Joop

Update: Burgemeester laat onderzoek doen naar aanhouding Nandlal

  •    •  
25-12-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
EduNandlal
Oud-profvoetballer Nandlal werd hardhandig aangehouden... Hij heeft een dwarslaesie en in politiecel zou hem medische zorg zijn ontzegd... Wolfsen laat onafhankelijk onderzoek doen...
De politie in Utrecht heeft op kerstavond oud-profvoetballer en oud-Leefbaar Utrecht raadslid Edu Nandlal hardhandig aangehouden en volgens hemzelf mishandeld. Burgemeester Wolfsen van Utrecht heeft inmiddels een onderzoek aangekondigd.
‘De lezingen over er precies is gebeurd, lopen uiteen’ aldus Wolfsen in een reactie.
Daarom heeft hij een onafhankelijk onderzoek aangekondigd.
Nandlal, die kampt met een dwarslaesie als gevolg van de vliegtuigcrash van het Surinaams nationale elftal in 1989 (de ‘SLM-ramp’), werd aangehouden toen hij in zijn auto zat. Hij zou verdacht worden van een inbraak, vertelt hij tegen de website De Nieuwe Utrechter, omdat hij even daarvoor bij zijn dochter thuis wat spullen in zijn bus had geladen. 
Nandlal kon vanwege zijn dwarslaesie niet snel genoeg uit zijn stappen. Daarop sleurde de politie hem uit naar buiten, waarbij hij met zijn gezicht op straat viel. Zelf overeind komen lukt Nandlal, dus hij werd, eveneens hardhandig overeind ‘geholpen’ en in de boeien geslagen. Dit gebeurde allemaal ondanks het feit dat Nandlal meerder keren had geroepen dat hij gehandicapt was, meldt de Nieuwe Utrechter.
Op het politiebureau werd Nandlal onderzocht door een arts, aan wie hij meldde dat hij een dwarslaesie heeft. Maar deze vroeg hem of om te plassen terwijl volgens Nandlal iedere arts weet dat iemand met een dwarslaesie dat niet kan. Daarop ging de arts hem katheteriseren, maar deed dat niet op de juiste manier. Een agent had volgens Nandlal nog geroepen dat hij maar in zijn broek moest plassen.
Uiteindelijk is Nandlal zondag om 4.00 uur vrijgelaten. Hij is toen naar het UMC gegaan waar bleek dat hij door het fout katheteriseren een bloeding in zijn blaas had opgelopen. 
De agenten waren overigens gewaarschuwd door ‘oplettende’ buurtbewoners, die de wagen van Nandlal met een ladder erop bij een woning hadden zien staan en de zaak niet vertrouwden. Nandlal heeft een schoonmaakbedrijf waar hij regelmatig de glazenwassersladder voor op gaat. 
Woordvoerder Bernhard Jens van de Utrechtse politie wil geen oordeel uitspreken over de zaak en zegt dat de politie snel in gesprek wil met Nandlal.
De foto heeft Nandlal genomen toen hij net was vrijgelaten
Meer bij de Nieuwe Utrechter: Edu Nandlal mishandeld door agenten
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (52)

schrijverazazel
schrijverazazel25 dec. 2011 - 18:45

Het is natuurlijk wel heel stoer van die twee politie mensen om iemand met een handicapt zo de normen en waarden bij te brengen van de politie. ga maar staan met je dwarslesie. Wie niet horen wil moet maar voelen. En ach ja nog een paar stompen voor je kop erbij als je geboeid bent. En je dan lekker voelen als je thuis en dan met recht kunnen zeggen schat ik heb een heerlijke dag gehad. Ik heb met mijn stoere collega een geboeide man een paar stompen voor zijn kop gegeven. Nee deze mensen zullen met recht een paar heerlijke kerstdagen hebben waarbij ze glunderend van vreugde terugdenken aan hun heldhaftige daad. Geert zal ze vast een lintje geven voor correcte optreden. Gadver wat wordt ik toch misselijk van dat soort lafaards in uniform. Kijken of ze ook zo heldhaftig zijn als ze mogen optreden tegen een stel voetbal hooligans. Vast niet dan lopen ze te janken om mammie en moeder de vrouw

