Joop

Undercover-boa’s tellen bezoekers Theo Maassen, gemeente legt dwangsom op

  •  
17-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
131 keer bekeken
  •  
Gemeente attent op volle theaterzaal Theo Maassen

© Haarlem - Theaterbezoekers staan in de rij om hun CoronaCheck-app te laten controleren bij het Haarlemse theater De Liefde, waar Theo Maassen een voorstelling verzorgt voor een volle zaal. Vo

De gemeente Haarlem heeft een dwangsom van 2500 euro opgelegd aan theater De Liefde vanwege een te volle zaal. Undercover-boa’s telden donderdagavond hoeveel bezoekers er aanwezig waren bij de try-out van cabaretier Theo Maassen. Dat waren er meer dan er op dit moment zijn toegestaan.
Theater De Liefde maakte naar eigen zeggen een statement door de zaal niet voor tweederde maar volledig te vullen. Bezoekers aan de voorstelling moesten wel hun CoronaCheck tonen. Daarmee liep het theater vooruit op de regels die vanaf 25 september gelden: dan hoeven bezoekers geen anderhalve meter afstand meer houden, maar moeten ze wel hun coronapas tonen.
Bezoekers van de show van Theo Maassen vinden de nu nog geldende beperkingen voor het theater niet uit te leggen. “Hoe verdedigt u dit?”, zo richtte Frénk van der Linden, die de voorstelling bezocht, zich via de camera van het AD tot de gemeente. “U handhaaft niet op station Haarlem als daar enkele tienduizenden mensen elkaar speeksel in het gezicht spugen op weg naar de Formule 1, maar u handhaaft wel als 120 brave kunst- en cultuurliefhebbers aanschuiven in De Liefde?”
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (61)

Harba Lorifa2
Harba Lorifa217 sep. 2021 - 22:59

Het is mogelijk niet correct, maar t heeft wat muj betreft een hoog NSB gehalte.

1 Reactie
Phantom3
Phantom319 sep. 2021 - 5:23

Dat heeft het ook.

Thuiszitter
Thuiszitter17 sep. 2021 - 18:46

Klopt het allemaal wel?, een BOA die gaat tellen en nog undercover ook. Waarom moest dat stiekem gebeuren vraag ik mij af. Ze hadden ook gelijk kunnen handhaven en de voorstelling niet door te laten gaan .

2 Reacties
Jozias2
Jozias217 sep. 2021 - 21:33

Was niets stiekems aan, dit was vantevoren afgesproken tussen theater en gemeente en het theater heeft de boa’s zelf binnen gelaten. Het is alleen discreet gedaan in ieders belang.

MG1968
MG196817 sep. 2021 - 21:58

Daar waar mogelijk wordt escalerend optreden vermeden. Goede zaak. Handhaven kan op meerdere manieren. Direct optreden is daar één van maar niet altijd de meest handige, slimme of opportune.

Marc Marc
Marc Marc17 sep. 2021 - 13:53

Frénk van der Linden is af. Een binnenevenement vergelijken met een buitenevenement (F1) terwijl we weten dat besmetting via de lucht dominant is bij de delta variant, is gewoon enorm dom. Met de ventilatiediscussie over de horeca vers in het geheugen waarbij er een collectieve woede was over het gelijkschakelen van de eisen voor horeca en andere gebouwtypen, is het helemaal onbegrijpbaar. De bouwbesluitnormen liggen namelijk een factor 2 onder de WHO normen. Als je dan ook nog bedenkt dat de normen gebaseerd zijn op een ventilatiedebiet per persoon en daarmee bij 100% bezetting er volgens de WHO te weinig ventilatie zou zijn, dan zou je kunnen bedenken dat een 75% bezettingseis leidt tot meer ventilatiedebiet per persoon wanneer de ventilatie op 100% draait. Dat gecombineerd met het nieuws dat de GGD niet meer besmettingen dan regulier heeft vast kunnen stellen als gevolg van de F1 in Zandvoort (buitenevenement) maakt voor de zoveelste keer duidelijk dat meningen van niets betekende BN'ers 0 relevantie hebben. Ik ben zo klaar met die horeca/evenementen discussie over COVID regels. Alleen maar eigen belang geleuter zonder inhoudelijk relevante discussie. Enige lichtpuntje dat er is is de QR controle en zelfs daar is de horeca boos over. Je weet wel, diezelfde Horeca met belabberde ventilatie want de bouwbesluiteisen inzake ventilatie voor bestaande gebouwen ligt een factor 4 onder de WHO normen. Benieuwd hoeveel mensen nu van mening zijn dat ventilatie op scholen wel heel belangrijk is maar voor de horeca niet.

