Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Turkse omroepen beboet voor uitzenden 'Taksim'

  •  
12-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Taksim300.jpg
Kleine tv-zenders beboet, grote besteden niet of nauwelijks aandacht aan demonstraties ... Eerder ook advocaten gearresteerd voor steun aan betogers
Vier Turkse tv-zenders die verslag deden van de demonstraties op het Taksimplein in Istanbul, hebben een boete gekregen. De zenders hebben volgens de Turkse toezichthouder schade toegebracht aan de “lichamelijke, morele en mentale ontwikkeling van de jeugd”. Dat meldt de NOS.
Het gaat om de relatief kleine omroepen Halk TV (‘Volkstelevisie’), Ulusal, Cem en EM. Hoe hoog de boete is, is nog niet duidelijk. Halk TV was al eerder gewaarschuwd, vanwege een filmpje waarin Erdogan vernederd zou worden.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (9)

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai12 jun. 2013 - 11:25

De dames en heren die de heer Erdogan tijdens zijn bezoek aan Nederland de hand hebben geschut kunnen hun naaste en kinderen vertellen dat ze een van de nieuwe dictators op basis van religie van de wereld glimlachend en vriendelijk hebben ontvangen. Zou er maar niet trots op zijn dunkt me.

MichelReiziger
MichelReiziger12 jun. 2013 - 11:25

Tja, als je las Turkse jeugd nog maar nauwelijks televisie kijkt, en al helemaal niet meer naar die dramatische staatsomroep.

Reinaert de Vos
Reinaert de Vos12 jun. 2013 - 11:25

Goeie ouwe Sovjettijd. Misschien duikt Sahaf straks ook nog op.

MichelReiziger
MichelReiziger12 jun. 2013 - 11:25

als ik Twitter moet gelvoen heeft de politie het plein net veranderd in een gaskmaer, op foto's zie je alleen maar gas wolken met af en toe een hoofdje er tussen, tientallen gewonden al.

PeterDraman
PeterDraman12 jun. 2013 - 11:25

Vraag me af hoe lang het nu gaat duren tot de toetredingsgesprekken weer beginnen.

AhmetDemir
AhmetDemir12 jun. 2013 - 11:25

de waarschuwingen en boetes zijn opgelegd met handtekeningen van alle partijen. dus de regerde ak partij, maar ook de chp (die vrienden is met halktv). Het is dus geen maatregel van erdogan, maar een rechtvaardige boete die de zenders hebben gekeken. Een presentatrice van Ulusal zei letterlijk: "Ik hoop dat er een paar doden vallen". Dit is geen journalistiek. Get your facts right.

1 Reactie
FransLenaen
FransLenaen12 jun. 2013 - 11:25

'Dit is geen journalistiek. ' --- Dus is het volgens u strafbaar? Zo gaat dat misschien in een bananenrepubliek, maar niet in een democratische rechtsstaat.

BasVV
BasVV12 jun. 2013 - 11:25

Prachtig toch. Merkel en consorten kunnen nu niet meer volhouden dat Turkije democratisch is en tot Europa toegelaten moet worden. Erdogan. Ga zo door.

1 Reactie
MichelReiziger
MichelReiziger12 jun. 2013 - 11:25

Turkije is wel democratisch, Erdogan is dat niet. een wezenlijk verschil.