Joop

Tsjechische parlementariër door racisten aangevallen en mishandeld

  •  
22-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding 2019-04-22 om 10.41.47
De Tsjechische parlementariër Dominik Feri is in eigen land door twee racisten aangevallen en mishandeld vanwege zijn huidskleur. De aanval vond plaats in de regio Moravië, waarbij naar de 22-jarige Feri werd geroepen dat zwarte mensen niet in de politiek thuishoren.
Feri moest voor zijn verwondingen naar het ziekenhuis, waar onder andere een vleeswond in zijn rug moest worden gehecht. Feri zelf deelde daar na afloop een foto van op Twitter. De politicus, wiens vader een Ethiopische afkomst heeft, zit sinds 2017 namens de liberaal-conservatieve partij TOP 09 in het parlement. Wie zijn aanvallers zijn is onbekend, er is nog niemand aangehouden.
Bron: NOS
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (28)

toshiba
toshiba22 apr. 2019 - 19:42

Brenda T. Glooriks 22 april 2019 at 19:48 Nee dus want ik stem niet, steun geen partijen die racisme en discriminatie proclameren. probeer het nog eens. Je wanhopige poging om je verantwoordelijkheid te ontlopen is gewoon zielig.

10 Reacties
Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks22 apr. 2019 - 20:31

@toshiba Leg me dan eens uit waar ik "mijn verantwwordelijkheid ontloop"? Helaas, dat gaat je niet lukken. Jammer, weer een mislukte drogreden..... Overigens je zegt dat je jezelf aan iedere verantwoordelijkheid onttrekt omdat je niet stemt. Hoe ver kun je gaan in het oneigelijk wassen van je handen in onschuld. Niet stemmen is een ieders goed recht maar daar trots op zijn en vervolgens mensen die wel het lef hebben om te stemmen vanaf de zijlijn weg te zetten. Tja, ik heb wel bepaalde partijen in mijn hoofd waar dat bij past.

Rikkertpoale1
Rikkertpoale122 apr. 2019 - 21:29

Een niet-stemmer die een ander verwijt verantwoordelijkheid te ontlopen. De ironie.

toshiba
toshiba22 apr. 2019 - 21:39

Brenda T. Glooriks 22 april 2019 at 22:31 door geen stelling te nemen tegen het racisme en discriminerende karakter en uitspraken van fvd. 2) waar zeg ik dat ik niet stem> je kan dus geen eens lezen. probeer niet wijs te doen, je bent het niet.

Autofiets
Autofiets23 apr. 2019 - 7:14

@Brenda, laat je niet opjutten en zeker niet verleiden tot het plaatsen van meneer toshiba in een hokje met een politieke partij. Zoals je al eerder perfect hebt uitgelegd kun je in zijn betogen regelmatig 'fvd' of 'pvv' een op een vervangen door een willekeurige andere groep mensen en zijn uitspraken verworden ineens tot datgene waar hij/zij zo sterk tegen ageert. Dat hij vervolgens agressief wordt tegen z'n eigen spiegelbeeld moet je je vooral niet al te veel van aan trekken.

Satya
Satya23 apr. 2019 - 8:29

Brenda Wil jij niet doen of jij serieus betrokken bent bij een betere wereld alsjeblieft?

Autofiets
Autofiets23 apr. 2019 - 10:43

@Satya, Waarom zo fel op iemand die geweld verafschuwt? Ik heb geen idee of Brenda en ik dezelfde ideeen aanhangen, wat ik echter wel denk te zien is een discussie op basis van argumenten en menselijke waarden. Dat alleen al draagt bij aan een betere wereld.

Satya
Satya23 apr. 2019 - 14:22

Autofiets Brenda beschuldigd Toshiba van polariseren terwijl Toshiba tegen de polarisatie in gaat. Op dit moment zijn fvd pvv bij1 en denk de polariserende partijen. Als je die partijen verdedigd polariseer je in mijn optiek. Ook al roept baudet niet direct tot geweld op, hij creëert wel een wij zij stemming. Zelfde geld voor bij1. Baudet heeft te extremistische gesprekspartners en te extreme uitspraken om te verdedigen en simons noemt te gemakkelijk hele groepen racist. Daar heb ik een probleem mee en het leidt tot uit de hand lopende conflicten en zelfs tot geweld op de langere termijn. Ik hoop dat Brenda hier nog op reageert en haar zienswijze geeft. Brenda is inderdaad een fatsoenlijke vrouw maar slaat hier de plank mis.

