Joop

Update: Europese commissie verbolgen over PVV meldpunt

  •    •  
10-02-2012
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
meldpunt
Wilders reageert direct: 'Brussel kan de pot op' ... Meldpunt Limburgers werd te serieus genomen ... Reden voor organisatoren om het meldpunt te sluiten
De Europese Commissie heeft alle burgers van Nederland opgeroepen de PVV oproep tot intolerantie niet op te volgen. Eurocommissaris Viviane Reding (Justitie en Grondrechten) zei vrijdagavond dat de PVV-website volledig indruist tegen de Europese principes.
Reding: “In Europa staan we voor vrijheid. We staan voor een open continent waar burgers kunnen gaan, werken en studeren waar ze willen”, aldus Reding. De burgers van de 27 EU-lidstaten moeten zich overal in de unie thuisvoelen, benadrukte ze. “We lossen onze problemen alleen maar op door meer solidariteit, niet door medeburgers te verklikken.”
Wilders reageerde direct op de aanval van Reding:
“Brussel kan de pot op. We hebben al meer dan 32.000 meldingen. De website is een schot in de roos. We zoeken feiten over overlast en verdringing door Midden- en Oost-Europeanen. Het verwijt van discriminatie is uit de lucht gegrepen en onzinnig.”
Europarlementariërs vinden het meldpunt van de PVV onacceptabel. Rutte liet weten nog geen commentaar te willen geven. Hij zegt het niet passend te vinden commentaar te leveren op posities die individuele partijen innemen. Ook voelt hij zich niet aangesproken omdat het minderheidskabinet geen afspraken over Europese zaken heeft gemaakt met gedoogpartner PVV.
Een storm van protesten is opgestoken nadat de PVV woensdag haar anti-Polenmeldpunt startte. Op allerlei manieren nemen mensen het op voor Midden- en Oost-Europeanen die door de PVV in het vizier zijn genomen. Veel reacties zijn ludiek, want je moet de PVV vooral niet te serieus nemen. Maar andere ook serieus, zoals vanuit gemeenten en streken waar veel mensen uit Oost-Europa wonen en werken en natuurlijk van de beoogde zondebokken zelf.
Update 15.00 uur
Het meldpunt Limburgers ziet zich genoodzaakt geen nieuwe meldingen meer aan te kunnen nemen. Reden hiervoor is dat men het meldpunt te serieus nam. De initiatoren schrijven op de website :
Het is mooi geweest met de reacties, helaas verzandde dit ludieke initiatief in onnodig gescheld en gemopper van mensen die het te serieus nemen. We nemen geen nieuwe reacties meer aan.
Al heel snel waren er allerlei ludieke tegenhangers van de website, zoals het meldpunt Limburgers , meldpunt Belgen , het meldpunt Middenbeemsterhorken van de satirische website De Speld, maar natuurlijk ook het meldpunt autochtone Nederlanders. Alle deze websites spelen met het eenvoudig na te maken ontwerp van de PVV-site. 
Behalve in het ontwerp, is het nieuwe PVV-platform voor openlijke discriminatie ook kinderlijk eenvoudig te manipuleren. Klagen kan namelijk anoniem en er wordt verder ook op geen enkele manier gecontroleerd wie er achter de klacht zit, hoe vaak mensen klagen etc. Op Twitter, Facebook en andere sociale media roepen mensen dus op om het massaal het klachtenformulier op de PVV-site in te vullen, maar dan vooral ‘nee’ te antwoorden op alle vragen over overlast.
Rapper en Pool van het Jaar 2011 Mr. Polska heeft de website Waardevolle Gezelligheid opgezet, waarop mensen juist positieve ervaringen met Polen, Oostblokkers, MOE-landers of hoe je ze ook wilt noemen.
Serieuze protesten zijn er ook. De gemeente Opmeer moet ook niks hebben van het meldpunt van de PVV. Burgemeester GertJan Nijpels en zijn gemeenteraad waren unaniem voor een voorstel waarin de PVV wordt opgeroepen eventuele klachten vanuit de gemeente Opmeer “niet van toepassing te verklaren.” Verder gaat het gemeentebestuur alle gemeenteraden in het land oproepen ook een dergelijk voorstel aan te nemen. Volgens de gemeenteraad van de Noord-Hollandse gemeente gaat het meldpunt voorbij aan artikel 1 van de grondwet over gelijke behandeling. Dat meldt de Barneveldse Krant.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (40)

mariatrepp
mariatrepp10 feb. 2012 - 10:40

That's the spirit!

