Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GroenLinks-leden mogen stemmen over fusie met PvdA in Eerste Kamer

Ledenreferendum over verdere linkse samenwerking
Joop

Twee kinderen worden de dood ingejaagd

  •  
09-12-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
237317277_be2b03d25b_k

© cc-foto: Frank Hebbert

De reden van uitzetting naar Iran waar ze duidelijk gevaar lopen? De IND gelooft niet dat ze daadwerkelijk christelijk zijn
De ene jongen is nog maar amper uit zijn cel bevrijd of er staan alweer twee kinderen klaar om op een vliegtuig gezet te worden, naar Iran.
Abbas en Efran van 16 en 17 jaar oud, ze zijn christelijk en daarom met hun moeder gevlucht vanuit Iran waar de doodstraf geldt voor bekeerlingen.  De reden van uitzetting naar dit land waar ze duidelijk gevaar lopen? De IND gelooft niet dat ze daadwerkelijk christelijk zijn. – Wat ze wél zijn, zonder twijfel, volgens de mensen die om het gezin heen staan.
Ik hoorde van deze zaak door Esther van Dijken. Die naam zegt u wellicht wel iets: zij was de steun en toeverlaat van Lili en Howick en de persoon die er voor zorgde dat er een campagne werd opgezet om die kinderen in Nederland te laten blijven – wat uiteindelijk leidde tot het Kinderpardon.
Esther is dus iemand die ik uitermate serieus neem wanneer zij zich hard maakt voor kinderen. Er is dan namelijk écht iets mis. Kinderrechten zijn in het geding. En in dit geval zelfs letterlijk: kinderlevens.
Ondertussen zitten moeder en kinderen in het detentiecentrum Zeist en is de vlucht naar Iran geboekt. Morgen (dinsdag) vertrekt het vliegtuig als er niet nú iets wordt gedaan om deze wrede deportatie te stoppen.
Christelijke organisaties en vrienden van het gezin houden vanavond om 19:30 een wake. Hier vind je meer informatie.
Maar ik vrees dat er iets meer moet gebeuren dan bidden voor de gevangenispoort.
Wie pakt de handschoen op? De IND? Ankie Broekers Knol?
Die laatste kan je gewoon een whatsappje sturen volgens de website
Dus laten we daar maar eens beginnen:
Update 23:10:
De uitzetting voor dinsdag is afgelast maar de onzekerheid duurt voort.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (98)

Wilma3
Wilma313 dec. 2019 - 20:50

Als dit waar is dan is dit weer een voorbeeld van schandalig gedrag van 'Nederland'! Hun enige redding is nationale ophef. Ook dat is schandalig! Het is schandalig dat je nationale ophef moet realiseren voordat mensen bescherming krijgen.

bamhuitink@gmail.com
bamhuitink@gmail.com12 dec. 2019 - 11:28

Dit jaar bestaat het kinderrechtenverdrag 30 jaren. Uitgangspunt is dat het belang van het kind voorop staat. Ieder kind wordt beschermd door de staat als het in de ontwikkeling wordt bedreigd. Ook Nederland heeft dit verdrag ondertekend. Een kind dat door het handelen van de ouders ernstig en langdurig in de ontwikkeling wordt bedreigd, kan onder toezicht worden gesteld en/of uit huis worden geplaatst. In het uiterste geval kan de ouders het ouderlijk gezag worden ontnomen. Helaas heeft een kind in Nederland deze rechtszekerheid niet. Het politieke belang, d.w.z. angst voor zetelverlies, gaat voor het belang van het kind. Deze regering heeft er geen probleem mee om de basis van de rechtsstaat, de rechtszekerheid voor alle burgers, aan te tasten om de macht te kunnen behouden. Een zorgwekkende ontwikkeling. Het christelijke deel van onze bevolking kent het verhaal van koning Herodus. Een koning die uit angst voor het verlies van zijn macht alle pasgeboren jongens van Bethlehem liet vermoorden. Het katholieke deel van de christenen gedenkt ieder jaar op 28 december de onschuldige kinderen van Bethlehem. Voor christelijke politici een goede gelegenheid om te laten zien dat de bijbel voor hen geen dode letter is en voor alle politici dat het kinderrechtenverdrag de hoogste prioriteit heeft in hun handelen.

Sonic2
Sonic210 dec. 2019 - 17:02

Wel (tragi) komisch en ontluisterend hoe de verdedigers van een uiterst streng immigratiebeleid reageren als de menselijke gevolgen duidelijk worden van hun beleid. Dan is het altijd de media die emotie misbruikt. Die kinderen gebruikt voor politieke doeleinden en haat zaait naar uiterst rechtse partijen. Als je een uiterst streng immigratiebeleid wilt, ga je mensen( dus ook kinderen) terug sturen naar situaties waar je mogelijk gevaar kan lopen. Loop er gewoon niet voor weg. Neem je verantwoordelijkheid. En niet elke keer dat afschuiven, schelden en liegen. Zo moe van. Net als links moet uitkijken dat door haar doorgeschoten klimaatbeleid mensen een hoge rekening krijgen. Erken het gewoon. Erken gewoon dat dit soort beleid soms tot mensonterende taferelen gaat leiden. Wordt eens niet boos op anderen, maar kijk eens in de spiegel. In plaats van in procedures te vluchten. Links de schuld te geven. Behoorlijk grof tekeer te gaan tegen mensen met een ander mening. Dit is het gevolg van het beleid. Net als mensen binnen laten ook gevolgen heeft. Die ontken ik ook weer niet. Maar Tinkebell heeft het volledige recht dit te typen en dit te benoemen als schrijnend.

ojee662
ojee66210 dec. 2019 - 12:48

Serieus??? Lili en Howick als voorbeeld nemen dat Esther betrouwbaar is??? Die moeder heeft zo'n beetje alles fout gedaan wat je tijdens een aanvraag kan doen. Esther heeft goed gedramd en geprocedeerd, daar is ze goed in.

1 Reactie
Eerlijkgezegd
Eerlijkgezegd11 dec. 2019 - 0:33

Ik vind het misselijk om mensen te beschuldigen van 'drammen' als ze gewoon hun werk hebben gedaan.

Gi Raf
Gi Raf10 dec. 2019 - 10:58

Wat vooral blijft staan is dat religie keer op keer meer kapot maakt dan je lief is. Geen enkele sekte uitgezonderd. Reli's zullen tegenwerpen dat hun eigen sekte toevallig wel in orde is en dat kwaadwillige reli's niet bij hun horen maar bij die ander. Maar los je het reli probleem natuurlijk niet mee op. Een voorwaarde voor asiel voor de kinderen zou in ieder geval moeten zijn dat ze naar openbaar onderwijs gaan. En als het even kan alle kinderen natuurlijk naar de openbare school. Weg met bijzonder reli en D66 elite onderwijs. Pak het (reli) kwaad bij de wortel aan.

