Joop

Tweet uit huize Omtzigt: 'Kabinet meer bezig met beeldvorming dan oplossen problemen'

  •  
27-04-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
61 keer bekeken
  •  
49896915841_16038a9208_k

© cc-foto: Yuri Samoilov https://flic.kr/p/2j2dJGr

“De notulen laten zien dat het kabinet meer bezig is met beeldvorming, dan het oplossen van problemen van mensen. Ze praten meer over ‘het beeld’ en lastige Kamervragen dan over de schrijnende situatie van de gezinnen.” Die harde kritiek twittert Ayfer Koç, CDA-raadslid te Enschede en huwelijkspartner van Pieter Omtzigt, het roemruchte Kamerlid dat na de val van het kabinet over het mede door hem blootgelegde schandaal al weken met ziekteverlof is.
Koç reageert op de notulen van de ministerraad over de toeslagenaffaire, waarmee volgens officieel onderzoek de overheid onschuldige burgers “ongekend onrecht” heeft aangedaan. Ze constateert dat het aantal ingehuurde pr-medewerkers met een kwart is toegenomen om de publicitaire schade te beperken. “Maar ja, als je het aantal communicatiemedewerkers met 200 laat toenemen tot 800, dan is het beeld belangrijker dan het oplossen van problemen.”
Ook SP-Kamerlid Renske Leijten, die er samen met Omtzigt ondanks jarenlange tegenwerking in slaagde het schandaal boven water te krijgen, constateert dat het kabinet Rutte III vooral met het eigen imago bezig is. Ze retweet commentaar van de tv-presentator Humberto Tan: “Voorlopige conclusie notulen? Vorm gaat boven inhoud; het kabinet heeft geen enkele interesse in de slachtoffers van de toeslagenaffaire of in het oprecht helpen van de ouders. Het kabinet heeft vooral interesse in het kabinet.”
Leijten reageer ook op het interview dat verantwoordelijk minister van Sociale Zaken Wouter Koolmees (D66) gaf bij de talkshow Op1. Ze onderbouwt de kritiek van Koç: “Ze hebben simpelweg de problemen van gezinnen niet opgelost toen het kon en moest (juni 2019). Wel was er crisisteam op ministerie financiën om Snel te laten overleven.”
Ook Farid Azarkan van Denk, die zich eveneens inspande om de onderste steen boven te krijgen in het steeds verborgen gehouden schandaal, reageert op de obsessie van het kabinet met het eigen imago: “Het is triest om te zien dat het kabinet vooral bezig was met het redden van het eigen hachje.” Hij wijst er op dat de ministers met hun bewuste verdoezelingspogingen handelden in strijd met artikel 68 van de Grondwet , dat de bewindslieden gebiedt informatie te verstrekken aan de Kamer als die daar om vraagt.
cc-foto: Yuri Samoilov
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (42)

Zandb
Zandb28 apr. 2021 - 14:39

Sarajlaijla Wie zijn dat dan, die 'zogenaamde progressieven en zogenaamde liberalen' - (?) noemen ze zichzelf trouwens zo, of bestempelt u ze als zodanig en zo ja, waarom doet u dat dan? - die Omtzigt en Leyten "belachelijk" maken. En hoe doen ze dat dan? En vooral: Hoe praten "ze" dan mishandelen en vernederen goed? Wat is dat toch voor neiging van u, om zo maar in het wildste weg mensen te beschuldigen van de meest vreselijke dingen, zonder dat u ook maar één enkel feit of argument presenteert.

2 Reacties
Ivan61
Ivan6128 apr. 2021 - 15:08

@ Zandb, Waar blijft jouw mening? Mijn reactie is gericht niet op jou, puur omdat jij nooit een mening hebt. Jouw reacties op mij maken geen enkele indruk en zolang jij geen eigen mening hebt blijft dat zo.

Zandb
Zandb29 apr. 2021 - 6:21

Sarajlijla Wat u wilt. De feiten worden er echt niet anders van.

Ivan61
Ivan6128 apr. 2021 - 10:26

Dat is echt de wereld op zijn kop. Rutte 3 mishandelt en vernedert onze medeburgers en Omtzigt en Leijten worden belachelijk gemaakt door bekende zogenaamde progressieve hier versterkt door paar brutale zogenaamde liberalen. Best zorgelijk is dat. Mishandelen en vernederen goed praten bedoel ik.

