Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Ultraconservatieve vrouwenhaters in Amerikaans Hooggerechtshof schaffen recht op abortus af

Zware klap voor vrouwenrechten in de VS
Joop

Twee terreurverdachten van aanslagen Brussel en Parijs opgepakt

  •  
08-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
manmethoedje
De Belgische terreurverdachte Mohamed Abrini is opgepakt. Dit melden Belgische media. Volgens de Standaard is het zeer waarschijnlijk dat de arrestant ‘de man met het hoedje’ is, te zien op de beelden van vliegveld Zaventem . Ook is er een tweede verdachte gearresteerd,  de Zweedse Osama K. Die heeft contact gehad met de man die de aanslag in het metrostation van Maalbeek pleegde.
De mannen zijn in een appartement in de Brusselse gemeente Anderlecht opgepakt. De tweede verdachte Osama K was te zien bij het metrostation Pétillion samen met  Khalid El Bakraoui, die zichzelf opblies. Ook werd K. gefilmd in het shoppingcentrum ‘City 2’, waar hij de rugzak kocht die werd opgeblazen in het station van Maalbeek.
Abrini werd op 11 november gefilmd met Abdeslam, die de aanslagen in Parijs pleegde. Ze waren samen bij een tankstation aan de snelweg richting de Franse stad. Hij reed in de Renault Clio die tijdens de aanslagen werd gebruikt. Ook huurden de mannen in een voorstad van Parijs een studio. Daarin overnachtten de terroristen die op 13 november een aanslag pleegden op de concertzaal Bataclan.
 

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (15)

MVtikt
MVtikt8 apr. 2016 - 20:45

Goh..... teruggekeerde Syriëgangers als helper en/of daders. Als gutmensch verwácht je zoiets niet?! Gelukkig heeft ons rechtssysteem prima gewerkt in het beschermen van onschuldigen (de teruggekeerde syriëgangers die heus, echt enkel een soort maatschappelijke stage hebben gelopen in het kalifaat. Of zielig zijn omdat ze daar nou nét die ene kwaadaardige IS meneer troffen die hen heel traumatiserend behandeld heeft.) Want guurrechts opsluiten van deze verwarde jongens en meisjes zal alleen maar meer ellende opleveren...

2 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens9 apr. 2016 - 9:54

@ MVtikt Want guurrechts opsluiten van deze verwarde jongens en meisjes zal alleen maar meer ellende opleveren… Guurrechts maakt twee hele grote fouten. Guurechts wil de rechtstaat buiten werking stellen om de rechtsstaat te beschermen. Gevolg een samenleving waar geen recht meer heerst. Guurechts wil door het zonder procesvastzetten van mensen voorkomen dat er meer aanslagen komen. Maar op deze manier stimuleert Guurrechts meer aanslagplegers om nieuwe aanslagen te plegen. Deze twee fouten zullen leiden tot minder vrijgheid en meer doden. Daarmee onstaat de vraag waarom Guurrechts streeft naar meer doden en minder vrijheid?

MVtikt
MVtikt11 apr. 2016 - 15:55

En welke ellende verwacht Daan Ouwens als die lieve kansenparels na terugkomst van het schoolreisje opgesloten worden? En wiens schuld is dat dan?? Wie zegt dat dat internering zonder proces zou moeten? Voor mij mag het oorlogsrecht voor deze types ingevoerd worden. Syrië-gangers zijn landverraders. Punt. Dat mag zeer helder gecommuniceerd worden; als jij naar Syrië gaat verlies jij je rechten. "Maar op deze manier stimuleert Guurrechts meer aanslagplegers om nieuwe aanslagen te plegen." Laat je niets door deze terroristen wijsmaken, dit tuig heeft geen (extra) redenen nodig om aanslagen te plegen. Zo het uitkomt is het "de onrechtmatige internering van hun broeders en zusters" of anders "een politiehond die tegen een moskee piste".

