Joop

Commotie op twitter over 'juichende schoolkinderen'-tweet

  •  
22-03-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
64 keer bekeken
  •  
twitta
Een klas met moslimkinderen zou gejuicht hebben vanwege de aanslagen in Brussel van dinsdag. Dat insinueerde een yogaleraar uit Breda in een tweet die in korte tijd internet rond ging en zelfs door enkele media als bron werd gebruikt in hun nieuwsverhalen.
Mol – de uitbater van een yogacentrum in Breda –  stuurde vanochtend onderstaande tweet de wereld in. Het bericht werd meer dan 1500 keer geretweet en leidde tot hevige discussie online .
hoegeefje
Kort daarna stond opeens de politie bij hem aan de deur met het verzoek of hij dergelijke uitlatingen niet meer wilde doen.
politietweet
Ondertussen was de tweet volop een eigen leven gaan leiden en diende het als voorbeeld voor degenen die er xenofobische ideeën op nahouden.
De uitspraak van Mol bleek echter niet op zijn eigen ervaringen te berusten, schreef Newsmonkey.be  later. Uiteindelijk bleek dat de yogaleraar zijn bericht had geplaatst naar aanleiding van ‘radio en internet bronnen’. Waarschijnlijk doelde hij op een eerder geplaatste tweet van de 15-jarige Sanne uit Amsterdam. Zij zei dinsdagochtend dat klasgenoten van haar opgetogen reageerden op de aanslagen in Brussel.
Sanne1
Sanne2
 
 
 
 
 
 
 
 
Vorig jaar tweette de scholier ook al over een dergelijk incident, waarbij een klasgenoot tijdens één minuut stilte ‘Allah Akbar’ riep . Sanne en ouders laten aan media weten zich verder niet uit te willen laten over de gebeurtenissen.
Telefoontje van burgemeester Aan het einde van de dag heeft Ivar Mol excuses gekregen voor het feit dat de politie aan de deur stond van burgemeester Paul Depla van Breda.  Depla zegt :
Het was een vreselijk domme actie van de gemeente. Ik wist er niks van”, zegt hij tegen RTL Nieuws. “Ik heb Ivar gebeld om excuses aan te bieden.
"Het was een vreselijk domme actie van de gemeente. Ik wist er niks van”, zegt hij tegen RTL Nieuws. “Ik heb Ivar gebeld om excuses aan te bieden."

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (100)

ThomasWagenaar
ThomasWagenaar25 mrt. 2016 - 16:49

Wat een mallot, die Ivar. Yoga is prachtig, maar om dan zo te gaan twitten over een hypothetische kwestie is alleen maar olie op het vuur. Yoga-rust onwaardig.

S.Langenkuil
S.Langenkuil25 mrt. 2016 - 14:23

Is het niet zo dat ook de autochtone jeugd op steeds jongere leeftijd er steeds radicalere ideeën op na houdt, als het gaat om opvattingen t.o.v. buitenlanders? Het wordt een beetje een kip en het ei verhaal. Niet iets waar we veel wijzer van worden. Naar mijn idee is het belangrijker te kijken waarom ze zo makkelijk radicaliseren. Volgens mij heeft dat deels te maken met het aloude principe dat als je iemand maar lang genoeg wegzet als probleem geval en geen kansen geeft, het vanzelf een probleem geval wordt. Deze jongeren wonen in een wereld waar ze door de meesten met de nek worden aangekeken. Waar ze omwille van hun naam weinig kans maken op een stageplaats, laat staan op een arbeidsplaats. Hun isolement brengt ze tot een soort groepsdenken die vergelijkbaar is met die van straatbendes. Ze nemen de verkeerde afslag om zichzelf beter te doen voelen. Dat is hun foute keuze, maar hoeveel andere opties hebben ze werkelijk. De genen die hun zijn voor gegaan hebben wellicht deels zelf bijgedragen aan hun áanzien'. Maar dat betekend niet dat alleen zij daar schuld aanzien. Nederland heeft ze voor ene groot deel in de kou laten staan, en dat keert zich nu tegen Nederland. Oplossingen kunnen natuurlijk zitten in zwaarder straffen en minder tolerantie t.a.v. hun gedrag. Maar voor het grootste deel is dat slechts symptoombestrijding. Wil je echt wat doen dan moet je als land verder vooruit kijken. Nadenken over hoe je in de toekomst meer perspectief kan bieden zodat ook deze jongeren zich als volwaardige Nederlander zien, voor dat ze van het pas afraken. Helaas is armoede en misdaad iets van alle jaren. Je zult het nooit helemaal kunnen uitroeien. Maar je zou als land wel meer energie kunnen steken in hen die hier het meeste mee in aanraking komen. Natuurlijk zullen tegenstanders zich afvragen waarom je specifiek geld moet uittrekken voor het tuig wat zelf niet mee lijkt te willen werken en zich niet aanzou willen passen. Het antwoord is simpel. Omdat het veel meer oplevert dan het kost. Kijk naar hoeveel geld er nu gaat naar alle terreurbestrijding etc. en naar wat er voor aantallen toekomstige probleemgevallen rondlopen. Dan kun je er maar beter vroeg bij zijn.

Pjotter2
Pjotter225 mrt. 2016 - 8:28

Omdat het nog geen staand beleid is om standaard camera's in de klas op te hangen liggen filmpjes van juichende kinderen in de klas niet voor het oprapen. (net als het ontkennen van de holocaust door kinderen). Dat het gebeurd valt lastig te ontkennen. Dat het een belangrijk signaal afgeeft lijkt mij duidelijk. 'kinderen uit moslimgezinnen hebben op steeds jongere leeftijd radicale ideeën. Dat zeggen betrokkenen uit het onderwijs en de moslimgemeenschap tegen Omroep West. De Haagse onderwijswethouder Ingrid van Engelshoven (D66) herkent de signalen en spreekt van een ‘potentieel groot gevaar voor de samenleving’. Volgens haar zijn er in Den Haag ‘tientallen’ moslimjongeren met radicale ideeën.' https://www.youtube.com/watch?v=2YJgA5ETueA

1 Reactie
ThomasWagenaar
ThomasWagenaar25 mrt. 2016 - 16:46

Dus.. bewijs is moeilijk te vinden, maar het 'feit' valt lastig te ontkennen? Met zo'n redenatie is toch geen enkele open discussie meer mogelijk?

