Joop

Ultrarechts Fox News loog onophoudelijk tegen kiezers maar komt goed weg in rechtszaak daarover

  •    •  
19-04-2023
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
1481 keer bekeken
  •  
ANP-452544879

De Amerikaanse spreekbuis van de Republikeinse partij Fox News komt goed weg in de rechtszaak over het uitzenden van talloze leugens over de presidentsverkiezingen. Die was aangespannen door Dominion, het door Fox van fraude beschuldigde bedrijf achter de stemcomputers. Fox News heeft tegen beter weten in maandenlang de leugens van oud-president Donald Trump herhaald dat de verkiezingen gemanipuleerd waren. Uiteindelijk is er geschikt en moet Fox bijna 800 miljoen dollar betalen.

Door te schikken ontloopt Fox News een vrijwel zekere berechting. De mediaorganisatie legt daarvoor een bedrag van 787,5 miljoen dollar neer, omgerekend bijna 720 miljoen euro. De eis van Dominion was aanvankelijk 1,6 miljard dollar (1,46 miljard euro). Evengoed is het een van de hoogste schikkingen ooit in een Amerikaanse rechtszaak.

Al ruim voor de presidentsverkiezingen van 2020 riep toenmalig president Donald Trump dat de verkiezingen oneerlijk zouden verlopen. Na zijn verlies hielden hij en zijn team vol dat er fraude was gepleegd, ondanks dat hiervoor geen enkel bewijs kon worden gevonden. Dat weerhield Fox News er niet van om elke dag mee te doen met de leugens en verdachtmakingen. Tijdens de rechtszaak kwamen al interne documenten van Fox News boven water dat de presentatoren op tv de leugens herhaalden, maar die achter de schermen ook niet geloofden. Zo bleek dat Fox willens en wetens nepnieuws verspreidde en zo actief bijdroeg aan de radicalisering van de toch al van de realiteit losgezongen Republikeinse Trump-achterban.

Eind maart oordeelde de rechter in de zaak dan ook al dat er bij Fox News geen sprake was van eerlijke en onafhankelijke verslaggeving en dat alle uitspraken over een frauduleuze rol van Dominion Voting Systems gelogen waren. Schuldig dus. Maar omdat de Verenigde Staten een juryrechtspraak kent, was het aan de juryleden om te bepalen in hoeverre het glashard liegen van Fox ook werkelijk strafbaar is. Zover kwam het dus niet. Enkele uren na de installatie van de jury besloot Fox de uitspraak af te kopen.

Als de rechtszaak wel was doorgegaan, had dat betekent dat zowel de presentatoren als de top van Fox News onder ede moesten verklaren dat ze hadden gelogen en waarom. Daar komen ze nu onderuit. Fox News heeft na de schikking wel verklaard tevreden te zijn met de schikking en te erkennen dat hun beweringen over Dominion onjuist waren. Voor de Fox News-kijker maakt dat overigens weinig uit. Omdat in de schikking niets is vastgelegd over publiekelijke rectificatie, hoeven ze er in hun eigen uitzendingen niets over te zeggen en is de kans groot dat hun kijkers er nooit achter zullen komen.

Helemaal in veilig vaarwater is Fox News overigens nog niet. Behalve Dominion is er nog een fabrikant van stemcomputers, Smartmatic, die een vergelijkbare zaak tegen Fox heeft aangespannen. Die moet nog van start gaan. Dominion heeft ondertussen nog meer vergelijkbare zaken lopen, onder andere tegen de complotdenker-zenders Newsmax en One America News. Ook tegen Mike Lindell, een kussenfabrikant die om onverklaarbare redenen tot de vertrouwenskring van Trump behoort en vaste gast was bij Fox News om onophoudelijk te liegen, loopt een rechtszaak.

