Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Utrechtse PVV'er dreigt nog voor de verkiezingen met zetelroof

  •  
14-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ronjansenPVV
De Utrechtse nummer vier op de kandidatenlijst van de PVV, heeft op Twitter aangekondigd dat hij zich na de verkiezingen zal afsplitsen indien hij wordt gekozen. Dat meldt het AD. De Utrechtse PVV-fractie zou er volgens hem ‘te gematigd’ ingaan. Jansen kwam eerder in het nieuws nadat hij Barack Obama voor aap uitmaakte en toen hij het telefoonnummer van een SP-raadslid op Twitter gooide, waarna de laatste veelvuldig telefonisch werd lastiggevallen.
Tegen het AD zegt Jansen geen verdere toelichting te willen geven:
Ik wil het verder niet opblazen. Een statement is voldoende. Ik ga er verder niet op in. Mocht ik toch gekozen worden, dan zal ik er uitgebreid op ingaan.
Lijsttrekker Henk van Deún bevestigt dat Jansen de standpunten van de partij niet ver genoeg vindt gaan:
Het gaat dan vooral over zaken als moskeeën en migranten. Hij wil dat ik bijvoorbeeld in debatten veel meer praat over de islam en veel minder over woningbouw en verkeer. Maar wij zijn geen racistische partij. Het gaat in de gemeentepolitiek ook over andere dingen dan de islam. Islam is ook belangrijk voor ons, maar niet meer dan we nu al doen. Wij hebben hem gezegd dat als hij het niet met ons eens is, hij z’n zetel kan opgeven.
Afbeelding: screenshot PVV Utrecht
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.