Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Utrecht roept om meer coffeeshops

  •  
05-04-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
smartshop_300.jpg
'Door te weinig shops neemt de kans op illegale verkoop toe'
Het college in Utrecht wil het aantal coffeeshops in de stad uitbreiden van 11 naar 17 legale verkooppunten voor softdrugs. Omdat de bevolking van de regio harder groeit dan voorzien, zou het maximum omhoog kunnen.
In een brief aan de gemeenteraad schrijft het college dat een verdere terugloop van het aantal coffeeshops de stad in de problemen brengt. Als er straks te weinig zijn neemt de kans op illegale handel toe waarbij ook in harddrugs gedeald zou kunnen worden. Ook zijn ze bang dat er te veel drukte ontstaat bij de huidige coffeeshops.
De uitbreiding naar 17 legale verkooppunten is inclusief twee wietclubs waar clubleden gemeentelijke gekweekte wiet kunnen kopen. Leden van de wietclub mogen legaal maximaal vijf cannabisplanten voor eigen gebruik telen.
Minister Opstelten was in het vorige kabinet tegen de wietclubs. Hij dreigde in te grijpen als Utrecht niet zou stoppen met het plan. Het college gaf echter toen al geen gehoord aan zijn kritiek. Volkskrant: Utrecht wil meer coffeeshop
cc-foto: FaceMePlS
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (3)

Andy40
Andy405 apr. 2013 - 9:09

Ik pleit voor meer cafe's waar gerookt mag worden zodat er in minder cafe"s illegaal gerookt wordt. Zoiets?

Rootman
Rootman5 apr. 2013 - 9:09

Misschien kunnen de incompetente Opstelten en Teeven een open sollicitatie doen naar Kim Young Oen. Noord Korea is een land waar hun blinde repressiezucht vast meer op waarde geschat wordt!

lancelot2
lancelot25 apr. 2013 - 9:09

Wiet is schadelijk voor de jonge jeugd, er lopen honderden bij de hersendoktors die waanvoorstellingen hebben, omdat men op jonge leeftijd zo nodig aan de HASH moest. De hersenen zijn pas bij een leeftijd van 22 jaar volgroeid. En, de wiet is door goede teelt wel 7 maal sterker dan in de wilde jaren zeventig. Roken is dodelijk staat op elk pakje sigaretten.