Joop

U zult straks The Donald eren als hij Poetin bedwingt

  •    •  
19-05-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2779 keer bekeken
  •  
000_1HX9EL

Als hij volgend jaar opnieuw het Witte Huis verovert, beëindigt Donald Trump de Oekraïne-oorlog binnen vierentwintig uur. Het is een peuleschil voor hem, beweerde hij op CNN. “Ik ken Poetin goed, ik ken Zelensky goed, ik zet ze bij elkaar en we regelen het”, aldus de voormalige en wellicht toekomstige president.

‘Opschepperij’, schamperden commentatoren, maar ik weet het nog zo net niet. Trump is een zeer dominant mannetje, een zilverruggorilla in een pak, fysiek een stuk groter dan Poetin en Zelensky, eerlijk gezegd lijkt het me niet onwaarschijnlijk dat hij een wapenstilstand voor elkaar krijgt.

Maar goed, vervolgens zitten we opgescheept met een tot duizelingwekkende proporties opgeblazen ego van president Donald Trump, wat misschien nog irritanter is dan een nucleaire winter, veroorzaakt door een kernoorlog na escalatie van het conflict.

Indien hij het uitzichtloze bloedvergieten stopt, waant The Donald zich groter dan Jezus. Los van de vraag of dit gezond is voor hemzelf, plaatst het ons voor een moreel dilemma: zijn wij bereid een braakneigingen opwekkende leider van de Vrije Wereld te verdragen, wanneer daardoor miljoenen mensenlevens gespaard worden?

Dat de man nu al braakneigingen oproept, is geen argument, het kan namelijk altijd verschrikkelijker. Wie zijn wij bijvoorbeeld om de Amerikaanse president een rondvaart door de Amsterdamse grachten te weigeren, uit dankbaarheid voor het stoppen van de gevaarlijkste oorlog op ons continent sinds 1945?

‘Hij gaat maar lekker varen, ik blijf thuis’, zult u denken, maar zo werkt het niet. Europa is voor haar veiligheid afhankelijk van de Verenigde Staten, dus voor uw eigen hachje staat u er, de Amerikaanse vlag op de wangen geschminkt, kushandjes werpend naar uw beschermheer: Donald J. Trump.

Gelukkig hebben we nog twee jaar om ons mentaal op deze gebeurtenissen voor te bereiden. Neem het serieus, u heeft al te vaak gelachen om het ondenkbare.

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (74)

Sonic2
Sonic221 mei 2023 - 15:33

Trump is helemaal geen vredes president. Hij dreigde Kim Jong Un met fire and fury. Poetin is vooral blij omdat hij het tegenovergestelde van Trump ziet als wat Trump zijn aanhang in hem ziet. Poetin ziet een zwakke en politieke slecht begaafde man die hij kan manipuleren. Bovendien iemand die alles doet voor erkenning en Poetin met rust zal laten als hij weer eens wat landen wilt annexeren. Dat noemt de "rechtse" kudde dan een soort van "vrede" .Het is jammer dat Taams meegaat in het geschreeuw van de ultra rechtse kudde. Die altijd de plank mis slaat en 0.0 mensen kennis heeft. En ook geen politieke kennis.

Graads2
Graads220 mei 2023 - 22:13

De pax Americana van Trump Zou er uitzien als een status quo ceasefire, dus een bevroren conflict met Rusland nog steeds in Oekraïne. Putin zal het mogelijk wel accepteren en de Oekrainers zet je onder druk door alle wapenleveranties stop te zetten. Ongeveer dat idee. Het feit dat men geen landen hoort binnen te vallen laat hij achterwege. Gelukkig duurt het nog wel even.

badgast
badgast20 mei 2023 - 19:59

Raymond neemt waar voor Christiaan Jongeneel?

Polarisario
Polarisario20 mei 2023 - 17:50

Als Trump inderdaad een vrede zou kunnen bewerkstelligen dan zou Biden er goed aan doen hem opdracht te geven een vredesmissie te starten. De wereld kan zich niet veroorloven te wachten tot Trump aan zijn presidentschap is begonnen. Maar even serieuzer denk ik dat als zo’n missie kans van slagen zou hebben gehad deze tijdens Trump’s presidentschap een paar jaar geleden al had gemoeten. Volgens mij rommelt het daar al wat langer.