4 Reacties
johannn2
johannn210 dec. 2019 - 13:13

Gi Raf, Jij stelt: " Een voorwaarde voor asiel voor de kinderen zou in ieder geval moeten zijn dat ze naar openbaar onderwijs gaan." Jij beperkt hen in de rechten, die iedereen in dit land met een erkende verblijfsstatus heeft en daarmee principieel dezelfde rechten heeft als iedere burger hier (Rechten van de Mens). Bovendien zou een overheidsregel die dat bevestigt indirect alle gelovigen in dit land discrimineren. . .

johannn2
johannn210 dec. 2019 - 13:17

Gi Raf, Ga je aan andere wortels tegoed doen, Gi Raf. .

Gi Raf
Gi Raf11 dec. 2019 - 11:03

Je hebt helemaal gelijk Johan. Als voorwaarde voor asiel stellen dat iemand naar openbare onderwijs moet is discriminatie, gaat in tegen de rechten van de mens etc. etc. Allemaal teksten uit het handboek beroepsasielaanvrager. Het reli kwaad zit overal, per abuis impliciet insinueren dat dat alleen bij asielzoekers zou zitten zoals je nu doet Johan zou pas echt discriminatie zijn. Het is daarom zaak er voor te pleiten dat ALLE kinderen naar hetzelfde openbare onderwijs gaan. Zijn we het toch nog eens.

johannn2
johannn211 dec. 2019 - 17:28

Gi Raf  11 december 2019 at 12:03 “ Allemaal teksten uit het handboek beroepsasielaanvrager. “ ‘Fraai’ staaltje complotdenken en -framing, Gi. Een handboek beroeps assielaanvrager. Ja ja … En alleen al het ‘begrip’ beroepsasielaanvrager .. sic. Lang leven de polarisatie, het vijanddenken en de paranoia. Ongetwijfeld met vele bronnen uit de meer obscure uithoeken van het internet. Geef eens een paar van je bronnen waaruit jij je wijsheid put. Ik mag graag eens lachen. (Of huilen; dat licht soms dicht bij elkaar.) Overigens wil ik je erop wijzen, dat het overgrote deel van ons onderwijs niet het openbare is maar nog steeds christelijk. Gewoon bordjes verwisselen en de bijbehorende onderwijzers tot niet-christen verklaren? Dit is het betere vermaak. .

Deplorable Lefty
Deplorable Lefty10 dec. 2019 - 5:09

Hier wordt de suggestie gewekt dat de IND in deze casus lichtvaardig en zonder grondig onderzoek de claim van de moeder en kinderen afwijst. De IND heeft expertise in huis om deze potentieel gefingeerde beweringen te verifiëren. Zo sprak ik onlangs een jonge vrouw wier stiefvader, een christelijke gevluchte Iraniër, voor Frontex op Lesbos vluchtverhalen checkt en geregeld vluchtelingen ontmaskerd. Dat de christelijke gemeenschap om deze mensen gaat staan, zegt mij eerlijk gezegd niet zoveel. Dit zijn nu niet de meest kritische types die het veelal ook niet uitmaakt of dit gezin nu echt hetzelfde geloof aanhangt.

2 Reacties
Deplorable Lefty
Deplorable Lefty10 dec. 2019 - 5:12

ontmaskert

stokkickhuysen
stokkickhuysen10 dec. 2019 - 22:49

De IND heeft expertise in huis om deze potentieel gefingeerde beweringen te verifiëren. Ik heb 1 keer met de IND gewerkt. De expertise zal er ongetwijfeld zijn, maar de werkmethode van keus is zonder enige twijfel: gewoon laten liggen. De IND, waar toet-toet boing-boing ontmoet.

gimli55
gimli559 dec. 2019 - 21:57

Wanneer er iets gebeurt met deze jongens en hun moeder, dan heeft de Nederlandse staat en de IND bloed aan hun handen. De vader zit in Griekenland, ook gevlucht voor en door het regime in Iran. Het zal niet de eerste keer zijn dat er dodelijke slachtoffers vallen na uitzetting door de Nederlandse staat. Ze zitten op christelijke VO, zijn actief in de zwemvereniging en de kerk. De wake wordt georganiseerd door de kerk waartoe ze behoren tesamen met de zwemvereniging en de school waarop ze zitten. Ik ben trots ze persoonlijk te kennen en het is onbegrijpelijk dat Iran tot veilig gebied is verklaard voor christenen door dit kabinet. De leden van het CDA en de CU dienen goed in de spiegel te kijken komende Kerstmis of hun principes nog overeenkomen met hun beloftes van barmhartigheid.

1 Reactie
ojee662
ojee66210 dec. 2019 - 12:55

Volgens FB pagina georganiseerd door:Wake voor een Iraans gezin Openbaar · Georganiseerd door WakeZeist en Burgerinitiatief Kinderpardon

Paul250371
Paul2503719 dec. 2019 - 21:24

Dat is wel het mooiste van de IND. Als je er zwart en / of als een moslim uitziet en je pretendeert homo of christen te zijn, hou maar op. Veroordeelde Xenofobe Haatzaaier zegt dat het taqiyah is. Uitzetten die troep. Als je zwart of bruin en / of moslim bent, kom je er niet in, als je bruin / zwart bent en je bent homo of christen dan kom je er ook niet. Taqiyah. De INDeportatielovers zijn consequent als je niet blank bent.

4 Reacties
MountEverest
MountEverest9 dec. 2019 - 22:33

@Paul Je overdrijft wel een tikkeltje: Nederland zit vol met afgewezen asielzoekers, die niet teruggestuurd (kunnen) worden. Uiteraard moeten deze kinderen hier blijven. Mocht later blijken dat ze de IND toch bij de neus genomen hebben, dan is het nog vroeg genoeg om ze uit te zetten. @Katootje is overigens van mening dat Iran een democratie is, dus volgens haar is uitzetten waarschijnlijk geen probleem.

Jerry Bidet
Jerry Bidet10 dec. 2019 - 7:22

Volgens jouw redenatie zijn alle vluchtelingen die geaccepteerd worden dus roomblank? Mijn ervaring leert anders, maar dat is misschien een kwestie van interpretatie.

JasDon
JasDon10 dec. 2019 - 8:36

Is je onderbuik lekker leeggelopen? IND'ers zijn ook mensen die naar eer en geweten dit soort aanvragen afhandelen. En als er overduidelijke signalen zijn dat het geen christenen zijn dan hebben ze inderdaad geen recht op asiel. Zolang Nederland er geen open grenzenbeleid op nahoudt (wat mij betreft een goed ding) is dit nu eenmaal de wetgeving waar asielzoekers onder vallen.

Krek
Krek10 dec. 2019 - 11:35

"Uiteraard moeten deze kinderen hier blijven. Mocht later blijken dat ze de IND toch bij de neus genomen hebben, dan is het nog vroeg genoeg om ze uit te zetten." Nou nee, dus. Dat wordt alleen maar moeilijker naarmate ze langer blijven. Zie Lily en Howick. Iedereen wist dat moeders de kluit belazerde, maar doordat ze het eindeloos wist te rekken werd er toch een verblijfsvergunning uitgesleept. Ik ga er van uit dat de IND naar vermogen onderzoek doet en tot een gefundeerde uitspraak komt, of dat nu blijven of uitzetten wordt.

