Joop

Trump zaagt stoelpoten onder May vandaan: 'Heeft Brexit verknald'

  •    •  
13-07-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
US President Trump visits UK

© epa06884332 Britain's Prime Minister Theresa May (2L) stands with US President Donald J. Trump (L) on steps in the Great Court watching and listening to the bands of the Scots, Irish and Wels

De Amerikaanse president Donald Trump heeft gezegd dat de Britse premier Theresa May de Brexit verknald heeft. In een interview met tabloid The Sun zegt Trump dat hij May geadviseerd heeft over de beste aanpak, maar dat zij vervolgens het tegenovergestelde heeft gedaan.
‘Ik heb haar verteld hoe ze het moest doen. Hoe, dat is aan haar om te vertellen. Maar ik heb haar verteld hoe ze het moest doen. Ze wilde een andere aanpak,’ zegt Trump in het interview. Volgens hem wilde May niet naar hem luisteren, maar ‘dat is prima’, aldus Trump: ‘Ze moet onderhandelen op de manier waarop ze dat het beste kan, maar het is jammer wat er nu gebeurt.’
Trumps opmerkingen zijn, hoewel geheel in lijn met zijn manier van communiceren, opmerkelijk hard. Wereldleiders bekritiseren hun collega’s doorgaans niet zo hard terwijl ze in het land van die betreffende collega op bezoek zijn. Terwijl May Trump met veel ceremonie begroette om daarna over te gaan tot een formeel diner ter ere van Trumps bezoek, publiceerde The Sun het vernietigende interview.
Na afloop van de NAVO-top in Brussel had Trump zich ook al uitgesproken over de Brexit en daarbij de Britten een verkapte waarschuwing gegeven. Bij vragen over de Brexit antwoordde Trump eerst dat hij ‘de afgelopen dagen veel gelezen’ had over Brexit en merkte daarna op dat het er sterk op leek dat Groot-Brittannië ‘deels terugkeert in de EU’. Dat zou volgens Trump het einde betekenen van een handelsverdrag tussen de beide landen, want ‘als ze zo’n deal sluiten, doen we zaken met de EU en niet met het Verenigd Koninkrijk’.
In het interview legt Trump nog een extra bom onder de stoel van Theresa May door op te merken dat hij een van haar grote rivalen, de deze week opgestapte minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson, een geschikte kandidaat vindt om May op te volgen.
Behalve zijn collega doormidden zagen, besloot Trump het in het interview ook over de immigratie in Europa te hebben. ‘Een schande’, noemde hij het, daarbij wijzend op het toelaten van immigranten op het continent. Volgens Trump is daarmee ‘de structuur van Europa veranderd’ en ‘als jullie niet snel iets doen, wordt het nooit meer zoals het was. En dat bedoel ik niet positief’. Volgens Trump heeft Europa ‘miljoenen en miljoenen’ immigranten toegelaten die ervoor verantwoordelijk zijn dat Europeanen hun cultuur verliezen. Trump zelf is er voorstander van immigranten aan de grens op te pakken, hen te scheiden van hun kinderen en in kooien op te sluiten.
Ook maakte Trump van de gelegenheid gebruik om weer eens uit te halen naar de Londense burgemeester Khan. Trump haalde zijn standaardleugens weer uit de kast dat Khan verantwoordelijk is voor het toelaten van veel immigranten in Londen, wat hem medeverantwoordelijk maakt voor de terroristische aanslagen in de hoofdstad. Trump heeft het persoonlijk gemunt op Khan, sinds die zich openlijk uitsprak tegen het Amerikaanse inreisverbod voor mensen uit overwegend islamitische landen. Een bron uit de omgeving van Khan liet in een reactie op Trumps laatste uitspraken al weten dat het helemaal Khan niet is die over immigratie gaat, maar het ministerie van Binnenlandse Zaken.
Terwijl het interview met Trump wereldwijd verspreid wordt, staat voor vrijdag een lunch met Theresa May gepland. Omdat er in Londen zelf een massademonstratie tegen de aanwezigheid van Trump gepland staat, waaronder ook een rondvliegende Trump Baby, zal de lunch met May zo’n 60 kilometer buiten de stad plaatsvinden. Later op de dag volgt ook een ontmoeting met koningin Elisabeth, eveneens buiten Londen. Daarna reist Trump door naar Schotland. Daar bezit Trump enkele golfresorts.
Update 16:00: Volgens Trump is het bericht van The Sun dat hij de Brexit-onderhandelingen van Theresa May afkraakt nep. Hoewel de uitspraken op band zijn vastgelegd en voor iedereen te beluisteren zijn, is het volgens Trump ‘ fake news ‘.
Bronnen: The Sun, CNN, NOS / Beeld: ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (177)

