Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Twittertrol krijgt taakstraf om 'parodie'-account burgemeester Dronten

  •  
17-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
35455749381_fb03914e56_h
Een inwoner van Dronten is door de rechter veroordeeld tot een taakstraf. De man deed zich lange tijd op sociaal netwerk Twitter voor als de burgemeester, uit onvrede met de gemeente over een vergunning voor zijn snackwagen. Burgemeester Aat de Jonge deed in maart van dit jaar al aangifte wegens smaad, de rechter geeft hem daar nu gelijk in.
De boze burger, ook wel Frank Patat genoemd, plaatste zogenaamd uit naam van de burgemeester tweets over het afbreken van een moskee, anti-vluchtelingen berichten en ook gaf hij een stemadvies. Frank Patat zelf vindt dat met het vonnis zijn vrije meningsuiting wordt ontnomen en zegt in hoger beroep te gaan. Ook zegt hij het vreemd te vinden dat de burgemeester direct aangifte deed, in plaats van eerst met Patat zelf te spreken.
Het Openbaar Ministerie zei eerder al dat het maken van een nepaccount op bijvoorbeeld Twitter niet per se strafbaar is, zolang maar duidelijk is dat het om een persiflage gaat. Daarnaast mogen de uitlatingen die op zo’n trolaccount worden gedaan niet beledigend of lasterlijk zijn.
Bron: Omroep Flevoland / cc-foto: Hamza Butt

Meer over:

social media, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.