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (72)

oproerkraaier
oproerkraaier21 apr. 2023 - 1:21

hahaha, nog een rechtse leugenaar en aanhanger van de fascistische Trump moet dokken! https://nos.nl/artikel/2472230-trump-bondgenoot-moet-5-miljoen-betalen-aan-winnaar-stemmachine-challenge

PVDB2
PVDB220 apr. 2023 - 15:13

Fox Knew...s Blijkbaar blijft het er niet bij en is er nog een andere fabrikant die kan aantonen dat ze nog meer verloren inkomsten hebben. Smartmatic heeft een claim neergelegd van 2.7 miljard dollar. Met misschien wel een sterkere zaak en bewijs. Want je zal als Fox News bobo maar roepen dat de waarheid vertellen je beurswaarde naar beneden haalt. En dus maar doorgingen met het vertellen van The Big Steal. Dat een Big Lie was van Fox News zelf. Met een beurswaarde van 17 miljard dollar zal het nog wel gaan al zullen de aandeelhouders ook nog wel een rechtszaak kunnen beginnen als hun investeringen (deels) in rook zien opgaan. Waar misschien 1 van sterren, de van liegen, angst en haat aanjagen een kunst heeft gemaakt, Tucker Carlson, er 1 van is. Met een persoonlijk vermogen van 420 miljoen dollar kan dat je inkomen raken. Mocht het echt wat gaan kosten en je een Eigen vermogen hebt van 4 miljard dollar (Fox News), dan kan wel eens zijn dat de grote eigenaar, bezitter van tabloids en zenders, er gaar van af wil. Maar zolang de extreemrechtse kijker, meest waarschijnlijk Republikeins stemmend, mindblowing dumb uitspraken van vele kopstukken voor waarheid aan neemt en denkt zij er voor hem/haar zijn, zal dat nog wel ven duren.

DaanOuwens
DaanOuwens20 apr. 2023 - 10:37

Deze uitspraak geeft te denken. Ik vind het prima dat Fox financieel moet bloeden. Maar het bedrag zal niet leiden tot meer zorgvuldigheid en betrouwbaarheid bij Fox. Het verspreiden van extreem rechts fakenews is hun bestaansrecht. Ik vind dat er verder gedacht moet worden. Valt het verspreiden van dit soort leugens onder de vrijheid van meningsuiting? Is dat iets wat de samenleving in meerderheid wil? Media kunnen fouten maken, en moeten fouten retificeren. Maar is het doelbewust maken van fouten acceptabel? Dit speelt in de VS, maar Nederland kent ON. Ook een medium dat doelbewust leugens verspreid. En ook op dit forum trouwens. Mensen die nog steeds melden dat de democraten de stembusfraude in de VS mogelijk hebben gemaakt. Ik lig niet zo wakker van Fox in de VS. Hoewel het rechtsextremisme daar ook de levens van mensen hier raakt. Maar belangrijker is hoe de Nederlandse samenleving hiermee omgaat. Of mogen de verschillende media hier ook zonder veel problemen leugens uit dragen? Zijn de gevolgen acceptabel?

4 Reacties
badgast
badgast20 apr. 2023 - 18:16

Het is geen "uitspraak". Dominion heeft de zaak geschikt met fox. Voor minder dan de helft van het bedrag dat ze zouden eisen in de zaak. Want dominion zit er niet voor het publieke belang maar voor het belang van de aandeelhouders.

oproerkraaier
oproerkraaier20 apr. 2023 - 19:37

Hier is opruiing strafbaar...

DaanOuwens
DaanOuwens21 apr. 2023 - 7:23

@ Badgast Jij schrijft: Het is geen "uitspraak". Dominion heeft de zaak geschikt met fox. En dit is jouw reactie op mijn betoog? Dat het geen uitspraak is maar een schikking? Waar de rechter nog een uitspraak over moet doen? Dat is wat je te melden hebt?

DaanOuwens
DaanOuwens21 apr. 2023 - 7:32

@ oproerkraaier Jij schrijft: Hier is opruiing strafbaar... Wel nee. Baudet strafbaar? Wilders? FDF? Strafbaar zou moeten betekenen dat iemand wordt gestraft voor gedrag waarmee hij anderen schade toebrengt. Voor discriminatie is dat meestal niet het geval, voor sexuele intimidatie ook niet, voor leugens over de bedrijfsvoering van boeren of asielzoekers ook niet. Kortom de verschillen tussen wat de regeling als effect zou moeten hebben en wat werkelijk het resultaat is zitten enorme verschillen die van het heel regelingen een dode letter maken.