DaanOuwens
DaanOuwens27 apr. 2021 - 17:43

@ The Apple Jij schrijft: Ik had eigenlijk gehoopt dat DaanOuwens nu met deze aanval op Renske Leijten bovenaan verder was gegaan. Dan hadden we hem tenminste een weekje lang of meer kunnen afzeiken.. Tot je dienst. Ik was even vergeten mijn tekst voor jou bovenaan te zetten, in doe dat nu weer wel. Je reactie laat ook weer even zien dat je inhoudelijk niets te melden hebt en ook geen enkele reden hebt je te beklagen over de manier waarop ik op jou reageer. Van dat afzeiken komt ook weinig. Je hebt een enorm gebrek aan argumentatie en er komt dus niets van afzeiken. Ook is er geen we. Althans geen - we - als groep waar jij deel van uit maakt. Er zijn wat verdoolde SP-aanhangers die binnen de SP-kerk streven naar een heilig verklaring van de maagd Renske. Maar gelukkig zijn er genoeg mensen die soms serieuze kritische reacties op mijn teksten schrijven en soms mijn tekst ondersteunen. Dat is voor mij de fun van deze site. Jouw bijdragen zijn slechts vermakelijk vanwege de bizarre ideeën die je probeert uit te dragen.

7 Reacties
Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin27 apr. 2021 - 20:22

"Er zijn wat verdoolde SP-aanhangers die binnen de SP-kerk streven naar een heilig verklaring van de maagd Renske." Ik vraag me af hoe een partij die in hardvochtigheid de belastingdienst het nakijken geeft de indruk weet te wekken een menselijk gezicht te hebben, er zijn gevallen bekend dat sp leden in financiële problemen kwamen door de afdracht, geen spoortje mededogen, je komt over de brug of je mag vertrekken, geen pardon, tegemoet komen laat staan empathie is niet hun ding.

Frans Kwakman
Frans Kwakman27 apr. 2021 - 20:37

Er schijnen mensen te zijn die serieus op DO reageren. 't Zal wel. Maar het is voor mij nog altijd verwonderlijk hoe iemand in zijn agressie de meest wonderlijke onzin spuit. O, ja, mevr, Leijten heeft 2 kinderen zo ver ik weet. Ach waarom reageer ik nog op deze blaag.

DaanOuwens
DaanOuwens28 apr. 2021 - 9:29

@ Frans Kwakman Jij schrijft: Maar het is voor mij nog altijd verwonderlijk hoe iemand in zijn agressie de meest wonderlijke onzin spuit. Vanuit jouw ideologische bubbel zijn veel zaken als snel onzin en is terechte kritiek al snel agressie.

Frans Kwakman
Frans Kwakman28 apr. 2021 - 12:25

Ach waarom reageer ik nog op deze blaag - schreef ik en dan plenst hij er weer een emmer shit overheen. Maar ik stel voor dat je die "terechte kritiek" niet in omzichtbare inkt schrijft. Aan ideologie doe ik niet, eerlijkheid, rechtvaardigheid staan in mijn vaandel. Jammer dat die begrippen aan je voorbij gegaan zijn.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin28 apr. 2021 - 15:05

“Aan ideologie doe ik niet, eerlijkheid, rechtvaardigheid staan in mijn vaandel.” Frans, dat geloof ik zonder meer, je weet dat ik harde kritiek op de sp heb, dat heb ik overigens op meer partijen, daarom is wat een andere lappen tekst noemt voor mij een poging om mijn mening te onderbouwen, ik probeer een onderscheid te maken tussen forumleden en de partij, helaas wordt dat vaak niet zo opgevat.

DaanOuwens
DaanOuwens28 apr. 2021 - 16:30

@ Frans Kwakman Jij schrijft: Ach waarom reageer ik nog op deze blaag – schreef ik en dan plenst hij er weer een emmer shit overheen. Die emmer shit komt niet bij mij vandaan maar bij jou. Jij krijgt gewoon een inhoudelijke reactie op je eigen tekst. En je schrijft: Aan ideologie doe ik niet, eerlijkheid, rechtvaardigheid staan in mijn vaandel. In mijn vaandel ook, ik heb echter vraagtekens bij de opschriften op jouw vaandel. De benadering van Leijten heeft immer tot vandaag niets meer opgeleverd dan het aftreden van een reeks politici. De situatie van de gezinnen in de toeslagaffaire zijn slechts marginaal verbeterd. Dus je hebt je wel geconformeerd aan de SP-ideologie maar nog steeds geen eerlijkheid en rechtvaardigheid geleverd aan de mensen die in de problemen zijn gekomen. En je schrijft: Jammer dat die begrippen aan je voorbij gegaan zijn. Die zijn niet aan mij voorbij gegaan. Dat blijkt uit mijn teksten hier. Dat maakt jouw reacties ook zo rancuneus en op de persoon gericht. Uit niets blijkt dat ik geen eerlijkheid en rechtvaardigheid wil maar jij verwijt het mij wel. Lijkt mij dat jij het niet moet hebben over een emmer shit.

