Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte negeerde archiefwet en wiste jarenlang elke dag sms’jes

Landsadvocaat: toestel premier had ruimte voor slechts 20 berichten
Joop

Tv-programma speelt voor 'mannenlokker'

  •  
08-02-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Rambammers.jpg
Rambammers onderzoeken online seksindustrie
Meestal zijn het jonge meisjes die door oudere mannen via de chat ‘geronseld’ worden voor seks. Rambammer Jelte draaide die ‘grooming-rol’ om. Hij maakte een profiel aan als Merel, maar kreeg er al snel genoeg van om als deze aantrekkelijke blondine over het web te zweven en besloot een van zijn online daters op te zoeken.
Bekijk de video in andere formaten. Mannen die op zoek zijn naar aandacht, liefde en een beetje seks. Je hebt ze in allerlei soorten en maten. Sommigen willen alleen maar een beetje spelen en aandacht. Anderen gaan rigoureuzer te werk en zijn echt uit op een afspraakje.
Online datingsites hebben het hen de afgelopen jaren een stuk makkelijker gemaakt. Al kost het soms wel wat geld om een valse identiteit aan te maken. De dater die Jelte uiteindelijk thuis bezocht gaf per maand ongeveer 200 euro uit om een beetje te genieten op internet.
Het aannemen van een valse identiteit is in Nederland alleen nog strafbaar als je die gebruikt om mensen te bewegen tot bepaalde handelingen zoals het afgeven van geld.
Jonge meisjes zijn door de Nederlandse wet inmiddels iets beter beschermd tegen echte ronselaars die de chatdates puur gebruiken om de seks ook echt te laten plaatsvinden. Een meisje moet dan wel aantonen dat de groomer weet dat zij minderjarig is en dat hij echt uit was op een seksafspraakje.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

nieuws, media

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (7)

PietMonster
PietMonster8 feb. 2012 - 15:47

De term grooming is hier volledig misplaatst. Grooming gaat over maanden en soms jarenlange processen waarbij rond een slachtoffer ongemerkt een sociaal web geweven wordt waarna seksueel misbruik kan plaatsvinden. Klassiek is het voorbeeld van de pedosedsueel die al jaren voordat een kind zijn voorkeursleeftijd bereikt, zijn vrouw als stimuleert om bij een zangkoor te gaan zodat hij jaren later een avond in de week alleen is. Ook sommige loverboys investeren maanden in hun slachtoffers, daar heeft deze uitzending helemaal niets mee te maken.

BenJoosten
BenJoosten8 feb. 2012 - 15:47

En mooie, en nogal confronterende film die over dit onderwerp gaat, is Hard Candy, van David Slade uit 2006. Een jong meisje laat zichzelf daten door een internethengelaar en neemt vervolgens gruwelijk wraak.

stolat
stolat8 feb. 2012 - 15:47

Sorry, maar ik vind Rambam een rellerig en ondoordacht programma met als hoofddoel: sensatie. Ze verdienen daarom zo weinig mogelijk aandacht, zodat we ons snel weer kunnen richten op kwaliteit.

[verwijderd]
[verwijderd]8 feb. 2012 - 15:47

Onder het mom van kinderen beschermen tegen het evil internet, en de derving van inkomsten van downloads, zal inet2 op kort termijn een feit zijn.... (Klopt ik herhaal mijzelf hier weer eens, het onderwerp leek mij gepast) Inet2 in volle glorie houd in dat je slechts op enkele pregedefinieerde toegangsportals kunt aanloggen en alleen op aangeboden links kan klikken. Beetje als het vroegere DDS maar dan commercieler. Dit bovenstaande is een feit, je hoeft mij niet te geloven, maar ik kan het echt weten. Het staat al enige tijd klaar en de migratie is stapsgewijs al enige tijd gaande (denk aan landfilters etc). Mijn vraag, welke functie zou dit onderzoek hebben? Zijn de onderzoeker bewust van het feit dat men deze functie aan het vervullen is?

1 Reactie
MichelReiziger
MichelReiziger8 feb. 2012 - 15:47

Het internet, zoals we dat nu kennen zal nooit gaan verdwijen. Er zijn in het verleden al pogingen gedfaan, onder de regering van Clinton als ik me niet vergis. Toen ik in '94 bij xs4all kwam waren er al mensen die aangaven dat internet zou gaan uitgroeien naar een enorme puinhoop asl het niet doro overheden zou worden gedirigeerd, gelukkig is het te snel gegroeid dat dit werkelijkheid zou (kunnen) worden.

Yggdrasil
Yggdrasil8 feb. 2012 - 15:47

Ik krijg af en toe het rambam van al die turbo taal uitdrukkingen, nu moet ik weer gaan googlen wat "grooming" nu weer is. Blijkt het over pedofilie te gaan.

1 Reactie
MichelReiziger
MichelReiziger8 feb. 2012 - 15:47

?...turbo taal uitdrukkingen..haha. vond ik vroeger ook toen mijn ouders naar van Kooten en de Bie keken..waar hadden die lui het over. ;-)