Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Biden wil maatregelen na bloedbad op school, Trump steekt wapenlobby hart onder de riem

Schietpartij op basisschool Texas: 22 doden, onder wie 19 kinderen
Joop

Universiteit neemt afstand van 'Covid-1 t/m 18' bewering van hoogleraar

  •  
05-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding 2020-11-02 om 16.34.13
De Erasmus Universiteit en de Rotterdam School of Management nemen afstand van de uitspraken die hoogleraar Michaela Schippers deed in het FvD-journaal. Daar beweerde Schippers dat er voorafgaand aan Covid-19 ook al een Covid-1 tot en met -18 is geweest en dat er ook nog wel een Covid-20 komt.
De Erasmus Universiteit en de Rotterdam School of Management laten weten:
"De uitlatingen van prof. Schippers doet zij op persoonlijke titel. EUR en RSM benadrukken dat haar visie niet het standpunt van de universiteit en RSM verwoordt, en nemen expliciet afstand van haar uitspraken over dit onderwerp."
De uitspraken van Schippers zorgden voor grote hilariteit op sociale media. De uitzending is inmiddels verwijderd van het officiële kanaal van Forum voor Democratie.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (15)

DaanOuwens
DaanOuwens6 nov. 2020 - 9:23

Het is de bedoeling dat mensen vanuit allerlei opvattingen lesgeven aan de universiteit. Het is het FvD dat hiervan een belangrijk programmapunt heeft gemaakt. Ik vind dat op een universiteit de top van een specifiek vakgebied onderzoek moet doen en lesgeven. Dat levert mensen op die met veel autoriteit uitspraken doen op hun terrein en zo wijs zijn voorzichtig te zijn uitspraken te doen over onderwerpen waar ze niets van af weten. De aanpak van het FvD levert blijkbaar dit resultaat op. Lijkt mij dat de Erasmus nog eens moet nadenken over de selectie van kandidaten.

NoahAmber
NoahAmber5 nov. 2020 - 16:22

In een ander topic gaf iemand deze link. Daar zal ze haar info wel vandaan hebben. https://nieuwspaal.nl/wat-gebeurde-er-eigenlijk-met-covid-1-tot-en-met-18/

1 Reactie
ton14024
ton140246 nov. 2020 - 0:35

Ja, of twitter o.i.d.

SirWoezel
SirWoezel5 nov. 2020 - 15:17

Tja... blijkbaar weet ze gewoon niet dat de 19 in COVID-19 staat voor het jaar (2019) waarin deze variant werd 'ontdekt' en denkt ze dat het de 19de variant in een familie van virussen is. Een (lachwekkend) ongelukkige misvatting, zeker voor iemand die kennelijk de Erasmus Universiteit heeft gevolgd.

2 Reacties
Frans Kwakman
Frans Kwakman5 nov. 2020 - 18:56

Woezel - ik heb geen enkele universiteit die voor mij zorgt, maar vertel waarom iedereen covid-19 gebruikt terwijl als er geen eerdere covid plagen waren men toch gewoon dat -19 kan weglaten? En wat is het verschil met corona wat ik dan maar gebruik?

Dave Velzen
Dave Velzen5 nov. 2020 - 21:47

De officiële naam is SARS-COV2 maar China zag SARS niet zo zitten, dus werd het COV19.

MaxMax2
MaxMax25 nov. 2020 - 15:15

Door deze gekkigheid gaat het FvD flink verliezen tijdens de komende verkiezingen.

VaderTijd
VaderTijd5 nov. 2020 - 14:34

Dan wacht ik tot covid-666 en waarschuw ik dan de Evangelista's! :P :P :P

vdbemt
vdbemt5 nov. 2020 - 14:29

Ja. Ze zullen wel blij zijn met deze hoogleraar. Lekker visitekaartje.

3 Reacties
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland5 nov. 2020 - 15:03

Universiteiten hebben ook jarenlange neoliberale invloed moeten verdragen. Daar gaat het ook niet meer om de wetenschap maar om de centen.

vdbemt
vdbemt5 nov. 2020 - 15:12

@Griezel. Het is door liberaal beleid dat Universiteiten, om hun onderzoeken te financieren, ook marktgericht moeten gaan acteren.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland5 nov. 2020 - 16:34

Erger - ze zijn nu gewoon een tak van het bedrijfsleven talloze studies zijn verdwenen - er wordt ingezet op winstgevende buitenlandse studenten vandaar dat ze maar engels zijn gaat kneuteren aldaar bedrijven betalen onderzoeken die zij voor hun winsten nodig hebben studenten zijn producten en serieus manager worden is geen wetenschappelijke studie !

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland5 nov. 2020 - 13:40

Geef nu maar gewoon toe dat uw universiteit idioten aflevert :D

2 Reacties
Tom Meijer
Tom Meijer5 nov. 2020 - 16:52

Welke universiteit doet dat niet.

PVDB2
PVDB25 nov. 2020 - 17:49

Ook al ben je hoogleraar op een universiteit dan wil dat nog niet zeggen dat op diezelfde universiteit opgeleid bent. Misschien is ze op papier wel hoogleraar. We hebben ook een "schoolhoofd" gehad bij de PVV. Die zat in de Tweede Kamer. Dat deze dame precies past bij het FVD lijkt me duidelijk. Het FVD journaal dat de "waarheid" onthult. Het "kartel" en nog net niet de Deep State blootlegt. Goed dat deze keer de microfoon wel aan kon. Want zo kom je er wel achter wat voor wappies er (betaald) rond lopen in de FVD kringen. En zolang er genoeg vraag naar is, kijkers zijn, zal dit nog wel even blijven. Voordeel is dat er mooie parodieën en karikaturen van kan maken. Wat dat betreft is de satirische poppenserie Spitting Image zoals die nu gemaakt word geweldig zoals die dat vroeger ook was. Zou misschien wat kunnen zijn voor de Nederlandse tv, met uiteraard Nederlandse celebrities. Maar of dat gepikt word door sommige kiezers en politieke partijen of bewegingen is de vraag natuurlijk. Van mij mag ze er in voor komen naast de grote baas. Dat er mooie titels zijn of functie benamingen zijn die goed en interessant klinken maar eigenlijk niet zo veel voorstellen of weinig toevoegen aan de maatschappij, dat is natuurlijk al veel langer. En wat men dan onderzoekt. En dan hebben we het nog niet gehad over de publicatie drang die het rechtmatig moet maken voor financiering... En daar lijden de echte wetenschappers weer onder, want zoals bij meerdere zaken kan een kleine groep mensen een hele bevolkings- of beroepsgroep beschadigen.