Lejoo
Lejoo25 dec. 2011 - 18:45

Vader en dochter zullen wel geschokt zijn door deze pijnlijke ervaring. Veel sterkte en -naar omstandigheden- alsnog een zalig kerst en gelukkig Nieuwjaar toegewenst. Hopelijk brengt 2012 jullie gezondheid, geluk en genoegdoening.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa25 dec. 2011 - 18:45

Een arrestatie-oefening mag je niet oefenen bij de echte boeven maar bij de zwakken! Agent pakt de portofoon en roept zijn collega voor het negin van de oefening: ''Hier de lul 1 voor de lul 2, over'' Collega: ''Ja, hier is de lul 2 voor de lul 1, zeg het maat, over!'' Lul 1:'' wij gaan knallen, over'' Lul2: '' luid en duidelijk, over!'' Boemmmmm!!

ErwinB2
ErwinB225 dec. 2011 - 18:45

Ach, de huidige regering wil toch dat er harder moet worden opgetreden? Harder kunnen meppen? Een zwarte in een vinex wijk, dat is ook meteen verdacht (vonden ze bij een busbedrijf ook). Als je eerst vraagt en dan pas slaat ben je tegenwoordig te laat toch? Dan zijn politieagenten softies! Deze agenten wisten van doorpakken! En tja, rechtse mensen, als je niks te verbergen hebt kun je ook niets gebeuren! En dat er dan wel eens een klap te veel valt, tja, daar moeten we ook niet al te hard over oordelen, dat kan gebeuren. Waar gehakt wordt, vallen spaanders! Om je vingers van af te likken dit, echt, welkom in Nederland anno 2011! Nou niet zeuren over een incidentje als dit rechtse mensen!

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman25 dec. 2011 - 18:45

Even ter herinnering: dit zijn nou de agenten aan wie de VVD (hoe heet ze ook alweer) meer bevoegdheden wil geven om "steviger" op te treden...

Dehnus
Dehnus25 dec. 2011 - 18:45

Ja de Nederlandse Politie in het Westen en Zuiden van het Land waren nooit echt lekker (vraag de Duitse Toerist maar, of Denen wier voor Duitsers aan werden gezien, in het laatste geval ook een keer een koekje van eigen deeg want Duitsertje treiteren kunnen Denen ook goed). Maar de laatste tijd lijkt wel of ze veel meer schieten en geweld gebruiken vergeleken met 10 jaar geleden.

Yggdrasil
Yggdrasil25 dec. 2011 - 18:45

Iedereen kent het broodje aap verhaal waarbij een verzonnen verhaal zo vaak wordt doorverteld dat het verhaal, een verzinsel, op een bepaald moment als waar wordt aangenomen waarbij het inhoudelijk ook nog eens gruwelijker is gemaakt dan het ooit verzonnen is. Politici zouden zich eens moeten realiseren dat zij op de top van de piramide staan en dat hun meningen van ogenschijnlijke milde straffen tegen de tijd dat ze bij de basis van de piramide aankomen bijna een standrechtelijke executie rechtvaardigen. Dit soort politiegedrag lijkt een uitwas van het zoveel gepredikte zero tolerance beleid.

marnixDeWitt
marnixDeWitt25 dec. 2011 - 18:45

Ik zag Udal vaak rijden in zijn rolstoel op de markt in Utrecht. Hij is een bekend persoon. Het lijkt mij dan ook meer dan stug dat een toch zo zwaar gehandicapte man een inbraak zou hebben gepleegd. Ik denk dat we te maken hebben met een aantal gefrustreerde dienders die de eerste de beste persoon met een niet-Nederlands uiterlijk wilden aanhouden. Het gebeurd wel vaker dat agenten hun boekje ver te buiten gaan. Tijd voor Aleid de burgemeester zijn gezag te laten gelden. Aangifte wegens mishandeling is de enige juiste weg en dan zorgen dat er ontslag volgt. Dit soort van excessen krijg je dankzij de Roon (PVV) die ervoor was 'daders' in de knieen te schieten.