JeMine
JeMine24 mrt. 2016 - 11:47

Het blijft bijzonder hoe slecht we hier het begrip en daarom de consequenties van de vrijheid van meningsuiting begrijpen. Ja we leven in een land met mensen die er andere meningen op na houden. Persoonlijk vind ik dat een groot goed en een mooie reden om met elkaar in debat te gaan. Zelfs wanneer het een mening betreft die kwetsend is of sterk afwijkt van de "algemene", wat dit ook mag zijn. Waarom wordt de mening van een paar schoolkinderen nu weer zo ontzettend belangrijk gevonden? Staan die er niet bekend om dat ze graag provoceren en zolang jij je als volwassen mens laat provoceren blijk je dus niet wijzer te zijn dan een van deze kinderen. Laten we eens ophouden met de hetze...

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon24 mrt. 2016 - 8:17

Gisterenavond kwam dit onderwerp bij Pauw aan de orde. Ik ging er goed voor zitten en dacht nu krijgen meer duidelijkheid. De school wilde zoals verwacht geen commentaar geven over deze kwestie. Om dit voorval te duiden was er een docente van een andere middelbare school aanwezig. Je zou verwachten dat de redactie hiervoor een docente van een vergelijkbare school had uitgenodigd. Maar nee hoor, men kwam op de proppen met een voor dit soort excessen alleszins atypische setting van een allochtone docente maatschappijleer op een school met overwegend autochtone leerlingen. Zij sprak geruststellende woorden. Prima journalistiek Pauw!

freeek
freeek23 mrt. 2016 - 19:13

Moslimkinderen worden zwaar geindoctrineerd. Er is geen vrijheid voor een eigen meningsvorming. Ze reflecteren de mening van ouders en andere volwassenen. Daarvan is bekend door onderzoeken (maar lees ook de Islamteksten) dat ze in overgrote meerderheid ons westerlingen en ongelovigen als de (potentiele ) vijand beschouwen.

1 Reactie
JeMine
JeMine24 mrt. 2016 - 12:16

Beste Freeek, geldt dit niet ook voor Nederlandse autochtone kinderen? Die ook de meningen van hun ouders overnemen en na schreeuwen. Ik heb een tijdje als jongerenwerker in een jongerencentrum gewerkt en schrok me indertijd dood van de zeer racistische ideeën die in het bijzonder autochtone kinderen koesteren jegens hun Islamistische leeftijdsgenootjes. En ook met het idee grootgebracht werden dat het westen in oorlog was met de Islam. Kinderen hebben (nog) weinig gevoel voor politiek en kunnen hun mening alleen maar vormen op basis van de meningen van de hun omringende volwassenen. In de Koran staat niets over een vermeende oorlog met het westen! Er staat wel veel over ongelovigen, net zoals in de Bijbel (Jozua), waarin de heidenen zonder blikken of blozen met de ban geslagen werden. Oftewel volledig uitgeroeid omdat ze niet in Jehova geloofde. Is het niet vooral het westen zelf die zegt met de Islam in oorlog te zijn. Als Islamistisch kind die nog geen onderscheid kan maken tussen waarheid en leugen, kan ik me wel voorstellen dat vele worstelen met de vraag. Is er oorlog en hoe verhoud ik mij daartoe?

hminkema
hminkema23 mrt. 2016 - 14:36

Mijn eerste confrontatie met dergelijke reacties van puberale islamitische kinderen was de dag na 9/11, nu bijna zestien jaar geleden. Dus lang voordat Twitter bestond, en anderhalf jaar voordat Bush Irak binnenviel. Ook toen al praatten een stuk of zes brave moslimjongens en lieve moslimmeises in mijn havo-5-klas tot mijn ontzetting de aanslagen goed, toonden zich blij dat die gelukt waren, met de gedachte 'net goed voor Amerika'. Al vonden ze het ook wel 'jammer' dat er zoveel mensen bij omgekomen waren. Zo groot was toen al hun afkeer van de VS, en die hadden deze kinderen heus niet zelf verzonnen. Toentertijd was er nog geen geregisseerde sociale wenselijkheid van de reacties, zoals nu, waarin men verheugde reacties verstopt en verplichte uitingen van treurnis ten beste geeft. Niettemin dringen ook vandaag de dag zulke verheugde reacties nog af en toe door het woud van al-of-niet-rituele afkeuringen. Daarvan zijn voorbeelden uit binnen- en buitenland te geven, ook ten tijde van 'Je suis Charlie'. Laten we niet doen alsof deze reacties niet bestaan. En laten we ook niet liegen dat ze 'nu eenmaal bij pubers horen', alsof er geen enkele relatie is met de islamitische achtergrond.

3 Reacties
taylor
taylor23 mrt. 2016 - 16:54

Je kan die kinderen nog niks verwijten ook het is een product van de opvoeding. Ik heb het meegemaakt dat een buurman van ons een turk vader van vier kinderen toentertijd in de leeftijd tussen de 5 en de 12 jaar. Kwam met een verhaal tegen mijn zoon die was net 12, we komen hier om de boel over te nemen. Spoor je dan nog wel. Dit was 18 jaar geleden en toen was er nog geen Wilders.

ThomasWagenaar
ThomasWagenaar25 mrt. 2016 - 16:47

Nou, bewijs maar eens. Dat islam = tuig. Ik wacht uw gedegen wetenschappelijk onderzoek af. Tot die tijd graag iets minder hoog van de toren.

hminkema
hminkema27 mrt. 2016 - 6:04

@ThomasWagenaar: Leest u eens iets over de stroman-drogreden. Dat lijkt me goed bestede tijd voor u, en voorkomt tijdverlies aan mijn kant.

BertrandRussell
BertrandRussell23 mrt. 2016 - 12:11

Zoals meer mensen constateren: één tweet van een meisje van 15, geretweet door een yogaleraar, is voor veel racisten hieronder genoeg om een hele groep moslimkinderen te veroordelen. Het meisje zelf heeft daarna nota bene aangegeven helemaal niet meer op de zaak te willen ingaan. Er is geen bewijs dat er na deze aanslag moslimkinderen geklapt hebben. Er is wel bewijs voor dat racisten in uitzinnig gejoel losbarsten als ze een kans zien om moslimkinderen te besmeuren met het bloed van een terroristische aanslag.