Martin van der Linde
Martin van der Linde19 apr. 2023 - 21:49

Maar vergeet niet dat er nog minstens twee civiele zaken aan komen voor Fox. De grootste is die van Smartmatic die 2.7 miljard eist. Een zaak vergelijkbaar met die van Dominion. En dan is er nog een zaak die een van hun eigen producers heeft aangespannen. Vooral de Smartmatic zaak is interessant want hij is groter in omvang en er is in de eerste zaak al heel veel boven water gekomen dat nu gebruikt kan worden. Fox zal wederom op het laatste moment de beurs trekken maar de verwachting is dat Smartmatic niet zo snel akkoord zal gaan omdat ze weten dat Fox het niet op een rechtzaak laat aankomen. Dat wordt cashen. Het treurige voor Fox is dat de schade die het bedrijf dacht te voorkomen door de Trump stemmers op hun wenken te bedienen in het niet valt bij de val van de beurswaarde. Het zal aandeelhouders en adverteerders aan het nadenken zetten waar ze hun geld in stoppen.

1 Reactie
oproerkraaier
oproerkraaier21 apr. 2023 - 1:13

genieten!

∆
19 apr. 2023 - 20:22

Fox ontloopt volledige verantwoordelijkheid voor haar rol in de ontwrichtende polarisatie in de VS en ondermijnende aanvallen op de democratische rechtsstaat. De presentatoren en topmensen van Fox wisten dat Trump de verkiezingen had verloren, maar vreesden de gevolgen van het vertellen van de waarheid aan hun publiek. De leugencampagne van Trump, zijn aanhangers en Fox leidde tot de sabotagepoging van een vreedzame democratische machtsoverdracht op 6 januari 2021.

5 Reacties
Pater
Pater19 apr. 2023 - 22:55

Ach, een schikking van 780 mln dollar zal Fox evengoed een lesje leren. Ik geniet ervan.

DaanOuwens
DaanOuwens20 apr. 2023 - 11:40

Ik vraag mij wel af hoe groot de verantwoordelijkheid van Fox voor de polarisatie is. Ik denk eerder dat Fox en Trump een gevolg zijn van polarisatie dan de oorzaak. Het zijn botsingen van opvattingen over de gewenste koers van de samenleving daar. Die verschillen in opvattingen zijn er en waren er al. En die sloten elkaar altijd al uit. Die confrontaties worden scherper en dat creeert de ruimte voor Fox en Trump. Een kwestie van oorzaak en gevolg. En volgens mij ligt dat net even anders als jij schrijft, hoewel ik je betoog wel snap.

Martin van der Linde
Martin van der Linde20 apr. 2023 - 13:46

Daan, Fox en Trump zijn podia waar op polarisatie wordt opgestookt. Onvrede is er inderdaad altijd geweest maar die was, ook in Nederland, tamelijk amorf,fluïde of tandeloos of hoe je zoiets maar noemt. Zonder Trump was er geen 6 januari geweest, zonder Fortuijn of Wilders was racisme minder manifest geweest. Dit soort figuren leggen mensen woorden en ideeën in de mond. Na Fortuijn begon iedereen ineens te mekkeren dat je moest zeggen wat je voelde. Het werd het kenmerk hoe populistische politici politieke bedrijven, vanuit het gevoel. Terwijl politiek bij uitstek een kwestie is van het verstand, van debat en argumenten, van logica en objectiviteit. Om op basis van een gezamenlijke politieke werkelijkheid van gedachten te wisselen. Het populisme maakte alles subjectief, de wereld als persoonlijke beleving. Het post modernisme ten top. En Trump en Fox leiden mensen daarmee weg naar een parallelle werkelijkheid waarin het wappiedom ongeremd kon groeien.

oproerkraaier
oproerkraaier20 apr. 2023 - 19:40

Daan, natuurlijk is Fox medeverantwoordelijk voor de polarisatie. Ze logen keihard en miljoenen liepen er achteraan. Misschien heb je op een bepaalde manier wel gelijk omdat veel mensen die wisten dat het leugens waren ze toch herhaalden. Je ziet ze ook hier.