Fred444
Fred44421 jul. 2018 - 13:38

Het is toch van de gekke dat iedereen besmuikt wegkijkt en hem maar laat lullen. Aan alle landen geeft hij directieven hoe het moet. Vaak gepaard gaand met openlijke en/of verkapte dreigementen. Maffia methoden. Waar bemoeit die psychopathische hufter zich mee? Hoog tijd dat alle landen tegen hem zeggen: u r fired. No longer welcome. En dat de Amerikanen hem niet allang een schop onder z'n kont hebben gegeven zegt veel over de mentaliteit in dat cowboy land. Europa verenigt u nog sterker, en begin met de oprichting van een Europees verdedigingsunie met in Europa ontwikkeld en gefabriceerd wapentuig. Desnoods samen met Rusland, dat lang niet zo'n gevaar is voor de wereldvrede als armagedDONALD en zijn ongure vriendjes van de wapen industrie. Iedere keer als die gek op TV verschijnt komen bij mij TV en film beelden in herinnering van optredens van zijn grote voorbeeld Adolf 1.

DaanOuwens
DaanOuwens15 jul. 2018 - 11:32

De kern van het verhaal blijft toch echt: Trump is gek en incompetent. Zolang die bizarre werkelijkheid niet het uitgangspunt is voor het handelen van andere leiders blijven zij, maar ook burgers, geconfronteerd worden met de problemen die deze gek aanricht. Er zit een enorm verschil in zijn uitspraken tussen het interview met de Sun en de gezamenlijke persconferentie met May. De man sprak zichzelf tegen en stond dus te liegen. Dat niet tegen hem wordt gezegd dat hij liegt is een enorm probleem aan het worden. Inmiddels blijkt dat hij May heeft geadviseerd een rechtszaak te beginnen tegen de EU. Je zal maar een dergelijk advies krijgen. Trump is totaal gestoord. Dat hij een grote achterban heeft en dat hij zelfs herkozen kan worden doet daar weinig aan af. Zijn achterban stemt op hem omdat zij denken dat het advies aan May een geweldig idee is. Ik vind het zorgelijk dat Trump wordt gezien als een leider waarmee je moet praten en onderhandelen. Ik denk dat onderhandelingen met Poetin, Erdogan en zelfs Kim noodzakelijk zijn. Dat zijn gevaarlijke, gewetenloze, corrupte leiders. Maar in tegenstelling tot Trump zijn zij niet gek of incompetent. Met deze lui kan je een basis vinden voor een gezamenlijk belang, waarin ook hun belang past en van daaruit het probleem oplossen of verkleinen. Met Trump gaat dat niet, de man is dom en heeft geen idee waarmee hij bezig is. Zo weinig mogelijk mee praten en de kiezers in de VS hun eigen probleem laten oplossen. Dus even geen overleg over Nato, geen handelsovereenkomsten. De wereld moet op eigen benen staan en zonder de VS kan dat ook prima.

3 Reacties
Nick the Stripper
Nick the Stripper15 jul. 2018 - 17:08

DaanOuwens 15 juli 2018 at 13:32 [ De kern van het verhaal blijft toch echt: Trump is gek en incompetent. ] U vergeet een cruciaal element: hij is ook slecht en wreed. Zijn drang om (vermeende) tegenstanders te vernederen informeert al zijn gestoorde uitlatingen en daden.

DaanOuwens
DaanOuwens15 jul. 2018 - 17:55

@ Nick the Stripper Jij schrijft: U vergeet een cruciaal element: hij is ook slecht en wreed. Zeg maar je, dat doe ik ook. Verder vergeet ik dat niet. Maar wellicht is Trump zelfs minder slecht dan Poetin, maar wel heel zeker heel veel dommer. En dat is nu net de kern van mijn betoog. Je kan beter een verschil van mening hebben met slechte slimme mensen dan met hele domme mensen zoals Trump die wellicht ook nog slecht en wreed zijn.