18 Reacties
Cees Groninger
Cees Groninger23 mrt. 2016 - 12:27

Misschien even kijken op marokko.nl of de gelieerde FB sites voordat je iets gaat roeptoeteren

BertrandRussell
BertrandRussell23 mrt. 2016 - 12:50

Als jij denkt dat moslimkinderen wél stonden te klappen, ligt de bewijslast bij jou, vriend Groninger.

kindval
kindval23 mrt. 2016 - 13:53

"Er is geen bewijs dat er na deze aanslag moslimkinderen geklapt hebben" Het zal wel niet helemaal in uw wereldbeeld passen, maar op de school waar mijn dochter op zit, is hetzelfde gebeurt

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon23 mrt. 2016 - 14:23

Dit is geen "broodje aap"verhaal. De bewuste tiener heeft na overleg met haar ouders besloten hier niet mee naar buiten te treden. Dit betekent niet dat dit voorval niet heeft plaatsgevonden.

Mark Gh
Mark Gh23 mrt. 2016 - 16:21

Je beweert, volkomen ongefundeerd lijkt het, dat het meisje liegt. De bewijslast daarvan ligt bij jou.

Robbels
Robbels23 mrt. 2016 - 16:25

@Cees Groninger Kun je specifieker zijn? Zoals een directe link naar artikelen en forumpaginas met de reacties die je bedoeld? Ik heb op marokko.nl gekeken naar een aantal artikelen en forumpaginas aangaande Brussel en heb daar niet snel juichberichten en feeststemming gevonden.

BertrandRussell
BertrandRussell23 mrt. 2016 - 16:56

@kindval Dit soort beschuldigingen, zonder vermelding van je echte naam of die van de school, bewijst natuurlijk drie keer niks. Het probleem is niet dat ze niet bij mijn wereldbeeld passen, maar dat ze veel te goed bij jouw eigen vervormde beeld van de islam passen om ook maar een klein beetje geloofwaardig te zijn. @Gadfly Dat is voor een normaal mens geen bewijs dat het wél heeft plaatsgevonden. Tenzij je alleen naar de bevestiging van je eigen vooroordelen zoekt.

taylor
taylor23 mrt. 2016 - 17:53

Natuurlijk is het niet gebeurd Verheijen. Goh het zal masr eens waar zijn.

BertrandRussell
BertrandRussell23 mrt. 2016 - 17:53

@Mark gh Je wint geen prijs voor begrijpend lezen. Ik beweer nergens dat dat kind liegt, alleen dat die ene tweet van haar in de verste verte geen basis is om een hele groep moslimkinderen te veroordelen. Als sommige mensen hier dat wel vinden, zegt dat meer over hun vooroordelen dan over de kracht van het bewijs.

AnthonyB
AnthonyB23 mrt. 2016 - 18:13

De tweet van het meisje en de tweet van de yogaleraar waren 2 verschillende, geen retweets. Het meisje deed verslag van wat er om haar heen gebeurde op school (onder haar echte naam overigens, wat u weerspreekt in een reactie hieronder.) De yogaleraar vroeg zich gewoon wat af na gesprekken met kennissen in Belgie die goedkeurende geluiden hadden geconstateerd op school. Het meisje gaf later aan er verder niet op in te willen gaan omdat ze benaderd werd door journalisten. Begrijpelijk, het meisje is 15 en moet nog verder op die school. Ook is haar moeder "Bn'er" misschien speelde ook mee dat ze daarom wat terughoudener werd. Andere reden kan zijn, maar kan alleen gissen, dat als je dingen constateert zoals zij deed en dat kenbaar maakte, je weggezet wordt als racist zoals uit berichten hieronder ook blijkt. Dat het in uw wereldbeeld onmogelijk is dat dit soort aanslagen met goedkeuring worden ontvangen kan ik niets aan doen, maar dat wil niet zeggen dat het niet gebeurd. Zie onder andere het verhaal van HMinkema bovenaan de reacties. Of bekijk eens het interview met de jongen op de site van de telegraaf die begrip had voor de aanslagen in Brussel "Hadden ze Abdeslam maar niet moeten oppakken"

kindval
kindval23 mrt. 2016 - 18:14

@Jverheijen "@kindval" Dit soort beschuldigingen, zonder vermelding van je echte naam of die van de school, bewijst natuurlijk drie keer niks. Het probleem is niet dat ze niet bij mijn wereldbeeld passen, maar dat ze veel te goed bij jouw eigen vervormde beeld van de islam passen om ook maar een klein beetje geloofwaardig te zijn." Toe maar...mijn naam is Robert van Velzen, heb hier voorheen altijd onder mijn eigen naam gepost , maar toen ik me opnieuw moest registreren kreeg ik dat niet meer voor elkaar. Hoe kom je erbij dat ik " een vervormd beeld" van de islam zou hebben? Ik ken nogal wat islamitische mensen en met een aantal ben ik heel goed bevriend. Dat laat onverlet dat ik heel kritisch sta tov de islam en dat ik de islam allesbehalve een verrijking vind voor onze vrije samenleving. Dat u mij niet gelooft is op zich natuurlijk niet zo erg.Maar ik verbaas me wel over het gegeven dat u er voor kiest om dergelijke zaken blijkbaar niet te willen "zien".

Cees Groninger
Cees Groninger23 mrt. 2016 - 18:18

@JV; je leest allereerst niet goed wat ik schrijf en ten tweede waar is jouw bewijslast over die vermeende racisten?

Moeder Pietje
Moeder Pietje23 mrt. 2016 - 18:57

@ J Verheijen Het wemelt op fora van de nicknames. Ook hier. En niet alleen onder mensen die jouw mening niet delen. Zwaktebod om te proberen daarmee te scoren.

BertrandRussell
BertrandRussell23 mrt. 2016 - 19:32

@Anthony Ook jij slaat de plank mis: ik beweer nergens dat dit niet gebeurd is, alleen dat er geen overtuigend bewijs voor is en dat er dus geen basis is voor de wilde generalisaties over moslimkinderen, die mensen hier zo gretig maken. Je speculaties over de motieven van het meisje voegen daar niks aan toe. @kindval Ik ga “dergelijke zaken” pas serieus nemen als er bewijs voor is. Zolang de naam van de school ongenoemd blijft, is er niets te controleren en blijft het bij de gratuite en onmiskenbaar gekleurde beweringen van een zelfbenoemde islamcriticus. @Cees Groninger “je leest allereerst niet goed wat ik schrijf” Nee, dat is echt het allersterkste argument dat ik vandaag heb gehoord. Je kunt ook gewoon ‘nietes’ zeggen. Wat het racisme betreft: kijk op deze pagina eens naar ‘Sjors Spruitje’, voor wie die ene tweet voldoende reden is om geen islamitische stagiaires meer aan te nemen. Of naar Ger Timmer, die weet wat er mankeert aan alle moslims omdat hij achttien jaar geleden een gestoorde Turkse buurman had.

taylor
taylor24 mrt. 2016 - 3:59

Bewijslast we staan niet in de rechtbank. Maar ok de bewijslast krijg je op een presenteer blaadje aangeboden. Maar je wil het niet zien ( maar je ziet het wel ). Past alleen niet in je straatbeeld daarom verdring je het.