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks23 apr. 2019 - 14:41

@reageerder(s) Ik ben momenteel niet bereikbaar voor een reactie, ben heerlijk met mijn allerliefste vrouw aan het genieten van een goddelijk truttige wandelvakantie met een ouderwets GR boekje langs Nederlandse natuurcampings. Aan iedereen mijn welgemeede advies ....doe es lief :)

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks24 apr. 2019 - 4:54

@Satya Over PVV en FvD zijn we het eens, en het zou zo maar kunnen dat toshiba er hetzelfde over denkt. Maar ook al deugen die partijen die partijen totaal niet dan nog vind ik dat je ze op een faire manier moet bestrijden. Het gebruik van onzuivere argumenten en holle retoriek maakt dat je de kracht van je eigen verhaal ondergraaft....en dat je in feite hetzelfde populisme bedrijft als de PVV en FvD. Daar maak ik bezwaar tegen, niet meer en niet minder.

Satya
Satya24 apr. 2019 - 6:38

Brenda Veel plezier.

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks22 apr. 2019 - 14:03

Triest, heel triest. Ik hoop dat Dominik Feri goed herstelt en de kracht vindt om door te gaan. Geen flauw idee of mijn politieke opvattingen stroken met die van hem maar iedere vezel in mij verafschuwt dit soort laf geweld.

1 Reactie
madbako
madbako23 apr. 2019 - 11:48

Wat lief....

gerryjoris
gerryjoris22 apr. 2019 - 11:35

Zo triest.

toshiba
toshiba22 apr. 2019 - 9:54

zullen we ophouden dat pvv/ fvd etc van die onschuldige partijen zijn. hun racistische en discriminerende opvattingen effenen het pad voor dit soort gewelddadigheden. wie nog durft op deze partijen te stemmen, laat staan te verdedigen, is mede verantwoordelijk.

13 Reacties
Tigranes
Tigranes22 apr. 2019 - 15:09

Zullen we ophouden de pvv/fvd bij alles wat met een racistische aanval te maken heeft te betrekken? En dan je laatste zin, hoezo is men verantwoordelijk voor een aanval uitgevoerd door iemand anders? Belachelijk. Als je het immers hebt over de daden van moslim terroristen is het ook niet gepast om alle moslims daarvan de schuld te geven.

erikbos
erikbos22 apr. 2019 - 15:25

@toshiba "fvd etc van die onschuldige partijen zijn. hun racistische en discriminerende opvattingen effenen het pad voor dit soort gewelddadigheden. " Onzin, genoemde partijen zetten zich altijd af tegen geweld. Wat je ook van hun standpunten vindt je kan ze niet verantwoordelijk houden voor het geweld dat extremisten uitvoeren. Als u diezelfde logica loslaat op de Islam, moet u ook concluderen dat daar de weg geeffend wordt voor geweld tegen ander gelovigen(zie Sri Lanka).

Plastic_Zee
Plastic_Zee22 apr. 2019 - 15:46

Dus jij wilt beweren dat ik(FvD stemmer) verantwoordelijk is voor geweld tegen een Tsjechische parlementariër?

toshiba
toshiba22 apr. 2019 - 16:07

ja tigranes, erikbos, plasticzee Ik betrek jullie er wel doelbewust op. De constante openlijk en bedekte oproepen van pvv / fvd die aanzetten tot haat tegen andere groepen in de samenleving [het internet staat er vol mee] heeft niets anders tot doel dan het ontmenselijken van anderen. Het minderwaardig beschrijven van andere groepen [boreaal als superieure ideologie etc] heeft tot doel andere groepen als inferieur af te schilderen. dat mist zijn effect niet op de mensen die daar gevoelig voor zijn en heeft de afgelopen jaren een aantoonbare tendens van ontmenselijking en toenemend racisme en discriminatie geleid. [zie de rapporten van de aivd] ergo sum: mensen die stemmen en./ of lid zijn van partijen als pvv/ fvd die dit soort praktijken dagelijks uitdragen, zijn daarmee mede verantwoordelijk voor de haat, discriminatie en geweld tegen andere bevolkingsgroepen. Het wordt tijd dat we stoppen met wegkijken en ontkennen. Pvv/ fvd stemmers cq leden ondersteunen met hun stem de racistische en discriminerende opvattingen van wilders en baudet. dus ja, u bent mede verantwoordelijk. !!