Frans Kwakman
Frans Kwakman28 apr. 2021 - 21:18

Hoe iemand in deze discussie het bestaan van de toeslagaffaire kan vegoeilijken is mij een raadsel. "..de benadering van Leijten heeft tot vandaag niets meer opgeleverd dan het aftreden van een reeks politici" Toen ik dat las moest ik even naar adem happen, wat een vreemde insteek van die man. En ik ben al veel gewend uit die hoek. Het staat toch als een paal boven water dat de inzet van Omtzig en mvr. Leijten een probleem boven gehaald heeft dat zo onzettend fout is dat het kabinet daarop gevallen is. De regering heeft beloofd dat de getroffenen gecompenseerd worden. Natuurlijk geloof je dat niet, het is niet het evangelie volgens Ouwens (je bent zo gek op die kerkelijke taal dat ik je voor deze probeer te paaien om geen additionale lange epistels neer te pennen want voor mij is de situatie duidelijk). Klaar.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin27 apr. 2021 - 14:55

Pieter kan zelf niet twitteren omdat hij ziek is?, of houdt hij afstand omdat hij hoofdpersoon is, ik vind het nogal schimmig.

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde27 apr. 2021 - 11:34

Kom op zeg. Natuurlijk is het kabinet daar mee bezig, gedwongen door de rare strapatsen van de Tweede Kamer. Als die wat kritischer naar zichzelf had gekeken en minder was meegegaan in de waan van de dag, dan was er geen toeslagen affaire geweest, dan waren er niet tienduizenden bedolven onder de overmacht van de Overheid, dan had het kabinet zijn ambtenaren niet hoeven beschermen tegen zeer slechte wetgeving. Als de kamer zijn werk had gedaan was Omtzigt niet de held die hij nu is. De Kamer heeft bewust aangestuurd op deze hele PR machine om zo de aandacht van zichzelf en haar disfunctioneren af te houden. Wilders heeft de grootste mond van allemaal, noemt zich leider van de oppositie en spreekt over leugens terwijl er geen politicus is die meer liegt en bedriegt dan hij. En de opportunistische oppositiepartijen gaan daar braaf in mee. Het is een grote show. Snap dat nou eens.

2 Reacties
MG1968
MG196827 apr. 2021 - 13:11

Dat wat betreft disfunctioneren de tweede kamer zelf de grootste blaam treft... dat staat natuurlijk buiten kijf. Zij hebben immers de taak om te controleren en alle... echt alle tools om dat daadwerkelijk te doen. En kom idd niet aan met 'jama-je bent wel afhankelijk van wat je aangeleverd krijgt', want dat geld ook voor het bestuur dat ook maar gevoed moet worden door de ambtenaren. Waar ze ook voor verantwoordelijk zijn als dat ergens in het proces niet goed blijkt te lopen. Maar daarover twee dingen: de verantwoordelijkheid van de kamer neemt niet weg dat in het landsbestuur als geheel nogal wat mis blijkt (teveel bestuur (kabinet om 'zaken te doen'), te weinig politiek) én bij gelieg en gedraai en foute informatie van ieder individueel persoon is ansich al op zijn minst een onrechtmatige daad én daarnaast ook nog eens een minachting van onze democratie. Maar met je eens als je bedoelt dat ook de tweede kamer wel wat intensiever naar het eigen functioneren mag kijken. Of bedoelde je je stukje cynisch? \

