Joop

Update: Poetin en Medvedev klimmen naar meerderheid

  •    •  
04-12-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
859 keer bekeken
  •  
dewinter.JPG
Update: Kiescommissie: Verenigd Rusland nu 50,6 procent van de stemmen... Partij verliest fors bij parlementsverkiezingen...
Update 7.00: De partij van de Russische president Dmitri Medvedev en premier Vladimir Poetin, Verenigd Rusland, heeft flink moeten inleveren bij de parlementsverkiezingen zondag. Eerder werd op basis van de exitpoll bericht dat de partij gezakt was naar 48,5 procent van de stemmen. Poetin zou opzoek moeten gaan naar een partner voor een coalitie, maar de kiescommissie heeft maandagochtend laten weten dat Verenigd Rusland opgeklommen is naar 50,6 procent van de stemmen. Een meerderheid.
Veel Russische kiezers hebben het idee buitenspel te zijn gezet, onder meer omdat Poetin en Medvedev onderling hadden afgesproken van baan te zullen wisselen.
De verkiezingen verliepen niet zonder de nodige opstootjes. Er vonden veel arrestaties plaats, er kwamen veel fraudemeldingen binnen en er zijn diverse internetaanvallen gepleegd op kritische websites. Diverse Kremlin-kritische websites gingen hierdoor plat, waaronder de radiozender Echo Moskou.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (8)

Jerry3
Jerry34 dec. 2011 - 18:28

Eerst nog maar afwachten of ze zich die laatste 2 procent niet alsnog toeeigenen.

msj_meijerink
msj_meijerink4 dec. 2011 - 18:28

En dan pakken ze hun toverstafje en heeft Poetins partij alsnog de meerderheid.

tm2000
tm20004 dec. 2011 - 18:28

Exit polls zeggen niet zoveel, de stemmen moeten eerst door de "juiste" personen geteld worden

nextcase
nextcase4 dec. 2011 - 18:28

En hoeveel van die stemmen zijn alsnog werkelijk uitgebracht op Tsaar Higo de Putin?

Hermanbakker
Hermanbakker4 dec. 2011 - 18:28

Wat is het probleem ? De meest democratische landen zijn die landen waar coalities regeren.

keck66
keck664 dec. 2011 - 18:28

Vandaag volgt nog een rapportage van internationale waarnemers. Putin leek altijd onaantastbaar, maar die tijd is voorbij, en eventueel kiezersbedrog kan als een boemerang terugkomen.

[verwijderd]
[verwijderd]4 dec. 2011 - 18:28

Wat wilde je dan? De maffia vriendjes van Chodorovski aan de macht? Nee, dan Jeltsin, dat was pas democratie, sommigen leren het nooit. Zijn dochter bezit iets van 6 miljard....

1 Reactie
Reinaert de Vos
Reinaert de Vos4 dec. 2011 - 18:28

Ik ken twee Russen bij mij in de buurt en die zijn gelukkig niet zo defaitistisch. Zij zien in dat het nog een lange weg zal zijn om de doodeenvoudige reden dat er in Rusland nog nooit democratie is geweest. In feite is Rusland nog steeds bezig zich te herstellen van de val van de Sovjetunie. Het is niet gezegd dat de Poetinistische krachten op de lange termijn gaan winnen.