JohnVKR
JohnVKR20 mei 2023 - 13:56

Alles kan. Maar het Noord-Korea-beleid van Trump is een big failure gebleken. Vrede tussen Israël en Palestina is verder weg dan ooit. De Abraham Accords zijn een 'vredesregeling' tussen landen die nooit in oorlog met elkaar zijn geweest: Het resultaat daarvan is dat Israël en enkele Arabische landen partners in crime zijn geworden... en dat Assad weer mag aansluiten bij de top van de Arabische Liga. Dus ik weet niet of het track record van Trump nu zoveel aanleiding geeft voor een succesvolle vredesregeling tussen Rusland en Oekraïne. Risico is wel dat Poetin een eventuele vredesregeling dit jaar of volgend jaar zo lang mogelijk zou kunnen uitstellen - in de hoop dat hij met Trump een bondgenoot in het Witte Huis krijgt

Martin van der Linde
Martin van der Linde20 mei 2023 - 9:45

Ik zag de CNN bijeenkomst, de verklaring achteraf van Anderson Cooper, waarmee ik het helemaal eens was. Toch schat ik de kans dat Trump het gaat redden hoog in. Hij heeft een approval rate van 20%. Van de drie partijen in de VS heeft hij slechts steun van een partij en die is zeker niet unaniem. Over Trumps woorden, het is zijn bekende retoriek en het zal het oude go get go gevoel oproepen bij zijn aanhang maar iedereen die zijn lagere school heeft afgemaakt en iets begrijpt van de wereld ziet een act voor analfabeten. Een soort Teeuwen maar dan zonder dubbele bodem. Bovendien wil niemand dat Trump zich met dat conflict gaat bezighouden, Poetin misschien nu hij doorkrijgt dat hij niet op China kan rekenen. Laten hopen dat we Poetin binnen twee jaar naar de Goelag hebben gestuurd.

2 Reacties
Martin van der Linde
Martin van der Linde20 mei 2023 - 12:02

Storend foutje in mijn tekst, het moet zijn: Toch schat ik de kans dat Trump het gaat redden NIET hoog in.

Andreas4
Andreas420 mei 2023 - 12:45

"Toch schat ik de kans dat Trump het gaat redden hoog in. " Gezien de rest van je betoog bedoel je denk ik "lage inschatting"? In dat geval mee eens.

Inzicht
Inzicht20 mei 2023 - 8:36

De verwachting dat Trump dingen voor elkaar krijgt omdat hij zo lekker dominant overkomt, is precies de reden dat mensen op hem stemmen en dat hij de Amerikaanse (en onze) democratie kan destabiliseren.

tempest
tempest20 mei 2023 - 7:02

We gaan het zien, flinke kans dat hij weer president wordt. Maar of hij echt goed is in vredestichten, dat betwijfel ik. Hij belooft veel, maar maakt weinig waar. De oorlog “stoppen” kan natuurlijk wel: geen wapens meer naar Oekraïne en een aantal maanden later heeft Rusland echt wel het land in handen. Maar ik dat nu vrede te noemen…

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout20 mei 2023 - 6:49

Indien de US wederom op pseudodemocratische wijze zou worden ópgezadeld met een malafide volksmenner als Trump, lijkt het me evident dat Europese landen represaillemaatregelen in acht nemen tegen Washington om zichzelf te vrijwaren van de vreeswekkende Republikeinse tentakels, die thans reeds transatlantisch trachten te reiken tot diep in onze economische en culturele tradities, alsmede zelfs in onze politieke systemen.