DaanOuwens
DaanOuwens28 apr. 2021 - 12:59

@ MartinvanderLinde/MG1968 Aardige stukjes van jullie beiden. Inderdaad moet de kamer naar de eigen rol kijken. Overigens samen met het kabinet. In de heel toeslagen enquête vond ik de eindeloze discussies over het rapport van de ombudsman onbegrijpelijk. Want dat rapport maakte duidelijk dat het een enorme puinbak was en dat mensen vermalen werden. Met dat rapport in de hand hadden zowel kabinet als kamer in actie moeten komen. Het kabinet had toen zijn verantwoordelijkheid moeten nemen en de kamer had de bewindspersonen verantwoordelijk moeten maken voor de chaos. Voor mij was dat het moment waarop de kamer zijn controlerende taak had moeten uitoefenen. Het gekke is dat er toen weinig gebeurde. In de rest van het traject heeft zowel kabinet als kamer slecht gefunctioneerd. Het werd een politiek proces in feite een soort collectief zwarte pieten spel. De vraag wie schuldig was werd belangrijker dan het oplossen van het probleem. Zowel de regering als kamer kunnen sowieso beschikken over een enorme hoeveelheid informatie die gewoon wordt aangeleverd door ombudsman, rekenkamer en clubs als het CBS en CPB. Ze zouden die informatie moeten gebruiken om de kwaliteit van het bestuur te verbeteren.

MG1968
MG196827 apr. 2021 - 11:17

Wat ik in de notulen lees is dat het kabinet best overtuigd is dat ze het goede doen. Dat ze dit willen blijven doen en dat ze -zoals iedereen die de overtuiging heeft goed bezig te zijn- krachten die contra die eigen overtuiging werken zoveel mogelijk op afstand proberen te houden. Wat mij betreft is niet het probleem dat er over 'lastige' personen gesproken wordt. Het probleem is waarom dit gebeurd: de beperkte taakopvatting van onze regering dat ze er neergezet zijn 'omdat ze' de waarheid in pacht hebben en daarom en daarmee boven het democratisch gekozen orgaan staan dat een volledig andere zienswijze op diezelfde waarheid kan hebben. Het bestuur moet zich m.i. minder zakelijk maar juist meer politiek opstellen. De opdracht van het bestuur is er immers één in samenspraak en combinatie en gecontroleerd door een uitermate politiek orgaan: het parlement. Alles wat misgaat omdat de huidige regering teveel bestuurder en te weinig politieke voeling heeft. In een bedrijf werkt dat. Daar heeft de controlerende macht immers niet dezelfde bevoegdheden, maar de werkt niet binnen ons landsbestuur. Tenminste... werkte wel zo. Hopelijk wordt nu een halt toegeroepen.

Klein zonnetje
Klein zonnetje27 apr. 2021 - 10:31

Er worden weer een hoop conclusies getrokken adhv notulen van 1 vergadering. Geen idee wat de exacte functie is van de 'ministerraad'. Maar ik neem aan dat het afhandelen van de toeslagenaffaire (compensatie e.d.) valt onder de verantwoording van 1 ministerie/minister en dat daar dan in de ministerraad eens in de zoveel tijd iets over gerapporteerd wordt. Zoals er in dit land nog 100 andere onderwerpen spelen die af en toe aan de andere ministers gerapporteerd wordt. De sfeer binnen het kabinet (en de partijen) en het wel of niet overleven daarvan (de positie van een staatssecretaris) lijkt me iets dat juist tussen ministers onderling besproken wordt, en dus ook terug te vinden is in de notulen van een ministerraad.

west012
west01227 apr. 2021 - 9:48

Het is inderdaad duidelijk dat beeldvorming belangrijker was voor deze ministersploeg dan het oplossen van schrijnende problemen. Als de problemen daadkrachtiger en transparanter waren aangepakt zou er geen reden voor Kamerleden zijn geweest om 'activistisch' op te treden.

Grietje Genot
Grietje Genot27 apr. 2021 - 9:43

En zo is het toevallig ook nog 's een keer. Het kabinet is een PR-machine, oplossingen staan ergens achter in de rij te verkommeren. En het Nederlandse stemvee - makke schapen, kippen zonder kop, dove kwartels, blinde mollen, olifanten in porseleinkasten, maden in open wonden - sjokt er achteraan. (Het wordt steeds duidelijker waarom Hitler aan de macht is kunnen komen; - en tja, die 6 miljoen/29 duizend, wat maakt dat uit op 3 miljard/17 miljoen? Zoals steeds weer blijkt: het liberalisme en het fascisme zijn zielsverwante ideologieën: de sprong van de VVD naar FvD/PVV is zo gemaakt.)

