Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Undercoverbeelden tonen schokkende realiteit in Saoedie-Arabië

  •  
28-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
827 keer bekeken
  •  
De rijke oliestaat Saoedie-Arabië is een belangrijke handelspartner van Nederland en een bondgenoot in de strijd tegen terrorisme. Jaarlijks levert Nederland voor miljoenen aan wapens aan het totalitaire islamitische land. Criticasters waarschuwen dat de wahabitische ideologie van de Saudische heersers een voedingsbodem is voor terrorisme. Ook zouden rijke Saudi’s honderden miljoenen dollars hebben doorgesluisd naar IS.
In ZEMBLA Internationaal een Engels/Amerikaanse documentaire van ITV en PBS met schokkende beelden uit de islamitische oliestaat die zelden naar buiten komen. Activisten en journalisten maken met gevaar voor eigen leven opnames met een verborgen camera in Saudi-Arabië. Als ze ontdekt worden, hangt er in het gunstigste geval een celstraf boven hun hoofd. De geheime opnames tonen de schaduwzijde van onze bondgenoot, zo is te zien hoe de lichamen van geëxecuteerde burgers buiten op straat tentoongesteld worden. Ook vertellen schoolkinderen hoe de haat richting christenen, joden en de sjiitische minderheid met de paplepel ingegoten wordt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.