DaanOuwens
DaanOuwens21 apr. 2023 - 7:42

Wederom aardig betoog maar voor mij nog steeds niet helemaal goed. De verwijzing naar Fortuyn vind ik sterk. Die heeft inderdaad voor een soort emancipatie gezorgd van een groep die zich niet gehoord voelde en nu met een grote bel het hoogste woord heeft. Een belangrijk moment in de afgelopen decenia. Maar aan de spreekbuizen of boegbeelden ken je te veel waarde toe. Ze zijn inwisselbaar. Wilders, Baudet of Van der Plas het maakt niets uit. Voor heel veel mensen gaat politiek, hun eigen toekomst, de samenleving helemaal niet over logika en argumenten. Gezien jouw tekst denk jezelf zo. Maar je bent een minderheid. Die polarisatie was niet slapend maar klaar wakker. Op straat hoorbaar. Het enige dat Trump, Wilders, Fox en ON doen is dat gedachtegoed elders ook een stem geven.

RoepToeter
RoepToeter19 apr. 2023 - 17:13

''Al ruim voor de presidentsverkiezingen van 2020 riep toenmalig president Donald Trump dat de verkiezingen oneerlijk zouden verlopen.'' Zo sneu dat mensen die vinden dat verkiezingen zo transparant mogelijk dienen te verlopen zeer langdurig door ondemocratische types bedreigd worden met juridisch procedures voor hun rechters. Het is natuurlijk een schande dat niet te bewijzen is dat verkiezing van Biden rechtmatig is verlopen. Dat komt natuurlijk in de eerste plaats omdat door ‘’democraten’’ voorafgaand aan verkiezingen de regels zijn veranderd door massaal achter een of andere voordeur te laten stemmen. En niet op het stembureau in het stemhokje nadat identiteit en stemgerechtigheid zijn gecontroleerd. Daarna nog nauwkeurig stemmen op papier tellen die al dan niet door een postbode zijn afgeleverd maakt de procedure vanzelf niet meer fraudeproof. En stemmen met een stemcomputer zonder door de stemmer gecontroleerde papieren registratie voor hertelling uiteraard ook niet. D66 Ollengren heeft nog hetzelfde Democratische trucje uitgehaald maar dat is gelukkig niet voor herhaling vatbaar gebleken. Het ging al fout omdat burgers het niet begrijpen en dan hebben we het nog maar niet over mensen die achter de voordeur met stemmen ‘’geholpen’’ worden. https://www.rd.nl/artikel/918697-ollongren-verwarring-bij-poststemmen-onvoldoende-gerealiseerd

9 Reacties
Pater
Pater19 apr. 2023 - 23:00

Je kunt Trump nog jaren na blijven praten, deze schikking leert dat van stembusfraude via de stemcomputer geen sprake was. Stemmen per post was altijd al toegestaan. Er is nooit ook maar een greintje bewijs gevonden van fraude. Binnenkort valt de uitspraak te verwachten over de poging van Trump er nog een slordige 11.000 stemmen bij te ritselen via een partijgenoot, die ervoor koos eerlijk te blijven. Mijn voorspelling: Trump wordt schuldig bevonden. Dat wordt opnieuw genieten.

oproerkraaier
oproerkraaier20 apr. 2023 - 1:03

goeie nick!

itsme3
itsme320 apr. 2023 - 6:28

Kees. We zijn behoorlijk wat onzin van je gewend, maar nu overtref je jezelf?

Volrin
Volrin20 apr. 2023 - 6:46

U blijft uw gebruikersnaam eer aan doen....

Proletarier
Proletarier20 apr. 2023 - 8:09

@ Roeptoeter Jezus zeg wat ben jij dom dat jij Trump leugens geloofd. De republikeinen kunnen gewoon niet tegen hun verlies en doen daarom huillie huillie, net zoals jij dat doet.

