Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Tv-ster Samantha Bee gaat door het lint na Orlando

  •  
14-06-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2016-06-14-om-16.48.59
Vrijwel alle Amerikaanse late night talkshowpresentatoren hebben gereageerd op de terreuraanslagen in Orlando van afgelopen weekend. Ieder op zijn of haar eigen manier. Een zichtbaar geëmotioneerde Jimmy Fallon vroeg om begrip voor onderlinge verschillen, Stephen Colbert waarschuwde voor wanhoop, omdat haat daarmee zou winnen. Samantha Bee had in haar show Full Frontal even geen tijd voor dergelijke troostende woorden, daar was ze veel te pissig voor.
"Na een bloedbad is de gangbare werkwijze dat je hier op het podium gaat staan en wat welgemeende woorden spreekt over hoe we ons hier met z’n allen doorheen slaan, hoe liefde overwint, hoe liefde machtiger is dan haat. Dat is prima, dat is mooi, maar weet je wat? Fuck it. Ik ben daar te kwaad voor. Liefde overwint helemaal niets, tenzij we genoeg van elkaar gaan houden om onze fucking problemen op te lossen."
Bee haalde uit naar politici uit Florida die vast blijven houden aan de Amerikaanse wapenwetgeving. Zo liet senator Marco Rubio direct na de aanslag weten dat het overal ter wereld had kunnen gebeuren. Bee wees erop dat Australië geen enkele massale schietpartij meer heeft gehad sinds in 1996 een strenge wapenwet werd ingevoerd. Aan gouverneur van Florida Rick Scott werd tijdens een persconferentie gevraagd of hij nu wel iets aan de wapenwet wilde veranderen, maar hij antwoordde in softe algemeenheden en verliet vervolgens de zaal.
"Als slachtoffers van schietpartijen nou maar kogels konden ontwijken zoals hij die vragen ontweek. Serieus, die gast ging er zo snel vandoor, dat ik verbaasd ben dat niet elke kamer in het gebouw een gat in de muur heeft in de vorm van Rick Scott."
Volgens Bee mag Amerika niet op deze manier doorgaan en moet er nu echt een strenge wapenwet komen.
"We hebben genoeg verwarde twintigers rondlopen. Of ze nu geradicaliseerd zijn door ISIS, door homofobie, racisme of omdat ze een hekel hebben aan films, we maken het veel te makkelijk voor die gekken om ons te vermoorden."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.