Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Tweede Kamerlid Yücel bedreigd vanwege steun aan Ebru Umar

  •  
09-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
193 keer bekeken
  •  
keklik
Het Tweede Kamerlid Keklik Yücel (PvdA) heeft op sociale media steun uitgesproken voor columnist  Ebru Umar , die gearresteerd werd in Turkije omdat zij kritiek had op president Erdogan. Yücel had ook kritiek op Turkse-Nederlanders die de arrestatie van Umar toejuichen en noemde ze ‘Turkse fascisten in Nederland’. Sindsdien krijgt zij wekelijkse bedreigingen uit die hoek. Dat meldt RTV Oost. 
De bedreigingen die het Tweede Kamerlid ontvangt variëren van verkrachtingen tot aan doodsverwensingen richting haar en haar familie. Tegen RTV Oost zegt zij zich niet bang te laten maken.
"Ik ben niet bang en ik laat me zeker niet de mond snoeren. Ik blijf altijd en overal mijn mening geven, ook en vooral in deze zaak. Het is schandalig wat er gebeurt. Dat iemand die uit Nederland komt in Turkije wordt vastgehouden omdat ze haar mening geeft. Dat is niet het soort beleid wat je in Europa wil toestaan"
Wel heeft  Yücel de bedreigingen gemeld bij de veiligheidsdiensten op het Binnenhof. Momenteel verblijft zij in Turkije, waar ze ook een bezoek aan Umar heeft gebracht.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.