RoepToeter
RoepToeter20 apr. 2023 - 9:27

''Er is nooit ook maar een greintje bewijs gevonden van fraude.'' Inderdaad Pater, in ieder geval geen misstanden van belang. Maar dat kan ook niet. Net zo min als is aan te tonen dat er geen fraude is geweest is aan te tonen dat er wel fraude is geweest. Je kan veel zeggen over ondemocratische types die het heel belangrijk vinden dat burgers niet naar het stembureau komen om te stemmen maar dom zijn ze niet. Ongecontroleerd thuis achter de voordeur laten stemmen etc. is natuurlijk een mogelijkheid bij uitstek om te frauderen. Het ontbreekt er nog aan dat ze in een bananenrepubliek gaan stemmen via internet alsof het gaat om een songfestivalverkiezing gaat die gemanipuleerd moet worden. Nu maar hopen dat Biden gaat zorgen dat de volgende verkiezingen wel transparant verlopen.

stokkickhuysen
stokkickhuysen20 apr. 2023 - 15:14

@Roept Als er geen enkel signaal van fraude is, waarom blijf jij dan eisen dat er wordt aangetoond dat er geen fraude was, terwijl je geen enkele kritiek hebt op T die maar blijft volhouden dat er wel fraude was terwijl hij geen enkel bewijs heeft daarvoor.

badgast
badgast20 apr. 2023 - 18:20

@toeter: Biden gaat niet over het organiseren van verkiezingen. De individuele staten regelen hoe ze de verkiezingen organiseren in hun eigen staat, en geven de resultaten door aan het congres.

DaanOuwens
DaanOuwens21 apr. 2023 - 9:36

@ Kees Jij schrijft: Net zo min als is aan te tonen dat er geen fraude is geweest is aan te tonen dat er wel fraude is geweest. Dat hoeft ook niet. Als er geen bewijs is van fraude dan kan er ook op vertrouwd worden dat het er niet is. Je kan nooit eisen dat wordt bewezen dat iets niet is gebeurd. Daarnaast is er geen enkel probleem als er achter de voordeur wordt gestemd, of via internet. Als mensen in hetzelfde huis niet van elkaar mogen weten wat ze stemmen dan zijn er grotere problemen dan enkele stemmen die anders zijn dan eigenlijk gewenst. Grote stem problemen onstaan pas als stemmen gaat op de manier waarop Rusland dat deed met het referendem in de bezette regio's in Oekraine. Soldaten die meeliepen hij het huis aan huis ophalen van de stemmen bij de kiezers en als argument hun wapens richtten op de kiezer. Daar heb ik nooit een tekstje van jou over gelezen.

Palipka
Palipka19 apr. 2023 - 15:49

Leve het kapitalisme waarin psychopaten en narcisten de dienst uitmaken.

2 Reacties
Pater
Pater19 apr. 2023 - 23:01

Aha, in China gaat het zeker veel beter.

onyxcumulus
onyxcumulus20 apr. 2023 - 17:25

@Pater 20 apr. 2023 - 1:01 ""Aha, in China gaat het zeker veel beter. "" Ben ik nu de enige die dit soort ripostes zo vreselijk dom vind? Zie het pruillipje waarmee Pater het uitspreekt zo voor mij Hu,ha, hihi, inne Chinah gaat het zekur beter..gnagnagna...hihi. Jeetje man wat ben jij simpel

TheBigLebowski
TheBigLebowski19 apr. 2023 - 15:43

Dat mensen hier CNN vergelijken met Fox. Wat een nitwits zeg. Echt zielig als je dat oprecht denkt. Sterkte.

1 Reactie
oproerkraaier
oproerkraaier20 apr. 2023 - 1:05

Ze zijn kwaadaardig. Zijn het hun botten os zijn het gewoon mislukte mensen?

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk19 apr. 2023 - 12:14

Tja, zo zie je maar dat iedereen te koop is. Als je maar genoeg geld biedt. Zelfs Dominion is dus te koop voor een schikking. Als ze echt oprecht waren, hadden ze het tot op elke prijs tot een rechtszaak moeten laten aankomen. Het enige wat Fox heeft gedaan is er wat geld tegenaan schuiven. Niets meer, niets minder. Eigenlijk zoals een aflaat voor een katholieke gelovige.

