Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte negeerde archiefwet en wiste jarenlang elke dag sms’jes

Landsadvocaat: toestel premier had ruimte voor slechts 20 berichten
Joop

Ultra's dragen jodenster, overlevenden holocaust woedend

  •  
01-01-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
ANP-Joodse_ultras_ster2_300.jpg
UPDATE Mannen en vrouwen protesteren samen in 'segregatiebussen'. Ultraorthodoxe joden demonstreerden op hun beurt tegen de 'hetze' die Israël in hun ogen tegen hen levenswijze voert. 
Overlevenden van de Holocaust zijn woedend over een betoging van ultraorthodoxe joden gisteren in Jeruzalem, schrijft NRC Handelsblad. De betogers droegen uniformen die de nazi’s de joden tijdens de Tweede Wereldoorlog dwongen te dragen en hadden davidssterren op hun kleding genaaid. Het Israëlische Holocaust-herdenkingscentrum Yad Vashem noemde het gebruik van beelden uit het nazi-tijdperk schandelijk. Ook andere organisaties voor overlevenden van de Holocaust veroordeelden de betoging.
De duizenden ultra’s verzamelden zich gisteravond om te protesteren tegen de hetze die in hun ogen in heel Israël tegen hun levenswijze wordt gevoerd, zo schrijft NRC. De strenggelovigen willen een strikte scheiding van mannen en vrouwen in de samenleving. De rest van Israël wil dat niet, maar voelt wel steeds vaker de religieuze dwang van de groepering. Onlangs nog werd een achtjarig meisje onder weg naar school beschimpt en bespuugd omdat ze onzedelijk gekleed zou zijn.
UPDATE
In Israël hebben honderden mensen gedemonstreerd tegen discriminatie in bussen, meldt de NOS. Op sommige lijnen in Jeruzalem en Ramar Gan geldt de ongeschreven regel dat vrouwen alleen achterin mogen zitten en mannen voorin. Uit protest reisden honderden mannen en vrouwen samen met de bus.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (21)

msj_meijerink
msj_meijerink1 jan. 2012 - 18:39

Goh, hoe is het mogelijk: alle dogmatici in de wereld zijn hetzelfde. Ze claimen allemaal de waarheid in pacht te hebben en dat ze boven de burgelijke wet staan. Het maakt hierbij niet uit of ze van christelijke, mohammedaanse, joodse of communisitische huize zijn, want 'gelijk hebben ze' (vinden ze zelf). Heel vermoeiend en schier onmogelijk om met deze zero-tolerante types een consensus te vinden, om zo een voor iedere leefbare wereld te creëren.

dino_radja
dino_radja1 jan. 2012 - 18:39

gelukkig gingen ze hier net niet zo ver toen het onverdoofd slachten ter discussie stond. maar het argument was hetzelfde, en sloeg ook nergens op.

marietjejansen
marietjejansen1 jan. 2012 - 18:39

Als ik de beelden zie word ik kotsmisselijk. Iedereen die in het kamp gezeten heeft wordt hiermee zo ongelofelijk geschoffeerd. Shame on them! Stel je eens voor hoe orthodoxe moeders hun kinderen 's ochtends kampkleding aantrekken, waar ze de avond ervoor nog een jodenster op genaaid hebben. Wat gaat er dan in hun hoofd om!? Leegte? Haat? Kinderen uit huis plaatsen, zou ik zeggen. Net als bij die idiote geestegestoorde christelijke beweging ('god hates fags'), die hun kinderen ook misbruiken om hun haat de wereld in te sturen. Of de moslim-moeders die trots zijn dat hun kind zichzelf en anderen opgeblazen heeft. Het failliet van het geschreven woord van god is eens te meer bewezen.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa1 jan. 2012 - 18:39

Ik vind dat die orthodoxen nog socialer dan de Israelische militairen die in hun ene hand een zware wapens richting de Palestijnen en met de andere hand de Thora aan het citeren zijn.

Bouwman2
Bouwman21 jan. 2012 - 18:39

Deze zwartekousenclub heeft niets op met de staat Israel en wil ook de taal niet spreken. De staat is voor hen vanouds een zionistische entiteit. Radicale moslims en radicale joden hebben veel met elkaar gemeen. De enige die dat niet ziet is Wilders.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa1 jan. 2012 - 18:39

Superieur gevoelens, hoe voelt het?? Ik zelf zou van kotsen. De joden, Christenen en Moslims geloven in de zelfde God, duidelijk, de ene noemd hem God, anderen Allah, anderen Dieu, Chinezen noemen ze hem anders, Italianen noemen hem Dio, de Spanjaarden zeggen Dios.....Sommige Nederlanders denken dat oooook in Japan God God genoemd wordt?! De manieren om met God kennis te maken en met hem te communiseren zijn veel en hoeven niet hetzelfde te zijn. Ahmed heeft Kees niet nodig om te bemiddelen tot een gesprek of een potje bidden, andersom ook. Advies: bemoei je alleen met je vanavonmd gaat koken is het best en laat je buurman en vrouw en rust.

