Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Undercoveragenten bezorgen onschuldige vrouw trauma met doodsbedreigingen

  •  
14-07-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
98 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2021-07-14 om 21.18.11
Undercoverpolitieagenten hebben een onschuldige vrouw maandenlang in doodsangst laten verkeren, omdat ze uit waren op een bekentenis van haar broer. Dat meldt AT5. Het gaat om de zus van de van moord verdachte Abdallah M., die niets met de zaak te maken heeft. De vrouw dient nu een officiële klacht in tegen het Openbaar Ministerie (OM).
Abdallah M. zou volgens het OM achter de moord op zijn vriend Seif Ahmed zitten. Omdat hard bewijs voor de moord ontbreekt, net als een duidelijk motief, probeerde het OM op verschillende manieren achter een bekentenis te komen. Onder meer door het plaatsen van afluisterapparatuur, maar ook door de inzet van undercoveragenten. Een drietal volgde de zus van M. een tijdlang en nadat ze dat in de gaten kreeg, zonder dat ze wist dat het politieagenten waren, schreeuwden de mannen: “Bitcoins, ik wil alleen bitcoins. Jij en Ab hebben een kanker groot probleem. 150.000 euro. Betaal die kanker doekoe. Regel die kanker shit”.
"De zus is geschokt door de bedreigingen die, zonder dat ze het weet, door de politie worden gemaakt om haar broer te laten verklaren. De actie levert niks op, maar de zus zit maandenlang in doodsangst. Ze besluit aangifte te doen bij de politie, die haar garandeert dat agenten de situatie in de gaten houden. "
Het OM laat tegenover AT5 weten op de hoogte te zijn geweest van de undercover-actie en ermee te hebben ingestemd.
Video niet te zien? Klik hier.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.