16 Reacties
Lalanke
Lalanke19 apr. 2023 - 14:05

Te koop, haha. Dominion krijgt gewoon een bak geld plus het gelijk aan hun kant. Ieder redelijk mens weet nu dat fox gelogen heeft. Alleen rechtse zombies die nog steeds achter die oranje plofkip aanlopen zullen nooit te overtuigen zijn.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk19 apr. 2023 - 14:56

"Alleen rechtse zombies die nog steeds achter die oranje plofkip aanlopen zullen nooit te overtuigen zijn." Ik geloof niet in Trump, evenmin in zijn tegenstanders. Dominion heeft zelf gekozen voor het geld en niet de rechtszaak, dus zijn ze zeker te koop.

oproerkraaier
oproerkraaier19 apr. 2023 - 15:11

nee, ze hebben een rechtzaak afgekocht die ze gegarandeerd zouden hebben verloren.

Lalanke
Lalanke19 apr. 2023 - 18:46

Wat jij gelooft met betrekking tot trump is totaal irrelevant en zal mij echt aan mijn achterwerk oxyderen. Waarom het gaat is dat fox een zooitje geld kwijt is en een ander bedrijf ook al aan de deur zit te kloppen. Ik ga er gemakshalve er maar even niet vanuit dat fox de slingers aan het ophangen zijn, en het op een zuipen zetten dat ze nu al 800 miljoen zijn kwijt geraakt en waarschijnlijk het dubbele door de claim van smartmatic en wellicht meer. Daarbij zal intern de koers die hun gaan varen toch wel wat genuanceerder moeten worden ,omdat feitenvrij “ins blaue hinein” lopen te kletsen er alleen maar voor zorgt dat je geld verliest in plaats van binnen te harken. Bedrijven en personen zullen zich nu ook wel gesterkt voelen als fox hun onterecht op de korrel neemt

Pater
Pater19 apr. 2023 - 23:02

Waarom denk je dat Fox heeft geschikt ten koste van 780 mln dollar? Toch zeker niet omdat ze dachten het voor de rechter te kunnen winnen? Diep door het stof, noemen we dat.

oproerkraaier
oproerkraaier20 apr. 2023 - 1:09

Lalanke, ze kletsten niet ins blauwe hinein. Ze logen dat ze barsten en dat wisten ze. Een ander woord dan schoften kan ik niet zo 1,2 3 bedenken. Verantwoordelijk ook voor doden, maar dat schijn je af te kunnen kopen in dat verrotte land.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk20 apr. 2023 - 8:59

"Verantwoordelijk ook voor doden, maar dat schijn je af te kunnen kopen in dat verrotte land." Wie is verantwoordelijk voor welke doden? En het nog een verrot land noemen ook. Nee, als je als bedrijf principes laat varen om je te laten afkopen dan ben je inderdaad weinig respect waard.

oproerkraaier
oproerkraaier20 apr. 2023 - 14:36

IHAG: bij de bestorming van het Capitool zijn geloof ik vier mensen omgekomen, fox is daar medeschuldig aan. Ik zou een andere nick nemen trouwens, iets van Ikpraataltijddom.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk20 apr. 2023 - 18:19

Ach ja, weer op de persoon spelen om de discussie af te leiden. Zo jammer weer. Weer geen inhoudelijke reactie.

oproerkraaier
oproerkraaier21 apr. 2023 - 1:06

weer op de persoon spelen uit jou mond is echt raar om horen. Zeldzaam hypocriet. Hier wilde ik het maar weer bij laten.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk21 apr. 2023 - 10:04

"weer op de persoon spelen uit jou mond is echt raar om horen. Zeldzaam hypocriet. Hier wilde ik het maar weer bij laten. " Dit illustreert precies dat je blijkbaar altijd op de persoon gaat spelen als je geen argumenten wilt geven. Zo jammer weer. Maar waarom komt er dan geen inhoudelijke reactie? Waarom?