2 Reacties
RoepToeter
RoepToeter20 mei 2023 - 9:39

Hoe kom je er bij Hannes dat het juist de Republikeinen zijn die proberen onze economische/culturele tradities en politieke systemen te manipuleren. Het was Obama die zijn vicepresident Biden (met zoon) naar Kiev stuurde. De gevolgen zijn bekend, een geslaagde coup in 2014 en die corrupte bende is tot op de dag van vandaag nog steeds aan de macht in Oekraïne. Met hun acteur Zelensky als roeptoeter. Trump heeft zijn best gedaan om de diplomatieke betrekkingen tussen Rusland en het Westen redelijk te houden. Heeft wel gewaarschuwd niet afhankelijk te zijn van landen als Rusland (gas) en China maar dat is natuurlijk van andere orde dan een oorlog uitlokken. Helaas, zodra de Democraten Biden aan de macht hebben laten komen kwam er gelijk de oekaze ''Duitsland mag de Nordstream2 gasleiding niet openen''. waarmee de Russen extra goedkoop aardgas wilden gaan leveren aan EU arbeiders etc. Nog maar eens olie op het vuur gooien dus na de door het Westen gesteunde coup, agressieve plannen om de NAVO kernwapenmacht uit te breiden richting Rusland etc. Het ontbreekt er nog aan dat we in oorlog geraken met China als gevolg van de domme actie van Biden zijn ongeleid projectiel Pelosi naar Taiwan te sturen etc. Wat betreft culturele tradities. Waar denk je dat alle woke heibel vandaan komt?

DanielleDefoe
DanielleDefoe21 mei 2023 - 11:05

Welke tradities? Demonstreren de boeren daar ook op hun tractoren?

Ch0k3r
Ch0k3r20 mei 2023 - 5:21

Beste heer Taams. Er valt niks te onderhandelen met Putin. Die begon namelijk een oorlog waarbij reeds duizenden onschuldigen zijn gestorven. Met agressors onderhandel je niet. Die roei je uit. Als je het daar niet mee eens bent, dan nodig ik je uit naast mij te komen wonen. Kat ik de komende jaren het grootste gedeelte van je tuin, om daarna met je te onderhandelen zodat je 20% van je eigen grond terugkrijgt.

Pater
Pater20 mei 2023 - 2:46

Wat een onzin. Zou Trump indertijd niet N-Korea tot de orde roepen? Het probleem is alleen maar groter geworden.

5 Reacties
Grozny
Grozny20 mei 2023 - 9:00

Onder biden zijn er meer raketten en testen uitgevoerd dan onder trump.

DanielleDefoe
DanielleDefoe20 mei 2023 - 11:12

Bovendien bracht hij de US ook op de rand van oorlog met Iran. Echt succesvol in het beëindigen van oorlogen was Trump ook niet. "Far from ending the wars, U.S. airstrikes in Somalia and Syria have skyrocketed under Trump, leading to more civilian casualties in both countries. "

Andreas4
Andreas420 mei 2023 - 12:52

@Grozny "Onder biden zijn er meer raketten en testen uitgevoerd dan onder trump." Natuurlijk, Trump is kat in 't bakkie voor China en N-Korea. Biden is een havik, en dat is maar goed ook in deze tijd, ook al is daardoor de kans op escalatie groter (en dat vind ik prima).

Grozny
Grozny20 mei 2023 - 13:50

Inderdaad Danielle. Onder Trump nam ook het aantal special operator missions zeer erg toe. Trump en Biden zijn beide havikken, maar op andere manieren.

DanielleDefoe
DanielleDefoe21 mei 2023 - 10:18

Biden is niet ideaal maar het kan erger.

Molly Veenstra
Molly Veenstra19 mei 2023 - 23:20

Als Trump president wordt, zal hij Oekraïne uitleveren aan Rusland. Dat is inderdaad, een soort van vrede. In dit geval betekent vrede in Oekraïne, vroeger of later, oorlog in het volgende land op Poetin's bucketlist. Litouwen, misschien? Wanneer dat gebeurt treed artikel 5 van de NAVO in werking. Ook Nederland is dan betrokken in een direct conflict met kernmogendheid Rusland. Wellicht is Trump tegen die tijd al lang geen president meer, en voor dat allemaal gebeurt is er dus vrede in Oekraïne. En daarom zal Trump zijn rondvaart wel krijgen. Langs de kant staan de Hollanders te klappen als blije mongooltjes, onwetend van wat hen te wachten staat.

3 Reacties
GeenProbleem
GeenProbleem20 mei 2023 - 9:23

'Als Trump president wordt, zal hij Oekraïne uitleveren aan Rusland. ' Kolder, echt kolder. Ik heb ook 4 jaar aan moeten horen dat Trump een kernoorlog zou beginnen, en dat hij zou hebben samengewerkt met Rusland; wat natuurlijk niet waar bleek te zijn. Trump heeft wel Israël én verschillende Arabische landen bij elkaar gebracht, de dialoog tussen Noord-Korea en de rest van de wereld gestart en zich teruggetrokken uit Afghanistan (waar Biden uiteindelijke een zooitje van heeft gemaakt!) En nee, ik zeg niet dat Trump een perfecte president is/was en dat het een normale vent is, want dat is hij niet. Maar die hysterische demonisering is echt bizar.

