Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Biden: kans op kernoorlog in 60 jaar niet zo groot geweest

Ernstigste waarschuwing voor Armageddon tot nu toe
Joop

Trumps scheiding van migrantengezinnen is pure marteling

  •  
25-02-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
20200225_202331
De traumatische scheiding van migrantenkinderen en hun ouders aan de grens met Mexico is pure marteling. Dat staat in een rapport van Physicians for Human Rights (PHR), meldt The Guardian.
PHR onderzocht de psychische impact van een familiescheiding. Vrijwillige psychiaters evalueerden 17 volwassenen en 9 kinderen die tussen de 30 en 90 dagen van elkaar waren gescheiden. De meesten voldeden aan ten minste één geestelijk gezondheidsstoornis, zoals een posttraumatische stressstoornis, een angststoornis of depressiviteit.
Niet alleen het inhumane beleid van Trump zorgt voor een traumatische ervaring, ook het geweld waar ze aan zijn blootgesteld tijdens hun lange reis naar de VS. Bijna alle kinderen zijn voor hun vertrek door drugsbendes gedrogeerd, gekidnapt, vergiftigd of bedreigd, constateerden de onderzoekers van PHR. Een van de moeders vertelde dat ze haar dochter meerdere malen op verschillende scholen in El Salvador had gezet, zodat bendeleden haar niet konden vinden en vermoorden.
Veel ouders kozen er eerst voor om binnen hun eigen land te verhuizen, van telefoonnummer te veranderen of toch in te gaan op afpersingen. Op 2 mensen na, zeiden alle volwassenen doelwit te zijn geweest van drugskartels. Alle volwassenen hadden het gevoel dat hun kinderen in levensgevaar waren en dat vluchten de enige optie was.
Hoewel de regering Trump het ‘zero tolerance’-beleid’ in juni 2018 beëindigde, zijn er sindsdien nog zeker 1.100 migrantenfamilies gescheiden, claimt de American Civil Liberties Union. Sommige migrantenbaby’s worden meer dan een half jaar van hun ouders gescheiden.
Volgens Trumps beleid was de scheiding nodig om criminele migranten te kunnen vervolgen. Veel ouders zijn echter nooit vervolgd en werden soms binnen een dag gedeporteerd terwijl hun kinderen achterbleven in de VS. Kinderen worden letterlijk van hun ouders weggerukt – van kleuters tot pasgeboren baby’s – en in kooien opgesloten. Het personeel van de detentiecentra mag de kinderen niet aanraken of troosten.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (33)

HaloOfFlies
HaloOfFlies27 feb. 2020 - 9:42

Raar dat er zo gescholden wordt op de USA, terwijl alle vluchtelingen juist daar naartoe willen. Klaarblijkelijk maken ze er in de Zuid-Amerikaanse en Midden-Amerikaanse landen EN in Mexico zo'n enorme puinzooi van, dat de USA als enige optie overblijft. Ik bedoel, het is vanuit El Salvador korter lopen naar Honduras, Panama of Belize - om maar wat landen te noemen dan naar de USA - toch kiezen ze voor de USA. Dat is best wel knap van Trump, dat zoveel mensen naar het door hem geleidde land willen komen. Misschien zou het een goed idee zijn Trump president te maken van heel Zuid, Midden en Noord- Amerika (op Canada na)? De emigratie-stromen duiden duidelijk op zijn succes; hij de beste president van die werelddelen.

4Vier!
4Vier!27 feb. 2020 - 1:06

“ Kinderen worden letterlijk van hun ouders weggerukt – van kleuters tot pasgeboren baby’s – en in kooien opgesloten. Het personeel van de detentiecentra mag de kinderen niet aanraken of troosten.” Is dat nog steeds aan de hang; ik dacht dat de rechter daar een stipje vooor gestoken had? Rabiaat gedrag/beleid dat bovendien een enorme terugslag krijgt: kinderen die niet aangeraakt, getroost, geknuffeld worden eindigen met gedragsproblemen, het maken van sociale contacten ed (Roemeense weeshuis kinderen vertoonden dergelijk gedrag). Kinderen zonder geldige reden aan de ouderlijke macht onttrekken ook gruwelijk. Ik dacht dat dat ook gestopt was na rechtszaak; kennelijk niet.

4 Reacties
4Vier!
4Vier!27 feb. 2020 - 6:43

4Vier! 27 februari 2020 at 02:06 “Is dat nog steeds aan de hang; ik dacht dat de rechter daar een stipje vooor gestoken had?” Moet uiteraard zijn: “ Is dat nog steeds aan de gang; ik dacht dat de rechter daar een stokje vooor gestoken had?”

DanielleDefoe
DanielleDefoe28 feb. 2020 - 11:46

Als de kinderen nog jong genoeg zijn is de schade nog reversibel maar die dient uiteraard in de eerste plaats te worden voorkomen.

