Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Uitstoot broeikasgassen bereikt recordhoogte

  •  
04-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
uitstoot300_01.jpg
VS, India en China grootste boosdoeners
De uitstoot van broeikasgassen heeft in 2010 een recordhoogte bereikt. Dat meldt de website The Huffington Post. Vier jaar geleden berekenden experts nog hoe hoog, in het aller slechtste geval, de uitstoot in 2010 zou zijn. Die berekening blijkt nu een rooskleurige weergave van de werkelijkheid.
In 2010 is er 512 miljoen ton meer koolstof de lucht in gepompt dan in 2009. Dat is een stijging van 6 procent. Boosdoeners zijn met name China, de Verenigde Staten en India.
China en India gebruiken jaarlijks een grote hoeveelheid kool. Ten opzichte van 2009 is in die landen de uitstoot gestegen met zo’n acht procent.
In 2007 berekenden experts wat de maximale uitstoot van broeikasgassen zou zijn in 2010 en wat dat voor gevolgen zou hebben voor de stijging van de temperatuur. Aan het einde van deze eeuw zal de temperatuur op aarde tussen de twee en de zes graden zijn gestegen, aldus de experts. Maar met een nieuw recordhoogte van de uitstoot, moeten de verwachtingen wellicht worden aangepast.
cc-foto: FaceMePls

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.