Mindfulness
Mindfulness25 dec. 2011 - 18:45

En wat doet de Nederlander? Hij schrijft zijn "frustratie" van zich af. In sommige landen hebben ze daar een plein voor. Hoe lang nog?

dezwarteamsterdammer
dezwarteamsterdammer25 dec. 2011 - 18:45

Wow. En die f*cking randdebielen van de PVV/VVD maar roepen dat de poltie harder moet optreden en meer bevoegdheden moet krijgen. Ongelooflijk.

Gerald2
Gerald225 dec. 2011 - 18:45

Dit bericht komt kort na het bericht dat 300 agenten door wangedrag hun ontslag kregen. Waar hadden ze hun opleiding? Schalkhaar?

Meta Foor
Meta Foor25 dec. 2011 - 18:45

ligt voor de hand: de agenten zijn zich aan t inwerken voor hun job in kunduz

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa25 dec. 2011 - 18:45

''Passend geweld tegen beer-gezonde criminelen want die komen ooit de gevangenis uit! maar wel enorme overdreven meppen bij de doofblinden watermeloen-dieven, dat heet knallen met de ballen bij de agenten'', zeggen wij in Casablanca, ooit.

JanB2
JanB225 dec. 2011 - 18:45

Ik zou zeggen: een paar agenten de laan uit en een geval voor het medisch tuchtcollege.

cormol
cormol25 dec. 2011 - 18:45

"dat de politie snel in gesprek wil met Nandlal." Tip: advocaat, beveiliger, hond en mobieltje meenemen. Als ze je hond ook molesteren kun je in elk geval 144 bellen.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa25 dec. 2011 - 18:45

Moeten wij soms kookpannnen en soeppannen preventief op onze koppen laten zetten als wij de deur uit willen?! Eng allemaal!

ANRandy
ANRandy25 dec. 2011 - 18:45

Ik begrijp niet zo goed waarom dit als zo bijzonder wordt ervaren. De politie in Utrecht on der leiding van Aleid Wolfsen, maar ook elders, treedt toch allang niet meer werkelijk op tegen duidelijk, en herhaaldelijk gepleegde misdaden door tuig als die het homostel en ook andere burgers terroriseerden, en de burgers die er tegen op durven op te staan, nog erger terroriseerden, en die politie, die waarschijnlijk tegen de orders in, toch iets ondernamen, evenzo bedreigden. Het is toch ook bekend dat het overgrote deel van de politie, zeker onder dit soort halfzachte leiding, waarschijnlijk daartoe aangemoedigd door diezelfde leidinggevenden die bij echte misdaad terughoudendheid propageren, wel graag stevig optreden tegen burgers als deze overwegend fatsoenlijk zijn? Waarom zouden ze dat dan anders doen bij een half invalide nette Surinaamse Nederlander? Hoe minder de weerstand en hoe geringer en onwaarschijnlijker een mogelijke overtreding, laat staan misdaad, hoe steviger het optreden. Want ga niet beweren dat dit overdreven optreden met racisme o.i.d. te maken heeft als je het gebrek aan optreden tegen overwegend niet autochtone misdadigers, zoals voortkomend uit halfzachte politiek, ook niet als een vorm van racisme wilt zien.

ZwartePiet
ZwartePiet25 dec. 2011 - 18:45

Ho Ho ho .... Henk en Ingrid moeten ook gewoon werken voor de kost! En als je een ladder nodig hebt om een busje uit te komen is dat gewoon verdacht. Zeker als je een WAO-er bent met als 2de auto een Porsche.

Patrick Faas
Patrick Faas25 dec. 2011 - 18:45

Waar bleven de rellen? Toen ik hoorde over de afschuwelijke mishandeling van Edu Nandlal, vroeg ik me af of Hoog Catharijne in vlammen zou opgaan tijdens Kerst, gewend aan opstanden in Londen, Los Angeles en Parijs, die uitbreken na racistisch politiegeweld. Maar Hoog Catharijne staat nog overeind. Wat denken de Jopers? Waarom bleven protestrellen uit? Wat is anders aan ons land?