Auslander
Auslander22 apr. 2019 - 16:56

@ Tigranes “Zullen we ophouden de pvv/fvd bij alles wat met een racistische aanval te maken heeft te betrekken?” Dat doet ook niemand. De pvv/fvd dragen de politieke verantwoordelijk voor “een deel” van “racistische aanval” en niet “alles wat met een racistische aanval te maken heeft” Maar waar racisme aangehaald wordt horen pvv/fvd permanent bij! Dus zoals dat niet alle moslims terroristen zijn, zijn ook niet alle pvv/fvd aanhang racistische aanvallers. Maar net zo dat alle moslims moslim zijn, zijn ook alle pvv/fvd aanhang racisten. Het is niet verwonderlijk dat politiek racisme zich onder dom volk wortelt.

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks22 apr. 2019 - 17:48

@toshiba Als ik jouw redenatie van causaliteit volg ben jij dus zelf net zo schuldig aan politiek geweld. Flauwekul natuurlijk maar het is maar waar je op uit bent. Terreur deugt niet, nooit en ongeacht de ideoligie die er achter zit. Jouw semantische manouvre is er een die oplossingen niet dichterbij brengt en die polarisatie en jij bakken stimuleert. Bah, niet meer doen als je serieus betrokken bent bij een beter ewereld.

Norsemen
Norsemen22 apr. 2019 - 18:15

Wilders en Baudet roepen inderdaad niet letterlijk op geweld. En natuurlijk zijn ze niet zelf schuldig als een aanhanger de extreem rechtse opvattingen iets te letterlijk neemt. Maar je hoeft geen Einstein te zijn om te snappen dat als een partij uitdraagt dat anderen minderwaardig zijn dat de aanhangers die anderen ook als minderwaardig gaan behandelen.

toshiba
toshiba22 apr. 2019 - 19:44

als de ontkenners van de verantwoordelijkheid van pvv/ fvd en hun aanhang, willen weten hoe t werkt : https://joop.bnnvara.nl/nieuws/extreemrechtse-regeringspartij-oostenrijk-noemt-immigranten-ratten deze partij kan op sympathie rekenen van pvv en fvd. moet ik nog meer zeggen of uitleggen Tigranes, erikbos en plastic zee.?

Satya
Satya23 apr. 2019 - 6:07

'Dus jij wilt beweren dat ik(FvD stemmer) verantwoordelijk is voor geweld tegen een Tsjechische parlementariër?' Je bent in ieder geval verantwoordelijk voor het normaliseren van het gedachtegoed wat in deze groepen heerst. Extreem rechts denken leidt tot extreem rechts gedrag.

Satya
Satya23 apr. 2019 - 8:03

'deze partij kan op sympathie rekenen van pvv en fvd.' Laten we wel wezen baudet met zijn superieur geneuzel heeft ook de stelling liever mensen laten verdrinken dan dat ze Europa bereiken. Veel extremer en inmenselijker wordt het niet. Tuurlijk zijn zijn stemmers verantwoordelijk voor de doden.

Satya
Satya23 apr. 2019 - 8:28

'Als u diezelfde logica loslaat op de Islam, moet u ook concluderen dat daar de weg geeffend wordt voor geweld tegen ander gelovigen(zie Sri Lanka).' Wat natuurlijk een compleet onzin verhaal is. Een politieke partij in Europa vergelijken met een geloof. Je stemt op fvd terwijl je er heel bewust van bent wat hun standpunten zijn. Een geloof is op veel manieren uit te leggen. Geen argument.

Me, Myself and I
Me, Myself and I23 apr. 2019 - 9:47

Ik hoor toch wel vaak dat juist stemmers van de wegkijkende partijen verantwoordelijk zijn voor dit soort geweldadigheden. Hoe zit dat dan?

OlavM
OlavM23 apr. 2019 - 23:48

@ toshiba: In essentie heb je gelijk. De rechts-extreme, exclusivistische partijen effenen met hun racistische en discriminerende uitspraken inderdaad het pad voor extremistisch geweld, ook al doen zij hun best hun woorden net zo te verpakken dat ze (meestal) binnen wettelijke grenzen blijven. Die woorden zijn vaak toch wel heel suggestief en beladen. (Wilders' "Minder, minder Marokkanen!" was een soort Joseph Goebbels-imitatie (vermoedelijk uit de koker van Martin Bormann...eh, Bosma) , Breivik was geïnspireerd door Wilders, en Baudet droomt van een "boreale" wereld).