Molly Veenstra
Molly Veenstra20 mei 2023 - 12:19

@Probleem - 'Kolder, echt kolder.' De dag van de invasie zei Trump over zijn vriend Poetin: 'Slim en geniaal.' Dat vindt ik nou weer kolderiek.

Adrienne van Diepen
Adrienne van Diepen20 mei 2023 - 12:40

"Als Trump president wordt, zal hij Oekraïne uitleveren aan Rusland. Dat is inderdaad, een soort van vrede. " Dan is er misschien geen oorlog meer, maar vrede is dat niet, ook geen soort van vrede. Dan zullen er misschien minder dodelijke slachtoffers vallen, de levende slachtoffers zullen niet te tellen zijn. Op welke manier deze oorlog ook stopt, een groot deel van de Oekraïnse bevolking zal ernstig getraumatiseerd zijn en áls deze oorlog stopt doordat Oekraïne tot overgave gedwongen wordt zal Rusland waarschijnlijk nog jaren te maken krijgen met aanslagen.

Jonathan2
Jonathan219 mei 2023 - 21:52

Was Trump maar president geweest tijdens de Tweede Wereldoorlog hadden we samen toen al kushandjes kunnen werpen naar hem en Hitler tijdens hun rondvaart door de grachten en de vrede kunnen bejubelen. Om het redenatieniveau van de schrijver te proberen te evenaren. Putin zal iedere vorm van geweld als hij denkt daarmee weg te kunnen komen , en een grotere kans dat hij daarmee wegkomt als Trump aan de macht in de VS is, is er eigenlijk niet. Voor de harde Trump-aanhang is Putin een held.

2 Reacties
IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk20 mei 2023 - 1:24

Wat een fantasie. Maar ja liever weer een oorlog starten is het devies voor de democraten, anders sturen ze geen middelen naar de Oekraîne.

Grozny
Grozny20 mei 2023 - 7:01

Daarom ging hij oekraine binnen toen biden president was en niet trump? De reden waarom hij dat niet bij trump deed is omdat hij volledig onberekenbaar is. Biden doet exact wat je verwacht. Trump totaal niet. Trump acties zijn veelal disproportioneel. En die kunnen zeer verkeerd uitvallen.

Andreas4
Andreas419 mei 2023 - 19:38

Zou Zelensky zich laten ompraten door deze gedegenereerde oranje "zilverruggorilla" om bijvoorbeeld afstand te doen van de Donbas? De Krim gaat misschien nog wel lukken, hoewel... Oekraïne staat politiek steeds sterker nu ze (kilo)meters maken bij het terugdrijven van het Russisch gepeupel, dus wil Zelensky alleen onderhandelen op voorwaarden van Oekraïne en laat zich (hopelijk) niks zeggen door die hopelijk met uitsterven bedreigde mensaap uit de VS.

EenMening3
EenMening319 mei 2023 - 19:29

Poetins leger of wat daar nog van over is, doet het bijzonder slecht in de oorlog tegen Oekraïne. Een incompetent en corrupt Russisch leger is echter niets nieuws. In 1905 werd Rusland verpletterend verslagen door Japan. In 1917 moest Rusland opgeven en enorme gebieden afstaan aan een op twee fronten vechtend Duitsland. Tijdens de Winteroorlog (1939-1940) kon Stalin pas na enorme inspanning en ten koste van zeer grote verliezen, het kleine Finland op de knieën krijgen. Maar ook de Afghaanse oorlog (1979-1989) werd een enorm fiasco. Het ligt dan ook voor de hand dat de Sovjet-Unie, zonder de enorme Amerikaanse steun, nazi-Duitsland nooit verslagen zou hebben.