Satya
Satya9 dec. 2019 - 21:23

Mensen terug sturen naar Iran, je moet nogal harteloos zijn dan. Verschrikkelijke dictatuur in naam van Allah. Joden kregen na de kristalnacht geen asiel, kennelijk is er weinig veranderd. Dat regime in Irak kenmerkt zich door rancune. Ongelooflijk dat extreem rechts met zo'n opmars door de instituties bezig is. De fascist Baudet sloopt het westen in ongekend tempo met zijn alt right vrienden. Mensen terug sturen naar Iran. Echt. Eikels.

7 Reacties
Mat C.H. Visser
Mat C.H. Visser10 dec. 2019 - 7:16

Baudet een racist noemen lijkt me reden tot aangifte, ik ga mijn goede vriend Hiddema bellen.

Satya
Satya10 dec. 2019 - 9:31

Mat C.H. Visser Zeer typerend voor mensen als jij mensen die dood gaan door het FvD tuig interesseert je niet. Vvmu aan banden leggen daar ben je op uit de door jou gedroomde dictatuur starten. Er staat overigens fascist maar racist is het ook.

Tuna Gretberg
Tuna Gretberg10 dec. 2019 - 10:45

Het echte probleem ligt in iran waar het kennelijk al voldoende is om Christelijk te zijn om vervolgd te worden. Dan kun je wel boos worden op Baudet maar hij maakt het beleid niet in Nederland.

Pensionada2
Pensionada210 dec. 2019 - 11:40

Satiny: leuk dat je hier Baudet weer bijhaalt. Jij moet toch wel een erg gefrustreerd persoon zijn om bij al je berichten Baudet er bij te halen. Even voor jou informatie Baudet heeft geen zeggenschap over IND. Dat is tegenwoordig die VVD dame die niet naar Marokko mocht. Ik neem aan dat IND deze zaak goed heeft onderzocht en op basis daarvan een besluit heeft genomen. Het staat deze mensen nog vrij om naar de rechter te gaan om het besluit aan te vechten. Waarschijnlijk is dit ook al gebeurd. Nederland moet zich gastvrij opstellen tegen echte vluchtelingen maar dat betekend ook dat we in de ogen van mensen als jij hard moeten zijn tegen mensen die geen echte vluchteling zijn. Alleen dan blijft er draagvlak bestaan voor vluchtelingen opvang.

Satya
Satya10 dec. 2019 - 12:55

Boomer Extreem rechtse dramkoppen gijzelen de rest van Nederland en regeren ons al.

Gerard von Berlichingen
Gerard von Berlichingen10 dec. 2019 - 16:00

Welja! Volgens Satya is het weer eens de schuld van Baudet dat de IND een weloverwogen besluit tot terugzending genomen heeft. Daarnaast sloopt fascist Baudet maar liefst in een ongekend tempo het westen met zijn vrienden. Dat is me nogal wat. Zelfs een vergelijking met de Kristallnacht om het allemaal wat kracht bij te geven. Kunt u ook maar iets van deze aantijgingen onderbouwen? Het moet toch wel verschrikkelijk voor u zijn om in Nederland te moeten wonen.

Eerlijkgezegd
Eerlijkgezegd11 dec. 2019 - 0:39

Mat Visser belt wat af met Hiddema. :-D Hij vergeet dat iemand die racistische uitspraken doet, mag worden gelabeld als 'racistisch', net zoals mensen die domme uitspraken doen 'dom' genoemd mogen worden en mensen die liegen 'leugenaars' genoemd mogen worden. Zo simpel is het, Mat. Het is niet de eerste keer dat hij op dit forum loopt te pochen met zijn 'vriendschap' met Hiddema. Waarbij natuurlijk geheel niet aangetoond is dat Hiddema deze Visser überhaupt ook maar zijdelings kent. En waarschijnlijk 'belt' hij zijn grote vriend ook als ik hem hier een pocher noem. Mat, doe Theo de groeten.

nykeriae
nykeriae9 dec. 2019 - 21:09

Het is wachten op de wederhoor van het IND. Misschien hebben ze weer een grove fout gemaakt, misschien niet, wie kan het zeggen.

JanKlaasen
JanKlaasen9 dec. 2019 - 19:54

Dus iedereen die 'vlucht' vanuit Iran zou in feite kunnen zeggen dat hij/zij christen is en dat is voldoende? Nee, dat kan niet de bedoeling zijn.

6 Reacties
johannn2
johannn29 dec. 2019 - 20:40

Jan, Nee, Maar de IND moet wel heel erg zeker zijn dát ze dat niet zijn gezien de mogelijke gevolgen. Het volstaat dús niet, dat de IND "hen niet gelooft". .

Auslander
Auslander10 dec. 2019 - 8:09

@ JanKlaasen “Dus iedereen die ‘vlucht’ vanuit Iran zou in feite kunnen zeggen dat hij/zij christen is en dat is voldoende? Nee, dat kan niet de bedoeling zijn.” Hetzelfde geldt voor iedere andere bewering van welke willekeurige Iraniër dan ook. Een tijdje geleden uitte IND soortgelijke bewering over een homo, hij zou niet geloofwaardig zijn in zijn seksuele geaardheid. “God” moge weten wat moest hij doen om de IND te overtuigen! @ johannn IND is geen veiligheidsdienst en de bewijsvoering ligt aan de asielzoeker. Waarschijnlijk had deze asielzoeker geen geld om in Istanbul, Athene of elders een “verklaring” van een kerk te bemachtigen! Dat loont bij IND!

johannn2
johannn210 dec. 2019 - 12:31

Auslander, Dus de bewijslast ligt bij de verdachte . . . . Zij moeten hun 'onschuld' bewijzen. Omkering van de bewijslast! En dat in een rechtsstaat! Een monstrum. Ráakt jou dat dan niet ? De huidige toestand is, dat de asielzoeker de gronden voor zijn/haar verzoek aangeeft. Die kunnen al of niet toereikend zijn of kloppen, maar de asielzoeker is lang niet altijd in staat om dat aan te tonen. Logisch, want ze zijn vaak niet in alle rust en orde vertrokken, maar gevlúcht. Die factor móet worden meegewogen in een rechtsstaat. Als dat niet wordt meegewogen, dan worden asielzoekers dus niet beschouwd als mensen met mensenrechten. Ieder mens heeft volgens de Rechten van de Mens nl. in ieder land het recht op dezelfde rechtsprocedure als de staatsburgers van dat land. Maar ik denk, dat asielzoekers juridisch worden beschouwd als nog niet in het land. Een typisch juridisch slimmigheidje (sic) om rechten te omzeilen; wettelijk correct is niet altijd rechtvaardig. Het creëert een rechterlijk niemandsland. Het is zeker niet in de geest van de Rechten van de Mens, en dus een schending daarvan. En in ieder geval onmenselijk, want die mensen worden dus (zie betoog) niet menselijk behandeld. De IND is de uitvoerder van deze ontrechtingsprocedure. De gelukkigen komen er door. .

