Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Coronavirus is begonnen aan najaarsoffensief, aantal besmettingen neemt razendsnel toe

Duitsland scherpt maatregelen aan
Joop

Trumps windmolens

  •  
04-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
image1

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

Cor Nelissen
Cor Nelissen4 apr. 2019 - 15:52

Trump waarschuwde vooral tegen ernstige gezondheidsgevolgen voor mensen vanwege het geluid dat windmolens produceren. Hij noemde zelfs kanker als mogelijk gevolg en iedereen verklaart hem voor gek, dat hij dat zonder enige bron verzint, en het zeker geen wetenschappelijke bronnen heeft. Misschien moet men dan in de spiegel kijken wie zaken verzint en uitroept zonder naar wetenschappelijke bronnen te kijken. Uit divers wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het geluid van windmolens bij opgroeiende kinderen verstoring van de hersenontwikkeling veroorzaakt, bij veel mensen chronisch slaaptekort wat diverse ziektes kan doen ontstaan, depressiviteit bevordert, een verhoogde kans op suïcide geeft, en behalve allerlei andere aandoeningen ook aanwijzingen dat er vormen van kanker door kunnen ontstaan zoals wel in meer gevallen waarbij met langdurig bloot staat aan gezondheid verstorende invloeden. https://www.medischcontact.nl/nieuws/laatste-nieuws/artikel/windmolens-maken-wel-degelijk-ziek.htm Een site waar een grote hoeveelheid van deze wetenschappelijke bronnen verzameld zijn: http://en.friends-against-wind.org/health Een paar voorbeelden van de ernstige ziektes en andere gevolgen die zeer waarschijnlijk of al aangetoond veroorzaakt worden: http://en.friends-against-wind.org/health/wind-farms-do-make-you-sick http://en.friends-against-wind.org/health/impact-of-wind-turbines-on-suicide Als Trump een dwaas zou zijn om zijn tweets aangaande windmolens dan al deze wetenschappelijke bronnen ook? Er hoeft maar een klein deel van waar te zijn. Dat is dan ook de reden dat verscheidene landen die voorop liepen in het plaatsen van windmolens in nabijheid van mensen in huis- of werkomgeving deze plaatsing hebben stilgelegd of zelfs hebben teruggedraaid. Ook daarover zijn verscheidene bronnen te vinden op dezelfde site.

1 Reactie
Luneau
Luneau6 apr. 2019 - 23:20

"Trump waarschuwde vooral tegen ernstige gezondheidsgevolgen voor mensen vanwege het geluid dat windmolens produceren. Hij noemde zelfs kanker als mogelijk gevolg" Nee, hij zei dat je huis in waarde daalde en gelijk daarna zei hij:" And they say the noise causes cancer". Gewoon luisteren naar wat hij daadwerkelijk zegt ipv er een politiek correct sausje overheen gooien. Je bronnen zijn trouwens weinig betrouwbaar. De eerste betreft een huisarts, dus niet haar area of expertise. De "friends against wind" linkjes betreffen een artikel van een econoom en een artikel waar wederom geen relevante experts aan het woord komen. Verder heeft de site vooral gedeeltes geknipt uit onderzoeken van dezelfde dame. Ondertussen zijn er tientallen peer reviewed wetenschappelijke onderzoeken die vastgesteld hebben dat er geen grotere prevalentie is van de zaken die jij opnoemt. https://www.pbs.org/wgbh/nova/article/can-wind-turbines-make-you-sick/ Op dit moment is er dus gewoon geen wetenschappelijk bewijs van Trump z'n claim.

Dieter van der Burgt
Dieter van der Burgt4 apr. 2019 - 14:25

Er is meer onderzoek nodig naar windmolens op land en op zee. Zijn windmolens wel duurzaam? Naast het feit dat ze horizonvervuiling opleveren dient er wetenschappelijk onderzoek te komen naar het effect op vogels, vissen en (zee)zoogdieren.

Zlazoj Slivek
Zlazoj Slivek4 apr. 2019 - 12:36

Windmolens zijn ook nog eens gigantische vliegenmeppers, miljarden insecten vliegen zich ertegen te pletter.

Freek3
Freek34 apr. 2019 - 11:47

Don Quijote, maar dat zij ik in 2015 ook al. Mooi dat hij het zelf nu bevestigd.