1 Reactie
adriek
adriek27 apr. 2021 - 11:02

Het is verderfelijk maar het blijkt te werken. Kijk de uitslagen van 17 Maart er nog maar eens op na.

Ivan61
Ivan6127 apr. 2021 - 9:42

Koolmees is net 1 dag te laat. Oscars zijn uitgereikt. Misschien Gouden Kalf? Wie weet.

1 Reactie
Grietje Genot
Grietje Genot27 apr. 2021 - 10:06

Loden Loeki.

Berend22
Berend2227 apr. 2021 - 9:20

Beeldvorming boven inhoud is tegenwoordig toch de standaard in het bedrijfsleven. En Nederland moet worden bestuurd als een bedrijf, want zou beter zijn. Dus dit lijkt me een beetje een open deur.

2 Reacties
adriek
adriek27 apr. 2021 - 11:04

Precies, als je carriere wilt maken zijn een goed pak en kennis van Powerpoint belangrijker dan kennis, ervaring of zinvolle prestaties uit het verleden.

Frans Kwakman
Frans Kwakman27 apr. 2021 - 11:06

Berend - ik sluit mij bij je aan. Ik denk dat het in een bedrijf ook zo gaat, heb je een andere mening, eruit. Alleen de Kamerleden worden verondersteld een eigen mening te hebben. Daar ontbreekt het dus volkomen aan en de regering kan daar helemaal niet mee omgaan.

WeesGeenKees
WeesGeenKees27 apr. 2021 - 8:15

Als je niet integer bent, geen empathie bezit, totaal niet in staat bent tot zelfreflectie ja dan ben je inderdaad een hele échte Koolmees.

DaanOuwens
DaanOuwens27 apr. 2021 - 8:12

Koolmees had een aardig verhaal. Het verwijt van Leijten is onterecht. Zij was vooral bezig politici af te rekenen en niet de problemen op te lossen. Daarom moest Snel weg. Maar zijn vertrek heeft niets opgelost. Snel was degene die oprecht probeerde een oplossing te vinden. En had ook de kennis om dat te doen. Wat hij miste was het besef dat het echt fout zat binnen de organisatie waar hij zelf jaren had gewerkt. Maar dat besef begon wel te ontstaan. Volgens mij zijn kamerleden helemaal niet in staat dit op te lossen. Het is het resultaat van fout VVD beleid, vertaalt naar regelgeving, omgezet in procedures en uitgevoerd door ambtenaren zonder veel geweten en empathie. Kamerleden moeten zich bezig houden met het controleren van het beleid en moet het controleren van de uitvoering. Leijten moet in gesprek met Rutte over de zin en onzin van fraudebeleid. Dat is het politieke thema. Maar ze heeft liever het applaus van de mensen waar ze het zogenaamd voor doet. De ellende is dat haar opstelling en die van andere kamerleden de problemen niet oplossen. Niet de problemen van de toeslag ouders en niet de problemen van vele andere burgers die nu weer ontstaan.

14 Reacties
Frans Kwakman
Frans Kwakman27 apr. 2021 - 11:09

Ha, een opening om Renske Leijten aan te allen. Moet je weer goed doen, DO. Zij is duidelijk niet jouw Kamerlid. Voor mij wel en ik ben trots dat zijn mijn kamerlid is.

Rdetje
Rdetje27 apr. 2021 - 11:34

Wat een klinkklare nonsens, Koolmees en Snel zijn juist onderdeel van het probleem, Leijten aanvallen, of Omtzigt of Azarkan is schandalig, op zijn minst kortzichtig. Meneer Ouwens u dient zich diep te schamen, om zelfs nu nog VVD/D66 te steunen. Leijten moet niet in gesprek met Rutte, hij en het het hele kabinet dient per direct op te stappen, en deze mensen zouden zich in de toekomst verre moeten houden van de politiek, en ook nooit meer een functie in het openbare bestuur moeten vervullen.

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde27 apr. 2021 - 11:35

Daan, uit het hart gegrepen, helemaal met je eens.