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai1 jan. 2012 - 18:39

Denk dat deze middeleeuwse gebruiken tegen het einde van deze eeuw uitgegroeid zijn en misschien wat later dan me lief is uiteindelijk gewoon wegens niet aantoonbaar bewijs en realiteit stoppen. Ik ga dat niet meer meemaken maar over pakweg 2 eeuwen is er niets meer over van al deze maffe clubjes over.

Alexander4
Alexander41 jan. 2012 - 18:39

Ik wens Israel voor 2012 toe dat het een seculier land mag worden, waarin alle geloven (en dus ook alle mensen) gelijkwaardig zijn. Dan komt vanzelf het inzicht dat die agressieve nederzettingenpolitiek niet in Israels belang is, omdat het alleen maar haat zaait. En daarna komt er ook vanzelf vrede met de Palestijnen.

1 Reactie
TheoJ2
TheoJ21 jan. 2012 - 18:39

[alle geloven (en dus ook alle mensen) gelijkwaardig] Rare redenering. Niet op feiten gebaseerd. Volgens vele geloven zijn mensen niet gelijkwaardig.

hasp52
hasp521 jan. 2012 - 18:39

Heeft Wilders al getweet ?

2 Reacties
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa1 jan. 2012 - 18:39

Vingers kwijt door Chinees vuurwerk?!

Candide2
Candide21 jan. 2012 - 18:39

Neen, hij is opgepakt in Den Haag, omdat hij tweette dat hij benzine ging halen. Toen dachten residentiële koddebeiers dat hij molotovcocktails ging brouwen. De boodschap van Opstelten over oud&nieuw-geweld is: 'Laat dit, en als je het toch doet, zul je het weten. Dan pakken we je hard aan.' http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Binnenland/article/detail/3101341/2012/01/01/Hulpverleners-onder-vuur-tijdens-Oud-en-Nieuw.dhtml

Bernie2
Bernie21 jan. 2012 - 18:39

Zolang de Israëliërs zich klaarblijkelijk drukker maken om dit oplaaiend sektarisch geweld binnen eigen gelederen dan de zware repressie en de roof- en moordpartijen die de achtereenvolgende regeringen beleidsmatig uitoefenen op Palestijnse medelanders en buren, laat ik een inhoudelijke reactie (vandaag) achterwege.

1 Reactie
ockham
ockham1 jan. 2012 - 18:39

Ja, het lijkt alsof joden grote moeite hebben in te zien waar hun belangen liggen, zelfs niet begrijpen hoe ze die belangen schaden.

[verwijderd]
[verwijderd]1 jan. 2012 - 18:39

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
juliusvold
juliusvold1 jan. 2012 - 18:39

Hoezo? Ik lees op dit forum (en overal eigenijk) ook kritiek op joden en Israel. Vrijheid van meningsuiting. Net zoals deze othodoxe joden hun idiote mening mogen verkondigen.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman1 jan. 2012 - 18:39

Iemand zegt: [Ieder geloof beschouwt zichzelf als superieur] Een geloof is niet "iemand", en kan zichzelf dus helemaal niet beschouwen. Deze uitspraak slaat dus nergens op. Wat wel het geval is, is dat *sommige* gelovigen zichzelf als superieur beschouwen aan anders-gelovigen of als niet-gelovigen. Dat is beslist niet inherent aan een geloof: in vrijwel alle geloven zijn juist aanmaningen aanwezig om dat juist niet te doen, om aan te geven dat het er om gaat hoe iemand zich gedraagt, of iemand goede danwel slechte daden doet, en niet om iemands geloof. Het zijn vaak de orthodoxen binnen een geloof die zich superieur voelen aan anderen. Maar dat zich superieur voelen is niet exclusief voor orthodoxe gelovigen: atheisten voelen zich ook nogal eens superieur aan gelovigen. De wereld zou er een stuk op verbeteren als niemand zich meer superieur aan welke ander dan ook zou voelen...

4 Reacties
José
José1 jan. 2012 - 18:39

En zo is het maar net!

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa1 jan. 2012 - 18:39

''Iemand zegt: [Ieder geloof beschouwt zichzelf als superieur] ''Een geloof is niet "iemand", en kan zichzelf dus helemaal niet beschouwen. Deze uitspraak slaat dus nergens op.'' De oliebol logica inderdaad!

TheoJ2
TheoJ21 jan. 2012 - 18:39

[in vrijwel alle geloven zijn juist aanmaningen aanwezig om dat juist niet te doen,] Kan je me dat voor de islam dan even aanwijzen ?

TomTippelaar
TomTippelaar1 jan. 2012 - 18:39

'atheisten voelen zich ook nogal eens superieur aan gelovigen.' De gelovigen voelen zich superieur omdat hun god de juiste/enige is (alhoewel zijn/haar bestaan nog nooit bewezen is). En atheisten voelen zich superieur omdat zij uitgaan van wetenschap en gezond verstand. "Bewijs eerst maar eens het bestaan van een god'. Dus atheisten zijn misschien niet superieur maar ze komen iig wel wat geloofwaardiger over.