Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Twee terreurverdachten vast na schietpartij België

  •  
16-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding-2016-03-16-om-12.04.59
De Belgische autoriteiten hebben twee terreurverdachten aangehouden nadat zij dinsdagmiddag bij een inval in een woning in Vorst wisten te ontkomen. Dat meldt de Vlaamse omroep VTM. Woensdagochtend werd een persconferentie gegeven waarin een toelichting werd gegeven.
Een van de twee verdachten werd dinsdagavond al opgepakt, de tweede kon woensdagochtend worden ingerekend. Een derde verdachte kwam dinsdagmiddag bij een schotenwisseling met de politie om het leven. Bij het openen van de deur openden de verdachten direct het vuur op de politie. Bij die actie raakten ook vier agenten lichtgewond. Bij de anti-terreuractie waren zowel Belgische als Franse agenten betrokken.
De omgekomen verdachte is inmiddels geïdentificeerd als een man van Algerijnse afkomst die illegaal in België verbleef. Naast zijn lichaam werden onder meer een Kalasjnikov en een vlag van terreurorganisatie IS aangetroffen. De man was eerder met de politie in aanraking gekomen wegens een kleine diefstal in 2014.
Tijdens de persconferentie werd verteld dat dinsdagavond in Brussel nog meer huiszoekingen zijn verricht, allen in verband met het onderzoek naar de aanslagen in Parijs. De persconferentie begon een uur later dan gepland omdat wegens grote drukte extra veiligheidsmaatregelen moesten worden genomen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.