1 Reactie
oproerkraaier
oproerkraaier19 mei 2023 - 20:20

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

guy yacobi
guy yacobi19 mei 2023 - 18:59

trump chanteerde Zelensky door achterhouden van ca. 500miljoen$ als Zelensky niet een onderzoek naar zoon Biden zou houden waarom zou Zelensky onder trump wel een wapenstilstand accepteren en 20% grondgebied inleveren? en dus rusland weer jaren later een springplank gunnen heel Oekraïne te veroveren en 44 miljoen mensen onder de dictatuur en terreur van vladolf putler plaatsen?

1 Reactie
onyxcumulus
onyxcumulus20 mei 2023 - 15:53

Waarom zou Rusland dat willen? De Krim en Oost-Oekraine is meer dan genoeg. Voor de bühne doe je net alsof je de hele Oekraine wil en de rest van Europa aanvallen [datscha in Scheveningen is nooit weg] Uiteindelijk wordt iedereen wakker, is er vrede en heeft Rusland wat het wil. De Krim en Oost-Oekraine. En ze leefden nog lang en gelukkig.

de passie preker
de passie preker19 mei 2023 - 18:29

Poetin heeft ‘kompromat’ over Trump (een plassex filmpje van trump met hoeren in een hotel in Moskou) en daarmee heeft hij Trump in zijn zak . Daarom was Trump ook zo onderdanig (ipv zilverrug mannetje ) toe hij op bezoek was in het Kremlin.

4 Reacties
Andreas4
Andreas419 mei 2023 - 19:44

Grapje zeker, of denk je dat echt, een ranzig filmpje dat nog nooit iemand heeft gezien, om Trump te chanteren als het nodig is? En gij geleuft dat?

oproerkraaier
oproerkraaier19 mei 2023 - 20:21

Er zijn ook nooit notulen gemaakt.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk20 mei 2023 - 1:27

PaarseOreker geloof jij in complottheoriën?

de passie preker
de passie preker20 mei 2023 - 16:45

@altijdgelijk @andreas als putin geen kompromat over trump heeft is de enige verklaring voor zijn onderdanige gedrag dat trump een zichzelf overschreeuwende angsthaas is met een minderwaardigheidscomplex van hier tot Moskou , die in elkaar verschrompeld zodra hij tegenover echte zilverrug mannetjes of vrouwtjes staat.

Zandb
Zandb19 mei 2023 - 18:07

Het idee dat mensen lachen als het om idioten als Trump gaat, dat verraadt een stupiditeit waar u je tegen zegt. En als het om het gevaar Rusland gaat, we hebben eerder een dictator geholpen in de hoop dat die Rusland zou kleinkrijgen. De joden hebben daar toen nog veel plezier aan beleefd.

5 Reacties
oproerkraaier
oproerkraaier19 mei 2023 - 20:22

Eindelijk eens een goede inhoudelijke opmerking van jou.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk20 mei 2023 - 1:29

En waarom denken we dan via de Oekraîne om Rusland wel klein te krijgen? En dan? Wat wil je met de Russische bevolking? Of moeten ze allemaal buigen naar onze wil? Klinkt niet heel democratisch.

Frans Akkermans3
Frans Akkermans320 mei 2023 - 6:41

Ik denk niet dat je kunt zeggen dat 'we' Hiltler hebben geholpen om Rusland klein te krijgen (wat toen al de SU was).

Zandb
Zandb20 mei 2023 - 8:40

Frans Even zoeken op internet leert: "De angst voor het communisme was voor de Britse premier Neville Chamberlain een belangrijke reden om in 1938 toe te geven aan Hitlers territoriale eisen."

Zandb
Zandb20 mei 2023 - 8:43

Gelijk De schrijver van de column presenteert Rusland als een gevaar. Ik reageer daar slechts op. Uw vragen moet u dus aan de schrijver richten.

Erik20
Erik2019 mei 2023 - 17:50

De "oplossing" van Trump is de steun aan Oekraïne stoppen en Putin zijn gang laten gaan... in Amerika klagen er al genoeg mensen over het geld dat naar Oekraïne gaat, de oorlog daar interesseert een groot deel van de Amerikanen niet heel veel.

2 Reacties
oproerkraaier
oproerkraaier19 mei 2023 - 20:24

Trump is onderdeel van het probleem. Biden doet het veel beter. Natuurlijk moet je de Amerikanen ook niet vertrouwen, maar Biden doei zo ongeveer alles beter dan die oranje primaat.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk20 mei 2023 - 1:31

En groot gelijk hebben ze. We moeten niet doen als of we de hele wereld redden. Dat doen andere landen ook niet voor ons. Wen er maar aan!