meijerlahn
meijerlahn10 feb. 2012 - 10:40

Dit is de manier om met xenofobie af te rekenen, met humor.

wvdstraat
wvdstraat10 feb. 2012 - 10:40

www.meldpunt/meldpunten.nl Daar kunt u alle grieven tegen meldpunten melden !

wvdstraat
wvdstraat10 feb. 2012 - 10:40

Geen tijd om uw meldpunt te beheren ? surf nu naar www.meldpuntmanagement.com en ontdek onze fantastische tarieven !

Waterbeer
Waterbeer10 feb. 2012 - 10:40

PVV: eigen allochtonen eerst ! http://www.frontaalnaakt.nl/archives/eigen-allochtonen-eerst.html

walter2
walter210 feb. 2012 - 10:40

Overlastgevende en delinquente PVVers kunnen ook gemeld worden: http://www.meldpuntpvvers.nl/heel-lijstje-pvvers-gespot-bedankt-voor-het-doormailen/

Hastrobot
Hastrobot10 feb. 2012 - 10:40

Wel leuk wat voor een kettingreactie dit teweeg brengt: http://buurtcafe.wordpress.com/2012/02/10/nederland-meldpunt-amsterdammers/

FritsGuevara
FritsGuevara10 feb. 2012 - 10:40

Het wachten is nog op een meldpunt marxistische propaganda. Ongewenste beïnvloeding door vreemde ideologieën die de macht willen overnemen, en waar niks Nederlands aan is van oorsprong. Die er alleen maar voor zorgen dat we hier onze waarden aan de wilgen hangen, en zelfrespect verliezen, waardoor allerlei lieden zoals SP van de ene kant, en PVV van de andere kant, zich met het kadaver voeden. Die Polen, Middenbeemster horken, of wat dan ook, is daar maar peanuts bij.

JoopSchouten
JoopSchouten10 feb. 2012 - 10:40

Deze PVV-NSB-kliklijn lokt veel angstige en gefrustreerde mensen. Bruine ratten kruipen uit het riool. Kwantumkop is zo kwaadaardig deze vele reacties als empirisch resultaat en te misbruiken om zijn 'verknipt gelijk' te halen.

Plupie
Plupie10 feb. 2012 - 10:40

Zijn de Europese Commissie verbolgen over de meldingen die gedaan worden door mensen die tussen, die lui wonen. Laat de Commissie er eens gaan kijken in die wijken, begeleid door onze vaste Kamercommissie. Dan kunnen zien hoe die mensen wonen gestapeld met ze achten in een klein kamertje, alleen daardoor ga je al zuipen. Maar moeten de oorspronkelijke bewoners daar onder lijden In het weekend hebben veel mensen die in buurten wonen waar veel Polen zijn onder gebracht door de" Heren" huisjesmelkers er best veel last van die Polen hebben. Dan zuipen ze zich helemaal in de vernieling zeker op de vrijdagavond en nacht en natuurlijk de zaterdag plus nacht is het verschrikkelijk. Maar om alleen die groep er uit te lichten is flauw, want de meerderheid van de PVV bestuurders zijn het zelfde zo niet veel erger.

Yggdrasil
Yggdrasil10 feb. 2012 - 10:40

Ik zit me te bedenken dat dit PVV gezwam met navenante discriminatoire elementen voor de MOE mensen nog wel eens gunstig uit zou kunnen pakken. Het is tenminste mijn ervaring dat hoe harder er getrapt wordt tegen een groep mensen, zoals nu de PVV doet, vaak tot gevolg heeft dat een niet gering aantal mensen het dan op gaat nemen voor die Moe-mensen. Een vergelijkbaar iets is namelijk al gebeurd met de Moslims die aanzienlijk aan sympathie gewonnen hebben sinds Wilders ze verkettert. Ik denk dat er onder de Nederlandse bevolking meer solidariteit heerst dan Wilders beseft.