Hannes  Achterhout
Hannes Achterhout17 sep. 2021 - 13:02

Boa's kan ik nog net tolereren, maar undercover BOA's zijn het schuim der natie! Bereid om voor een schamele wedde hun vrije landgenoten aan te geven, te verklikken, kopgeld op te strijken. Te bespioneren en rapport uit te brengen aan hun baas. Het heeft ook iets heel rechtsschapends gereformeerds. Zich bemoeien met andermans leven op voorspraak van Gezag wat ontleend is aan God. Een oprecht Gutmensch zal zich nooit laten recruteren als undercover Boa Constrictor maar leren daar tegengif tegen te ontwikkelen.

9 Reacties
Volrin
Volrin17 sep. 2021 - 13:41

Wat een kolder.

Jozias2
Jozias217 sep. 2021 - 13:51

Het wordt gebracht als ‘undercover boa’ maar nu de feiten: De gemeente en theater waren allang in gesprek en de werkwijze was bekend. Theater zou open gaan en de gemeente zou een dwangsom eisen. Bij op1 zat de directeur van het theater en de burgemeester om dat te vertellen. Er is dus niets stiekems aan. Je kunt natuurlijk een boa in uniform neerzetten maar dat is weinig discreet en kan leiden tot escalatie en geweld tegen de boa. Niet leuk voor het theater, niet leuk voor de boa en niet leuk voor omstanders die een avond uit zijn. Die boa kwam niet voor de bezoekers maar voor het theater. Daar heeft de boa zich eerst gelegitimeerd en vervolgens is de boa gewoon toegelaten. Nogmaals niets stiekems. Maar om de dwangsom te kunnen stellen moet de overtreding wel worden geconstateerd.

Hannes  Achterhout
Hannes Achterhout17 sep. 2021 - 16:30

@T.Esh. Wat een trolder.

Hannes  Achterhout
Hannes Achterhout17 sep. 2021 - 16:32

Eshuis, kun je je gelaten wind nader uitduiden? En onderbouwen? Zo niet verkwansel je hiermede het recht om te reaguren.

MG1968
MG196817 sep. 2021 - 22:08

@Hannes "kun je je gelaten wind nader uitduiden? En onderbouwen? Zo niet verkwansel je hiermede het recht om te reaguren." Lees je eigen stukje nog eens. Diarree, niets meer en niets minder. Trek je je conclusie?

Harba Lorifa2
Harba Lorifa217 sep. 2021 - 23:00

Hannes, ga jij er over wie hier mag reageren?

Hannes  Achterhout
Hannes Achterhout18 sep. 2021 - 9:06

MG 68. Dat je in de gebiedende wijs begint, is typerend voor de patriotten van het platte populisme. Die als volksgenoten van het morele maaiveld hun frustraties uitventen, vooral op een forum waar ze niets te zoeken of iets van hun gading te vinden hebben.

MG1968
MG196818 sep. 2021 - 16:14

@Hannes Splinter/balk. De gebiedende vorm is niet netjes maar dat valt in het niet bij de giftigheid van je tekstje. Waarbij deze laatste -net als de eerste- overigens ook geen argument bevat. Je liep alweer leeg. Dus wederom diarree.

johannn2
johannn218 sep. 2021 - 21:44

Jozias, Dank voor deze reactie, Jozias. Een lichtpuntje in deze duisternis. .

JasDon
JasDon17 sep. 2021 - 12:32

Tamme boete, is ook weinig zinnig bij een organisatie die goeddeels op subsidie draait. Liever sluiten bij herhaling en voor een jaar geen subsidie laten ontvangen.

Kaas2
Kaas217 sep. 2021 - 10:32

Het zou een steek ik de rug zijn van al die ondernemers die zich aan de regels hielden als er niet gecontroleerd werd. De f1 op Zandvoort bvb. Daar word een miljoenen verlies geleden omdat ze zich keurig aan de regels hielden. Nu dus niet klagen maar gewoon de dwangsom betalen. Principes kosten soms geld.