GeenProbleem
GeenProbleem19 mei 2023 - 17:05

En ik altijd tijd lezen dat Trump samengewerkt zou hebben met de Russen, blijkt dat helemaal niet waar te zijn... ¯\_(ツ)_/¯

1 Reactie
Andreas4
Andreas419 mei 2023 - 19:50

Trump likt en naait iedereen tegelijkertijd met wie hij omgaat. Bovendien, samenwerken is niet hetzelfde als (Putler) zijn gang laten gaan, of iets bagatelliseren. Naaien en likken, dat is het wel zo'n beetje.

oproerkraaier
oproerkraaier19 mei 2023 - 17:00

"Dat de man nu al braakneigingen oproept," Er zijn er die hem serieus adoreren. Compleet gestoord, maar ze zijn er.

1 Reactie
Andreas4
Andreas419 mei 2023 - 19:58

Yep, er zitten zelfs een paar van die lui hier op Joop, zelfs hieronder reagerend in deze topic, eng gewoon! Ze verzinnen bijvoorbeeld een paar nep credits (zoals "vrede tussen Israël en omringende landen") zodat ze hem kunnen eren. Uit hun mond is het woord "vrede" een soort braakbal.

onyxcumulus
onyxcumulus19 mei 2023 - 16:21

Beetje flauw Christiaan om onder een pseudoniem Raymond Taams te gaan schrijven. Maar moet je eerlijk zeggen: had het na 2 regels al door...

Tweekeerbellen
Tweekeerbellen19 mei 2023 - 15:57

De auteur van dit stuk weet één ding zeker; hier gaan heel veel reacties op komen. Het noemen van Trump op Joop.nl is als het werpen van een stuk rood vlees in een leeuwenkuil. Ik verheug met nu al op de gillende discussies. Enfin, en on topic. Trump heeft zich tijdens zijn presidentschap ingezet voor vrede tussen Israël in de omringende landen. Dat heeft resultaat gehad. Een aantal Arabische landen is officieel (en soms onofficieel; zie Saudi Arabië) banden aangegaan met Israël. Ik sluit zeker niet uit dat Trump het voor elkaar krijgt om een konijn uit de hoge hoed te toveren en op één of andere manier een wapenstilstand te organiseren. En ik sluit niet uit dat Trump daarbij forse druk uitoefent als hij denkt dat het nodig is. Maar, als Oekraïne en Rusland beiden kunnen leven met de voorwaarden waaronder de wapenstilstand tot stand komt; wie zijn wij dan om hier nog iets van te vinden? En ja, daar mag dan best applaus op volgen, zelfs voor Trump. Hij is een bombast en een narcist, maar wat doet dat ertoe? Ere wie ere toekomt, zou ik zeggen. Eneuhhh ter herinnering aan eenieder....wij kiezen Trump niet, dat zijn de Yanks. Nu kunnen wij ons daar natuurlijk heel druk over maken, maar dat heeft niet zoveel zin. Het zou ons inplaats daarvan sieren om onszelf af te vragen hoe het toch komt dat wij onszelf voor onze verdediging zo afhankelijk hebben gemaakt van de VS. Als we daar maatregelen op nemen, hoeven wij ons ook minder druk te maken om wie er in het Witte Huis zit.

2 Reacties
GeenProbleem
GeenProbleem19 mei 2023 - 17:05

'Een aantal Arabische landen is officieel (en soms onofficieel; zie Saudi Arabië) banden aangegaan met Israël. ' En dat zit veel lui hier dwars haha

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk20 mei 2023 - 1:36

"Het noemen van Trump op Joop.nl is als het werpen van een stuk rood vlees in een leeuwenkuil. Ik verheug met nu al op de gillende discussies." Hetzelfde geldt trouwens als het hier over Rutte of de VVD wordt geschreven.

Mathijsco
Mathijsco19 mei 2023 - 15:43

Het is Amerikaans cultureel erfgoed geworden. 'Being a commy' was er al een scheldwoord, en het spel staat met de enorme macht van China inmiddels weer vol op de wagen. Mocht het volgend jaar de oranje Baviaan worden die weer in het Witte Huis plaatsneemt, gaat hij waarschijnlijk de strijd verleggen richting China. Mocht het weer opa Biden worden, zal die waarschijnlijk full blown op de proxy-oorlog in Oekraine gaan zitten. Hetzelfde idee, ander accent.