Auslander
Auslander10 dec. 2019 - 13:13

@ johannn “Ráakt jou dat dan niet?” Je zit gevangen in de cel in afwachting van je rechtszaak (nou ja rechtszaak, tegen een Mulla) voor een vermoeden van veiligheidsdiensten (dus geen bewijs) die je je leven kan kosten. Dan hoor je om de rest een les te geven zouden er een paar zomaar tegen de muur genaaid worden en jij valt waarschijnlijk daaronder. Je hele familie zet een fortuin bij elkaar om de hoofdaanklager om te kopen om je een nacht vrij te geven zodat je kan onderduiken en het land ontvluchten. Na maanden martelreizen belandt je in Nederland tegenover een IND-ambtenaar die van je bewijs vraagt van al die proces. Nou bewijs maar! Dat raakt mij natuurlijk niet. In vergelijking met wat men achter zich heeft gelaten is deze niks, helemaal niks. Maar het geloof in nog veel kostbare dingen lopen zwaar deuken op. En deze raken me elke dag, weer en weer.

johannn2
johannn210 dec. 2019 - 14:47

Auslander 10 december 2019 at 14:13 Bij herlezen van jouw reacties besef ik nu, dat ik je verkeerd heb begrepen. Mijn ongemeen felle uithaal in mijn johannn 10 december 2019 at 13:31 was onterecht. Die had ik beter aan anderen kunnen richten, zoals bijv. aan JanKlaasen . Daar zou hij wel op zijn plaats zijn. Mijn excuses. .

Auslander
Auslander10 dec. 2019 - 20:35

@ johannn Je hoeft mij nooit excuses aanbieden, zolang je mijn standpunten bevraagt of bekritiseerd. Toch aanvaard ik het.

Buitenstaander
Buitenstaander9 dec. 2019 - 17:01

Ergo, eenmaal in NL kan eigenlijk niemand uitgezet worden: Het ene land weigert onderdanen; de andere keer is er weer een andere reden: Je bent of geworteld; of het is nooit veilig (na onze maatstaven) of je duikt onder; of er is iets misgegaan met de papieren, waar niemand iets aan kon doen….

3 Reacties
johannn2
johannn29 dec. 2019 - 19:24

Norm, Ze hebben altijd wel wat te zeuren. Nou deze weer omdat ze dood gaan. Kom nou toch, iedereen gaat toch een keer dood. .

Buitenstaander
Buitenstaander10 dec. 2019 - 8:20

@Johann Nou, dat niet, maar achteraf blijken de verhalen in veel gevallen 'ietsie' anders dan ooit voorgesteld….. Maar eerlijk gezegd; ik zou ook alles doen als advocaat om m'n zaak te winnen, want het levert veel van de hier genoteerde reacties op.... Het 'eerlijke verhaal', weet u nog…..

johannn2
johannn210 dec. 2019 - 12:37

Norm , Als dat achteraf ontdekt wordt, dan wordt hen hun asielrecht met terugwerkende kracht ontnomen. En advocaten gaan niet zover in "alles doen" om ook bewijzen te vervalsen. Ze zullen, als het goede zijn, alles uit de kast trekken wat jurídisch mogelijk is. Maar jij hebt dus voorbeelden, begrijp ik. Graag je bronnen, Norm. .

Bert de Vries
Bert de Vries9 dec. 2019 - 16:48

Kijk, de PvdA en GroenLinks zouden zich met hun kokette gehengel onder Rutte's tafel naar een kruimeltje macht de ogen uit de keurige kopjes moeten schamen. Natuurlijk hebben stikstof en mensenrechten geen barst met elkaar te maken, maar als beide in dezelfde handen zijn, ligt het toch wel anders. En is alle compromis niet gebaseerd op de mogelijkheid om zaken die niets gemeen hebben tegen elkaar uit te ruilen?

1 Reactie
Luneau
Luneau9 dec. 2019 - 22:05

Wat voor uitruil stel je precies voor?

I am Legion
I am Legion9 dec. 2019 - 16:14

Da's toch wel opmerkelijk. Daar het zoeken voor aandacht van de structurele ernstige vervolging van christenen in vooral de islamitische wereld door links al vele decennia geminacht werd als een (christelijk-)rechts stokpaardje is daar opeens onze Tinkebell die het voor een paar van deze bedreigde kinderen opneemt. Ben ik nu cynisch als ik meen dat dat alleen uit politiek opportunisme is?

15 Reacties
OlavM
OlavM9 dec. 2019 - 19:08

@ I am Legion: Dat is inderdaad cynisch. Afgezien van je generaliserende en daarom onware bewering dat "het zoeken voor aandacht van de structurele ernstige vervolging van christenen in vooral de islamitische wereld door links al vele decennia geminacht werd als een (christelijk-)rechts stokpaardje": het gaat hier om concrete kinderen van vlees en bloed,voor wier leven Tinkebell met reden vreest, zodat zij actie onderneemt. Niks politiek opportunistisch aan.

I am Legion
I am Legion9 dec. 2019 - 20:14

Beste Olav Altijd wanneer de aandacht gezocht werd voor vervolgde christenen in de islamitische wereld kwam dat van de kleine christelijke partijen en de EO en zover ik mij kan herinneren nooit uit linkse hoek. Die veroordeelden dat eerder.

johannn2
johannn29 dec. 2019 - 20:33

Legion, Ja. .

johannn2
johannn29 dec. 2019 - 20:36

aanvulling Mijn bovenstaande reactie johannn 9 december 2019 at 21:33 is mijn reactie op I am Legion 9 december 2019 at 17:14 .

Satya
Satya9 dec. 2019 - 21:27

Je zeurt ontiegelijk. Kennelijk is voor jou de wereld in een paar hokjes te delen waar onder links en rechts, andere zal huidskleur zijn. Rechts is altijd goed en superieur.

MountEverest
MountEverest9 dec. 2019 - 22:35

@Legion Extreem-links is zeer antichristelijk, behalve als het goed uitkomt.

Mat C.H. Visser
Mat C.H. Visser10 dec. 2019 - 7:21

De vervolging van christenen in islamitische landen was en is nog steeds een taboe door links. Over de islam namelijk niets dan goed want dan anders zouden Baudet en Wilders misschien toch wel een een beetje gelijk krijgen en dat willen we toch niet met zijn allen!

Tuna Gretberg
Tuna Gretberg10 dec. 2019 - 7:23

Heel sterk punt Legion. Je raakt een gevoelige snaar. Vandaar dat de usual suspects in de ontkenningskramp schieten en een paar jij-bakken uitbraken. Inhoudelijk zie ik ze niet reageren.

