Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Tweedehands liefde

  •  
06-08-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
3999219410_105690468e_m
Tijdens een crisis doen mensen rare dingen: geld vragen voor vreemdgaan bijvoorbeeld
“Ben jij gelukkig getrouwd? Ik ook!”, luidt de meest controversiële radioreclame van dit moment. Als reclamehater kwam ik relatief laat in aanraking met deze ‘pakkende’ slogan, die ervoor moet zorgen dat gelukkig getrouwde mannen en vrouwen eindelijk legaal kunnen vreemdgaan.
‘Second Love’, heet het medium waarop het allemaal gebeurt. En het is big business voor de bedenkers van dit gouden platform, dat aan de basis ligt van vele gebroken harten én huwelijken.
In het smoezelige verleden, nog vóór de tijd van het Internet , werd ene heer Buch stinkend rijk door het beheren en inzetten van de zogenaamde ’06-nummers’. Het werd een mega succes, want, sex sells! Zélfs door een vaste telefoon, die destijds nog het formaat had van een schoenendoos.
Nu hebben we ons internet. Alles is mogelijk. Er zijn geen grenzen meer. En de grenzen die er eventueel incidenteel, nog enigszins mogelijk per ongeluk, een beetje lijken te zijn, worden zo snel mogelijk vernietigd door gladde initiatiefnemers, die hun leven letterlijk willen ver-rijk-en door te stoken in de (goede, betrouwbare, monogame, sprankelende en met name gelukkige) Nederlandse huwelijken.
Het is echter niet vreemd dat zo’n ‘huwelijksbreukeninitiatief’ als Second Love in deze tijd van crisis ontstaat. Tijdens een crisis doen mensen rare dingen om hun portemonnee gevuld te krijgen. Er moet namelijk persoonlijke financiële zekerheid blijven. En daardoor is men op zoek naar nieuwe bronnen van inkomsten. Dat de gasten achter Second Love daarbij kiezen voor de makkelijkste én meest platgetrapte weg, is weinig origineel of creatief te noemen. Maar wanneer je je ‘vreemdgaanconceptje’ zelfs in een duur exclusief reclamespotje, op landelijke radio en tv mag promoten, dan ben je een grote aan het worden en hoef je je over de toekomst geen (financiële) zorgen meer te maken.
Een profiel aanmaken is simpel, discreet en gratis (lokkertje!). Daarna volgt het inschrijfgeld (hebbes!), voor gebruikmaking van alle extra diensten, van maar liefst € 69,90 voor één maand, € 89,95 voor twee maanden of € 149,95 voor een half jaar. En ‘men’ heeft het er blijkbaar graag voor over. De directeur van het populaire ‘Tweedehands Liefde-platform’ laat desgevraagd nog weten “dat de deelnemers aan Second Love hun eigen relatie uiteindelijk weer op waarde weten te schatten…”
Ik begrijp volledig wat hij bedoelt. Wanneer je het bij je eigen man/vrouw houdt, ben je immers geen geld kwijt aan een dure scheiding, een makelaar, je alimentatie, de relatietherapeut én… de absurde bedragen om vreemd te mogen gaan!
cc-foto:  pasukaru76

Meer over:

opinie, leven
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (7)

MarjoleinS2
MarjoleinS26 aug. 2013 - 21:49

" De directeur van het populaire 'Tweedehands Liefde-platform' laat desgevraagd nog weten "dat de deelnemers aan Second Love hun eigen relatie uiteindelijk weer op waarde weten te schatten..." Hoogst waarschijnlijk een ervaringsdeskundige. Inderdaad hebben sommige geen moreel besef waar ze geld aan willen verdienen als het maar veel is en snel gaat. Hun motto; "eigen verantwoordelijkheid". Dat ze vervolgens gelegenheid geven tot onverantwoordelijkheid, wordt gemakshalve vergeten omdat dat dit financieel niet op zou schieten. Even voorbijgaand aan het vreemdgaan an sich: Gun je zo iemand je geld?

Timotheus2
Timotheus26 aug. 2013 - 21:49

Gisteren nog las ik een hele leuke ironie, perfect in deze context: De oprichter/uitbater van match.com is zijn vrouw verloren aan een date die zij maakte op ... match.com.

opgeheven
opgeheven6 aug. 2013 - 21:49

Mensen die vreemd willen gaan gaan toch wel vreemd, met of zonder second love. Wat mij dus verbaast is dat mensen er geld voor willen betalen terwijl er ook gratis dating sites zijn. (in het verleden ook weleens gewaagd aan internetdating, maar het viel mij op dat de reacties voor 95% bestaan uit "vrouwen" die je naar een betaalde site willen lokken. Hoe dat op betaalde datingsites werkt heb ik geen ervaring mee)

roher
roher6 aug. 2013 - 21:49

Veel ondernemers willen graag opschuivende grenzen, zolang het hun zelf niet raakt en buigen graag problemen om in voordelen. Mn. de afbakening van de portemonnee en de bewaking daarvan zijn wel belangrijke grenzen. Maar hoe men leeft, werkt en met elkaar omgaat daar mag aan de lustbevrediging wel wat gedaan worden! Want als je via reklame laat weten dat zaken die aangeboren zijn zoals lust buiten het maatschappelijke ordenings- en opvattingprincipe gaat stellen waar gaat het dan eindigen. En als je er enig moment problemen mee krijgt, op wat voor manier dan ook, dan ligt het straks allemaal aan jouw !

Rootman
Rootman6 aug. 2013 - 21:49

Hier zal wel een aanzienlijk deel van de Utrechtse bootjes prostituees naar uitgeweken zijn: de dames moeten immers nog steeds hun huur etc. betalen. Verschil is alleen dat er geen enkele controle of beveiliging meer is, en dat er dus meer kans mogelijk is op mensenhandel, geweld en SOAs. Goed gedaan Wolffie!

TheRealHandyman
TheRealHandyman6 aug. 2013 - 21:49

Kom op mensen niet zo zeuren, we hebben het over moraal en zo. Vergeet niet, dat monogamie is verzonnen door het Christelijk geloof en dat dat tegennatuurlijk is en omdat het vanuit het geloof komt is het nog eens een keer verwerpelijk ook.

stijnvanachter
stijnvanachter6 aug. 2013 - 21:49

Dat je een mening hebt over SecondLove kan ik begrijpen. Maar dat je het aan de crisis wijt, begrijp ik niet en is ook onzin. In crisistijden blijven mensen juist bij elkaar. Zo is het aantal scheidingen door de crisis juist gedaald.