Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Turks nationalisme kan nooit de toekomst van Nederland zijn

  •  
21-07-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
357 keer bekeken
  •  
brug
Oproep aan DENK en NIDA
Turkse Nederlanders die actievoeren en demonstreren over ingrijpende gebeurtenissen in Turkije. Ik heb de afgelopen dagen veel reacties gezien en gehoord van mensen die vinden dat dat eigenlijk niet kan. Het zou betekenen dat de ‘nederturken’ niet voldoende geintegreerd zijn. Dat vind ik een onzinnige redenering. Zelf vind ik dat vooral een redenering die past bij het volstrekt verkeerde idee dat er in dit land maar een identiteit mag en moet zijn.
Staatsgreep Natuurlijk gaan mensen de straat op – ook in Rotterdam – als er in het land van hun herkomst of de herkomst van hun vader, moeder, opa of oma een staatsgreep plaats vindt. Dat zou ik ook doen als ik geëmigreerd was naar Canada en de Oranjes in Nederland de macht illegaal probeerden over te nemen ????
Waar ik me wel over verbaas is dat allerlei mensen die ik hoog heb zitten ineens weinig kritisch zijn over het ondemocratische en conservatieve regime van Erdogan, die de staatsgreep misbruikt om nog meer van de democratische vrijheden en tegenstanders in Turkije uit te schakelen. Letterlijk en figuurlijk.
Teleurgesteld Wat dat betreft ben ik erg teleurgesteld in mensen als Aydin Peksert, Tunahan Kuzu en een club als NIDA. Mijn en jullie toekomst is geen Turks nationalisme of welk nationalisme dan ook en geen versterking van de halve dictatuur van Erdogan.
Jullie en mijn toekomst is samen vechten voor een democratische en sociale wereld. Grenzeloos. Hier en in Turkije.
Ik hoop dat jullie dat ook willen.
Afbeelding: screenshot YouTube
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.