Cees Groninger
Cees Groninger24 mrt. 2016 - 7:12

@JV: 1Het was maar één zin, dat moet toch ook voor jou te verhapstukken zijn. 2. Leuk rookgordijntje jouw drogreden. 3. De bewijslast voor jouw stelling door te refereren aan 2 reaguurders is een gotspe.

BertrandRussell
BertrandRussell24 mrt. 2016 - 10:52

@Cees Groninger Nietes.

ThomasWagenaar
ThomasWagenaar25 mrt. 2016 - 16:54

Waar blijven de onderzoeken van de PVV en co die *aantonen* dat het zo erg is? En dan niet van een of ander huurling-onderzoeksbureau dat resultaten levert op aanvraag maar eens een keer gedegen. Kom er maar in; waarom nog kletsen zonder dat er ook maar enige basis van zekerheid is?

woopwoop!
woopwoop!23 mrt. 2016 - 9:17

Juichende tieners mbt de aanslagen zijn natuurlijk zeer verwerpelijk, maar vele bv Turkse jongeren zijn terecht gefrustreerd. Nu hebben we net als na Parijs overal die mooie Belgische vlag geprojecteerd, maar vorige week hadden we 2 aanslagen in Turkije waarbij net zoveel of meer slachtoffers vielen, en deze jongeren vragen zich af waar het medeleven tov van hen is waar is de projectie van de Turkse vlag.. Ik vind die flag verlichting ook echt zinloos en hypocriet, maar ik kan me de verontwaardiging wel een beetje voorstellen. Nu moeten we eigenlijk ook niet zo zeuren over de massale vluchtelingen en de aanslagen, want vragen we daar zelf niet een beetje om? Wij het westen blijven maar bommen gooien om onze olie ( nah ja onze? ) veilig te stellen..al die regime changes..Libie Irak nu Syrie, daar is het westen gewoon 100% schuldig aan...en dan krijg je vanzelf een heftige tegen reactie van doorgedraaide idioten met bommetjes en zo..en ja dan gaan er een hoop onschuldige mensen hier dood, maar wij doden met zijn alle indirect vele malen meer onschuldige mensen aldaar en slopen hele landen die voor onze bemoeizucht/imperialistisch handelen er wel wat beter voor stonden dan nu het geval is. Wanneer gaan wij eens beseffen dat het beleid van de USA en het schoothondje NATO en de EU ervoor zorgt dat deze zaken het logische gevolg zijn! Begin eens met het stoppen van de olie oorlogen en het implementeren van onze westerse leefstijl aldaar, denken dat onze manier het beste is voor elke plek in de wereld is minimaal dom en zeer arrogant!

6 Reacties
Contramine
Contramine23 mrt. 2016 - 12:05

Wat een onzindelijke manier van redeneren. Zelfs als het juist zou zijn dat de USA, EU en NATO zoveel schuld zouden hebben aan de problemen in het Midden-Oosten (er valt nogal wat op af te dingen), dan nog is terrorisme niet toe te juichen of goed te praten. Die bemoeizucht en dat imperialisme hebben zeker niet de goede kant op gewerkt, maar de eigen verantwoordelijkheid van machthebbers, tegenstellingen en geloofswaanzin in de regio is echt niet weg te poetsen.

Rinus3
Rinus323 mrt. 2016 - 14:46

Wat een onzin verkoopt u! Er is nauwelijks olie in Syrië en we helpen juist de mensen(moslims) die door hun eigen geloofsgenoten vermoord worden op grote schaal. Sadam Hoessein van Iraq en Kadafi van Libië vermoordde tienduizendenen mensen en dan grijpen we in en dan zijn wij de kl..tzakken? Toont Turkije onze vlag ook als hier een aanslag gepleegd wordt? Precies, nee! Er zijn te veel moslims die hier wel willen wonen, maar tegelijk een bloedhekel aan ons hebben. Ja, zij zijn zo zielig hoor je dan, want zij krijgen geen kansen. Iedereen kan en mag hier naar school!! Mijn grootouders waren arm, werkten 90-100 uur per week en mijn ouders liepen in afdankertjes van anderen in 50'er jaren. Pleegden zij aanslagen? Nee, zij hielden hun mond en hebben keihard gewerkt om het beter te krijgen. En dat is het verschil.

Rinus3
Rinus323 mrt. 2016 - 14:54

En dan nog iets, die daders kwamen niet uit die landen, zij woonden in België. Dus waarom dan wel aanslagen plegen? Ik heb ook familie in het buitenland, mijn neven en nichten zijn daar geboren. ZIj noemen zich geen Nederlanders, maar inwoner van het betreffende land.(welk land hou ik privé, want dat is niet relevant). Maar veel 3e generatie allochtonen noemt zich nog steeds Marokkaan, Turk of wat dan ook. En dat zegt iets, dat zij geen Nederlander of Belg willen worden. Het is te makkelijk om ons maar de schuld te geven, niemand heeft hen gedwongen om hier naartoe te komen of hier te blijven wonen. 95% van de vermoordde moslims wordt door mede-moslims vermoord, niet door het westen. Maar wij krijgen wel de schuld.

Moeder Pietje
Moeder Pietje23 mrt. 2016 - 18:59

Op trotsopIslam FB site kwam ik een tekening tegen waaruit ik moest begrijpen dat Israel achter die aanslag in Istanbul zou zitten. Dat soort waanzin, gekoppeld aan de rest, helpt niet echt de krankzinnige neigingen onder islamaanhangers te relativeren.

pietdezwart
pietdezwart24 mrt. 2016 - 6:04

Moslims vermoorden mensen ook om cartoons of om beledigen v/d profeet etc. Ze hebben geen geopolitieke motivaties nodig om de ongelovigen te doden.