I am Legion
I am Legion10 dec. 2019 - 8:25

Ja Johann, Satya, en Olav.... Jullie zijn dus exemplarisch in jullie reactie waar ik wijs op de structurele miskenning door links van de wereldwijd enorme vervolging van christelijke minderheden vooral in de islamitische wereld en doen dat af als gezeur en negeren het gewoon tenzij het in een enkel geval zoals met Tinkebell nu politiek opportunistisch zo uitkomt omdat je er kritiek op je geliefde vijanden mee kunt uitoefenen. Ten ondersteuning dat het wijzen in Nederland op die grootschalige structurele vervolging van christelijke minderheden in de wereld vooral uit politiek klein-christelijke hoek komt en door links om politiek correcte redenen juist liever in de doofpot wordt gehouden: https://www.rd.nl/kerk-religie/christenvervolging/christenvervolging-in-doofpot-door-politieke-correctheid-1.1568556

Paul250371
Paul25037110 dec. 2019 - 10:10

I am Legion "Jullie zijn dus exemplarisch in jullie reactie waar ik wijs op de structurele miskenning door links van de wereldwijd enorme vervolging van christelijke minderheden vooral in de islamitische wereld en doen dat af als gezeur en negeren het gewoon " Wat een geouwehoer. Links is tegen iedere vervolging en verdrukking. Noem eens iemand van "links" die vindt dat christelijken zeuren als ze vervolgd worden. "Ben ik nu cynisch als ik meen dat dat alleen uit politiek opportunisme is?" Nee je bent gewoon jezelf, zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten. Ik snap heel goed dat jij je niet kan voorstellen dat er iemand voor de rechten van onderdrukten opkomt. Onderdrukten, zeker moslims, dat vind jij maar gezeur en daar heb je schijt aan. In je link met je vakliteratuur staat ook geen enkele verwijzing naar "links".

Jan Lubbelinkhof
Jan Lubbelinkhof10 dec. 2019 - 11:39

@auslander, Ik ben al lang wakker en reageer op al die verschrikkelijke uitspraken die u doet. Niet meer en niet minder. Als het loopt als een eend, kwaakt als een eend...

johannn2
johannn210 dec. 2019 - 12:46

MountEverest 9 december 2019 at 23:35 Een extreme, generaliserende opvatting over extreem links, Mount. .

johannn2
johannn210 dec. 2019 - 13:05

I am Legion 10 december 2019 at 09:25 Jij stelt: " Ja Johann, Satya, en Olav…. Jullie zijn dus exemplarisch in jullie reactie waar ik wijs op de structurele miskenning door links van de wereldwijd enorme vervolging van christelijke minderheden [enz.] " De bedoelde politici zijn over het algemeen allergisch voor de zeer selectieve roep uit christelijke kringen om de bescherming van m.n. chrístenen. Christenen kunnen op aanzienlijk meer steun rekenen in die kringen dan anderen, dan vervolgden in het algemeen, laat staan bijv. moslim-vervolgden. Het is die selectivitéit die ook bij mij inderdaad braakneigingen opwekt (excusez), en doet daardoor de zaak van die vervolgde christenen in ieder geval geen goed; van je broeders moet je het maar hebben. Maar inderdaad, ze hebben dezélfde rechten op hulp als iedere vervolgde. Steek de hand eens in eigen boezem, vriend. En zie vooral ook de balk in eigen oog. .

I am Legion
I am Legion10 dec. 2019 - 20:38

@Paul Waarom, als links zozeer opkomt voor alle onderdrukten en vervolgden, hangt er dan zo een duidelijke doofpotcultuur bij links rondom de de christenen als de meest vervolgde minderheden in de wereld? @Johann Waarom is de roep om de bescherming van chrístenen als meest vervolgde minderheden vooral in de niet-westerse wereld selectief? Het is juist selectief van links om daaromtrent een doofpotcultuur te onderhouden waar zij dat bij de meeste andere minderheden niet doen.

johannn2
johannn211 dec. 2019 - 17:43

I am Legion, Jij stelt: “ Het is juist selectief van links om daaromtrent een doofpotcultuur te onderhouden waar zij dat bij de meeste andere minderheden niet doen.” “Links”onderhoudt geen doofpotcultuur, Legion. Als je het daarmee niet eens bent, graag je onderbouwing. Jij doet een positieve bewering, ik stel dat het niet zo is. De bewijslast ligt dus bij jou. Overigens, een van de vier samenstellende partijen van GroenLinks is de EVP, De Evangelische Volks Partij. .

Auslander
Auslander9 dec. 2019 - 15:56

Hoezo in tegenstelling tot huidskleur het geloof (islam dus) te dumpen is? Een moslim, voor altijd een moslim! Het moet een les zijn voor de moslims om te blijven vasthouden aan hun identiteit.

21 Reacties
wegmetons
wegmetons9 dec. 2019 - 21:52

A. de kinderen in kwestie schijnen geen moslim te zijn, dus kunnen ze het toch ook niet dumpen? B. waarom zou je niet je geloof mogen afzweren? Dat het in Iran niet mag is prima, moeten ze daar lekker zelf weten, maar we leven hier in Nederland. Hier is vrijheid van godsdienst, dat houdt dus in dat iedereen zelf mag weten of hij Moslim, Christen of wat dan ook wil zijn. Als je je daar niet achter kunt scharen, als je de grondwet niet wil volgen, dan heb je in dit land niks te zoeken. Er zijn zat landen waar er wel een staatsgodsdienst is, daar zit je dan beter op je plek. Vrijheid van godsdienst is net als vrijheid van meningsuiting verankerd in onze grondwet, het is zelfs de basis van ons land. Dit land is ontstaan uit de wens om een ander geloof te mogen aanhangen als de staatsgodsdienst!

Eric Minnens
Eric Minnens10 dec. 2019 - 0:10

"Een moslim, voor altijd een moslim!" Ja, en een(s) Auslander, voor altijd een Auslander! Maar dat wil je blijkbaar zelf. (Niet ik, maar jijzelf noemt je Auslander.) Wat jij voorstaat is de totale dictatuur van het geloof.

EricDonkaew
EricDonkaew10 dec. 2019 - 2:47

Auslander: Een moslim, voor altijd een moslim! Het moet een les zijn voor de moslims om te blijven vasthouden aan hun identiteit. ----------------------------------------------- Wat jij hier opschrijft is totaal on-Nederlands en on-Westers. Juist door dit soort opvattingen zijn mensen bang voor immigratie uit islamitische landen. Natuurlijk voor een deel ten onrechte. Uiteraard hebben mensen het volste recht om het geloof, waarmee je bent opgegroeid, af te zweren. Of van geloof te veranderen. Jouw opvattingen zijn gemeengoed in landen als Iran en Afghanistan. Niet hier in Nederland. Maar ik ben blij dat het nu duidelijk is waar jij voor staat.

Auslander
Auslander10 dec. 2019 - 7:50

@ wegmetons “dan heb je in dit land niks te zoeken” Deze twee kinderen begrepen nu wat je meent! Straks zullen ze op den lijve ervaren wat deze “vrijheid van godsdienst” hen zou kosten! @ Eric Minnens “Niet ik, maar jijzelf noemt je Auslander.” Ik volg de integratiewensen van de gastland: eens migrant, altijd de migrant. Getuige? Je visie (vooroordeel?) op een auslander: “Wat jij voorstaat is de totale dictatuur van het geloof.” Daarom “geloof” ik nergens in?

