Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

TV-verslaggever maakt kennis met traangas

  •  
16-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rt_300.jpg
'Chaos in Athene maar we blijven berichten'
Sara Firth, verslaggever van de Poetin-gezinde zender Russia Today, doet verslag van de onlusten in Athene waar temidden van vreedzame demonstranten autonomen gevechten uitlokken met de politie. De autonomen zijn niet bepaald dol op camera’s en er ontstaat een worsteling. Ze raakt ook nog eens bedwelmd door traangas maar blijft dapper doorgaan met het verslag.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (10)

Iskander2
Iskander216 jun. 2011 - 10:28

Tja... hier past maar één reactie op... - http://youtu.be/BS3QOtbW4m0

Pjotrs
Pjotrs16 jun. 2011 - 10:28

Meteen arresteren die Sara Firth, want dat ze op 1:30 zomaar haar handtas achterlaat op straat is uiterst verdacht.

mijnmening2
mijnmening216 jun. 2011 - 10:28

Geeft een aardig beeld: mensen die willen ademhalen, maar systeembewakers die dat onmogelijk maken, omdat het niet in het systeem past ...

[verwijderd]
[verwijderd]16 jun. 2011 - 10:28

Kijk, dat is nog eens een leuke verslaggeveres.

2 Reacties
Hanvander Horst
Hanvander Horst16 jun. 2011 - 10:28

Moet je vaker naar Russia Today krijgen. Het kan daar niet op wat de leuke verslaggeveressen betreft. France 24 is trouwens ook niet mis.

Pjotrs
Pjotrs16 jun. 2011 - 10:28

Zo leuk is ze nou ook weer niet. Eerder een soort Heleen van Rooyen in het verkeerde decor.

[verwijderd]
[verwijderd]16 jun. 2011 - 10:28

Goede verslaggeefster, goede zender ook. Verder schandalig dat die lui alles kapotmaken. Demonstreren is iets heel anders.

1 Reactie
xatr0z
xatr0z16 jun. 2011 - 10:28

Want de grieken zijn gewoon hele boze domme mensen die op een dag besloten om politiemannen in elkaar te slaan? Je moet CNN en co niet te veel geloven he. Repressie in griekenland is al jarenlang een groot probleem. En het politiegeweld is de afgelopen tijd nog bruter en nietsonziender geworden. Honderden gewone mensen worden keer op keer in elkaar geslagen door dit politie-tuig. Ik vind het belachelijk dat de media -zoals gewoonlijk- zo overduidelijk voor de belangen van de Staat kiest. Ze criminaliseert gewone demonstranten als ze zichzelf verdedigen tegen het politiegeweld of zet ze neer als gewelddadig als ze bijvoorbeeld alvast een gasmasker meenemen. (zag in dat filmpje trouwens ook een journalist met een gasmasker voorbijkomen). Het griekse volk verdient onze solidariteit. De veroorzakers van de crisis zijn de banken, de politici en het huidige systeem. Niet het griekse volk of dat van welk land dan ook. Maarja, dat de staat en politie fout zitten en alleen hun eigen belangen verdedigen kunnen wij Nederlanders ons kennelijk alleen voorstellen als het om een arabisch land gaat.

rgeurtsen
rgeurtsen16 jun. 2011 - 10:28

waarom moet zo'n belachelijke truttebol, die haar tasje neerzet om dramatische gebaren te kunnen maken met op de achtergrond een beetje rook van traansgasgranaten, nieuws item worden in ons land. laat die meid terug gaan naar TMF of MTV. De berichtgeving over Griekenland is van een niveau dat beschamend is voor de meeste media, inclusief Joop.nl. Zoals anderen hier al constateerden: de repressie en het justitiële apparaat van Griekenland is EU-onwaardig, Griekenland is één van de Europese landen met de hoogste frequentie er ernst van fout gedrag van politiemensen. Mensenrechten schenders, etc. Dat demonstraties uit de hand lopen is gekomen doordat extremistische groeperingen er zich mee bemoeien, die hebben er baat bij als de oplossing van de financieringscrises (banken, oh banken, en mijn pensioenfonds ook) tot een echte EU crises leidt. Tegelijkertijd zijn er ionder de Griekse jongeren

1 Reactie
Pjotrs
Pjotrs16 jun. 2011 - 10:28

"Dat demonstraties uit de hand lopen is gekomen doordat extremistische groeperingen er zich mee bemoeien" Dat is folklore in Athene. Vergelijk het met 1 mei in Berlijn: dat moet sinds begin jaren 80 uit de hand lopen. Voor demonstraties in Athene geldt dat zo ongeveer sinds de studenten van de Polytechnische School in 1973 in opstand kwamen tegen de kolonels.