Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Uitzinnig van vreugde na verdrijving Islamitische Staat uit Manbij

  •  
13-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
MIDEAST-CRISIS/SYRIA-ISLAMIC STATE

© 2016-08-12 17:28:25 Civilians react after they were evacuated by the Syria Democratic Forces (SDF) fighters from an Islamic State-controlled neighbourhood of Manbij, in Aleppo Governorate, Sy

In de Syrische stad Manbij zijn inwoners massaal de straat op gegaan om de bevrijding van IS te vieren. De stad werd vrijdag heroverd op de terreurgroep door Koerdische en Arabische strijders, gesteund door luchtaanvallen van de coalitie tegen IS.
Tijdens de bevrijding van Manbij werden zo’n tweeduizend inwoners van de stad ontvoerd door IS. Het Syrisch Observatorium voor de mensenrechten heeft inmiddels laten weten dat de meeste van hen zijn vrijgelaten of ontsnapt. De ontvoerde mensen werden door IS als menselijk schild gebruikt tijdens hun vlucht uit de stad. Manbij was een belangrijke locatie voor IS, aangezien de stad op de aanvoerroute ligt van Turkije naar Raqqa, de hoofdstad van Islamitische Staat. Gedurende de bezetting van Manbij, voerde IS zoals overal een waar schrikbewind waarbij vele inwoners op gruwelijke wijze zijn vermoord.
Freed Syrians Recound Horror of IS in Manbij pic.twitter.com/SEFyflM1oy
— Hasan (@Pirana_boy) 13 augustus 2016
NOS-correspondent Sander van Horn zegt dat de ontkomen IS-strijders richting de Turkse grens zijn gevlucht. ‘Daar voelen ze zich veilig. Turkije zou namelijk nooit toestaan dat de Koerdische troepen dicht bij de grens komen.’
Op sociale media duiken inmiddels foto’s op van burgers in Manbij die hun vrijheid vieren.

Meer over:

syrië, wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.