn slecht gebouwd slecht te isoleren en staan nu voor 4,5 miljoen op de WOZ aanslagen. Dat is het probleem, gecreëerd door de marktwerking!