4Vier!
4Vier!28 feb. 2020 - 19:25

DanielleDefoe 28 februari 2020 at 12:46 “Als de kinderen nog jong genoeg zijn is de schade nog reversibel maar die dient uiteraard in de eerste plaats te worden voorkomen.“ Ik dacht juist dat kinderen die het de eerste paar jaar van hun leven aan fysiek contact (knuffelen, getroost worden) juist nooit meer goed leren hechten.

DanielleDefoe
DanielleDefoe29 feb. 2020 - 23:38

De hechtingstheorie is ontwikkeld door Bowlby die tijdens de oorlog in kindertehuizen werkte. Deze heeft een sterke ideologische component: voor de hechting was er een moeder nodig. Dat idee van "moederdeprivatie" is losgelaten. Net als dat het 1 persoon moet zijn. Gehechtheid begint ook niet bij de geboorte maar komt pas tot stand als het kind vreemde van bekende personen gaat onderscheiden. Laat onverlet dat jonge kinderen liefdevol verzorgd moeten worden. Gebeurt dat niet dan lopen ze een ontwikkelingsachterstand op die tot een zekere leeftijd wel reversibel is.

I am Legion
I am Legion26 feb. 2020 - 15:07

Het was al onder president Obama (de praktijk bestond ook al daarvoor) dat veel ouders met een bewuste strategie hun vaak jonge kinderen vooruit stuurden naar de VS, waarbij gebruik gemaakt werd van derden, om zo wanneer deze dan geforceerd een verblijfsstatus zouden verwerven in de VS zij als ouders na konen komen en zo het Amerikaanse burgerschap verwierven. De scheiding tussen ouders en kinderen is in die gevallen dan dus ook een onderdeel van die strategie van de ouders. President Obama wilde met stevige middelen de ouders zich zo bij de kinderen te voegen tegengaan maar werd teruggefloten door een rechterlijke uitspraak. De werkelijkheid is cynischer dan het beeld wat veel van de illegale immigrantenouders graag willen suggereren.

3 Reacties
inktvis75
inktvis7527 feb. 2020 - 9:03

Het hier om een andere groep, waarbij kinderen en zelfs babies van hun ouders gescheiden worden, dus niet diegenen die onbegeleid aankwamen, zoals bij het beleid van Obama het geval was. Er werd toen, niet zoals nu, geen medische zorg geweigerd, maar ging het om een korte tussenperiode voor transfer naar de HHS. Dus je posting is absoluut off-topic en misleidend, enkel en alleen voor de framing en voor het goedpraten van iets wat niet goed te praten is.

I am Legion
I am Legion27 feb. 2020 - 11:16

@Inktvis Ik zeg helemaal niet iet in deze context om heg goed te praten. Het gaat in alle gevallen, door ouders begeleid aankomende of onbegeleid door ouders vooruit gestuurde, om grote groepen mensen die buiten het structureel ruime immigratiebeleid van de VS illegaal het land proberen binnen te komen. Ik en veel mensen in de VS, waaronder ook eerder Obama en nu Trump, zie ze het liefst na een korte opvang zo snel mogelijk teruggestuurd en nog liever er helemaal niet toe aangezet door criminele mensensmokkelaars zo als illegalen de VS in te komen. Dit ook omdat velen welbewust een illegaal bestaan in de VS beogen ipv zich te melden voor het verkrijgen van een status. Dat zelf gekozen illegale bestaan betekent dan dat ze door hen uitbuitende partijen voor zeer lage zwarte lonen de VS-burgers die al aan de onderkant van de sociaal-economische ladder staan verdringen maar ook dat er allerlei misstanden zijn in het illegale verblijf onder de radar en dus verschoond van belangrijke basisvoorzieningen. De behoefte van de illegale migranten zijn niet te vergeten ook behoeften van rijkere klassen en ondernemers die voor kleine zwarte bedragen werk gedaan wensen te zien.

4Vier!
4Vier!27 feb. 2020 - 19:13

I am Legion 27 februari 2020 at 12:16 Het gaat niet om vooruit gestuurde alleenstaande kinderen, het gaat om gezinnen waarvan de VS de ouders en de kinderen scheidt. Vervolgens dus om kennelijk ouders het land uit te mikken. Kinderen niet troosten, knuffelen ed is schadelijk. In kooien houden is schadelijk. Geen dekens, matrassen, tandenborstels: schadelijk. We hebben daar een eenvoudig woord voor: kindermishandeling. En een land als de VS is ondanks Trump voor veel mensen aantrekkelijk; dat maakt de kindermishandeling in opdracht van Trump niet acceptabel. Het is echt een gênante en misdadige vertoning voor een Westers land. Dat een overheid niet altijd alles perfect kan regelen snapt vrijwel iedereen, dat een overheid gebonden is aan wetten, budgetten en andere beperkingen snapt ook vrijwel iedereen. Maar voor het bewust schade berokkenen aan kleine kinderen is geen enkel excuus.

