Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

OV in Frankrijk: meer dan 260.000 slachtoffers van seksueel geweld in 2 jaar

  •  
21-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
6595256269_203e9f192f_b
Vrouwen worden op straat geregeld lastiggevallen. In Rotterdam is een app in het leven geroepen waar je melding op kunt maken van straatintimidatie, in welke vorm dan ook. In Amsterdam heeft de gemeente besloten om de boete op straatintimidatie nog even uit te stellen met een jaar omdat het zo lastig is om plegers op heterdaad te betrappen. Daardoor is het afgelopen halfjaar geen enkele melding van straat-intimidatie bij de politie of gemeente binnengekomen.
In Frankrijk daarentegen komen de meldingen wel binnen. Of liever: stromen ze binnen. In een periode van iets meer dan twee jaar zijn alleen in het openbaar vervoer in Frankrijk al zeker 220.000 vrouwen en 47.000 mannen lastiggevallen. De intimidatie varieert van ongewenst zoenen of aanranden tot verkrachting. De organisatie die de criminaliteitscijfers in de gaten houdt, de ONDRP, maakte donderdag de cijfers bekend. De meeste gevallen van seksuele intimidatie in het openbaar vervoer vond plaats op het moment dat het voertuig reed, waardoor het slachtoffer niet kon vluchten. De hoofdstad van Frankrijk, Parijs, blijkt de meest onveilige plek te zijn.
cc-foto: Wolfb1958
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.