Sjaak3
Sjaak325 dec. 2011 - 18:45

Wat mij het meeste opvalt is, dat er niemand is die zich afvraagt waarom hij zelf een bedrijfje heeft en niet bij een reguliere baas werkzaam is. Is dat misschien omdat hij gehandycapt is??? Of misscien wel veel doorzettings vermogen heeft om zijn droom te verwezelijken??? Maar vast staat dat de Politie teveel agressie heeft vertoont. Dat zij zich hebben laten leiden door de fictie.

GerardLauwman
GerardLauwman25 dec. 2011 - 18:45

En het onderzoek wordt gedaan door een onafhankelijke afdeling van de politie. Jongens toch. Hemeltergend en als je de telefonische reactie van Aleid Wolfsen hoort...ontwijken ontwijken en ontwijken, vooral niets zeggen want dat is eng. Gek hè, dat jan met de pet zich weinig gelegen laat aan de "politiek". Bah.

HanvanderHorst1
HanvanderHorst125 dec. 2011 - 18:45

Het ligt voor de hand met de Utrechtse politie en de vinexwijk waar je zomaar verdreven kan worden door een asociale familie: een invalide durven ze wel aan te pakken.

2 Reacties
trujac
trujac25 dec. 2011 - 18:45

Als je niet bij machte bent om ernstige delicten op te lossen raak je gefrustreerd. In zo'n geval neem je de weg van de minste weerstand. Ik ben zelf ook een paar maal getuige geweest van bruut optreden door een groep agenten tegen personen die zich al hadden overgegeven. Je kookt van binnen als je dat ziet want als burger ben je verplicht om een agent te helpen als hij belaagd wordt maar als je het in je hoofd zou halen om een opmerking te maken over het optreden van een agent ga je zelf voor de bijl. Gelukkig zijn de meeste dienders redelijk.

ANRandy
ANRandy25 dec. 2011 - 18:45

Ik herinner mij een strip van Jaap Vegter in Vrij Nederland, al uit de jaren tachtig, waarin twee agenten surveillerend in hun auto bij een kroeg door tuig bekogeld worden met van alles, en uitgemaakt worden voor nog veel meer, en zij daarop schielijk wegvluchten zonder iets te ondernemen, en hoe dit alles verklaarde dat een fietser, bereden door een nette burger, van wie het achterlicht niet werkte, op een ongekend botte wijze door dezelfde agenten aangepakt werd. Ik zou die strip nog graag eens weerzien, al was het alleen al om de historische waarde, want dit probleem speelt al heel lang. Misschien weet iemand deze strip op te duikelen, dan kunnen we dit probleem ook van vermeend racisme ontdoen door de lange historie aan te tonen. Daar kan een historicus als jij je vast wel in vinden Han. Als de historische wetenschap in ieder geval iets beoogt is het wel het voorkomen van onjuiste preoccupaties.

Tom Meijer
Tom Meijer25 dec. 2011 - 18:45

Dit soort randdebielen hoort niet bij de politie. Ontslaan is het enig juiste antwoord. Overigens niet nadat zij veroordeeld zijn wegens mishandeling en aantasting van de 'goede' naam van hun werkgever.

2 Reacties
Rene1002
Rene100225 dec. 2011 - 18:45

Dit is toch wat de PVV wil ? Absolute grofheid en macht op de straat ? Het ergste is dat het ook nog ten uitvoer gebracht wordt door politieagenten die niet met hun positie kunnen omgaan. Als ik lees dat er "maar" 400 agenten de laan zijn uitgestuurd wegens ernstige misdragingen en het volgens de cijfers wel meevalt rijzen de haren me ter berde. Dat zijn er verdomme 400 teveel. Een politiebeambte moet zich altijd gedragen !!!! Er is dus faliekant iets mis met toelatingen, testen en screeningen.

Rene1002
Rene100225 dec. 2011 - 18:45

Zo hoort het Tom :) direct ook op non actief zetten ook en indien blijkt terecht dan oneervol ontslag.

