Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Universiteit Utrecht heft Ublad op

  •  
30-11-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
utrecht_ublad_300.jpg
Universiteitsraad start actiesite voor behoud
Tekorten bij de Bestuursdienst en een teruglopende oplage deden het blad de das om. College onder leiding van Yvonne van Rooy (CDA) besluit uitgave per 1 januari te staken. Er komt mogelijk een ‘nieuw format’
Op de actiesite redthetublad is lezen hoe de universiteitsraad reageert:
Een universiteit zonder onafhankelijke krant is onacceptabel en daarom is vandaag via redhetublad.nl de petitie geopend die alle studenten, personeelsleden en andere geïnteresseerden kunnen ondertekenen. In Nederland heeft elke hogeschool of universiteit de beschikking over een onafhankelijke papieren nieuwsvoorziening. Sinds een aantal maanden uiten de leden van de universiteitsraad hun zorgen over de toekomst van de Utrechtse universiteitskrant. Tijdens vergaderingen met het college van bestuur is regelmatig gehamerd op het behoud van onafhankelijkheid. De discussie over het wel of niet overstappen op een digitaal platform is nooit ter sprake gekomen. Juist daarom vindt de universiteitsraad dat het niet voldoende besproken is met de universitaire gemeenschap. “Met name de termijn waarin het besluit er letterlijk doorheen gedrukt wordt, is voor ons onacceptabel,” aldus Max Patelski, studentenlid van de universiteitsraad, “Een universiteit zónder een gedegen universiteitskrant kan zichzelf niet serieus nemen”.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.