Bram Emanuel
Bram Emanuel8 apr. 2016 - 18:56

Het is niet voor niks dat dit allemaal onder de neus van de EU heeft kunnen gebeuren. Het EU circus moet zo snel mogelijk uit die stad anders is Brussel reddeloos verloren. Kunnen de parlementsleden niet in hun eigen land blijven en via internet vergaderen?

nietlinksnietrechts2
nietlinksnietrechts28 apr. 2016 - 18:39

http://foreignpolicy.com/2016/04/07/the-rif-connection-belgium-brussels-morocco-abdeslam/?utm_source=Sailthru&utm_medium=email&utm_campaign=New%20Campaign&utm_term=Flashpoints

jellevwal
jellevwal8 apr. 2016 - 17:07

Nu er nog een 2000 potentiële aanslagplegers rondlopen in de EU landen, volgens velen, die deskundig zouden kunnen zijn, en nu blijkt dat je met wat drogisterij artikelen uitstekende bommen kunt maken, ook kalashnikovs en munitie dank zij Schengen rijkelijk voorhanden zijn, wat doet het er toe of er twee zijn opgepakt ? Het wachten is op volgende bloedbaden.

3 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens8 apr. 2016 - 21:09

@ jellevwal Kalashnikovs en munitie zijn voorhanden bijvoorbeeld omdat zij nagemaakt worden in illegale fabrieken in voormalig Joegoslavië. Die komen ook wel zonder Schengen in West-Europa. En het risico van aanslagen blijft altijd. En het neemt alleen maar toe als groepen in de nederlandse samenleving steeds grotere weerstand bij elkaar oproepen. Polarisatie en haat zijn de beste drijfveren voor aanslagen. Neemt niet weg dat dit netwerk steeds verder wordt geëlimineerd en dat zijn goede resultaten.

Zandb
Zandb9 apr. 2016 - 10:46

jelle; ieder mens is een potentiële aanslagpleger. En inderdaad is het wachten op de volgende aanslag. Dat is net zo'n waardevolle voorspelling als dat we kunnen rekenen op regen.

DanielleDefoe
DanielleDefoe10 apr. 2016 - 12:50

Volgens de noorse media is Osama K. een zweeds staatsburger uit Malmö.

JanB2
JanB28 apr. 2016 - 16:40

Mooi!

DaanOuwens
DaanOuwens8 apr. 2016 - 15:28

Dit is goed nieuws. Deze moordenaars maken deel uit van een grotere organisatie. Wellicht ook met lijnen naar Nederland. Ik hoop dat naar aanleiding van deze arrestaties weer nieuwe volgen om dit hele netwerk als dat mogelijk is te ontmantelen. Toch mooi dat politie en veiligheidsdiensten ondanks fouten toch ook weer resultaten boeken.

4 Reacties
Floepert
Floepert8 apr. 2016 - 16:08

En dat ze levend gepakt worden.

jellevwal
jellevwal8 apr. 2016 - 17:09

Er is geen netwerk, er is een ideologie die ons verantwoordelijk houdt voor de bloedbaden die het westen nu al vele tientallen jaren aanricht.

DaanOuwens
DaanOuwens8 apr. 2016 - 21:02

@ jellevwal Wat een flauwekul. Er is geen ideologie die aanslagen pleegt. Er zijn mensen die aanslagen plegen. Dat zijn moordenaars. En die en hun sympathisanten moeten gevonden worden. En wij richten geen bloedbaden aan.

janwijn
janwijn9 apr. 2016 - 16:18

Daan: het is wel degelijk een ideologie net als de Nazi's handelen en moordde uit ideologie. Dat maakt het zo veel erger dan een moordpartij waarbij geen mensenhaat aan te pas komt en de motieven om geld gaan of een ordinaire ruzie. Ik ben tegen de doodstraf behalve als het om daders gaat die moorden uit racistische motieven en er een genoegen aan beleven door bepaalde groepen of rassen te ontmenselijken zoals de nazikopstukken uit de Tweede Wereldoorlog bij Joden en Roma's/Sinti's deden en nu zijn het de moordeskaders van IS. Ook de PVV houd zich bezig met bevolkingsgroepen te ontmenselijken en waar dat toe leid zien we aan de varkenskoppen bij asielcentra ’s en brandstichtingen bij moskeeën. Het meest ultieme waren de moorden door Breivik op jonge sociaal democraten.