Joop

Turkije mengt zich in conflict Nagorno-Karabach

  •  
12-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
185 keer bekeken
  •  
nagornokarabach
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

Muzaffer Latif
Muzaffer Latif13 nov. 2020 - 8:41

Het is heel normaal en natuurlijk dat Turkije zich mengt Azarbeycan en Turkije zijn bondgenoten broeders en zusters zelfde volk Azarbeycan is hetzelfde volk als Turkije Armenië heeft het recht niet is zelfs officieel erkend Dat karabag van Azerbeidzjan is En uiteindelijk heeft azarbeycan karabag terug gekregen Armenië is zelf begonnen met een oorlog 1993 heeft ie onschuldige mensen vermoord Genocide in hocali karabag

RechtdoorZee93
RechtdoorZee9312 nov. 2020 - 18:27

Het conflict is eigenlijk te lastig en complex om te kunnen weergeven in een cartoon. De hele wereld erkent Nagorno-Karabach als zijnde het grondgebied van Azerbaijan. Al zou je wel de vraag kunnen stellen of eenmaal getekende grenzen voor altijd en eeuwig vaststaan. Zeker wanneer ze door koloniale / imperialistische machten getekend zijn. De Sovjet unie was erg goed in het tegen elkaar laten uitspelen van etnische minderheden. Los daarvan is het absoluut duidelijk dat Erdogan medogenloos is en geen enkele genade kent voor hen die niet tot 'zijn groep' behoren. Armenië had geen schijn van kans deze keer dankzij de moderne wapens, Turke steun en Syrische huurlingen die Azerbaijan tot zijn beschikking had. Tot slot is Erdogan natuurlijk ook een afschuwelijke hyprocriet. Hij noemde de oorlog tegen Armenië (of beter gezegd tegen de 'Artsakh republiek') een oorlog van bevrijding. Ik vraag me af hoe hij naar het door Turkije bezette Noord-Cyprus kijkt. Moet deze wellicht op eenzelfde manier bevrijd worden?

Visionair NL
Visionair NL12 nov. 2020 - 15:53

De ontwikkelingen in Turkije zijn inderdaad doodeng. Check bijvoorbeeld dit: https://twitter.com/TurkeyUntold/status/714414847631433728 "Çehit" is de Turkse vorm van shahid, martelaar.

Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!
Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!12 nov. 2020 - 15:39

Dat zal Erdogan dan wel de Nagorno-Karabach kwestie gaan noemen..

Herr Vorragend
Herr Vorragend12 nov. 2020 - 14:36

De Ottomaanse sultan leidt weer aan Grössenwahn, je weet toch, die waan die voortkomt uit gewelds-, veroverings-, en genocide-fantasieën.