Bernie2
Bernie210 feb. 2012 - 10:40

Intussen in de verhitte PVV-bunker maken Geerts handlangers koortsachtig overuren om duizenden klachten over Europeanen te verzinnen en aan de Geerts nieuwe haatwebsite toe te voegen. De brandende email die de terzake zeer ervaren Machiel de Graaf woensdag rondstuurde, waarin de dwingende oproep dat van elke medewerker zeker 3500 klachtenmails worden verwacht (op straffe van een bezoekje van Lompe Lucassen) knettert nog flink na. Commandante Agema hoeft haar aanmoedigingszweepje nauwelijks te gebruiken en vrouwenmepper Graus kreeg zojuist een bemoedigend tikje in de vlezige nek. In het kantoortje probeert de leider zelf zijn geschrokken Hongaarse in een ludieke mix van Limburgs, Engels en PVV's te bezweren dat hij ingekomen klachten over haar persoonlijk wel zal verwijderen. Het giet oan daar, bij de haatzaaiers.

Freedom4TheWorld
Freedom4TheWorld10 feb. 2012 - 10:40

Ik vind het uitermate zorgwekkend, dat de PVV een meldpunt heeft opgericht tegen overlast bezorgende MOE-landers Vervang je het woord MOE-landers in allochtonen zullen de rapen gaar zijn. Niet iedere allochtoon is een gelukszoeker, of parasiet die het alleen maar gemunt heeft op de Nederlandse staatskas. Het schijnt dat we raciale discriminatie gewoon gaan vinden, wat met alle kracht voorkomen dient te worden. Wettelijke definities Volgens de Conventies van de Verenigde Naties betekent raciale discriminatie "elk onderscheid, uitsluiting, beperking of voorkeur gebaseerd op ras, huidskleur, afstamming, of nationale of etnische oorsprong die het doel of effect heeft van opheffing of aantasting van erkenning, genieting of uitoefening, op basis van gelijkwaardigheid, van mensenrechten, en fundamentele vrijheden in het politieke, economische, sociale, culturele of enig ander veld van het openbare leven". De regeringen van Polen, Roemenië en Bulgarije hebben hun afkeuring al uitgesproken. Als wij zo door gaan, hoe willen wij dan nog in de gunst van buitenlandse handelspartners komen? Universele Verklaring van de Rechten van de Mens Artikel 1 Alle mensen worden vrij en gelijk in waardigheid en rechten geboren. Zij zijn begiftigd met verstand en geweten, en behoren zich jegens elkander in een geest van broederschap te gedragen.

JanMAD
JanMAD10 feb. 2012 - 10:40

Trouwens wel grappig: het meldpunt eens geprobeerd. Overal "Nee" ingevuld, aangevuld met "Midden- en Oost Europeanen zijn een verrijking voor onze samenleving!" Onderaan de "enquête" zit een "Continue" button. Gebruik je die, dan krijg je een nieuw invulscherm. Opnieuw hetzelfde ingevuld, weer "continue" krijg je weer een invulscherm, etc. Met andere woorden: het scherm nodigt, door de "continue" button onderaan, uit om meerdere schermen, lees enquêteformulieren (anoniem) in te vullen. Ben benieuwd hoe mijn drie formulieren meegeteld worden. Gezien de reacties zo hier en daar, vraag ik me af hoeveel voor Midden- en Oost Europese mensen positieve reacties er inmiddels op de site zijn gezet. En ongetwijfeld zijn er ook de nodige mailtjes rondgegaan binnen de diverse PVV fracties, om "wat formuliertjes" in te vullen. Met andere woorden het gaat weer om het effectbejag, in het in het nieuws komen, Henk en Ingrid kietelen. Maar het is gewoon wéér een natte PVV wind: "het stinkt enorm, maar vervluchtigt vervolgens snel...."

boeie
boeie10 feb. 2012 - 10:40

ik heb niet eens zin om dit artikel te lezen, kan Wilders niet gewoon genegeerd worden?