2 Reacties
oproerkraaier
oproerkraaier19 mei 2023 - 16:58

"opa Biden". Trump is ook al 76.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk20 mei 2023 - 1:37

Dus Trump is jonger dan Biden.

RoepToeter
RoepToeter19 mei 2023 - 15:18

''‘Opschepperij’, schamperden commentatoren, maar ik weet het nog zo net niet. Trump is een zeer dominant mannetje, een zilverruggorilla in een pak, fysiek een stuk groter dan Poetin en Zelensky, eerlijk gezegd lijkt het me niet onwaarschijnlijk dat hij een wapenstilstand voor elkaar krijgt.'' Prima natuurlijk dat Trump dominant kan zijn als dat helpt zaken voor elkaar te krijgen. Maar dan wel zoals we hem kennen met pragmatische zakelijke insteek, winst zonder daarbij die ander kapot te willen maken. Als ''zilverruggorilla in een pak'' heeft hij het ook niet nodig om ruzie/oorlog/regimechange etc. uit te lokken. Dat zien we dan ook weer terug in zijn gevoerde beleid. Bijvoorbeeld MAGA, productie terug naar de VS om eigen arbeiders weer aan een bestaan te helpen en minder afhankelijk te zijn van die ander. Dat is heel wat anders dan de agressieve ''chimpansee in een pak'' methode die het vooral moet hebben van ruzie zoeken zonder een greintje diplomatie. Jij mag van mij dit en dat niet en je hebt maar te luisteren (geengas leveren, Tiktok, chipmachines verkopen, censuur, ) etc. etc. Kijk ze gaan de agressieve ''chimpansees in een pak'' https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/5385269/zelensky-komende-zondag-te-gast-op-politieke-g7-top Nu maar hopen dat de kranslegging voor de slachtoffers van de VS atoombom tot bezinning zal leiden. En dat acteur Zelenski van de Oekraïense machthebbers laat weten dat in zijn script staat dat verdere escalatie te risicovol is.

1 Reactie
Andreas4
Andreas419 mei 2023 - 20:31

Ik vroeg me al af waar de reactie bleef uit het alternatieve universum van roeptoeter, waar de werkelijkheid zich blijkbaar alleen afspeelt in iemands hoofd en niet te onderscheiden is van fantasievolle verzinsels. En dat allemaal in - toegegeven - prima Nederlands. Petje af, chapeau, touché, bravo en zo!

Volrin
Volrin19 mei 2023 - 14:53

"Trump is een zeer dominant mannetje, een zilverruggorilla in een pak, fysiek een stuk groter dan Poetin en Zelensky, eerlijk gezegd lijkt het me niet onwaarschijnlijk dat hij een wapenstilstand voor elkaar krijgt." Heeft u daar ook een steekhoudend argument voor, of alleen de bovenstaande pseudo-psychologische analyse? Poetin is vrij klein en toch al decennia de onbetwistbare leider van Rusland.

11 Reacties
Beisser
Beisser19 mei 2023 - 15:31

Napoleon ('le petit caporal') was met zijn 1,68m ook geen reus. En Trump is een hersenloze narcist met een veel te grote bek. Een reus op lemen voeten. Een papieren tijger. Zal geen enkele indruk maken. noch op Poetin, noch op Zelensky.

LaBou
LaBou 19 mei 2023 - 15:47

Kleine keffertjes zijn vaak nog erger dan grote blaffers.

GeenProbleem
GeenProbleem19 mei 2023 - 18:53

@labou De harde blaffers bijten niet.

KM2
KM219 mei 2023 - 19:04

Kijk eens goed naar bovenstaande foto, met name de handen...Putin is op deze foto dominant over Trump.

LaBou
LaBou 19 mei 2023 - 21:11

"De harde blaffers bijten niet." Daar denken al die gelukkigen waar de grootste blaffer "vrijheid en democratie" heeft gebracht héél anders over.

GeenProbleem
GeenProbleem20 mei 2023 - 9:04

@labou Die blaffen niet, die bijten meteen.