The Apple
The Apple27 apr. 2021 - 12:02

DaanOuwens is een gezworen vijand van de SP en zal geen gelegenheid voorbij laten gaan om ons dat te laten weten, of het om Renske Leijten gaat of om een ander. Renske Leijten doet precies wat ze moet doen en ieder die daar afbreuk aan probeert te doen is alleen maar te kwader trouw. -

DaanOuwens
DaanOuwens27 apr. 2021 - 14:10

@ Frans Kwakman Jij schrijft: Zij is duidelijk niet jouw Kamerlid. Nee inderdaad en ik geef ook de argumentatie waarom dat zo is. En daar heb jij blijkbaar niets tegen in te brengen. @ Rdetje Jij schrijft: Meneer Ouwens u dient zich diep te schamen, om zelfs nu nog VVD/D66 te steunen. Er staat nergens in mijn stukje dat ik VVD/D66 steun je moet beter lezen. En je schrijft: Rutte, hij en het het hele kabinet dient per direct op te stappen Omdat jij dat zegt? Een soort dictatuur waar jij alle macht hebt? @ The Apple Jij schrijft: DaanOuwens is een gezworen vijand van de SP Daan Ouwens is een gezworen vijand van domheid. En dan sta je inderdaad vaak tegenover de SP. En je schrijft: Renske Leijten doet precies wat ze moet doen en ieder die daar afbreuk aan probeert te doen is alleen maar te kwader trouw. Nogal dom om falen van politici niet onder ogen te willen zien. Een heilig verklaring helpt iemand niet zijn of haar werk goed te doen. Ook Renske Leijten niet.

Rdetje
Rdetje27 apr. 2021 - 15:11

@DaanOuwens Rutte en zijn kliek dient op te stappen, niet omdat ik het zeg, maar omdat het duidelijk is, dat ze alleen voor hun eigen belang opkomen, niemand in het kabinet heeft tegengas gegeven, ook Kaag niet. Verder moet u uw eigen schrijfsels eens lezen, U begint notabene met "Koolmees had een aardig verhaal. Het verwijt van Leijten is onterecht". Koolmees was geloofwaardig geweest, als hij tijdens het kabinetsberaad, een einde had gemaakt, aan de leugens en het bedrog. Dat heeft hij niet, netzomin als de rest van het kabinet. Zijn aardige verhaal bestaat uit krokedillentranen. Hij steunt nog steeds het VVD-beleid van het kabinet, en u dus ook met uw misplaatste opmerking over "het aardige verhaal van Koolmees". Uw eigen woorden geven dus aan, dat u achter het beleid van VVD/D66 staat. Lees dus voortaan uw eigen verzinsels eens, voor u een ander beschuldigt. Wordt het geen tijd uw schrijfsels op een forum, dat meer uw eigen politieke richting opgaat, te plaatsen. In plaats van hier te trachten mensen af te zeiken, die niet juichend achter uw "mening" staan.

The Apple
The Apple27 apr. 2021 - 16:49

Ik had eigenlijk gehoopt dat DaanOuwens nu met deze aanval op Renske Leijten bovenaan verder was gegaan. Dan hadden we hem tenminste een weekje lang of meer kunnen afzeiken..

DaanOuwens
DaanOuwens27 apr. 2021 - 17:35

@ Rdetje Jij schrijft: Koolmees was geloofwaardig geweest, als hij tijdens het kabinetsberaad, een einde had gemaakt, aan de leugens en het bedrog. Welke leugens welk bedrog? Jij gaat er weer vanuit dat jouw totalitaire opvattingen de waarheid is. Koolmees heeft gewoon een verhaal dat haaks staat op jouw teksten. Ik geef argumenten voor zijn betoog: 1. Snel was bezig met de problemen, 2. hij had de kennis 3. en het besef wat er fout ging ontstond. Ondertussen was Leijten druk bezig een motie van wantrouwen voor te bereiden tegen Snel. En dan kom jij met dit: Koolmees was geloofwaardig geweest, als hij tijdens het kabinetsberaad, een einde had gemaakt, aan de leugens en het bedrog. Hoe? Wat? Welke leugens? En je schrijft: Uw eigen woorden geven dus aan, dat u achter het beleid van VVD/D66 staat. Het VVD en D66 beleid is totaal verschillend en ik schreef al: Het is het resultaat van fout VVD beleid, vertaalt naar regelgeving, omgezet in procedures en uitgevoerd door ambtenaren zonder veel geweten en empathie. Als je na een dergelijke zin nog kan beweren dat ik achter VVD-beleid sta ben je niet helemaal goed bij je hoofd.