Florian2
Florian225 dec. 2011 - 18:45

Misschien wat vroeg om nu al definitieve conclusies te trekken maar dit klinkt allemaal toch al wel behoorlijk extreem en fout!

1 Reactie
Dehnus
Dehnus25 dec. 2011 - 18:45

Nou zeker, want oom Agent wacht meestal eventjes voordat hij vraagt of je uit wil stappen. Tenmisnte de enige keren dat ik aan gehouden werd was toen ik in Groningen was. "Nee meneer blijf maar zitten. Oh u vind dat zelf wat handiger..." had ik geen Rijbewijs of ID kaart bij me :P. Mocht gewoon verder rijden nadat ik netjes naam en adres had gegeven en mijn autopapieren :). Maar ik hoor wel eens van die nachtmerrie verhalen uit het Westen en Zuiden van Nederland, dat het vooral boete schrijvende stugge zakken zijn (Vooral van Duitsers die op vakantie zijn geweest). Deense Politie heb ik weinig ervaring mee, nog nooit door aangehouden. Wat me wel opvalt in de nieuws berichten die ik lees dat de Nederlandse politie me veel geweldadiger is geworden. Zelfs in Denemarken lees je wel eens over een schiet incident in Nederland door de Politie. Las je eerst haast nooit. Of de media zit er dichter op, wat ook kan, of ze zijn wat harder geworden.

python
python25 dec. 2011 - 18:45

Nandlal kon vanwege zijn dwarslaesie niet snel genoeg uit zijn stappen. Nandlal heeft een schoonmaakbedrijf waar hij regelmatig de glazenwassersladder voor op gaat. Wat klopt hier niet ? Met mijn handicap en leeftijd kan ik moeilijk dit ladders beklimmen. Wel kan ik snel in en uit een auto stappen.

2 Reacties
kapitanlaipose
kapitanlaipose25 dec. 2011 - 18:45

"Nandlal runt al jaren schoonmaakbedrijf Voordorp en schuwt daarbij het fysieke werk niet. Zo klimt hij, ondanks zijn handicap, toch de glazenwassersladder op. Iets waarmee hij, in combinatie met zijn altijd goede humeur, ongevraagd diep respect afdwingt bij iedereen die hem kent." Bron: http://dnu.nu/artikel/5708-edu-nandlal-mishandeld-door-agenten-update Bij anderen dwingt die respect af. Jij daarentegen vindt hem daardoor alleen maar ongeloofwaardiger. Hebben we een gehandicapte allochtoon die werkt. Is het weer niet goed. #ondankbaar

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman25 dec. 2011 - 18:45

[Met mijn handicap en leeftijd kan ik moeilijk dit ladders beklimmen.] Jij zou gewoon thuis gaan zitten in de WAO, bedoel je, als je Nandlal was geweest?

[verwijderd]
[verwijderd]25 dec. 2011 - 18:45

Ik kan niet snel uitstappen want ik heb een dwarslaesie. Wat die ladder op het dak moet? Daar klim ik met mijn dwarslaesie op, want ik ben glazenwasser. Ongelooflijk dat die domme agentjes dat niet snappen.

1 Reactie
ErwinB2
ErwinB225 dec. 2011 - 18:45

Hij heeft een incomplete dwarslaesie. Daarmee stap je waarschijnlijk niet snel uit een auto...

Henkie1232
Henkie123225 dec. 2011 - 18:45

Op zijn website http://www.planecrash.nl/edu-nandlal lees je dat dit Porche-rijdende ex-Leefbaar Utrecht gemeenteraadslid regelmatig aan het joggen is op de Utrechtse Voordorpsedijk.

2 Reacties
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman25 dec. 2011 - 18:45

"in zijn kenmerkende kreupele stijl" Wil je zeggen dat iemand met een incomplete dwarsleasie die kreupel kan joggen, *wel* zo snel uit een busje kan stappen dat de politie hem niet in elkaar mept? Want wat je precies wilt zeggen maak je niet duidelijk...