Tuna Gretberg
Tuna Gretberg26 feb. 2020 - 13:25

"Bijna alle kinderen zijn voor hun vertrek door drugsbendes gedrogeerd, gekidnapt, vergiftigd of bedreigd" Dit soorten praktijken lijken mij een grotere marteling dan gescheiden worden. In het stukje lees ik ook dat het vaak gaat om baby's. Hoe hebben ze die kunnen onderzoeken?

2 Reacties
Joe Speedboot
Joe Speedboot26 feb. 2020 - 19:12

'Dit soorten praktijken lijken mij een grotere marteling dan gescheiden worden.' Wat een bizarre vergelijking. Maakt dat kinderen van ouders scheiden minder erg? Je kan ook Auschwitz als referentie nemen, daarbij vergeleken valt vrijwel alles mee..

Tuna Gretberg
Tuna Gretberg27 feb. 2020 - 15:38

@joe: dat is geen bizarre vergelijking. De kop van dit artikel is namelijk "Trumps scheiding van migrantengezinnen is pure marteling" Ik weet niet hoe het met jou zit maar ik vind de eerder door mij genoemde zaken vele malen erger dan het scheiden van gezinnen. En die zaken worden ook in het artikel genoemd. Toch is er, om mij niet bekende redenen, voor gekozen om Trump maar weer te bashen.

vdbemt
vdbemt26 feb. 2020 - 13:08

Het heeft, qua stijl, wel wat van de 'maatregel' met de sociale huurwoningen, die dit VVD-kabinet wil doorvoeren (zie artikel: PvdA voert actie tegen ‘singlestraf’ bij sociale huurwoningen). Kenmerkend voor rechts?

2 Reacties
MG1968
MG196826 feb. 2020 - 13:11

Oog voor proportie verloren?

vdbemt
vdbemt26 feb. 2020 - 17:39

@MG1968. Jij ziet het niet: kwetsbaren verder afknijpen??

Gi Raf
Gi Raf26 feb. 2020 - 9:59

Niet te bevatten wat mensen (met name ouders met kinderen) bezielt om vreselijke landen als de VS en in mindere mate het VK in te willen. Zijn er nu echt geen betere opties. Blijf veilig in Mexico of in Frankrijk. Het lijkt er op dat mensen helemaal niet goed geïnformeerd zijn. Ligt daar de oplossing niet, waarschuwingsborden langs de muur van Obama/Trump en langs Het Kanaal.

3 Reacties
Joe Speedboot
Joe Speedboot26 feb. 2020 - 11:50

'landen als de VS en in mindere mate het VK ' Ze schijnen in die landen leiders te hebben die heel goed zijn voor hun arbeiders..

nikita72
nikita7226 feb. 2020 - 12:35

Vindt u Mexico een veilig land? 35,588 people were murdered in 2019 and some 62,000 people have vanished https://www.theguardian.com/world/2020/jan/23/mormons-mexico-cartels-ambush-massacre

Gefaald
Gefaald26 feb. 2020 - 15:08

@peinzer Nou, de USA heeft vrij wapenbezit, met allemaal witte racisten. Hoe veilig is dat ?? Ik denk dat Mexico voor gewone burgers best veilig is hoor, behalve als je in de drugsmaffia zit natuurlijk, de bende-oorlogen in Mexico zijn legendarisch (de wreedheden in die vetes nemen echt weerzinwekkende vormen aan).

MG1968
MG196826 feb. 2020 - 9:52

Ook hier in het land. De discussie of illegaliteit an-sich strafbaar is zal bij aanvaarding er van dat kinderen van ouders gescheiden worden want de kinderen sluit je niet op in het gevang. En heeft dus als het grote aantallen betreft het gevolg dat migrantengezinnen gescheiden zullen worden. Op kleinere schaal, dat zal zo zijn. En niet op voorhand (zo zit het hier niet in elkaar). Maar toch. En het lijkt/leek zo'n klein punt 'strafbaarstelling van illegaliteit'. Totdat je je de mogelijke gevolgen realiseert.

Joop den Uil
Joop den Uil26 feb. 2020 - 9:37

en Trump laat een flinke tweet , doet of ie niets ziet en het interesseert hem verder niet.

Frits Jansen
Frits Jansen26 feb. 2020 - 8:13

Het idee dat onze bondgenoot de VS een beschaafd land is, is werkelijk niet meer vol te houden. Het schijnt trouwens dat de economie van Californië krakend tot stilstand zou komen als ze alle hispanics er uit zouden werken. Misschien toch een reden voor Californië om "secession" te overwegen, een soort "Calif-exit", Na 150 jaar zijn de VS toe aan een nieuwe burgeroorlog.