Eric Minnens
Eric Minnens10 dec. 2019 - 9:49

Luister eens Auslander, Als het over racisme gaat, ben ik het vaak met je eens, maar wat je nu over het geloof of over moslims zegt, is bullshit, en je probeert je er op een onwaardige manier uit te draaien. Ik heb niks tegen auslanders, en dat weet je best.

Jan Lubbelinkhof
Jan Lubbelinkhof10 dec. 2019 - 9:50

En wederom getuigt auslander van zijn immens racisme. “Een moslim, voor altijd een moslim.” Mensen het recht ontkennen om van geloof te veranderen valt onder iedere erkende definitie van racisme. Behalve dus de definitie in het hoofd van deze chauvinistisch denkende Erdofiel.

Tuna Gretberg
Tuna Gretberg10 dec. 2019 - 10:51

Voor iedereen die tekeer gaat tegen Auslander: kijk eens wat er gebeurt als een moslim van zijn geloof af wil!

Auslander
Auslander10 dec. 2019 - 11:00

@ Eric Minnens @ EricDonkaew Om misverstanden voor te komen; ik ben geen moslim en geen gelovige (een afvallige dus) en zou enorm blij zijn bij ieder jonge moslim die vrijwillig het geloof vaarwelzegt. Ik ben ook een (Iraanse) vluchteling en weet wat het leed is bij deze groep. Maar ik ken ook de onder tafel verhandelde “cases” om asiel te vragen. Ook ben van mening dat een deel van hen die asiel hebben verkrijgen (en nu vrolijk afreizen naar herkomstlanden) geen recht hebben op aanspraak op vluchtelingenverdragen. En ik zat ook ooit op soortgelijke plek die IND-ambtenaren nu zitten. Dus ik reageer niet uit onderbuik. Mijn reactie is tegen de officiële standpunten, procedures en de heersende beeld en verwachtingen in Nederland over asielzaken, moslims en migranten.

Auslander
Auslander10 dec. 2019 - 11:02

@ Jan Lubbelinkhof “En wederom getuigt auslander van zijn immens racisme. … deze chauvinistisch denkende Erdofiel.” Ben je nog niet wakker?

EricDonkaew
EricDonkaew10 dec. 2019 - 11:45

@Auslander: ik ben geen moslim en geen gelovige (een afvallige dus) en zou enorm blij zijn bij ieder jonge moslim die vrijwillig het geloof vaarwelzegt. ----------------------- Oké, maar waarom noem jij je dan op de auteurspagina Islamov?

Auslander
Auslander10 dec. 2019 - 11:46

@ wegmetons “de kinderen in kwestie schijnen geen moslim te zijn, dus kunnen ze het toch ook niet dumpen?” “Abbas” en “Efran” zijn in Iran puur islamitisch (en Arabische) namen. Die twee jongen zijn afvallige moslims.

Eric Minnens
Eric Minnens10 dec. 2019 - 12:53

@Auslander Hoe heb ik het nu? Je oorspronkelijke bericht is in tegenspraak met deze nadere toelichting. Ik begrijp nu dat jij het prima vindt als iemand van zijn moslim-geloof afvalt. Maar dat je het in dit geval als een smoes ziet om asiel te krijgen (gezien jouw ervaring met vluchtelingenwerk) en dat je het eens bent met de IND. Begrijp ik dat goed?

Auslander
Auslander10 dec. 2019 - 14:18

@ EricDonkaew “waarom noem jij je dan op de auteurspagina Islamov?” In solidariteit met moslims in landen waarin ik als auslander gezien wordt! Islamov, het kind van een moslim (dus geen moslim)

Auslander
Auslander10 dec. 2019 - 15:39

@ Eric Minnens Ik ben niet eens met IND, niet als het over onmogelijkheid van bewijsvoering gaat. Ik ben tegen het geheel asielprocedures. In meer dan 90% van asielaanvragen bewijsvoering niet mogelijk is, niet als de aanvrager geen lid is van een politieke of kerkelijke organisatie.

wegmetons
wegmetons10 dec. 2019 - 19:22

Het zal best dat het moslim namen zijn, kan zomaar. Ik beweer ook niet dat die kinderen niet liegen, het zou de eerste asielzoeker niet zijn die liegt over geloof of geaardheid omdat het ze goed uit komt. Mijn punt gaat hier niet over, mijn punt gaat er over dat we in Nederland vrijheid van godsdienst hebben, dat dit in de grondwet verankerd is en dat ik altijd in het geweer zal komen tegen deze of gene die dit niet respecteert of lijkt te respecteren. Of zijn nu Wilders heten of Auslander maakt me niet uit, ik vind het een van de belangrijkste verworvenheden in dit land. Je mag hier zijn wie je wil, of je nu een bepaald geloof wil aanhangen of niet en of je nu hetero ben of homo. Ik vind dat heel belangrijk en ik zal het altijd verdedigen.

Auslander
Auslander10 dec. 2019 - 21:11

@ wegmetons Mijn punt is ook niet dat zij wel/niet liggen, dat kan niet IND en ook niet deze jongens bewijzen. Wat uiteindelijk uit de koker van IND komt lijkt verdacht veel aan inquisitie in dienst van islamitische theocratie in Iran. Dan is het praten over “vrijheid van godsdienst” in Nederland en verankering daarvan in de grondwet een zak die geen waarde heeft, nu voor die twee jongens en later voor nog velen.

Eric Minnens
Eric Minnens11 dec. 2019 - 1:21

@Auslander 1) Door jezelf Auslander te noemen, haal je het slachtofferschap naar je toe. Maar goed, je kunt het ook zien als geuzennaam..., dus soit. 2) Als moslims als groep of als persoon gediscrimineerd worden, neem ik het ook voor hen op. Echter ook als christenen gediscrimineerd worden. 3) Wél mogen en moeten de kwalijke kanten van zowel het christendom als de islam aan de kaak worden gesteld. Dat staat los van de betreffende personen, dat gaat namelijk over ideeën 4) Wat jij doet, is je alleen keren tegen moslim-discriminatie. Je bent daarin blijkbaar bereid om ook bepaalde ideeën van de islam, waar je het zelf niet mee eens bent, te verdedigen. Dat is op zichzelf al, laat ik het vriendelijk zeggen, schizofreen. Maar echt verwerpelijk is... 5) Dat het lot van gediscrimineerde christenen je daarbij geen hol interesseert. Moslims gaan immers voor. 6) Wat een armoe, Auslander.

