Joop

Tv-journalist denkt dat koala's levensgevaarlijk zijn, trekt pantser aan

  •  
13-01-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
352 keer bekeken
  •  
koala
Een van de aspecten van het verslaggeversbestaan is dat je soms reportages moet maken over zaken waar je totaal geen verstand van hebt. Dat overkwam Debi Edward, correspondent van het Britse tv-station ITV News. Ze doet in Australië verslag van de bosbrandenramp en klimaatcrisis die naar schatting honderden miljoenen dieren het leven hebben gekost, waaronder grote aantallen koala’s.
Tijdens een bezoek aan het Kangaroo Island Wildlife Park werd ze in de gelegenheid gesteld een koala vast te houden. Maar zo werd haar verteld, het betrof hier een speciale koala-soort die in tegenstelling tot andere soorten uiterst agressief is. Deze zogeheten drop bear, waar in Australië al langer over gepraat wordt, laat zich uit bomen vallen om toeristen aan te vallen. Uniek is ook dat deze koala giftige slagtanden heeft, zo wordt haar wijs gemaakt. Edward neemt geen enkel risico en trekt een gepantserd vest aan dat haar wordt aangereikt, evenals een beschermende bril. Als ze de gevreesde koala in haar armen krijgt geduwd wordt ze zichtbaar steeds nerveuzer.
In de Today Show van Channel Nine erkent Edward dat ze nog nooit van de drop bear had gehoord en niet wist dat het een oude Australische grap is.
Ondertussen is de situatie voor de uiterst vredelievende koala’s in Australië rampzalig. Grote aantallen zijn leven verbrand in de vuurzee en andere ernstig gewond geraakt, dan wel van hun leefgebied beroofd door het vuur. De maker van de video roept iedereen die om de grap moet lachen op een donatie te doen aan het Kangaroo Island Wildlife Park. Dat kan hier.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (11)

Gaitj
Gaitj14 jan. 2020 - 11:25

lijkt me terecht, dit zijn niet bepaald knuffelbeertjes. Het is een wild dier dat misschien al gestresst is door het vuur en niet gewend aan mensen, dus kan onvoorspelbaar reageren. Voor je het weet ben je een oog kwijt.

jantje
jantje13 jan. 2020 - 23:06

Af en toe even afreageren met een grap, dat houd de moed er in om weer verder te gaan met het geven van hulp. Anders ga je er geheid onderdoor. Zodra men helemaal nergens meer om kan lachen is het afgelopen.

Mr x Mr y
Mr x Mr y13 jan. 2020 - 20:09

De koala staat op nr 1 van dieren die lief lijken, maar in het echt gevaarlijk zijn. Ze wegen al snel 13k en hebben scherpe tanden en nagels. https://www.curioctopus.nl/read/19026/15-soorten-dieren-die-erg-lief-lijken...-maar-in-werkelijkheid-extreem-gevaarlijk-zijn

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij13 jan. 2020 - 17:47

Beetje dom om je gezicht niet geheel te beschermen tegen een beest met "giftige slagtanden". Beetje ongepast grapje ook tijdens de bosbranden.

TigressApril
TigressApril13 jan. 2020 - 17:30

Het is een Koala beer, ik zou ook panzer aantrekken als ik met een beer op video moest.

Thuiszitter
Thuiszitter13 jan. 2020 - 15:37

Op zich wel een leuk geintje alleen ongepast nu er zoveel van de dieren zijn omgekomen door de bosbranden.

1 Reactie
Hank Nozemans
Hank Nozemans14 jan. 2020 - 0:30

Wat mij betreft bestaat er niet zoiets als een ongepaste grap. Grappen passen altijd.

I am Legion
I am Legion13 jan. 2020 - 15:03

Koala's zijn, vooral omdat ze geen natuurlijke vijanden hebben, in het geheel niet agressief. Desondanks zijn hun klauwen groot en vlijmscherp en gebruiken ze die in allerlei situaties, dus ook als ze opgetild worden, om zich zo goed mogelijk vast te houden. Daar rekening me houden kan in ieder geval geen kwaad.

1 Reactie
Babette4
Babette413 jan. 2020 - 18:45

Het valt allemaal reuze mee; als het tegen zit krijg je een plasje over je heen...

Woessie
Woessie13 jan. 2020 - 13:47

Tip: pak youtube erbij en zoek naar 'koala attack'. Ze kunnen het wel en ik zou zo'n nagel ook niet in mijn oog willen.

1 Reactie
rvb2
rvb214 jan. 2020 - 2:08

net als katten.