Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Uberstap VVD'er leidt tot roep om carrière-regels Kamerleden

  •  
28-01-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
23707913564_c0079b5a0b_o
VVD-Kamerlid Bart de Liefde keert na 2,5 jaar zijn kiezers de rug toe en wordt lobbyïst voor het omstreden Amerikaanse bedrijf Uber. De woensdag bekend gemaakte overstap baart veel opzien, niet alleen omdat het in korte tijd het zoveelste Kamerlid is dat tussentijds de biezen pakt maar ook omdat De Liefde in het verleden al opkwam voor de belangen van ‘taxidienst’ Uber, een bedrijf dat bekend staat om regelgeving te omzeilen dan wel te ondermijnen en een uitgesproken libertaire agenda.
Schermafbeelding 2016-01-28 om 22.47.25
Schermafbeelding-2016-01-28-om-22.47.08
De Volkskrant schrijft : “Uber had al diverse lobbykantoren uitgeprobeerd om de Nederlandse politiek te bewerken, maar wilde kennelijk graag een eigen lobbyist. De Liefde, met een verleden bij lobbykantoor Dröge en Van Drimmelen, had zich kennelijk goed op de kaart gezet. Over drie weken mag hij als public policy manager van Uber aan de slag. Dan moet hij politici het businessmodel en de strategie van het bedrijf uitleggen.  (…) Intussen zijn Kamerleden verbijsterd over zijn stap en verzekert een doorgewinterde lobbyist me dat dit ‘op het randje’ is.”
De krant constateert dat er voor ambtenaren regels zijn om ongewenste lobbypraktijken tegen te gaan. Zij moeten na hun vertrek een wachttijd van twee in acht nemen voordat ze op dat terrein aan de slag mogen. “Wordt het niet hoog tijd iets dergelijks ook voor Kamerleden af te spreken?”
 

Meer over:

vvd, politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.