ErwinB2
ErwinB225 dec. 2011 - 18:45

De letterlijke tekst is: "Op zondagen kun je op de Utrechtse Voordorpsedijk Edu in zijn kenmerkende kreupele stijl zien joggen." Hij heeft dus een incomplete dwarslaesie. Maar Henk en Ingrid zien dus: "Porsche" --> dus een graaier "Dwarslaesie" --> is maar 1 soort van: ben je helemaal verlamt, deze man liegt dus "hij kan hardlopen" --> dus had hij wel normaal uit kunnen stappen "hij kan een trap op klimmen" --> dus had hij wel normaal uit kunnen stappen Oftewel: hij heeft het helemaal aan zich zelf te danken. Voor Henk en Ingrid is de wereld namelijk heel simpel. Iets als een incomplete dwarslaesie is te moeilijk. je kunt lopen of niet lopen. een beetje lopen bestaat niet. Eerst goed lezen, dan nadenken!

BasVV
BasVV25 dec. 2011 - 18:45

Toch kan ik me wel voorstellen dat de agenten hem niet geloofden. Hij kon sjouwen en lopen. Hij haalde ten slotte spullen uit het huis van zijn dochter. Omwonenden denken dat het een inbraak is. Niet vreemd als ze een vreemde een huis zien binnengaan die vervolgens spullen wegsjouwd. Hij rijdt ook nog eens in een auto met ladder. Welke agent gelooft dan direct dat deze man gehandicapt is.

2 Reacties
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman25 dec. 2011 - 18:45

[Niet vreemd als ze een vreemde een huis zien binnengaan die vervolgens spullen wegsjouwd.] Ik heb al vele malen mijn kinderen helpen verhuizen. Nog nooit hebben omwonenden de politie gebeld, en als ze dat al gedaan hebben heeft de politie niet geloofd dat ik iets aan het stelen was. Maar ja, ik ben dan ook niet zwart.

Rene1002
Rene100225 dec. 2011 - 18:45

Wie Edu kent, ook uit zijn tijd als voetballer, weet dat hij doorzetter is en nooit mekkert over hetgeen hem overkomen is met de SLM ramp. Uw woorden waarbij u twijfels heeft over de aard van Edu's handicap zijn echt beschamend. Edu heeft in tegenstelling tot u meer egards in zijn pink dan u in uw zijn.

Charta46
Charta4625 dec. 2011 - 18:45

[Nandlal heeft een schoonmaakbedrijf waar hij regelmatig de glazenwassersladder voor op gaat.] Lijkt me heel vreemd, iemand met een dwarsleasie die een glazenwassersladder opgaat.

2 Reacties
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman25 dec. 2011 - 18:45

Ik vind het wel interessant: Iedereen die regelingen voor mensen met pech wil afschaffen, omdat alles ieders eigen verantwoordelijkheid is, blijkt opeens niet te kunnen geloven dat je met heel erg veel doorzettingsvermogen en inspanning weer kunt leren lopen na een onvolledige dwarsleasie. Blijkbaar willen die mensen dan toch alle regelingen voor mensen met pech afschaffen omdat ze het leuk vinden dat die mensen dan in de ellende komen? Want na pech op eigen kracht vooruitkomen is kennelijk onmogelijk?

DitBenIk2
DitBenIk225 dec. 2011 - 18:45

een gedeeltelijke dwarslaesi, dus met doorzettingsvermogen is dat mogelijk.

Rabbit2
Rabbit225 dec. 2011 - 18:45

Het DDR model “informateurs” handelwijze van de politie werpt zijn vruchten af: ” het leven van de anderen” valt steeds beter te volgen en te verstoren tegen alle mensen rechten in. Dit geval gaat zo ver buiten de toegestane in een rechtstaat dat de enige passende maatregel is aftreden van de politiechef. In Nederland mag je blijkbaar als gekleurd mens niet gewoon je burgers rechten uitoefen want je loopt het gevaar zomaar door politiegeweld overvallen te worden. De achterlijke Henk en Ingrid hebben hun zin weer gekregen in de NSB politiestaat. Dit is van de type zaken dat Amnesty international wereldkundig maakt over landen met politieregimes. Het racisme wordt in Nederland meer en meer zichtbaar. Rechts likt hier zijn vingers bij af.

