Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Uitzetcentrum Ter Apel lijkt wel concentratiekamp'

  •  
01-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
156 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
[Video] VVD-wethouder hekelt vrijheid beperkende locatie… PvdA pleit voor sluiting

Het asielzoekerscentrum in Ter Apel wonen zo’n 700 uitgeprocedeerde asielzoekers die wachten op uitzetting. Het is de bedoeling dat men slechts drie maanden in de zogenoemde VBL, Vrijheid Beperkende Locatie, blijft wonen, maar de geschiedenis leert dat dit zelden het geval is. Sommige asielzoekers wachten al jaren op uitzetting. De PvdA pleit voor sluiting van het centrum in Ter Apel.
VVD-wethouder in Tiel, Ruud Vermeulen, haalde onlangs een uitgeprocedeerd gezin dat naar Ter Apel was overgebracht terug naar Tiel. In een reportage van Nieuwsuur vergelijkt hij Ter Apel met concentratiekampen. Asielzoekers worden er vastgezet en krijgen maar beperkte bewegingsvrijheid. Zo mogen ze onder meer de gemeente niet verlaten.
De PvdA pleit voor sluiting van het asielzoekerscentrum. De gehele oppositie steunt het plan, maar komt één stem tekort voor een meerderheid. Minister Gerd Leers is van mening dat zijn beleid goed is, hij blijft een voorstander van vrijheid beperkende locaties.
Lees hier de reactie van Leers.
Nieuwsuur: PvdA wil Ter Apel sluiten Volledige reportage volgt

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.