JanJansen17
JanJansen1710 feb. 2012 - 10:40

Betekent dit dat de PVV ook alle 32.000 meldingen op waarheid gaat controleren?

sociaaltje
sociaaltje10 feb. 2012 - 10:40

Wat is het stil vanuit het kabinet Rutte. Horen zien en dan toch maar zwijgen. Discriminatie oogluikend toegestaan Rutte1 moet tegen elke prijs in het zadel blijven. Walgelijk!

addystoker
addystoker10 feb. 2012 - 10:40

het meldpunt "genuanceerde PVVers" heeft waarschijnlijk niets te doen, komen vast geen meldingen.

1 Reactie
Crunchy Frog
Crunchy Frog10 feb. 2012 - 10:40

En mocht daar toch een melding binnenkomen over een PVV-prominent, dan wordt die uiteraard subiet uit alle fracties gezet waar hij lid van is. ;-)

Yggdrasil
Yggdrasil10 feb. 2012 - 10:40

Knappe actie van de PVV, ik kan niet anders zeggen, want zij hebben het fenomeen meldpunt gedegradeerd tot niets, tot een lachertje. Het is jammer dat nu ook serieuze meldpunten totaal waardeloos zijn geworden.

1 Reactie
Crunchy Frog
Crunchy Frog10 feb. 2012 - 10:40

Vrijwel alles waar de PVV zijn plas over doet wordt gedegradeerd tot een cabaret-item.

python
python10 feb. 2012 - 10:40

Limbo's worden vervangen door Polen. Veel Polen in N-limburg. Maakt mij niet uit. Beiden spreken even slecht Duits.

1 Reactie
Candide2
Candide210 feb. 2012 - 10:40

PVV is dus eigenlijk Polen voor Vrijheid ;-)

msj_meijerink
msj_meijerink10 feb. 2012 - 10:40

Shit, wilde ik net mijn ongenoegen over de Limbo aan mijn mede-niet--Limbabwianen kwijt, kan het niet meer. Gelukkig biedt Joop mij deze gelegenheid het alsnog te doen: Mijn makke jegens de Limbo's is dat zij zelfs in de Randstad komen werken en zo onze werkplekken schaars maken voor Niet-Limbo's, schandalig! Het veroorzaken van extreme overlast geldt overigens natuurlijk ook voor de DiepFriezen en de boeren uit Tukkatukkaland! Ga allemaal terug naar jullie holen!

2 Reacties
Dewik2011
Dewik201110 feb. 2012 - 10:40

ga zelf terug naar je gladiolen-hol. Jij komt uit welke moreel superieure plaats ?

Yggdrasil
Yggdrasil10 feb. 2012 - 10:40

de boeren uit Tukkatukkaland! ========== Mocht dit een verwijzing zijn naar ons o zo mooie en idyllische Twente dan kan ik u gerust stellen. Er is op mijn Tukkerse hoofd geen haar maar dan ook geen enkele die eraan denkt om naar de Randstad te gaan, niet om te werken en al helemaal niet uit toeristische overwegingen. Ik blijf lekker in Twente, wij hebben hier nog ruimte en schone lucht.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman10 feb. 2012 - 10:40

Je ziet aan dat meldpunt Limburgers precies hoe het werkt: Als er een meldpunt is, hebben veel mensen het idee dat het dan een goede zaak is om zoveel als mogelijk te generaliseren, en slechte ervaringen met één individu op een groepskenmerk te gooien. Om te discrimineren dus. Dat is uiteraard precies wat de PVV wil met zo'n meldpunt: discriminatie aanwakkeren.

1 Reactie
Bertdneerste
Bertdneerste10 feb. 2012 - 10:40

en vandaar dat de redactie van Joop dus spreekt van meldpunt Limbo's. Over discriminatie en stereotypering gesproken

Hastrobot
Hastrobot10 feb. 2012 - 10:40

Grappig dat sommige mensen het zo serieus namen

1 Reactie
eeweew
eeweew10 feb. 2012 - 10:40

Wat is er dan niet serieus aan, als Wilders dit als grapje bedoelt had had hij Nederland niet zoveel reputatieschade op laten lopen.