2 Reacties
lmgikke
lmgikke17 sep. 2021 - 13:30

Kwats. De F1 heeft genoeg winst gemaakt, anders zouden ze niet doorgaan. Dat men met allerlei constructies op papier bij dit ene bedrijf verlies lijdt en nu nog extra geld toe wil krijgen is iets anders. Je gaat me niet wijsmaken dat men nu verlies draait door minder bezoekers. Dan zouden ze dus break-even gespeeld hebben bij volle bak. Geloof je het zelf? Wat een liefdadigheid is die F1 sport toch.. zonder winstoogmerk. Bah.

Marc Marc
Marc Marc17 sep. 2021 - 16:26

@Imgikke, grappig hoe je dat allemaal uit de duim zuigt en het nog gelooft ook. Zandvoort moet 20 miljoen per jaar betalen aan de F1 om op de F1 agenda te komen. Dat is al 200 euro per bezoeker als er 100.000 zouden komen. Maar die mochten er niet komen vanwege COVID. Zie daar al verlies aan inkomsten van 6 miljoen. Dan zijn er ook nog kosten als de baan zelf, tribunes, fietsplannen voor de bezoekers, noem maar op. Verder is Zandvoort de enige grand prix ter wereld waar zonder overheidssteun een grand prix georganiseerd wordt. Ondertussen ben jij de eerste die beweerd dat er winst gemaakt wordt terwijl de rest van de wereld weet dat ze dit jaar verlies draaien.

Ballonnendoorprikker
Ballonnendoorprikker17 sep. 2021 - 10:27

Maatregelen kunnen onzinnig zijn of mensen kunnen dat vinden. Anderen kunnen wat anders vinden. Bestuurders kun je clowns vinden en als je naar de schoenen van een minister kijkt, dan denkt die er zelf wellicht ook zo over. Oproepen tot 'opstand' zoals Me, myself and I hieronder doet, is erg gevaarlijk, want wat komt er na die opstand? En wat let anderen om vervolgens weer in opstand te komen. Mensen die dit soort zaken roepen realiseren niet wat ze op het spel zetten als ze om 'opstanden' roepen. Na een opstand zijn we elkaar en onze democratie kwijt en elkaar en vervolgens onze democratie weer terugvinden dat kost heel veel tijd als het er ooit nog van komt.

1 Reactie
Me, myself and I2
Me, myself and I217 sep. 2021 - 11:52

Misschien zou het handig zijn als onze regering dit ook zou beseffen. Ik ben het op zich namelijk wel met je eens. Maar ik vind ook dat we wereldwijd knettergek geworden zijn. Ik zou er best veel voor over hebben om mensen zich dat te laten realiseren. Iedereen leeft nu in een soort waandenkbeeld dat we straks allemaal dood gaan aan corona en dat gaat gewoon niet gebeuren. Er worden verregaande maatregelen genomen voor iets wat eigenlijk al voorbij is. Ik vind dat dermate griezelig dat ik liever nu opstand zie uitbreken, dan dat ik afwacht wat dit doet met de wereld over 5 of 10 jaar.

Joop den Uil
Joop den Uil17 sep. 2021 - 9:20

2500 euro ; dus de hele corona overheid kan met een simpele smeergeld afgekocht worden. volstrekt onwaarschijnlijke regering; heb al gehoord dat de ramen in een cafe opengezet worden zodat de tafels ''op buitenterras staan''

4 Reacties
Kaas2
Kaas217 sep. 2021 - 10:28

Zo kunnen het gros van de overtredingen worden afgekocht. Niet alleen overtredingen trouwens. Wil je vervuilen? Prima betaal gewoon wat meer belasting en alles is oké.

MG1968
MG196817 sep. 2021 - 11:16

Wat mij betreft hoeft die dwangsom niet. Maar bij herhaling is het dichttimmeren van gelegenheden waar de uitbater zich doelbewust niet aan de wettelijke bepalingen wenst te houden de juiste weg om te bewandelen.

sAt0Ri...
sAt0Ri...17 sep. 2021 - 12:14

Ja, en dat ze dan nog het lef hebben om zo undercover aan de poort klaar te staan. Na Zandvoort, dan wel op deze manier handelen. Nederland ten voeten uit. Ze kunnen trots zijn op zichzelf, en ook diegenen die dit hebben aangestuurd. Écht een mooi voorbeeld van de mentaliteit van hoe de meeste Hollanders zijn. De oorlog heeft dat al uitgewezen, en hoe ze met de teruggekeerde joden hebben opgelost, de molukkers, het is echt een mooinvolkje hoor... Schaam me diep aan alle kanten om een Hollander te zijn.

