Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ukip-parlementariër gemolesteerd door partijgenoot

  •  
06-10-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1267
Een europarlementariër van de populistische Britse partij Ukip is met ernstige verwondingen afgevoerd naar ziekenhuis in Straatsburg, naar verluidt nadat hij in gevecht was geraakt met een partijgenoot. Een partijlid twitterde dat hij in levensgevaar verkeerde. Medisch onderzoek heeft uitgewezen dat er geen sprake is van een bloedprop laat de partij weten. De parlementariër Steven Woolfe zou zich inmiddels beter voelen.
De politicus, die vandaag 49 jaar werd, is in de race om het leiderschap van de partij te bemachtigen. Sinds het behalen van de Brexit-overwinning bij het referendum waar Ukip de drijvende kracht achter is, verkeert de partij in crisis. Woolfe was de favoriet om Farage op te volgen maar werd uitgesloten van de verkiezing omdat hij de benodigde papieren 17 minuten te laat inleverde.
De winnaar van die verkiezing Diane James, gaf er na amper twee weken de brui aan als partijleider omdat ze intern werd tegengewerkt.
De vechtpartij vond plaats na een partijbijeenkomst die bedoeld was om ‘de lucht te klaren’. Over Woolfe gaat het gerucht dat hij eventueel van plan zou zijn over te stappen naar de Conservatieven. Fractielid Mike Hookem confronteerde hem daarmee waarna Woolfe zijn jasje uitdeed en Hookem uitdaagde hem buiten te treffen. Daar zou Woolfe klappen hebben gekregen en met zijn hoofd op een rand zijn gevallen. Er werd ernstig hersenletsel gevreesd.
Het Brexit-referendum gaat gepaard met een golf aan geweld. Zo is na de uitslag het aantal racistische en xenofobe incidenten sterk gestegen. Een Poolse migrant kwam daarbij om het leven. Voor het referendum werd de parlementariër Jo Cox vermoord door een man die ultranationalistische taal uitsloeg.

Meer over:

europa, nieuws, ukip, brexit
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.