[verwijderd]
[verwijderd]10 feb. 2012 - 10:40

Al die meldpunten leiden maar tot zinloos gemeld.

1 Reactie
BenJoosten
BenJoosten10 feb. 2012 - 10:40

In de tsunami aan flauwe grappen bent u de gunstige uitzondering. Waarvoor hulde!

[verwijderd]
[verwijderd]10 feb. 2012 - 10:40

PVV MELDPUNT OVER POLEN/HAATZAAIEND EN DISCRIMINEREND TERECHTE VERBOLGENHEID EUROPESE COMMISSIE OOST EUROPEANEN TOEGEVOEGD AAN PVV LIJST VAN ZONDEBOKKEN HET VERBOD OP DISCRIMINATIE ''Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.'' Artikel 1, Nederlandse Grondwet http://www.st-ab.nl/wetgrondwet.htm HET ZONDEBOKMODEL ''Roep iets uit tot een verschrikkelijke interne en externe vijand'' NAOMI WOLF/THE END OF AMERICA: TEN STEPS THAT CLOSE DOWN AN OPEN SOCIETY http://www.huffingtonpost.com/naomi-wolf/ten-st... Naomi Wolf beschrijft de tien stappen, die van een democratische rechtsstaat een gesloten politiestaat maken/Toevoeging Astrid Essed Geachte Redactie en lezers, Terecht is de Europese Commissie verbolgen over het PVV Meldpunt voor Polen Net als je denkt, dat het niet doller kan worden, krijgt de PVV het voor elkaar Recentelijk heeft deze partij, die kampioen haatzaater is en daarom vijandig is aan universele humanitaire waarden, een ''meldpunt voor Polen'' opgericht Tekst op de PVV website: ''De PVV heeft vandaag een website gelanceerd waarop mensen klachten kunnen melden die veroorzaakt zijn door Midden- en Oost- Europeanen. Het kan gaan om overlast, vervuiling, verdringing op de arbeidsmarkt. Voor veel mensen vormen deze zaken een serieus probleem. Klachten worden vaak niet gemeld, omdat men het idee heeft dat er toch niets mee wordt gedaan.'' [1] http://www.pvv.nl/index.php/component/content/article/76-ino-van-den-besselaar/5202-pvv-lanceert-website-meldpunt-voor-midden-en-oosteuropeanen.html Dit ''meldpunt'' [2] is een nieuw voorbeeld van het gevaarlijke, haatzaaiende en racistische karakter van deze partij Naast de stuitende hetze tegen de Islam en moslims, welks gif al geleid heeft tot het Boerkaverbod [3] wordt op nu generaliserende wijze een onderscheid gemaakt tussen ''autochtonen'' [lees blanke Nederlanders] enerzijds en vluchtelingen, ''niet westerse'' allochtonen'' en ''Oost-Europeanen'' anderszijds De ''autochtonen'' worden afgeschilderd als ''hardwerkende Nederlanders'', terwijl ''de anderen'' worden bestempeld als criminelen en profiteurs [4] Dit met volledig voorbijgaan aan de grove uitbuiting in Nederland van Oost-Europese arbeiders [5] en de inhumane bejegening van diegenen, die gevlucht zijn voor vervolging, oorlog en/of armoede Ik noem hier detentie van vluchtelingen, die geen strafbare feiten hebben gepleegd, die bovendien onder veel slechtere omstandigheden vastzitten dan in de gemiddelde Nederlandse gevangenis Ik noem hier uitzetting van vluchtelingen naar oorlogsgebieden en landen, waat risico bestaat op vervolging en dood [6] Het is een gevaarlijke ontwikkeling, dat criminaliseren en over een kam scheren van bevolkingsgroepen, waaronder nu de Oost-Europeanen, steeds meer gemeengoed wordt [7] Vrijwel zonder enig principieel protest van de parlementaire politieke partijen, waarvan sommigen wanneer het zo uitkomt, PVV standpunten overnemen [8] EPILOOG Het is dan ook niet verbazingwekkend, dat de politieke partijen nauwelijks enige fundamentele kritiek hebben geuit op deze nieuwe Kwade Boodschap van de PVV, het Meldpunt voor Polen en andere Oost-Europeanen Terwijl deze actie toch duidelijk discriminerend en racistisch is Ook Rutte, de Nederlandse