Jozias2
Jozias217 sep. 2021 - 13:54

@satori Welke overtreding was er in Zandvoort?

Phantom3
Phantom317 sep. 2021 - 9:12

Haha undercover BOA. De droombaan van elke jongen en/of meisje.

2 Reacties
Uw Psychiator
Uw Psychiator17 sep. 2021 - 11:44

@ Phantom (11:12u) - ik zie het al voor me: vrouw (29) raakt in gesprek met man (31) in gezellig danscafé. Als de tijd vordert raken deze twee op elkaar gesteld. Man vraagt haar: '...en wat doe je zo overdag, als ik vragen mag?'. Zij: '...fijn dat je dat graag wil weten! Ik ben arts en specialiseer me nu in de psychiatrie... en jij?' Hij: '...eh, ik ben Undercover-BOA...'. Hoe het verder ging weet ik niet.

Minoes&tuin
Minoes&tuin19 sep. 2021 - 6:39

Uw Psychiator De arts zegt. Komt goed uit, ik ben een Undercover Wappie!

LHTJ
LHTJ17 sep. 2021 - 9:03

Je zal die undercover-boa zijn.

1 Reactie
Harba Lorifa2
Harba Lorifa217 sep. 2021 - 23:01

Je zou maar werkzoekend zijn.

FromValue
FromValue17 sep. 2021 - 9:03

Ik kan op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht ook met een snelheid van 130 om 17:03 gaan rijden, maar dan krijg ik gewoon keurig netjes een boete op de deurmat. Het verweer dat het om 19:03 wel mag is dan niet erg relevant. Regel is op dit moment maximaal 2/3e van de reguliere capaciteit zonder 1,5 meter met Coronacheck. Dat was het geval in Zandvoort en dus ook in Haarlem.

Ed Verbeek
Ed Verbeek17 sep. 2021 - 8:36

Ik heb een bijdrage gestort aan Stichting Theater De Liefde tbv de boete agv undercover BOA’s. Geen Surveillance State aub. O, u weet niet wat dat is?

2 Reacties
Satya
Satya17 sep. 2021 - 10:27

Wat doe je dan op internet? Dat zijn we al lang. Gratis publiciteit en mensen die de boete betalen, dat is slim. Ik ben tegen de aangekondigde maatregelen maar deze boete is natuurlijk volledig terecht.

MG1968
MG196817 sep. 2021 - 11:21

Het enige wat u met dit soort acties op termijn bereikt is dat vanwege het rechtsgevoel boetes verdwijnen en er sneller tot dichttimmeren wordt overgegaan. Maar goed. Voor mij hoeven die boetes ook niet. Ze worden door degene die zich niet aan bepaalde maatregelen willen houden bezien als prijskaartje en in de commerciële overweging meegenomen. Dat werkt ongelijkheid in de hand en moet je niet willen. Dus na herhaalde waarschuwing van bewust niet houden aan de regels: dichttimmeren. Ben blij dat je in hetgeen je doet je die zaak steunt.

Ivan61
Ivan6117 sep. 2021 - 8:20

Rug recht houden en niet slaafs alle onzinnige maatregelen van clowns volgen. Klasse.

Ed Verbeek
Ed Verbeek17 sep. 2021 - 8:02

Hoogste tijd voor burgerlijke ongehoorzaamheid. Je hoeft geen wetenschapper te zijn om te begrijpen dat 75% of 100% vulling niks uitmaakt en helemaal als je bedenkt dat aërosolen zich door de hele zaal verspreiden. Een zinnige maatregel zou zijn: controle op een x-aantal liters ventilatie van verse lucht per uur per bezoeker.

