Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

‘Tv-makers misbruiken wilde dieren voor entertainment’

  •  
23-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
955 keer bekeken
  •  
beauschildpad

Programmamakers maken veel te vaak gebruik van wilde dieren, vindt World Animal Protection Nederland. De dierenbeschermingsorganisatie deed onderzoek naar entertainment met wilde dieren op de Nederlandse televisie.

“Vrijwel altijd is het belang van de dieren ver te zoeken en staat vermaak en sensatie voorop”, stelt Dennis Vink van World Animal Protection Nederland. “Denk aan een dans met een slang tijdens Dance Dance Dance, een schildpad in de studio van Beau of dolfijnen aaien in Married at First Sight.”

Als het aan de dierenbeschermingsorganisatie ligt, worden wilde dieren alleen in hun natuurlijke omgeving in beeld gebracht. “Wilde dieren horen in het wild en zijn geen entertainment”, vindt Vink. Door dieren mee te slepen naar de studio, geven programmamakers het verkeerde voorbeeld. “Onbewust leren ze kijkers dat het acceptabel is om wilde dieren vast te pakken of op te sluiten.”

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.