Auslander
Auslander11 dec. 2019 - 9:35

@ Eric Minnens “Je bent daarin blijkbaar bereid om ook bepaalde ideeën van de islam, waar je het zelf niet mee eens bent, te verdedigen.” Natuurlijk niet. Ik vind de religie in politiek en in sociaal leven contraproductief en belemmerend, voor de gelovigen zelf en zeker voor de rest. Wat ik in het geval van moslims doe is in solidariteit met hen in hun antiracistische en antidiscriminatie strijd hun geloof niet aan te vallen, zolang ze blijven hun geloof buiten deze strijd houden. Anders zie ik ook hun religieuze politiek als verstekende issue in discriminatie (ook van moslims). “Dat het lot van gediscrimineerde christenen je daarbij geen hol interesseert. Moslims gaan immers voor.” Antiracisme en antidiscriminatie strijd heeft geen ideologische en geen klassenkader waarmee er een “gunstige” aan te wijzen zou zijn. Dat is wat vaak door de racisten en islamofoben als slachtofferschap aangehaald wordt, de strijd richt zich aan het niet gediscrimineerd worden en niet om iets te winnen. Als toch zo’n ideologie ontstaat (zoals SGP of Salafisme) doe ik niks anders hen ook te bestrijden. Het is een strijd voor algemeen belang. Dus als je tegen discriminatie ben, in principe ben je voor de gelijke rechten voor en de gelijke behandeling van minderheidsgroepen, en het grootste minderheid in NL zijn de moslims. Als men wilt voor te komen dat ook hun religie aan aantrekkingskracht wint moeten ze vooral de discriminatie tegen hen stoppen. Kortom, ik strijd niet voor de moslims maar tegen discriminatie, tegen racisme en tegen racistische islamofobie. Wat de islamitische landen betreft volg ik dezelfde politiek. Alleen daar zijn de moslims de meerderheid en de islamitische politiek en ideologieën zijn boosdoener en de discriminator. De strijd daar gaat niet over tegenhouden van discriminatie maar ten val brengen van pro-islamitische politieke macht en andere dictatoren, waarin de andersdenkenden en andersgelovigen veel te winnen hebben en niet alleen gelijke rechte en gelijke behandeling. Of zo’n strijd in NL of in islamitische landen aan “armoe” of “slachtofferschap” vertaald wordt, who cares, ik ga toch ervoor en ook vooraan.

Eric Minnens
Eric Minnens11 dec. 2019 - 14:13

@Auslander Zo ken ik je weer. Maar vreemd, hoe wat je in je laatste toelichting zegt, in tegenspraak is met je oorspronkelijke reactie: "Hoezo in tegenstelling tot huidskleur het geloof (islam dus) te dumpen is? Een moslim, voor altijd een moslim! Het moet een les zijn voor de moslims om te blijven vasthouden aan hun identiteit." Of heb ik, en wij allemaal (zie de heftigheid van de reacties), dit bericht verkeerd geïnterpreteerd? Wellicht probeerde je alleen maar aan te geven hoe de Iraanse machthebbers, of de politieke islam, o.i.d., hun invloed proberen uit te oefenen. Terwijl 'wij' dit bezagen als jouw eigen standpunt.

Auslander
Auslander11 dec. 2019 - 16:57

@ Eric Minnens “hoe wat je in je laatste toelichting zegt, in tegenspraak is met je oorspronkelijke reactie” Dat is hoe je het interpreteert. Voorbeeld: “@ Tuna Gretberg 10 december 2019 at 11:51 Voor iedereen die tekeer gaat tegen Auslander: kijk eens wat er gebeurt als een moslim van zijn geloof af wil!” “zie de heftigheid van de reacties” Wie mijn reacties kent zal deze fout niet maken. Ik vond ook de deze discussie ook fijn.

Auslander
Auslander11 dec. 2019 - 16:58

Ik vond deze discussie ook fijn.

Ch0k3r
Ch0k3r9 dec. 2019 - 15:51

"Wie pakt de handschoen op? De IND? Ankie Broekers Knol?" God in ieder geval niet. Sowieso rare uitspraak. Hoe test je of iemand christelijk is? Kan je dat meten ofzo? Of gaan we ze streng langs de lat van de leefregels van de Bijbel leggen? Want in dat geval is niemand christelijk. Zelfs de meest strenge SGP'er nog niet. Je kan dan beter testen of ze geen moslim meer zijn, het gaat immers om een wet tegen bekeerlingen (die wet is dan wel weer aardig islamitisch). Het enige dat ze hoeven te verklaren is dat ze de Quran niet zien als een heilig boek en Mohammed niet als een profeet gezonden door God. Klaar ben je. En mocht het allemaal dan toch niet zo gaan zoals het eigenlijk zou moeten (laat ze verdomme hier!), dan maar aannemen dat het Gods wil is?

4 Reacties
FransAkkermans1947
FransAkkermans19479 dec. 2019 - 18:40

Iemand die zegt christelijk te zijn gelooft het volgende: Ik geloof in één God, de almachtige Vader, Schepper van de hemel en de aarde, van alle zichtbare en onzichtbare dingen. En in één Here Jezus Christus, de eniggeboren Zoon van God, geboren uit de Vader voor alle eeuwen, God uit God, Licht uit Licht, waarachtig God uit waarachtig God; geboren, niet gemaakt, van hetzelfde Wezen met de Vader; door Wie alle dingen gemaakt zijn. Die, om ons mensen en om onze zaligheid, is neergekomen uit de hemel en vlees geworden door de Heilige Geest uit de maagd Maria en een mens geworden is; ook voor ons gekruisigd is onder Pontius Pilatus, geleden heeft, en begraven is, en op de derde dag opgestaan is overeenkomstig de Schriften, opgevaren naar de hemel, zit aan de rechterhand van de Vader en zal weerkomen met heerlijkheid om te oordelen de levenden en de doden; wiens rijk geen einde zal hebben. En in de Heilige Geest, die Here is en levend maakt, die van de Vader en de Zoon uitgaat, die samen met de Vader en de Zoon aanbeden en verheerlijkt wordt, die gesproken heeft door de profeten. En een heilige, algemene en apostolische kerk. Ik belijd een doop tot vergeving van de zonden. Ik verwacht de opstanding van de doden en het leven van de komende eeuw. Amen. Dit is de geloofsbelijdenis zoals gebruikt in de protestantse kerken. Als je als jongeling de catechisatie volgde werd je voorbereid op het afleggen van deze belijdenis, belijdenis doen. Ik vermeld dit omdat door de secularisatie de kennis omtrent de christelijke cultuur aan het verdwijnen is. Als zelf instanties als het IND, die over leven en dood gaan, het niet meer weet, hou ik mijn hart vast.

johannn2
johannn29 dec. 2019 - 20:22

Frans, Wil je alleen rooms-katholiek toelaten, Frans? .

Audio
Audio9 dec. 2019 - 22:45

De Apostolische Geloofsbeleidenis: 1. Ik geloof in God de Vader, de Almachtige, Schepper van de hemel en de aarde. 2. En in Jezus Christus, zijn eniggeboren Zoon, onze Here; 3. die ontvangen is van de Heilige Geest, geboren uit de maagd Maria; 4. die geleden heeft onder Pontius Pilatus, is gekruisigd, gestorven en begraven, neergedaald in de hel; 5. op de derde dag opgestaan uit de doden; 6. opgevaren naar de hemel, en zit aan de rechterhand van God, de almachtige Vader; 7. vandaar zal Hij komen om te oordelen de levenden en de doden. 8. Ik geloof in de Heilige Geest. 9. Ik geloof een heilige, algemene, christelijke kerk, de gemeenschap der heiligen; 10. vergeving van de zonden; 11. opstanding van het vlees; 12. en een eeuwig leven.

johannn2
johannn210 dec. 2019 - 13:25

Frans, Audio, Joop is een discussie site. Belijdenis doe je in en tegenover je geloofsgemeenschap. .