1 Reactie
ANRandy
ANRandy25 dec. 2011 - 18:45

Racisme? Wat heeft dit volgens jou met racisme te maken?

Henkie1232
Henkie123225 dec. 2011 - 18:45

In deze medische handleiding http://tinyurl.com/dxsgxon (pdf) lees ik dat mensen met een dwarslaesie zichzelf 4-6 keer per dag katheteriseren, en "In het begin kost de handeling wat meer tijd, maar naarmate u meer ervaren wordt, zult u merken dat u uiteindelijk ongeveer net zoveel tijd kwijt met naar het toilet gaan, als voorheen. Soms kan het zelfs sneller gaan." Met andere woorden: iemand die al meer dan twintig jaar een dwarslaesie heeft, plast net zo makkelijk en snel als ieder ander. Waarom moest hij dan door een arts gekatheteriseer worden? Was Nandlal wellicht erg opstandig en onhandelbaar?

2 Reacties
Mindfulness
Mindfulness25 dec. 2011 - 18:45

Tja, je kunt je alles wel bedenken maar misschien even wachten wat de feiten precies zijn. Een ander probleem vind ik dat hoe de uitslag ook zal zijn er tal mensen bij JOOP zich met zaken zullen gaanbemoeien waar men geen enkel relatie of binding mee heeft. Hoe mooi of intelligent ook bedacht. Het wordt meestal een strijd tussen links en rechts zonder een afgewogen oordeel. Jammer.

ErwinB2
ErwinB225 dec. 2011 - 18:45

Beschamende reactie... Hij is voor jou ergens schuldig aan, en waarom? Waarchijnlijk past het niet in je wereldbeeld dat een gehandicapte man een Porsche bezit. Triest van je

[verwijderd]
[verwijderd]25 dec. 2011 - 18:45

Het is toch een grof schandaal dat Faaleid Wolfsen nog steeds niet is weggestuurd in Utrecht? Die man is een karikatuur van zichzelf geworden. En dan nu het eigen korps laten onderzoeken door het eigen korps, mijn hemel...

1 Reactie
sam tosha
sam tosha25 dec. 2011 - 18:45

Deze agenten verdienen een extra kerst bonus. Vroeg Opstelten onlangs niet om sneller, harder optreden van zijn dienders? Nog nimmer is een oproep van een minister zo snel in de praktijk gebracht. Eneh als al die hulpbehoevenden, die straks dankzij de bezuinigingen op al die hulpverlenende instanties uit radeloosheid op straat over de schreef gaan. Kei- en keihard aanpakken. Ik zeg vijf van mepgraage stasie agenten erop. Het moet toch niet veel gekker worden in Nederland! Of juist wel heer Opstelten, Teeven, Brinkman, Wilders? Of zien jullie juist baat in escalatie? Valt daar electoraal mee te scoren? Zijn jullie daar heimelijk niet gewoon op uit? Een SAMENleving daar zijn jullie in elk geval niet bij gebaat, dunkt me.

Henkie1232
Henkie123225 dec. 2011 - 18:45

Edu Nandlal doet toch maar geen aangifte van mishandeling (want hij heeft geen poot om op te staan). http://dnu.nu/artikel/5713-nandlal-doet-geen-aangifte (En nee, dat laatste is geen flauw woordgrapje, want deze man kan ondanks zijn dwarslaesie prima joggen, laddersklimmen en dus staan http://www.planecrash.nl/edu-nandlal Hij blijkt alleen maar problemen te hebben met op verzoek van een agent uit zijn bestelbusje stappen.)

1 Reactie
kapitanlaipose
kapitanlaipose25 dec. 2011 - 18:45

Hij doet geen aangifte maar dient wel een klacht in. Zou die dat ook doen als die geen poot heeft om op te staan. Nandu kan moeilijk uit zijn bestelbusje stappen vanwege zijn handicap. Rechtvaardigt dit het gedrag van de agenten om gehandicapten zo te behandelen.