7 Reacties
erikbos
erikbos17 sep. 2021 - 9:17

@ Ed Verbeek Je zegt het zelf al:"x-aantal liters ventilatie van verse lucht per uur per bezoeker" Hoe meer bezoekers hoe groter de ventilatiecapaciteit moet zijn, dus het maakt wel degelijk uit of er 75% of 100% vulling van de zaal is. Om dat het niet te doen is om per zaal de ventilatiecapaciteit te bepalen is gekozen voor een praktische maat (en makkelijk te controleren) door slechts 75% van een zaal te benutten.

rvb2
rvb217 sep. 2021 - 9:32

De kroegen hebben net hun goed geventileerde rookhokken moeten afbreken.

Jozias2
Jozias217 sep. 2021 - 10:46

Ed En of je nu 100 of 120 rijd.

MG1968
MG196817 sep. 2021 - 11:23

"Je hoeft geen wetenschapper te zijn" Je bedoeld: luister niet naar wetenschappers want ik weet het beter.

Me, myself and I2
Me, myself and I217 sep. 2021 - 12:00

Een wetenschapper is niet iets heel speciaals of zo. Of een andere soort. Of iemand met bovenmenselijke vermogens. Het is iemand die een bepaald pad heeft gevolgd en heeft geleerd om onderzoek te verrichten volgens een gestandaardiseerde manier. Meestal wel slim, soms buitengewoon intelligent, soms ook heel dom. Maar dat geldt ook voor niet wetenschappers. Daarbij komt dat we in een tijd leven dat, indien je daar de moeite voor neemt, alle info tot je kunt nemen waar de gemiddelde wetenschapper beschikking over heeft. En ja, op dit moment neemt onze overheid beslissingen waar je inderdaad geen virologie voor gestudeerd hoeft te hebben om te onderkennen hoe stupide ze zijn. Los daarvan, er zijn tal van interviews te vinden met andere wetenschappers die het huidige beleid in twijfel trekken. Voor mij geldt simpelweg dat na beide partijen uitgebreid gehoord te hebben, ik op dit moment neig naar de groep wetenschappers die het een stom idee vinden om iedereen te vaccineren tegen een virus wat nu al endemisch is en waarvan de meeste mensen niets te vrezen hebben. Wetenschappers die vinden dat ventilatie meer effect heeft dan vaccinatie. Niet omdat ik ze wil geloven, maar omdat ze met betere argumenten lijken te komen.

erikbos
erikbos17 sep. 2021 - 12:45

Me, myself and I " en waarvan de meeste mensen niets te vrezen hebben" Misschien niet direct maar wel indirect. Bijv omdat je operatie of behandeling steeds uitgesteld moet worden (al 300.000 operaties) omdat met corona besmette mensen (hoofdzakelijk ongevaccineerden) in grote getallen de zorgcapaciteit opeten. Dit heeft al geleid tot meerdere doden omdat een noodzakelijk behandeling steeds naar achteren werd geschoven.

MG1968
MG196817 sep. 2021 - 13:06

@3xIkke Nogmaals, het maakt me helemaal niet wat voor redenen voor je zelf bij elkaar hebt weten te sprokkelen, ik breng je er toch niet vanaf. Als jij je niet wilt vaccineren is dat je goed recht. Maar het is niet je goed recht om je plaatsje naast gevaccineerde op te eisen als die dat niet willen. Je gebruikt zelfs 'opstand' hiervoor. Begrijp dat er dan zeker teruggeslagen wordt. Jij gaat er over of je wilt laten vaccineren. Ik ga er over of ik je in mijn omgeving wil. En wat betreft dat laatste weet je dat ik dat niet wil. En ook ik sta niet alleen.

Me, myself and I2
Me, myself and I217 sep. 2021 - 7:23

Groot gelijk. Het is tijd voor opstand. Een regering die op zoveel fronten faalt en bezopen maatregelen uitvaardigt teneinde haar eigen incompetentie te verbloemen, verdient het niet om gehoorzaamd te worden.

7 Reacties
Wieowie
Wieowie17 sep. 2021 - 7:52

Je kan toch bezwaar maken bij de rechter en je standpunt toelichten

Zandb
Zandb17 sep. 2021 - 8:15

Wie Inderdaad. Desalniettemin vind ik het prima, wanneer de schouwburg op deze wijze protesteert. Niet als daad van ongehoorzaamheid maar als protest. Ik neem aan, dat je ook tegen de boete bezwaar kan maken, dus dat je op die manier op een 'proefproces' aanstuurt.

