Joop

Twee generaals verscheuren Soedan

  •    •  
17-04-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
480 keer bekeken
  •  
soedan

Meer over:

cartoon, soedan
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (8)

dirk den boer
dirk den boer22 apr. 2023 - 10:35

Er is oorlog in Soedan, maar waarom, dat ben ik even kwijt Ik snap er niks meer van als ik naar de beelden kijk Waarom doen we voortaan, niet een oorlog tegelijk (uit een oud liedje van Jeroen van merwijn)

dirk den boer
dirk den boer21 apr. 2023 - 10:22

Drukke tijd voor de Afrika correspondent NRC ,deze week, vandaag alweer zijn derde stuk erover, Soedan dreigt te versplinteren. Bijgevoegd een foto van vluchtende moeders met kind aan de borst, matras, andere kinderen, tussen hopen verbrande vuilnis. Die kinderen lijken wel te hippelen, alsof ze vrolijk met mamma naar de speeltuin mogen. In wat voor wereld leven we toch?

Bert van der Neut
Bert van der Neut18 apr. 2023 - 7:14

Noord Soedan toch?

1 Reactie
dirk den boer
dirk den boer20 apr. 2023 - 20:38

Noord Soedan (anders dan noord brabant) bestaat niet Bert. Het is Soedan en Zuid Soedan.

Panthera
Panthera18 apr. 2023 - 7:06

En de troostprijs van deze machtsstrijd blijft voor de verliezers meteen en voor de winnaars mogelijk in de toekomst, een asielaanvraag in de EU zodat zij daarvoor een logische straf hiervoor kunnen gaan ontlopen.

Greendutch
Greendutch17 apr. 2023 - 21:11

dit is wel verschrikkelijk, we horen hier te weinig over

2 Reacties
A little bit of sunshine
A little bit of sunshine18 apr. 2023 - 7:05

@green, bij de oorlog in Ethiopië de afgelopen jaren zijn naar schatting 600.000 mensen omgekomen, en we hebben er amper iets over gehoord. Zo wordt er nog wel meer gevochten in Afrika. Het is blijkbaar niet interessant voor de Nederlandse nieuws-consument. Er is overigens pasgeleden een omroep opgericht die o.a. meer nieuws uit Afrika zou brengen, maar ook daar heb ik niets meer van vernomen.

dirk den boer
dirk den boer19 apr. 2023 - 16:22

te weinig, Green & Sunshine, of teveel? In mijn krant NRC kopte de vaste Afrika journalist (dus voor heel het continent, en al 30 jr lang) Maandag over dat er in in Sudan sinds dit weekend zwaar gevochten wordt...en dat de burgers buiten spel staan, zoals zo vaak in Soedan.... Ja dat horen we al zo'n 50 jr over dat continent, wie gaat zoiets nog helemaal uitlezen? Ja,ik misschien, omdat ik er gewerkt heb, maar de gewone krantenlezer? Die weet het zo onderdehand wel, en slaat het bericht over om te lezen over e verbroken verloving van Gordon en de valse noot in het songvestivalliedje....