Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Bye, bye!

Boris Johnson treedt af, kan zich nu volledig richten op carrière als clown
Joop

UK Out

  •  
24-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
160224 UK Out

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (16)

Wat een slechte moderatie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wat een slechte moderatie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!24 jun. 2016 - 16:57

We zullen zien wie gelijk krijgt maar wie nu al overtuigd is te weten wat er gaat gebeuren is helderziend en uiteraard biljonair als het eenmaal zover is. Nu al mensen beledigen en afzeiken omdat ze iets anders denken is wel heel erg jezelf hoog inschatten. En voorlopig gaat er nog helemaal niks gebeuren. Misschien over een half jaar beginnen aan een 2 jarige exit procedure. Dus duurt nog even voordat je "i told you so" mag zeggen. Zowel de voor als tegen stemmers. En dan nog iets, wie zegt dat ze naar de uitslag gaan handelen? (allen zeggen telt niet) Wat deed Rutte ook al weer met ons referendum? Ja was raadgevend maar van te voren hebben ze gezegd het op te volgen ondanks. En nog houd die vol dat hij er naar handelt. En langer geleden toen we met grote meerderheid tegen EU wetgeving stemden?

1 Reactie
badgast
badgast24 jun. 2016 - 19:20

Toen onder Balkenende een referendum werd gehouden over de vraag of we een grondwet wilden waarin stond dat Europese regelgeving door het Europese parlement moest worden goedgekeurd voordat het rechtskracht kreeg, stemden we tegen. Dus heeft mag het EP nu de regelgeving die de Raad van Ministers bedenkt niet tegenhouden of wijzigen. Gefeliciteerd. Je hebt je zin gehad. Je hebt uitbreiding van de democratie in Europa succesvol gedwarsboomd met je referendum.

Jonas DeRidder
Jonas DeRidder24 jun. 2016 - 13:55

De schrik zit er goed in. Op de radio word het ene na het andere doom scenario dat Groot-Brittannië zal treffen uit de kast gehaald.

voxpopuli2
voxpopuli224 jun. 2016 - 12:25

Wat een gezeur over een democratisch besluit. Ik hoorde vroeger nooit iets over het gezeur van de Britten en hun status aparte .

1 Reactie
badgast
badgast24 jun. 2016 - 19:21

Zeker weinig kranten gelezen?

ZoekEenVrijeNick
ZoekEenVrijeNick24 jun. 2016 - 11:36

Sommige mensen zijn zo verblind, dat ze alles wat niet in hun straatje past, affakkelen als onderbuik.

4 Reacties
Gammana
Gammana24 jun. 2016 - 11:56

Is inderdaad een nieuwe linkse hobby geworden, bij gebrek aan argumenten...

richarrd
richarrd24 jun. 2016 - 12:52

In de EU leefden tevreden mensen die ondanks de crisis niets te klagen hadden. En toen kwamen de anti-EU-mensen met haat, verwijten, negativiteit en meer ellende, niet andersom. Er wordt op allerlei manieren gereageerd op de negativiteit die op allerlei manieren door de exitmensen geuit wordt, en dan komt u eraan met het verwijt dat mensen negatief zijn jegens exitmensen. Nee, exitmensen zijn degenen die mensen veroordelen, en niet de mensen die vóór de EU zijn. Want als de mensen die vóór de EU zijn iets te zeggen hebben, dan krijgen ze met u te maken.

Sardar2
Sardar224 jun. 2016 - 15:44

@ ZoekEenVrijeNick 24 juni 2016 at 13:36 Wat in straat van denkende msen niet past is inderdaad onderbuik. Had je daar twijfel dan?

ThomasWagenaar
ThomasWagenaar24 jun. 2016 - 16:04

@ Gammana: Dit is een *cartoon* en is niet bedoeld om te argumenteren. Ik vind 'm ook niet heel sterk, maar dat betekent niet dat een cartoonist iets moet onderbouwen om zijn artistieke mening te geven.

Ulltrafox
Ulltrafox24 jun. 2016 - 11:31

Waarom zou je juichen om in een ondemocratische moloch te blijven. Tenzij je natuurlijk bankier bent, lak aan je eigen kiezers hebt zoals Rutte en ervan houdt om je eigen volk uit te moorden zoals Poroshenko en Erdogan. Dit soort cartoons komt totaal niet over hahahaha ik laat de vlag hier nog even langer hangen, voordat dit ook al niet meer mag van Brussel omdat het een blauwe moet zijn.

1 Reactie
richarrd
richarrd24 jun. 2016 - 17:14

Het referendum is hetgeen wat ondemocratisch is. De democratie is gebaseerd op het gelijkheidsideaal van de mensheid, maar door middel van het referendum krijgt een (kleine) meerderheid het volledig voor het zeggen, anderen mogen niets meer zeggen (of tekenen) en dat betekent dat de democratie niet naar behoren functioneert.

BertjeBroai
BertjeBroai24 jun. 2016 - 11:20

De bangmakerij heeft niet geholpen. Bangmaken was ook het enige argument wat het Bremain kamp gebruikte, want verdere argumenten waren er niet.

Okke2
Okke224 jun. 2016 - 11:13

jajaja onderbuik, extreem-rechts, fascisten, boehoehoe Schotland komt tenminste bij ons nu, etc etc. Ik zal het zo zeggen beste 'remainers' De tweede plaats in een referendum is ook best een goede prestatie! chapeau!

2 Reacties
Platon
Platon24 jun. 2016 - 13:09

De Remainers mogen dan de tweede plaats behaald hebben, Brexit was een na laatste ;-)

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*24 jun. 2016 - 14:21

Joepie, alvast welkom, Schotland!.