Jerry Bidet
Jerry Bidet9 dec. 2019 - 15:32

Over deze situatie kan ik niet oordelen, omdat ik de personen in kwestie niet ken. Mocht bovenstaand kloppen, dan betreur ik dat. Maar mijn beperkte ervaring, de ervaring van de IND is een stuk groter, leert dat er nogal wat afgelogen in de procedures. Denk bijvoorbeeld aan mannen die aangeven homoseksueel te zijn, maar in praktijk blijkt dat niet te kloppen. Begrijp dat er de IND streng moet zijn en dat er scepsis heerst tegen asielaanvragen en dergelijke. Situaties als deze zijn dan wel weer schrijnend.

6 Reacties
johannn2
johannn29 dec. 2019 - 20:08

Jerry, Stel je weet het als IND niet zeker. Er zijn twee risico's op foute beslissingen. We laten ze blijven maar ze liegen. En: we zetten ze uit maar ze spraken de waarheid en zijn in levensgevaar. Hier blijvende leugenaars, of uitgezetten die in levensgevaar verkeren. Wat is het grootste risico, wat is het ergste ? Wat krijgt het voordeel van de twijfel ? Je keuze zegt veel over je beginselen. .

Paul250371
Paul2503719 dec. 2019 - 21:00

"Denk bijvoorbeeld aan mannen die aangeven homoseksueel te zijn, maar in praktijk blijkt dat niet te kloppen." Flikker toch op. De IND zegt dat het niet klopt. Als mensen getrouwd zijn in bijvoorbeeld Iran en die man zegt dat het wel moest als façade dan deporteert de IND. Als een IND'er in zijn reet wordt geneukt dan kan hij nog stellen dat het niet spontaan ging en dus fake was en deporteren.

nykeriae
nykeriae9 dec. 2019 - 21:04

johannn, Stel je weet het als IND wel zeker, en wat we hier zien is een desinformatiecampagne om jou de suggestie te laten wekken dat het IND een fout moreel oordeel velt. Waarom de éne aanname afwijzen en de ander klakkeloos accepteren? Je keuze zegt veel over je. Wat het in ieder geval níet zegt is of je daadwerkelijk een goed moreel kompas hebt. Dat blijkt namelijk uit daden, uit hypothetische kwesties kan iedereen zich als Jezus o.i.d. wanen.

Jerry Bidet
Jerry Bidet10 dec. 2019 - 7:10

@Bovenstaande Ik begrijp jullie reacties, maar ik maak ik hier geen keuze in. Ik geeft alleen aan te begrijpen dat er keuzes gemaakt worden die te betwisten zijn, waarbij dus ook onschuldige de klos zijn, omdat er anderen zijn die het verpesten voor de echte vluchtelingen. Daar mag je veel van vinden, maar zo werkt het in de praktijk.

johannn2
johannn210 dec. 2019 - 13:43

nykeriae, " Stel je weet het als IND wel zeker, en wat we hier zien is een desinformatiecampagne om jou de suggestie te laten wekken dat het IND een fout moreel oordeel velt." Ah, een complot ! Fraaie manier, om andere meningen zonder argumenten in een kwaad daglicht te stellen. Ik heb begrepen, dat de IND het gelóoft. Dat klinkt al heel anders, Ze weten het misschien wel 'bíjna zeker'. Maar dat is in principe verre ván zeker. Jij stelt: " Waarom de éne aanname afwijzen en de ander klakkeloos accepteren? " Ja, dat is nou net de vraag die ik aan joú en anderen voorleg. Daar moet jij, met joúw principes, een antwoord op geven.

johannn2
johannn210 dec. 2019 - 13:52

nykeriae, " Stel je weet het als IND wel zeker, en wat we hier zien is een desinformatiecampagne om jou de suggestie te laten wekken dat het IND een fout moreel oordeel velt." Ah, een complot ! Fraaie manier, om andere meningen zonder argumenten in een kwaad daglicht te stellen. Ik heb begrepen, dat de IND het gelóoft. Dat klinkt al heel anders, Ze weten het misschien wel 'bíjna zeker'. Maar dat is in principe verre ván zeker. Jij stelt: " Waarom de éne aanname afwijzen en de ander klakkeloos accepteren? " Ja, dat is nou net de vraag die ik aan joú en anderen voorleg. Daar moet jij, met joúw principes, een antwoord op geven. Ik toch hopen, dat dat voor jou niet hetzelfde betekent als "klakkeloos', nykeriae. .

Sam V
Sam V9 dec. 2019 - 15:16

Het is niet leuk als kinderen uitgezet worden. Dat is echter iets anders dan dat ze gelijk in levensgevaar zijn. Als mevrouw niet kan aantonen dat ze Christelijk is, heeft Iran ook geen reden aan te nemen dat ze bekeerd is.

5 Reacties
madbako
madbako9 dec. 2019 - 16:33

Hoe toon je aan dat je een geloof aanhangt/belijdt. Briefje vragen aan de pastoor of zoiets

OlavM
OlavM9 dec. 2019 - 18:59

@ Sam V: Je wil dus dat die kinderen worden uitgezet, in levensgevaar raken of zelfs mogelijk gedood worden. Dan kan jij tevreden achterover leunen: ja, ze zullen wel degelijk christelijk zijn (geweest), dat is nu overtuigend aangetoond!

johannn2
johannn29 dec. 2019 - 20:30

Sam, Jij stelst: " Als mevrouw niet kan aantonen dat ze Christelijk is, heeft Iran ook geen reden aan te nemen dat ze bekeerd is." De IND gelooft haar niet. Maar dat betekent nog niet, dat Iran dat 'dus' ook niet doet Iran heeft eigen redenen en een eigen geloof, ook in mevrouw. In Iran staat het inmiddels uitgebreid gewaarschuwde ontvangstcomité al klaar. Die doen het hele proces nog eens dunnetjes over, op hun manier. .

Paul250371
Paul2503719 dec. 2019 - 21:17

"Als mevrouw niet kan aantonen dat ze Christelijk is, heeft Iran ook geen reden aan te nemen dat ze bekeerd is." Dus niet klagen want ze zijn veilig vind jij? Is dit bewust? Meen je dit echt? Stel dat Iran kwaad is omdat je jezelf als christen hebt gepresenteerd om uit Iran te vluchten. Wat zal je lot zijn als je uit het vliegtuig stapt.

Hemk
Hemk10 dec. 2019 - 12:06

Het alternatief is dat ze moslim is en beweerd christelijk te zijn om de islamitische heilstaat te ontvluchten, zal bij theocraten niet veel beter vallen. Hoe dan ook bij terugkeer kn de problemen.