ThomasWagenaar
ThomasWagenaar25 mrt. 2016 - 16:57

Zo simpel is het ook weer niet, hoewel de invasies van het Westen wel degelijk debet zijn aan de situatie in het Midden-Oosten. Iedereen zit daar letterlijk met de hakken in het zand; Israel, IS, Iran, Saudi-Arabië, en doet *niets* om verdere escalatie te voorkomen. Dus zou ik zeggen, of we veroveren de boel maar compleet en houden op met Imperialisme verwerpelijk vinden, of we laten ze nu eindelijk eens met rust. In beide gevallen kun je stoppen met ontwikkelingshulp, heb je veel minder migratieproblemen, en is het gewoon een keer klaar. Dit halve neo-koloniale exploitatie beleid van de huidige EU, Rusland, en de VS maakt het sowieso niet beter.

Truce
Truce23 mrt. 2016 - 9:08

Ik vind het maar raar. Er is welgeteld één puber die roept er moslimkinderen juichen. Heb ik ergens een bevestiging van de school gemist? Van andere kinderen? Heeft iemand misschien een linkje met iets meer bewijs dan "puber zegt dat ..."?

2 Reacties
johannes dree
johannes dree23 mrt. 2016 - 12:56

Zeer vaak worden veroordelingen uitgesproken/vonnissen geveld door rechters tegen verdachten zonder aantoonbaar hard bewijs. De rechter veroordeelt dan met de woorden: "ik vind het aannemelijk dat u het feit gepleegd heeft".

Viki01
Viki0123 mrt. 2016 - 13:07

http://www.nrc.nl/next/2016/02/02/juf-we-kunnen-de-vormen-van-uw-lichaam-zien-1587600 Speciaal voor struisvogels.

Donkerwoud
Donkerwoud23 mrt. 2016 - 8:44

Oninteressant nieuwtje, zelfs als het waar is. Jongeren van een bepaalde leeftijd staan niet bekend om hun fijnbesnaard empathisch vermogen. Vooral niet opkloppen en door gaan sturen met subjectief gekleurde tweets met politieke lading.

Sjors Spruitje
Sjors Spruitje23 mrt. 2016 - 7:31

Gek hé, dat je dan toch liever een wat andersoortige stagiaire hebt. Of blijven we roepen dat dit racisme is.

4 Reacties
Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen23 mrt. 2016 - 9:15

Dat klopt, dat is racisme. Het gedrag van de een alle anderen aanrekenen. En wat zegt deze opmerking van u?

Zandb
Zandb23 mrt. 2016 - 9:54

Wat is er dan mis met een "andersoortig iemand", Sjors? En wat verstaat ú dan onder racisme (of liever discriminatie, want daar hebben we het hier over!)? Eerlijk gezegd ben ik bang dat u zo'n laf Spruitje blijkt te zijn, dat u er voor kiest om deze vragen niet te beantwoorden. U hebt namelijk geen idee wat u er hier uit kraamt. En als u daar namelijk achter komt, wilt onder het tapijt kruipen van schaamte.

Sjors Spruitje
Sjors Spruitje24 mrt. 2016 - 8:58

In antwoord op Alfred Blokhuizen: Ik geef het toe, ik ben een mens met vooroordelen. Zo spring ik bij het oversteken op de stoep als er een snelle auto op mij af komt rijden. Of het nou een zwarte of witte auto is, in geen geval ga ik er voetstoots van uit dat hij remt. Maar u wilt kennelijk elk geval afzonderlijk bekijken want je mag natuurlijk niet de schijn opwekken dat je die ene automobilist discrimineert. U blijft dus gewoon staan. U veroordeeld verder mensen die dat niet doen en een andere mening hebben als u. U vindt mensen die aan de kant springen zelfs minderwaardig en beticht ze van racisme. Nou ja, ieder z'n meug natuurlijk. In ieder geval veel sterkte toegewenst bij het oversteken. In antwoord op Zandb: Lees mijn stelling nog eens rustig over (desnoods 3 keer) en probeer daarbij te begrijpen wie ik in deze context met "andersoortige mensen" bedoel. Alvast een tip van de sluier: met die "andersoortige mensen" is in dit geval weinig mis.

Zandb
Zandb24 mrt. 2016 - 19:00

U geeft inderdaad geen antwoord, zoals ik al voorspelde; we hebben te maken met een laf spruitje .........

momoski
momoski22 mrt. 2016 - 23:18

Het is verschrikkelijk als er kinderen juichen bij zoiets. Het is in en in triest. Maar laten we dit niet alleen toeschrijven aan de islamitische jeugd. Lees de tweets en reacties op diverse sites en fora nog maar eens terug als er weer eens een bootje met vluchtelingen is gezonken of als er weer eens een bom in Istanbul is afgegaan. Wat ik vooral wil zeggen, een groot deel van onze jeugd (en helaas ook onze volwassenen) is enige medeleven en mededogen vreemd en helemaal als het om de 'ander' gaat. Je zou eigenlijk kunnen zeggen dat die kinderen uit de tweet juist hartstikke geïntegreerd zijn.

2 Reacties
Zandb
Zandb23 mrt. 2016 - 9:54

Helaas moet ik het dan ook met u eens zijn.

Albert Einstein
Albert Einstein23 mrt. 2016 - 15:21

De islamitische jeugd is pas geintegreerd als ze juichen dat er weer een bootje met vluchtelingen is gezonken.

Reinaert de Vos
Reinaert de Vos22 mrt. 2016 - 22:19

Veel moslimjongeren zijn zo geïndoctrineerd door islamitische propaganda dat het een steeds groter probleem wordt om ze te bereiken. Stond laatst een schokkend stuk in de Groene Amsterdammer over dit probleem op middelbare scholen en ROC's. Er zal helaas op veel plaatsen gejuicht zijn.

Geert4
Geert422 mrt. 2016 - 21:23

Helaas niks nieuws onder de zon. Sinds een aantal jaar heeft een bepaalde groep jongeren op 4 mei na de Nationale dodenherdenking het zgn "kransvoetballen" geïntroduceerd. Oftewel de zojuist gelegde herdenkingskransen bij oorlogsmonumenten als voetbal gebruiken. Een draai om de oren van dit tuig is nog te mild m.i.

2 Reacties
Zandb
Zandb23 mrt. 2016 - 10:02

U heeft het over "een bepaalde groep jongeren". U bedoelt daarmee dan toch die jongeren die daadwerkelijk met die kransen voetbalden, mag ik hopen?

Geert4
Geert423 mrt. 2016 - 22:14

@Zandb, helaas wel. Jongeren uit een cultuur (niet perse land) die ook de holocaust ontkennen/toejuichen.

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon22 mrt. 2016 - 20:30

Ik mag aannemen dat de docent en de directie van de school deze kinderen direkt duidelijk heeft gemaakt dat dergelijk gedrag niet wordt getolereerd. Och nee, Amsterdam, moet kunnen toch?