Me, myself and I2
Me, myself and I217 sep. 2021 - 8:25

Kan. Maar het is gewoon effectiever en sneller als er een hoop mensen in opstand komen. Met een beetje mazzel draaien we daarmee deze draconische maatregelen terug en overtuigen we Mark en Hugo tot een functie elders.

Jozias2
Jozias217 sep. 2021 - 8:28

@zandb Daar gaat het niet om. Het gaat om de media aandacht.

MG1968
MG196817 sep. 2021 - 11:28

@Zandb "Ik neem aan, dat je ook tegen de boete bezwaar kan maken, dus dat je op die manier op een ‘proefproces’ aanstuurt." Als dat de insteek zou zijn, heeft die in elk geval mijn zegen. Maar het was niet nodig, je kunt ook naar de rechter voordat je die boete krijgt. @Me, myself and I Ja!!! Knokploegen op straat. Waar jou oproep toe leid hebben we in o.a. Eindhoven maar ook hier om de hoek in Geleen gezien. @Jozias "Media-aandacht" Tja. Dit is inderdaad ook een manier om als nieuw theater te laten zien dat je er bent. Maar was toch niet nodig? Ze krijgen daar blijkbaar het theater sowieso wel vol ;)

Me, myself and I2
Me, myself and I217 sep. 2021 - 11:54

Ik heb het niet over knokploegen. Nergens voor nodig. Gewoon collectief alleen die maatregelen negeren die volstrekt idioot zijn. En accepteren dat daar consequenties aan hangen.

MG1968
MG196817 sep. 2021 - 13:14

"En accepteren dat daar consequenties aan hangen" En niet vreemd opkijken dat juist daardoor die glijdende schaal ingezet wordt waar je zo bang voor zegt te zijn. Wat ik overigens betwijfel, je lijkt het te graag te willen. Hoe langer iets duurt hoe ingrijpender de maatregelen nodig om te normaliseren. Denk aan klimaat, denk aan terrorisme, denk aan iedere andere vorm van criminaliteit dan coronacriminaliteit. Dus ja, ik ben bang voor die glijdende schaal, met name omdat o.a. jij het moeilijker maakt om corona terug in het hok te krijgen en beheersbaar te maken (en omdat wereldwijde solidariteit wat vaccinaties ontbreekt, maar dat kan ik jou niet verwijten).

Wieowie
Wieowie17 sep. 2021 - 7:13

Terecht de boete. Eigenrichting moet voorkomen worden. De boete kan overigens bij de rechter worden bestreden.

3 Reacties
Zandb
Zandb17 sep. 2021 - 8:16

Wie O jee, lees ik nu pas.......

ton14024
ton1402417 sep. 2021 - 11:59

Onzin, bij de F1 heb je kunnen zien hoe 2/3e bezetting er uit ziet. Het heeft geen enkele zin op die manier. En je hoort er later (bijna ????) niets weer van.

Marc Marc
Marc Marc17 sep. 2021 - 16:32

@Ton14024 Bij F1 heb je kunnen zien dat buitenevenementen niet tot meer COVID besmettingen heeft geleid. Het gelijkschakelen van een buitenevenement met een binnenevenement waarbij de mate van ventilatie een belangrijke factor is om de besmettingskans te verminderen is gewoon dom.

Jozias2
Jozias217 sep. 2021 - 7:10

Een Theater wat onlangs pas geopend is en voor 2500 euro twee keer is aangeschoven bij de grote Talk Shows en niet is weg te slaan in alle media. Dit is een marketing truc van formaat want met feiten en inhoud heeft het helemaal niets te maken.

3 Reacties
Zandb
Zandb17 sep. 2021 - 8:16

Jozias Nou, en?

Karingin
Karingin17 sep. 2021 - 14:42

Sorry hoor maar die datum is volstrekt arbitrair, ik geef ze groot gelijk

Jozias2
Jozias217 sep. 2021 - 21:38

@karin De maximum snelheid is ook arbitrair Niet drinken voor je 18e is ook arbitrair Sex is strafbaar onder de 16 is ook arbitrair En zo zijn er nog wel 100 dingen arbitrair. Punt is alleen dat het zonder arbitraire grenzen een grote willekeurige bende wordt.