LaBou
LaBou 20 mei 2023 - 10:01

Toch prettig te zien dat grootprobleem het met me eens is: de vs staat gelijk klaar met geweld als het zijn zin niet krijgt. Nu moet hij nog leren leven met de gevolgen van het slaafs achterna lopen van zo'n bullebak: de vluchtelingenstromen.

GeenProbleem
GeenProbleem20 mei 2023 - 17:43

@labou Jij bent dus echt nog nooit in een AZC geweest hè?

LaBou
LaBou 21 mei 2023 - 5:45

Leuke afleiding van het onderwerp. Wat heeft dat er mee te maken? Wil probleem nu echt zeggen dat hij met die mensen meeleeft? Want daar geloof ik helemaal niets van.

Toppie toppie
Toppie toppie21 mei 2023 - 9:26

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

GeenProbleem
GeenProbleem21 mei 2023 - 10:20

@labou 'Leuke afleiding van het onderwerp. Wat heeft dat er mee te maken? Wil probleem nu echt zeggen dat hij met die mensen meeleeft? Want daar geloof ik helemaal niets van. ' Als jij denkt dat de mensen in Nederlandse AZC's hier zitten vanwege Amerikaanse bommen laat je indirect weten dat je totaal geen benul hebt.

vdbemt
vdbemt19 mei 2023 - 14:40

"Trump is een zeer dominant mannetje, een zilverruggorilla in een pak, fysiek een stuk groter dan Poetin en Zelensky, eerlijk gezegd lijkt het me niet onwaarschijnlijk dat hij een wapenstilstand voor elkaar krijgt." Ja. OF hij drukt, mannetje zoals jij beschrijft dat hij is, als eerste de rode knop voor de kernbom in. Ik begrijp werkelijk niet dat je kunt denken dat het goed is dat Trump opnieuw president van de VS wordt.

3 Reacties
pahan
pahan19 mei 2023 - 17:02

De rode knop was voor Pepsi. De man heeft gevoel voor humor.

Andreas4
Andreas419 mei 2023 - 20:35

@vdbemt Volgens mij drukt Taams zijn angsten uit in satire, daar is hij best goed in. Neem het met een korrel zout en vooral niet serieus.

oproerkraaier
oproerkraaier20 mei 2023 - 2:09

Pahan: Trump heeft humor?

Uilenspiegel
Uilenspiegel19 mei 2023 - 14:20

Ik ben geen fan, maar wat de regering Biden nu doet is enkel poken. Dat maakt mij veel banger. Het wordt tijd voor onderhandelen, niet voor F16's.

4 Reacties
itsme3
itsme319 mei 2023 - 17:42

U had liever dat Biden zich afzijdig had gehouden zodat putin Ukraine had kunnen plat walsenen en opslokken?

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk20 mei 2023 - 1:43

Ja, Biden maar ook Europa moet zich afzijdig houden van de Oekraîne. We moeten niet doen of we de hele wereld moeten helpen.

Konings2
Konings220 mei 2023 - 7:37

@ Uilenspiegel: Fout. Rusland pookt en wij duwen de pook weg. Er is maar 1 oplossing voor veiligheid en stabiliteit in Europa: Rusland moet worden verslagen en in haar geheel teruggedrongen uit Oekraïne, de VS moeten zich terugtrekken uit Europa, en de Europeanen moeten zich verenigen en eindelijk zelf eens hun defensie in orde maken als bolwerk tegen zowel de Russen als de Amerikanen.

EenMening3
EenMening320 mei 2023 - 23:00

@Konings2 De Russen moeten inderdaad verslagen worden en uit heel Oekraïne, inclusief de Krim, verdreven worden. De NAVO moet met de Aziatische en Pacifische bondgenoten op economisch, politiek en militair gebied samenwerken, om China in bedwang te houden. En te voorkomen dat Xi Taiwan aanvalt. Op de top van G7 in Hiroshima zijn ook de leiders van India, Brazilië, Indonesië, Zuid-Korea, Australië en Vietnam uitgenodigd. Op Brazilië na allemaal landen, die beducht zijn voor de Chinese macht. Er gaan zelfs stemmen op om India en Zuid-Korea het permanente lidmaatschap van de G9 aan te bieden. https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/5385269/zelensky-komende-zondag-te-gast-op-politieke-g7-top