premier, die trouwens in het verleden zelf is veroordeeld wegens aanzetten tot discriminatie [9], heeft zich niet uitgelaten over de PVV actie [10] Wat in goed Nederlands betekent, dat hij er impliciet mee instemt Immers, wie zwigt, stemt toe Terecht heeft overigens de Poolse ambassadeur wel een luid en duidelijk protest laten horen [11] Dat hadden de politieke partijen moeten doen HET WORDT IN NEDERLAND VAN KWAAD TOT ERGER Moslims, ''niet-westerse'' allochtonen, vluchtelingen en Oost Europeanen worden gediscrimineerd en gecriminaliseerd De leider van de Beweging Racisme en Haatzaaierij, Wilders, komt ermee weg door middel van ''vrijspraak'', waardoor er een vrijbrief is gegeven voor racisme [12] Politieke partijen, de een wat openlijker dan de andere, nemen steeds meer dit gedachtegoed over Het Boerkaverbod, discriminerende voorstellen en het Meldpunt voor Oost Europeanen zijn het gevolg De toekomst ziet er gevaarlijk uit Wanneer een extreem-rechtse partij als de PVV [13] steeds minder weerwerk krijgt, ligt het gevaar van afglijden naar een politiestaat voor Nederland steeds meer op de loer [14] Dan dooft het Licht...................... Vriendelijke groeten Astrid Essed [1] PVV www.pvv.nl PVV LANCEERT WEBSITE MELDPUNT VOOR MIDDEN EN OOST EUROPEANEN http://www.pvv.nl/index.php/component/content/article/76-ino-van-den-besselaar/5202-pvv-lanceert-website-meldpunt-voor-midden-en-oosteuropeanen.html [2] NRC PVV KOMT OPNIEUW MET MELDPUNT, NU TEGEN OVERLAST OOST-EUROPEANEN- POOLSE AMBASSADE BOOS 8 FEBRUARI 2012 http://www.nrc.nl/nieuws/2012/02/08/pvv-komt-opnieuw-met-meldpunt-nu-tegen-overlast-euro-immigranten/ DE PERS PVV MELDPUNT OVER POLEN 8 FEBRUARI 2012 http://www.depers.nl/binnenland/629143/PVV-meldpunt-over-Polen.html [3] EKUDOS KABINET STEMT IN MET BOERKAVERBOD/SCHENDING GODSDIENSTVRIJHEID http://www.ekudos.nl/artikel/334205/kabinet_stemt_in_met_boerkaverbodschending_godsdienstvrijheid [4] UITPERS.BE [www.uitpers.be] HET POLITIEKE GEDACHTEGOED VAN DE HEER WILDERS APRIL 2007 http://www.uitpers.be/artikel_view.php?id=1636 [5] DOORBRAAK VEEL NEDERLANDERS VINDEN UITBUITING POLEN NORMAAL 9 NOVEMBER 2010 http://www.doorbraak.eu/?p=3634 [6] DE VOLKSKRANT AFGHAAN, DIE IN 2006 WERD UITGEWEZEN, IS DOOR TALIBAN VERMOORD 23 FEBRUARI 2011 http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/1851212/2011/02/23/Afghaan-die-in-2006-werd-uitgewezen-is-door-Taliban-vermoord.dhtml [7] TROUW MAAK PVV NIET ALLEDAAGS ROEL KUIPER 28 AUGUSTUS 2010 http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/nieuws/article/detail/1120310/2010/08/28/Maak-PVV-niet-alledaags.dhtml [8] ENKELE VOORBEELDEN VAN REGULERE POLITIEKE PARTIJEN, DIE DE PVV STANDPUNTEN HEBBEN OVERGENOMEN OF WELLICHT AL EERDER ONDERSCHREVEN KABINET: EKUDOS KABINET STEMT IN MET BOERKAVERBOD/SCHENDING GODSDIENSTVRIJHEID http://www.ekudos.nl/artikel/334205/kabinet_stemt_in_met_boerkaverbodschending_godsdienstvrijheid POLITIEKE PARTIJEN: I VVD: '' Nijpels vindt het voorstel om dubbele nationaliteiten te ontmoedigen een goedmakertje voor de PVV. "Daar gaan we nog veel lol aan beleven. We hebben 1.121.000 inwoners met een dubbel paspoort. Niemand heeft er last van, maar nu komt er wel wetgeving." Ook de verhoging van de griffierechten en de volgens hem onuitvoerbare plannen voor het immigratiebeleid zijn Nijpels een doorn in het oog.'' BRON NIJPELS KRITISCH OVER KOERS VVD 10 FEBRUARI 2012 http://nos.nl/artikel/339350-nijpels-kritisch-over-koers-vvd.html EKUDOS VOORSTEL HENNIS/GEEN HOOFDDOEK IN GEMEENTEHUIS/IN STRIJD MET