Driedubbel
Driedubbel22 mrt. 2016 - 19:59

Totale waanzin die politieagenten aan de deur. Cuba taferelen. Uit solidariteit, net als duizenden anderen, de bewuste tweet, ge retweet... Netjes dat er excuses zijn gekomen.

2 Reacties
mayhem
mayhem22 mrt. 2016 - 21:45

Ligt er maar aan wat de insteek was. Misschien wilde de politie wel weten wie die aanslagtoejuichers waren om tijdig in te grijpen bij radicalisering en kwamen ze er achter dat de tweet een hoax was. Dan is het niet zo raar om te verzoeken dat voortaan niet meer te doen.

Viki01
Viki0123 mrt. 2016 - 13:56

mayhem 22 maart 2016 at 22:45 Uiteraard, dát zal het zijn.. Tegen zoveel stupiditeit is werkelijk niets opgewassen.

Felix-Arnhem
Felix-Arnhem22 mrt. 2016 - 19:23

Hollandastan de europese banen republiek waar; - De gedachtenpolitie mensen de mond snoeren. - Waar democratie een grapje is.

1 Reactie
timblanks
timblanks23 mrt. 2016 - 11:48

Ik weet niet of Nederland een banenrepubliek is. Er zijn nog steeds een half miljoen werklozen hier. En we hebben ook nog eens een koning.

Machielse93
Machielse9322 mrt. 2016 - 18:41

Nederland nadert het eindstation. - Moslim kinderen juichen bij terreuraanvallen - Verontwaardigde tweeters krijgen politie op bezoek (mening niet in lijn met staatspolitbureau) - Regressief links komt weer met inhoudsloze termen als xenofobie en islamofobie, ik zou zeggen vertel dat maar aan de slachtoffers. Je zou het maar niet overleefd hebben en beschuldigd worden van islamofobie. Vroeger was het de jacht op heksen tegenwoordig schijnbaar de jacht op islamofoben, wie dat ook zijn mogen. Ik heb van de week niets te veel gezegd toen ik hier schreef dat ik Nederland en de EU ontvlucht ben. Het begint een krankzinnige boel te worden.

3 Reacties
Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen23 mrt. 2016 - 9:17

Met dit verschil dat islamofoben bestaan en heksen niet.

Zandb
Zandb23 mrt. 2016 - 11:48

De slachtoffers zijn natuurlijk veel beter af, als ze zich realiseren dat niet alleen de daders ( en hun opvatting van de islam waarschijnlijk) verantwoordelijk zijn voor hun ellende maar de islam dus de moslims. En meteen ook maar de kinderen die aan moslims toebehoren! Want die juichen, zegt men. En, ook niet onbelangrijk, Machielse 93 en TimWitten en autochtone kinderen daarentegen zijn onschuldig als pasgeboren lammeren. Kijk. Daar kunnen slachtoffers wat mee: We moeten ze bevestigen in het idee, dat ze terecht bang voor alles wat moslim is. Wat u zich ook niet realiseert: Er bevinden zich ook moslims onder de slachtoffers. En die vertelt u blijkbaar gewoon, dat het hun eigen schuld is; hadden ze maar niet als moslim dit moeten bewerkstelligen? Ik ben het met een ding met u eens: Het eindstation lijkt bereikt.

Machielse93
Machielse9323 mrt. 2016 - 12:17

@Alfred Blokhuizen, Laat je niks wijsmaken in de middeleeuwen geloofden ze heilig in heksen. Er is weinig verschil met de islamofoben van nu. Vertel me maar wie of wat precies een islamofoob is. Een fobie is een irrationele angst en daar lijkt mij geen sprake van. Ga eens per islamitisch land na hoe de positie van andersdenkenden is. Ga eens na hoeveel geweld er iedere dag in naam van de koran en de islam gepleegd wordt. @Zandb Ten eerste is er een verschil tussen de islam en moslims. De meeste moslims zijn goede mensen, maar de islam als religie / ideologie beschouw ik als iets slechts. De meeste moslimkinderen zullen niet gejuicht hebben, wel is het dieptriest dat een aantal dat dus wel gedaan hebben. Tuurlijk geef ik moslimslachtoffers niet de schuld, ik geef de islam de schuld. Dat zijn echt twee andere dingen. De ergste slachtoffers van de islam zijn natuurlijk ook moslims want zij zitten gevangen in een ideologie van haat en angst. Misschien was ik voorbarig met het eindstation. Er veranderd gewoon weer niets. Op een dag echter gaat dat wel gebeuren.

[verwijderd]
[verwijderd]22 mrt. 2016 - 18:38

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
Zandb
Zandb23 mrt. 2016 - 12:06

Mijn kinderen hebben ook wel eens iets gedaan waar ik me voor schaamde. (Najouwen een groep geestelijk gehandicapten.) Ik heb dit zelf meegemaakt dus ik was op de hoogte van het falen van mijn opvoeding. Gelukkig maar, want dan kon ik er wat aan doen: Ik garandeer u natuurlijk dan ook dat zoiets NOOIT meer gebeurd is! Aan de andere kant: Ik realiseer me dat ik ook van veel dingen niet op de hoogte ben, dus niet heb kunnen corrigeren. En moet het dan dientengevolge met uw conclusie doen, dat ik mijn kinderen schandalig opvoed.

truusbeek2
truusbeek222 mrt. 2016 - 18:32

Is dat applaus een van de geneugten van diversiteit.

1 Reactie
Zandb
Zandb23 mrt. 2016 - 12:10

Nee, natuurlijk niet. Dat is een gevolg van de vrijheid van meningsuiting. Een minister-president mag ook beweren dat hij liever jihadgangers ziet sneuvelen dan dat ze behouden huiswaarts keren. En anderen mogen hun vreugde tonen, als er een bericht verschijnt dat er een aantal jihadisten dood zijn..... Of u moet dat allemaal als geneugten van de diversiteit zijn, natuurlijk.

Eva456
Eva45622 mrt. 2016 - 18:10

Feit blijft dat een deel van de moslims ons helaas niet gunstig gezind is. En of dat nu komt door 'onze' buitenland politiek of te maken heeft met de jihad, wat toch de plicht blijft van elke moslim, ik zou het niet kunnen zeggen. En hoe dat ooit goed moet komen. Ik krijg steeds meer het idee dat niemand dat weet hoe dat moet.

1 Reactie
Tom Meijer
Tom Meijer22 mrt. 2016 - 20:16

Jihad wordt anders door de overgrote meerderheid van de moslims niet als een opdracht tot geweld beschouwd.