oproerkraaier
oproerkraaier22 apr. 2023 - 3:14

"IHAG: bij de bestorming van het Capitool zijn geloof ik vier mensen omgekomen, fox is daar medeschuldig aan. " Daar ga je wijselijk niet op in. lol je hebt net geleerd wat een whatboutisme is geloof ik, maar helemaal doorhebben dat doe je nog niet.

oproerkraaier
oproerkraaier22 apr. 2023 - 3:17

"Zo jammer weer. Maar waarom komt er dan geen inhoudelijke reactie? Waarom?" dat is je nieuwe insteek begrijp ik? Net alsof jij ooit inhoudelijk reageert op een reactie die je uitlokt met je trollen en je krankzinnige redenaties en persoonlijke schofferingen.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk22 apr. 2023 - 13:48

Alweer geen inhoudelijke reactie en proberen de discussie af te leiden. Zo jammer. Waarom durft er niet inhoudelijk in te worden gegaan. Het kan toch niet zijn dat de argumenten op zijn. Dat lijkt me sterk.

oproerkraaier
oproerkraaier22 apr. 2023 - 17:00

ik zie niet welke discussie jij voeren wil. Je loopt alleen maar te trollen.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk23 apr. 2023 - 7:43

Jammer,nog steeds geen inhoudelijke reactie en maar weer proberen de discussie af te leiden. Maar we blijven hopen.

Lalanke
Lalanke19 apr. 2023 - 10:53

Grab them by the pu… money.

Break on through
Break on through19 apr. 2023 - 10:30

Laat mooi zien dat het rechtse kamp van Trump alles bij elkaar gelogen heeft. Is geen eyeopener natuurlijk, daarvoor zit conservatief rechts Amerika te vast in z'n eigen gelijk.

1 Reactie
oproerkraaier
oproerkraaier20 apr. 2023 - 1:14

Er zijn er die het zelfs nu nog proberen. Je kunt ze gewoon herkennen aan hun bijdrages op dit forum.

MichielV2
MichielV219 apr. 2023 - 10:27

I'm shocked!! /s

3 Reacties
Vuurrood
Vuurrood19 apr. 2023 - 12:09

Waarover?

MichielV2
MichielV219 apr. 2023 - 14:01

Dat rechts liegt, had ik nooit durven vermoeden. (die /s staat voor sarcasme) ;)

LaBou
LaBou 19 apr. 2023 - 16:21

Ik vermoed ook niet dat rechts liegt, ik weet het eigenlijk wel zeker.

oproerkraaier
oproerkraaier19 apr. 2023 - 10:19

Zo rechts dat gelieg. Bah.

7 Reacties
IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk19 apr. 2023 - 12:11

Wat is daar rechts aan?

oproerkraaier
oproerkraaier19 apr. 2023 - 14:31

alles

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk20 apr. 2023 - 6:22

En nu een inhoudelijke reactie.

oproerkraaier
oproerkraaier20 apr. 2023 - 9:47

Dat lijkt me parels voor de zwijnen.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk20 apr. 2023 - 18:17

Nog steeds geen inhoudelijke reactie. Jammer!

oproerkraaier
oproerkraaier21 apr. 2023 - 1:09

Dat zou je niet kunnen handelen ben ik bang. Rede, logica, niet liegen, allemaal te moeilijk voor je.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk21 apr. 2023 - 10:06

Weer geen inhoudelijke reactie. Alleen maar een soort van beschuldigingen of op de persoon spelen om maar de discussie af te kunnen leiden. Maar we kunnen blijven hopen dat er ooit een inhoudelijke onderbouwing komt.

Mathijsco
Mathijsco19 apr. 2023 - 10:07

Fox-news opereert in een medialandschap -en een maatschappij- welkr zich vrijwel enkel nog op flanken beweegt. CNN is daar helaas een jaar of 12 geleden ook in meegegaan, en is van -ooit- redelijke nieuwszender naar bijna full blown campagne kanaal voor de Democraten gegaan. Geen weldenkend mens neemt die zenders in de VS nog voor bron van serieuze en objectieve informatie. Ik persoonlijk kan er soms wel smakelijk om lachen trouwens: SNL met Alec Baldwin als Trump.