GODSDIENSTVRIJHEID http://www.ekudos.nl/artikel/294168/voorstel_hennisgeen_hoofddoek_in_gemeentehuisin_strijd_met_godsdienstvrijheid II CDA: EKUDOS UITZETTING ROMA BIJ OVERLAST/GEVAARLIJKE UITSPRAKEN MEVR STERK http://www.ekudos.nl/artikel/268417/cda_uitzetting_roma_bij_overlastgevaarlijke_uitspraken_mevr_sterk EKUDOS VERHAGEN OVER BUITENLANDERS/FELLOWTRAVELLER RACISME http://www.ekudos.nl/artikel/309556/verhagen_over_buitenlandersfellow_traveller_racisme III PVDA ELSEVIER WE MOETEN MAROKKAANSE RELJEUGD VERNEDEREN 14 OCTOBER 2008 http://www.elsevier.nl/web/10207426/Nieuws/Politiek/We-moeten-Marokkaanse-reljeugd-vernederen.htm PVDA ETNICITEIT CRIMINELEN VASTLEGGEN http://www.pvda.nl/opinie/opinie/Etniciteit+criminelen+vastleggen.html TROUW TER HORST WIL ETNICITEIT VAN MISDADIGERS REGISTREREN 16 SEPTEMBER 2008 http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/nieuws/article/detail/1202463/2008/09/16/Ter-Horst-wil-etniciteit-van-misdadigers-registreren.dhtml VERZET BINNEN PVDA GELEDEREN: ELSEVIER PVDA SENATOR KRAAKT PLAN REGISTRATIE ETNICITEIT CRIMINEEL 18 SEPTEMBER 2008 http://www.elsevier.nl/web/10203910/Nieuws/Politiek/PvdA-senator-kraakt-plan-registratie-etniciteit-criminelen.htm IV GROEN-LINKS: EKUDOS HALSEMA WIL UITBREIDING PARLEMENTAIRE ONSCHENDBAARHEID/IN DE BRES VOOR PVV http://www.ekudos.nl/artikel/284040/halsema_wil_uitbreiding_parlementaire_onschendbaarheidin_de_bres_voor_pvv DE PERS SLINGER DIE HOOFDDOEK AF [UITSPRAAK FEMKE HALSEMA IN INTERVIEW] 9 SEPTEMBER 2009 http://www.depers.nl/binnenland/335454/Slinger-de-hoofddoek-af.html INTERVIEW FEMKE HALSEMA DE PERS IK RAAK NIET VERWOEST DOOR VERLIES 8 SEPTEMBER 2009 http://www.depers.nl/binnenland/335365/Ik-raak-niet-verwoest-door-verlies.html NU.NL HALSEMA HEEFT MOEITE MET HOOFDDOEK 9 SEPTEMBER 2009 http://www.nu.nl/algemeen/2078097/halsema-heeft-moeite-met-hoofddoek.html ''Gisteren was het Femke Halsema die in een interview met de Pers zei dat de islam 'natuurlijk een probleem is'. BRON: SOCIALISME NU MAINA VAN DER ZWAN WAAR IS LINKS MEE BEZIG 10 SEPTEMBER 2009 http://socialisme.nu/blog/nieuws/3483/waar-is-links-mee-bezig/ V SP ''Afgelopen zondag was het Agnes Kant die haar steun uitsprak voor de PVV in hun vragen over 'de allochtonen kostenpost'.'' BRON: SOCIALISME NU MAINA VAN DER ZWAN WAAR IS LINKS MEE BEZIG 10 SEPTEMBER 2009 http://socialisme.nu/blog/nieuws/3483/waar-is-links-mee-bezig/ [9] ELSEVIER RUTTE: VEROORDELING WEGENS DISCRIMINATIE ONTERECHT 19 MEI 2007 http://www.elsevier.nl/web/10124079/Nieuws/Politiek/Rutte-Veroordeling-discriminatie-onterecht.htm [10] NOS RUTTE: GEEN REACTIE PVV MELDPUNT 9 FEBRUARI 2012 http://nos.nl/artikel/339246-rutte-geen-reactie-pvvmeldpunt.html [11] BRABANTS DAGBLAD POOLSE AMBASSADEUR PROTESTEERT BIJ WILDERS 8 FEBRUARI 2012 http://www.brabantsdagblad.nl/nieuws/algemeen/binnenland/10423138/-Poolse-ambassadeur-protesteert-bij-Wilders.ece [12] UITPERS.BE www.uitpers.be VRIJSPRAAK WILDERS GEEFT VRIJBRIEF VOOR RACISME EN DISCRIMINATIE JULI-AUGUSTUS 2011 http://www.uitpers.be/artikel_view.php?id=3054 [13] NOS ANNE FRANK STICHTING: WILDERS EXTREEM-RECHTS 10 DECEMBER 2008 http://nos.nl/artikel/81111-anne-frank-stichting-wilders-extreemrechts.html [14] EKUDOS MINDERHEIDSCOALITIE CDA/VVD MET GEDOOGSTEUN PVV/EINDE RECHTSSTAAT http://www.ekudos.nl/artikel/263239/minderheidscoalitie_cdavvd_met_gedoogsteun_pvveinde_nederlandse_rechtsstaat UITPERS.BE [www.uitpers.be] HET POLITIEKE GEDACHTEGOED VAN DE HEER WILDERS APRIL 2007 http://www.uitpers.be/artikel_view.php?id=1636