Cees Groninger
Cees Groninger22 mrt. 2016 - 18:10

Deze actie staat voor policor Nederland. Te vergelijken met de actie van de politie na het vermoorden van Theo van Gogh; een man werd geboden een spandoek weg te halen voor zijn raam omdat er erop stond "Gij zult niet doden". Islam. zieltjes mogen zich vooral niet gekwetst voelen.

Brian-E
Brian-E22 mrt. 2016 - 18:09

Je kunt van kinderen sowieso niet verwachten dat ze altijd op een fatsoenlijke manier reageren, en al helemaal niet als het om zoiets vreselijks gaat. (Bij sommige volwassenen is dat ook zo.) Ik kan me goed voorstellen dat er ook bij klassen joodse- en christelijke kinderen zenuwachtig gegiechel is geweest toen het nieuws uit Brussel hen bereikte. Het is dan niet goed als we speciaal van kinderen uit Islamitische kringen eisen dat zij meteen gaan meeleven met de slachtoffers als ze zo'n onbegrijpelijk ernstig bericht horen.

3 Reacties
MVtikt
MVtikt22 mrt. 2016 - 19:21

Ah.....downplayen in 3, 2, 1.... Kinderen?? Pubers! Waarom weet een NLs meisje zich wél te gedragen en een aantal "cultuurverrijkende born here kansenparels" van dezelfde leeftijd toch weer niet?? (naast het kransenvoetbal op 4 mei nog "enkele incidentjes") Het veronderstellen dat christelijke en joodse kinderen "ook zullen gniffelen" (waarom zouden ze???) en dit als excuus gebruiken voor de misdragingen van bovenstaande kanschenpaerels getuigt m.i. op zijn positiefst van een grenzeloze naïviteit. Geen weldenkend mens (laat ik joop's favoriete boksbal er eens nutteloos bijtrekken), zelfs Wilders niet, zal van kansenpubers eisen dat zij afstand nemen van wat zij niet hebben gedaan. Maar een klein beetje medeleven? Dat lijkt mij menselijk, en we moeten hen toch vooral als mensen zien??

Machielse93
Machielse9322 mrt. 2016 - 19:30

Nou ik denk niet dat we het moeten bagatelliseren. Het ligt er natuurlijk aan hoe oud deze 'kinderen' zijn. Vanuit gaande dat het twitterende meisje gelijk heeft, en ik geloof haar, dan zou het gaan om een een na laatste klas (5 vwo, 4havo, 3vmbo). Op die leeftijd geloof ik niet dat het wat onschuldig zenuwachtig gegiechel is. We hoeven inderdaad niet van ze verwachten dat ze zich anders gedragen. Echter wanneer ze opgewekt zijn of juichen dan ervaar ik dat als een dieptepunt van de multiculturele samenleving. Dit zijn later de jongeren die zo zielig zijn omdat ze geen stageplaats kunnen krijgen.

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen23 mrt. 2016 - 9:36

Wat dacht u van iedereen in zijn waarde laten en dat ook goed uitdragen. Vooralsnog bombardeerden wij al 1,5 miljoen moslims de dood in, de afgelopen 10 jaar. Dit alles om "onze waarden" aan hen op te leggen in "hun" landen. Dan moet je niet raar opkijken dat "men" "ons" terugpakt. De beelden van Brussel kunt u op Al Jazeera iedere dag zien, maar dan in Irak, Libië en Syrië. Maar dan worden de bommen vanaf 3 km hoogte gegooid door "onze" vliegtuigen. De woede en het verdriet is hetzelfde. Maar daar sluiten we de ogen voor. Dat willen we niet zien. dat wordt niet uitgezonden door het Journaal.

slopsma
slopsma22 mrt. 2016 - 18:05

Kijk anders even op Maroc.nl, dan weet je weer hoe de verhoudingen zijn.

1 Reactie
Bartje822
Bartje82222 mrt. 2016 - 19:04

Touché

H.Witte
H.Witte22 mrt. 2016 - 17:36

Dan ga je, mij dunkt, met dergelijke leerlingen in gesprek en gaat de mentor met de ouders praten. Lijkt me de enige juiste weg. Twitteren neemt gelukkig af. Veel onzin gaat, net als op face-book, een eigen leven leiden. Amper de helft van het leven is waar.

5 Reacties
Bartje822
Bartje82222 mrt. 2016 - 18:51

Inderdaad Eranos, Amper de helft is waar helaas....

Hans Beek
Hans Beek22 mrt. 2016 - 19:00

Met dergelijke leerlingen en hun ouders in gesprek......? Ik weet dat je het goed bedoelt eranos maar je hebt volgens mij geen idee met wat voor ouders je in dit geval te maken hebt.

Machielse93
Machielse9322 mrt. 2016 - 19:32

Ja want zonder twitter is het probleem opgelost. Ik denk niet dat dit nog op te lossen is. Het is best mogelijk dat ergens in de komende tientallen jaren een groot intern conflict optreed in Europa.

H.Witte
H.Witte23 mrt. 2016 - 19:18

Hans Beek, als oud-docent/mentor heb ik regelmatig huisbezoeken gebracht. Vooral ook bij Turkse en Marokkaanse ouders omdat die vaak niet naar de zogeheten 10 minuten gesprekken kwamen. Weliswaar ging het in mijn tijd niet over onderhavige kwesties, maar ALTIJD trof ik ouders met wie een goed gesprek mogelijk was en als het over kwalijk gedrag van een leerling ging vond ik ze steeds weer aan mijn kant. Ik heb gemerkt dat ouders uit Marokko en vooral ook uit Turkije zeer hechten aan fatsoenlijk gedrag van hun kinderen en misdragingen als een schande ervaren. Ik kan er zelfs aan toe voegen dat ik wat dat betreft mindere ervaringen heb gehad met Nederlandse ouders (van bepaalde komaf).