15 Reacties
oproerkraaier
oproerkraaier19 apr. 2023 - 11:30

omdat cnn de leugens van Trump aankaarte is het nog geen full blown propaganda kanaal voor de dems. Het doet gewoon wat het moet doen. Dat jij en andere rechtse lieden dit zo framen geeft aan hie diep een mens kan zakken.

Valkz
Valkz19 apr. 2023 - 14:05

@Oproerkraaier Probeer is de vaardigheid van kritisch nadenken te ontwikkelen want je gaat nu wel heel ver van het padje af.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk19 apr. 2023 - 14:19

"Het doet gewoon wat het moet doen." Dat vindt FOX nou ook over zichzelf. Zijn ze dus niet anders dan CNN.

oproerkraaier
oproerkraaier19 apr. 2023 - 14:32

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

oproerkraaier
oproerkraaier19 apr. 2023 - 21:56

Ik ben zo benieuwd wie Valks duimpjes heeft gegeven.

oproerkraaier
oproerkraaier20 apr. 2023 - 1:16

valkz, wat loop op de "man" te spelen. Nietszeggende haatzaaierij wat je hier neer plempt. Je staaft niets. Je zwetst maar wat.

Volrin
Volrin20 apr. 2023 - 6:47

De CNN op een lijn zetten met FOX is het equivalent van de Volkskrant op een lijn zetten met de Telegraaf. Pure onzin.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk20 apr. 2023 - 10:11

"De CNN op een lijn zetten met FOX is het equivalent van de Volkskrant op een lijn zetten met de Telegraaf." En wat is er mis met die vergelijking? Of is een medium alleen relevant als die nieuws brengt wat in het straatje past?

stokkickhuysen
stokkickhuysen20 apr. 2023 - 11:06

@Valkz Laat eens zien wat dat kritisch nadenken bij jou heeft opgelevered., want nu lijkt het alsof je slaafs de rechtse 'andere kant van de medaille' vergoeilijking volgt. Waarom probeer je te doen alsof beide organisaties dezelfde ambities hebben als het gaat om nieuws brengen. Dat is wel heel erg van het padje. Dit weldenkend mens neemt CNN wel serieus en FoxNews niet. Als jij het verschil niet ziet, dan zegt dat alleen iets over jouw weldenkendheid.

oproerkraaier
oproerkraaier20 apr. 2023 - 16:06

IHAG: begrijpt verschil tussen liegen en journalistiek niet lijkt het.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk21 apr. 2023 - 10:07

"IHAG: begrijpt verschil tussen liegen en journalistiek niet lijkt het." En weer probeer je op de persoon te spelen om de discussie af te leiden zonder met onderbouwde argumenten te komen. Zo jammer weer!

oproerkraaier
oproerkraaier21 apr. 2023 - 13:11

iHAG: Wat ik over jou zeg is fitelijk heeft niets met op de man spelen te maken. Als ik zeg dat Hitler een slecht mens was, speel ik dan op de man? Het is puur een conclusie gebaseerd op observatie van jou gedrag hier. Je "zo jammer weer" is ook 100% gehuigel.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk21 apr. 2023 - 13:43

Nog steeds geen inhoudelijke reactie om de discussie te blijven afleiden. Zo jammer! Maar we moeten blijven hopen.

oproerkraaier
oproerkraaier22 apr. 2023 - 3:43

haha, hoe kan ik op de man spelen als je geen eerlijk mens bent? Jij bent degene die nooit op argumenten ingaat en steeds dezelfde sleeste opmerkingen maakt. Als een waarachtige trol, leerling van Goebels, draai je gewoon de feiten om.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk22 apr. 2023 - 13:52

Weer een reactie door op de persoon te spelen en allerlei krachttrrmen gebruiken om de discusdie af te leiden. En waarom haal je het verleden erbij? Zo jammer maar we moeten blijven hopen.