Rdetje
Rdetje27 apr. 2021 - 19:40

@DaanOuwens Beweert u nu echt met droge ogen, dat Koolmees niet bij het kabinetberaad zat, waarin besproken werd om de kamer met een kluitje in het riet testuren? Beweert u tevens, dat Koolmees door hier niet tegen in te gaan, er feitelijk niet mee instemde.? Beweert u nu, dat u niets heeft meegekregen van de leugens die door Rutte en de zijnen zijn uitgesproken? Beweert u werkelijk, dat door te zwijgen Kaag, Koolmees Ollengren en alle ander aanwezige goed bezig waren? Beweert u nu, dat ik niet goed bij mijn hoofd ben, omdat u het kabinetsbeleid steunt? Beweert u nu werkelijk, dat de schuld bij kamerleden en ambtenaren ligt?

Frans Kwakman
Frans Kwakman27 apr. 2021 - 20:31

Ik heb een vermoeden dat DO dat trauma heeft opgelopen door afwijzing als SP kandidaat. Het leven kan hard zijn.

DaanOuwens
DaanOuwens27 apr. 2021 - 20:37

@ Rdetje Jij schrijft: Beweert u nu echt met droge ogen, dat Koolmees niet bij het kabinetberaad zat, waarin besproken werd om de kamer met een kluitje in het riet testuren? Hij zat bij het kabinetsberaad dat waar niet werd besproken de kamer met een kluitje in het riet te sturen. Hij gaf in het kabinetsberaad zijn mening. Er zijn door Rutte meerdere leugens of halve waarheden verteld maar niet over dit kabinetsberaad. Ik beweer dat de aanwezigen daar niet allen even verstandig handelden maar dat zij zich niet schuldig maakten aan het in het riet sturen van de kamer. Als jij de conclusie trekt dat je niet goed bij je hoofd ben moet je dat zelf weten. Ik vind dat jij en een aantal anderen nog nogal simplistische opvattingen hebben over wat nu het probleem is, wie er fout heeft gehandeld en wat een oplossing kan zijn. Waar de schuld ligt voor deze problemen? Concreet de toeslagen affaire? Dat heb ik nogal helder beschreven namelijk hier: Het is het resultaat van fout VVD beleid, vertaalt naar regelgeving, omgezet in procedures en uitgevoerd door ambtenaren zonder veel geweten en empathie. Dat jij niet snapt of niet wil snappen wat ik daar schrijf kan ik niet oplossen. Het staat er in glashelder Nederlands.

DaanOuwens
DaanOuwens28 apr. 2021 - 9:32

@ Frans Kwakman Jij schrijft: Ik heb een vermoeden dat DO dat trauma heeft opgelopen door afwijzing als SP kandidaat. Ik heb een vermoeden dat jij een trauma hebt opgelopen omdat de wereld niet voldoet aan jouw simplistische opvattingen.

Rdetje
Rdetje28 apr. 2021 - 10:27

@DaanOuwens Zolang u beweert, dat een minister in de Ministerraad niet aan de noodrem hoeft te trekken, als in zijn of haar bijzijn, wordt besloten tot niet informeren van de kamer, steunt u mede het VVD-beleid. En zo lang u, zogenaamd met argumenten komt, maar intussen mensen blijft beledigen, bent u het niet waard verder serieus genomen te worden. Leer de waarheid eens in te zien, u heeft niet altijd gelijk, meestal niet zelfs.

DaanOuwens
DaanOuwens28 apr. 2021 - 16:38

@ Rdetje Jij schrijft: Zolang u beweert, dat een minister in de Ministerraad niet aan de noodrem hoeft te trekken, als in zijn of haar bijzijn, wordt besloten tot niet informeren van de kamer, steunt u mede het VVD-beleid. Aangezien er niet besloten is tot het niet informeren van de kamer steun ik geen VVD beleid. Jouw conclusie is een politieke conclusie niet een conclusie die je kan baseren op de notulen van de ministerraad. Dan schrijf je: Leer de waarheid eens in te zien, u heeft niet altijd gelijk, meestal niet zelfs. Het probleem met mensen die alles zien vanuit hun ideologie is dat zij het patent hebben op de waarheid. Hun waarheid is de enige waarheid. Alle anderen zijn verraders of in ieder geval foute lui. Het enige waar jij mee kan leven is dat anderen jouw opvattingen geheel onderschrijven. Ik vind ze nogal kortzichtig en benauwend. Vandaar dat ik weiger mijzelf in hetzelfde ideologische keurslijf te wringen. Verder is je conclusie volstrekt juist. Jouw waarheid is niet de mijne.