H.Witte
H.Witte23 mrt. 2016 - 19:25

Machielse93 Volgens mij zeg ik niet dat niet meer twitteren de dingen oplost en dat weet je. Twitterberichten kenmerken zich door gebrek aan context, zijn vaak uit verband gehaalde 'nieuwsberichten' maar bepalen wel vaak de houding van de lezer. Iedereen zou zich als een journalist moeten gedragen. Je gelooft het pas (een beetje) als je informatie uit diverse en bij voorkeur onverdachte bronnen komt. Dat zou kinderen op school geleerd moeten worden.

joan2
joan222 mrt. 2016 - 17:27

Wat doet het kopje racisme hier, alleen een racist maak de connectie tussen religie en etniciteit. Kom op dit moet toch niet meer kunnen, stop hier mee. Het is erg denigrerend en racistisch richting bijvoorbeeld Arabische atheïsten die op basis van hun etniciteit tot de Islam worden gecategoriseerd. Oh ja alleen rechts kan racistisch zijn dus kijkt de Gutmensch massaal weg. Bah! Verder moet er een onderzoek komen naar de desbetreffende school, op twitter staat wel eens vaker onzin.We kunnen wel allemaal conclusies trekken, maar ik doe dat liever op feiten en een tweet is geen feit een anekdote ook niet. Dat gedrag van de politieagenten is ronduit belachelijk, onrust we hebben het over een tweet.

1 Reactie
Tom Meijer
Tom Meijer22 mrt. 2016 - 20:18

"Oh ja alleen rechts kan racistisch zijn dus kijkt de Gutmensch massaal weg. Bah!" Waar baseer je dat in vredesnaam op.

erwinnijhof
erwinnijhof22 mrt. 2016 - 17:05

Nu heb ik jullie bron(newsmonkey) even doorgeplozen. Behalve dat newsmonkey een losse bewering doet dat het niet zijn eigen ervaring is maar het van internet bronnen komt is er niets dat erop wijst dat de yogaleraar dit zelf ook heeft toegegeven.

JStokx
JStokx22 mrt. 2016 - 16:51

'en dient het als voorbeeld voor degenen die xenofobische ideeën erop nahouden, of het nou waar is of niet' Dus het maakt niet uit of het waar is, maar praat er maar liever niet over? Ouderwets wegkijken? Voorlopig heeft Burgemeester Depla al zijn excuses aangeboden voor het politiebezoek.

1 Reactie
mulligan
mulligan22 mrt. 2016 - 17:42

Dus als het niet waar is en er wordt daarom ook niet over gepraat, dan is het toch "wegkijken", volgens u?

crumb2
crumb222 mrt. 2016 - 16:42

Zó ! We zijn er al weer snel bij om de goedwillende moslim te excuseren/beschermen/verontschuldigen. Beetje suffe man natuurlijk die yoga instructeur. Maar zoals inmiddels algemeen bekend is, stonden islamitische schoolkinderen wel degelijk te juichen bij Bataclan/Charlie Hebdo/Twin Tower–achtige toestanden. (een minderheid haast ik mij te zeggen, maar dat spreekt voor zich) Dus waarom zou het deze keer anders zijn ? Kwestie van tijd voordat dit soort berichten naar buiten komen.

3 Reacties
Frans Akkermans
Frans Akkermans22 mrt. 2016 - 18:11

"Dus waarom zou het deze keer anders zijn ?" Waarom zou je een yogaleraar geloven, waarom een puber? Iedereen met een grote duim, een twitteraccount en gevoel voor sensatie verspreidt volop geruchten. Om de waarheid boven tafel te krijgen zijn meerdere, bij voorkeur onafhankelijke, bronnen nodig en hoor en wederhoor. U gaat er van uit dat het wel zal kloppen met als gevolg dat u voor mij als iemand die de waarheid lief heeft door de mand bent gevallen.

Tom Meijer
Tom Meijer22 mrt. 2016 - 20:22

"een minderheid haast ik mij te zeggen, maar dat spreekt voor zich" O. Fijn dat U dat er zo even tussendoor gooit. Maar het is toch wel een feit dat voor dergelijke zaken bijna altijd de hele 'moslim'gemeenschap als schuldige wordt veroordeeld.

BertrandRussell
BertrandRussell22 mrt. 2016 - 21:17

Precies, veroordeel die kinderen gewoon vast, bewijs komt vroeg of laat toch wel. En als er iemand verkracht wordt kun je er ook vast vanuit gaan dat het vluchtelingen waren, want het is tenslotte "een kwestie van tijd voordat dit soort berichten naar buiten komen". Maar racistisch ben je natuurlijk niet, met je "minderheid".

Lester2
Lester222 mrt. 2016 - 16:38

Tja dat heet het Streisand effect. Dat de politie voor je deur staat omdat je een tweet plaats is ook echte waanzin. Hebben die niet iets beters te doen?

1 Reactie
joop69amsterdam
joop69amsterdam22 mrt. 2016 - 17:50

De antitweeteenheid van de politie.

Mark Gh
Mark Gh22 mrt. 2016 - 16:32

Er staat dat zijn bericht gebaseerd was op andere berichten, niet dat hij het verzonnen had.

CJJelle
CJJelle22 mrt. 2016 - 16:30

Ehmm niet helemaal. Wat ik nou zo grappig vind is dat jullie precies hetzelfde doen alleen dan andersom. Jullie classificeren iets als onwaar/gelogen terwijl dat nou ook niet helemaal klopt. Sterker nog jullie noemen iemand een leugenaar terwijl deze man dat niet als intentie had en ook nog is niet gelogen had. Waarheid zoals altijd ligt in het midden. Deze meneer tweette op basis van een school in Amsterdam waar er geklapt en gejuicht werd. Dan blijft nog steeds over dat er dus 3 man politie je komt vertellen wat wel en niet mag op internet, kwalijke zaak lijkt mij

Mick64
Mick6422 mrt. 2016 - 16:27

http://www.mediacourant.nl/2016/03/kind-mariska-hulscher-scholieren-lachen-om-brussel/ Nog een broodje...

3 Reacties
Nickster3
Nickster322 mrt. 2016 - 17:21

hier het hele verhaal. http://www.bndestem.nl/regio/breda/burgemeester-depla-door-het-stof-na-politieactie-na-tweet-over-applaudisserende-moslimkinderen-1.5851109 De burgemeester heeft excuses aangeboden aan deze man via zijn twitter. Aangezien hij geen rare tweet stuurde...hij vroeg zich alleen iets af. En dat daarvoor duidelijk geen politiebezoek nodig is. Volgens deze burgemeester staat vrijheid altijd voorop. Dan vraag je je toch af wie deze agenten op pad heeft gestuurd.

panterarosso65
panterarosso6522 mrt. 2016 - 18:07

en je weet dat hoe?

Mick64
Mick6423 mrt. 2016 - 12:07

Nickster 22 maart 2016 at 18:21 Dat ligt er aan hoe de gemeente op locatie ingekleurd is, waarschijnlijk zal het geen PVV wethouder zijn geweest.