1 Reactie
ockham
ockham10 feb. 2012 - 10:40

Dit soort woordenbrijen leest niemand.

DonCarlos
DonCarlos10 feb. 2012 - 10:40

Er valt eindelijk weer eens wat te verraden in Nederland

1 Reactie
Bagus
Bagus10 feb. 2012 - 10:40

Ja en ook een verklikmaatschappij naar beproefd communistisch recept ! Maar de PVV-ers zijn toch van die "linksenvreters" ?

Bagus
Bagus10 feb. 2012 - 10:40

Zou ik de geachte afgevaardigde Wilders beleefd doch dringend mogen verzoeken voorlopig op zijn eigen potje te blijven zitten ? Kennelijk zijn geachte's darmpjes nog niet geheel tot rust gekomen. Mogelijk onder invloed van de nieuwe superstar aan het firmanent ?? Ja, soms moet je ook als geachte afgevaardigde met de witte billetjes bloot. Maar doe dat dan aub op discrete wijze !

1 Reactie
Bagus
Bagus10 feb. 2012 - 10:40

Oeps: "firmanent" moet uiteraard "firmaMent" zijn. Dank u wel alstublieft !

lancelot2
lancelot210 feb. 2012 - 10:40

Misstanden van vreemdelingen, allochtonen, buitenlanders worden al járen door de hogere en lagere overheden, en NU ook door de EU onder het vloerkleed geveegd! En dit is het begin van het verval, of is het al bezig?? ;-)

1 Reactie
wvdstraat
wvdstraat10 feb. 2012 - 10:40

Tot nu toe kent het verval 4 fasen, die we naar de veroorzaker noemen: I Wiegel II Janmaat III Fortuijn IV Wilders Het valt niet toevallig samen met DSM IV, waarbij deze lieden samen (en hun kiezers) tot in extremis alle stoornissen coveren. Dat internationale model houdt nog wel even stand, de beschaving is ondertussen wel even toe aan een adempauze.