Pensionada2
Pensionada226 feb. 2020 - 7:36

Met kinderen uit El Salvador mag het niet maar met IS kinderen vindt men het hier geen probleem.

4 Reacties
Norsemen
Norsemen26 feb. 2020 - 9:44

Moslims zijn ook wat enger natuurlijk. Maar ik denk dat het over het algemeen dezelfde mensen zijn die met beide wel of geen probleem hebben. Hier op Joop kun je ze er zo uitpikken die er geen enkel probleem mee hebben. Zolang zij maar geen last van die niet blanke westerlingen krijgen is niets ze te gek.

Marinus C.
Marinus C.26 feb. 2020 - 9:58

Dubbelplusrechtstokkies, die hier ruim vertegenwoordigt zijn, vinden het geen enkel probleem om ISIS kindertjes letterlijk dood te laten vallen. Mensen die wel deugen, denken daar vaak heel anders over.

Zandb
Zandb26 feb. 2020 - 12:03

Is dat niet nog discriminerender? "Moslims zijn wat enger natuurlijk"?

Ulrike2
Ulrike226 feb. 2020 - 15:36

Zandb - Het lijkt me dat dat sarcastisch is bedoeld.

Zandb
Zandb26 feb. 2020 - 7:04

Het is maar goed dat er altijd weer mensen zijn die dit 'beleid' om hun moverende redenen uitvoeren. Verder wachten de verhelderende tweet van Trump af, die dergelijke 'feiten' met één zinnetje vast weet te herleiden tot "gewoon doorlopen mensen, niets aan de hand".

[verwijderd]
[verwijderd]25 feb. 2020 - 21:34

--- Dit bericht is verwijderd —

3 Reacties
SG87
SG8726 feb. 2020 - 10:31

Deze onzin is al een hele tijd gedebunked. Onder Obama waren er wel kinderen die zonder ouders werden vastgehouden, maar in tegenstelling tot wat jij roept werden die helemaal niet door de overheid van de ouders weggerukt, maar kwamen ze al alleen naar de VS (met een ander gezin of met smokkelaars mee) en werd er daarna ook naar een gezinslid dat al in VS leefde gezocht die ze daarna kon oppikken. Onder Trump worden ze bewust bij de ouders weggerukt en worden eventuele andere familieleden die al in de VS leven ook bewust bang gemaakt (door te roepen dat hun visa dan grondig bekeken wordt of die alsnog afgenomen kan worden), zodat die de kinderen niet durven op te halen. Dat onder Trump er gekeken wordt of er geen verwantschap zou zijn is ook onzin. Er zijn al genoeg rapporten dat ook als bekend is dat het wel hun (groot)ouders zijn ze weggerukt worden. Daarnaast wordt van de kinderen heel slecht bijgehouden wie hun ouders zijn, waardoor ze ook niet meer aan ouders terug gegeven kan worden (velen zijn nog te jong om te kunnen praten). En het probleem van de landen waar ze vandaan komen: ik weet niet waarom je hier Venezuela roept, want daar komen ze niet vandaan. Ze komen uit El Salvador en Honduras, waar juist de VS ook een behoorlijk aandeel heeft in de instabiliteit door enerzijds mislukt buitenlands beleid (steunen van geweldige groepen om een staatsgreep te plegen) en anderzijds het Amerikaanse drugsbeleid, waardoor drugsbendes in die landen het zijn gaan produceren en daarna pas naar de VS brengen i.p.v. meteen in de VS produceren en anderzijds Amerikanen niet van hun verslaving af kunnen, omdat er zeer hoge gevangenisstraffen staat op drugsgebruik en verslaafden daardoor bang zijn om verslavingshulp te zoeken.

inktvis75
inktvis7526 feb. 2020 - 10:42

@Hatihati, leugens en goedpraten, waarom ??? Onder Obama mochten kinderen maximaal 72u opgesloten worden, voor de transfer naar de HHS, om ze zodoende niet op straat te dumpen. En het ging hierbij om kinderen die onbegeleid waren, en al helemaal niet om babies. Er zijn daarbij ook niet, zoals bij Trump al 7 kinderen (minimaal) overleden. De meeste migranten komen daarbij uit Guatemala, El Salvador and Honduras, aan de hel daar moet wat gedaan worden, maar dat kun je niet gebruiken als vergoelijking van de onmenselijkheid van Trump en consorten.

vdbemt
vdbemt26 feb. 2020 - 13:12

"Dit was al zo onder Obama en daarvoor. Vreemd dat niemand hierover iets riep ." Dat is natuurlijk ontzettend makkelijk geroepen. Als dat werkelijk zo is, zijn er vast wel artikelen uit die tijd over te vinden. Ik daag je uit daar wat van te tonen. (En dan niet zeggen: doe het lekker zelf. Jij komt met de bewering).