Nick the Stripper
Nick the Stripper15 jul. 2018 - 19:24

DaanOuwens 15 juli 2018 at 19:55 Zeg rustig je, ik voel me meer senang bij u :-) Dat Trump ongeletterd en anti-intellectueel is, dat klopt. Dat hij praat en twittert als een domme boerenlul ook. Maar toch moet u zijn boerenslimheid niet onderschatten: als een ware sociopaat voelt hij haarfijn aan hoe hij zijn gehoor moet inpalmen. Hij gedraagt zich wel stom, maar hij is niet dom. Als Poetin slim, slecht en berekenend is, dan is Trump boerenslim, slecht en onberekenbaar. Wat niet wegneemt dat hij geen partij is voor Poetin. Al helemaal niet omdat de Russische meesterspion hem vermoedelijk al jaren in zijn in zijn zak heeft met Kompromat en zeker met financiële verplichtingen.

ton14024
ton1402415 jul. 2018 - 6:39

Update. May noemt de mogelijkheid dat de brexit niet door gaat.

Zapata
Zapata14 jul. 2018 - 22:46

Het kan natuurlijk nog veranderen, maar Trump is de eerste van vier presidenten die tot nu toe geen oorlog is begonnen om democratie te brengen. Waarna het net de democratie niet zo wil vlotten en de desbetreffende landen terug de middeleeuwen in gebombardeerd zijn. Maar dat mag de pret niet drukken. Maar het kan nog. Voldoende vijanden over. Iran, Venezuela. Ik ben benieuwd wat de houding tegenover Trump zal zijn als hij zich in zo een avontuur stort. Zullen we dan weer een coalition of the willing zijn. Denk het wel.

3 Reacties
Luneau
Luneau15 jul. 2018 - 5:42

Welke oorlog is Obama dan begonnen?

Libertain
Libertain15 jul. 2018 - 9:00

Internet blijkt een goede hulpmiddel te zijn.

Luneau
Luneau17 jul. 2018 - 3:09

Libertain, internet geeft aan dat Obama geen oorlog is begonnen om democratie te brengen. Alleen dat hij dergelijke oorlogen heeft geërfd van Bush.

richarrd
richarrd14 jul. 2018 - 21:01

De chaos in de VS en Groot Brittannië lijkt steeds verder uit de hand te lopen. Het lijkt erop dat in Nederland en de EU de rust en stabiliteit aan het terugkeren is. Het gaat eigenlijk helemaal niet slecht met Nederland, zeker niet als je het vergelijkt met de VS en Groot Brittannië waar de mensen elkaar steeds minder mogen en de haat gewoon uit de hand aan het lopen is. Ik heb net bijvoorbeeld nog een YouTube filmpje gezien waarin een brexit voorstander zei dat hij het zo mooi vond dat Trump op bezoek was en om linkse mensen in de ogen te kijken terwijl de brexiteers de dromen van linkse mensen kapot aan het maken zijn. Ik zou niet weten hoe dat uiteindelijk af zou moeten lopen.

3 Reacties
richarrd
richarrd15 jul. 2018 - 5:36

Door het referendum zou het in Nederland dezelfde kant op gaan maar sinds de afschaffing van het referendum in Nederland lijkt alles weer normaal te worden in Nederland. Het land lijkt niet meer heel sterk in twee kampen verdeeld te zijn.

M7
M715 jul. 2018 - 8:30

" De chaos in de VS en Groot Brittannië lijkt steeds verder uit de hand te lopen. " Ik weet niet wat ik gemist heb , maar ik herken je opmerking over de chaos in de VS in het geheel niet. Chaos in Groot Britannie : zeker. Maar chaos in de VS ? Waar doel je op ?

Nick the Stripper
Nick the Stripper15 jul. 2018 - 17:38

M 15 juli 2018 at 10:30 [ Maar chaos in de VS ? Waar doel je op ? ] Waar te beginnen? Kinderen in kooien. Peuters en baby's ontvoerd en zoekgemaakt; Een Witte Huis dat zich van crisis naar crisis sleept: Een Huis van Afgevaardigden dat is gekaapt door neo-McCarthyisten; Een steeds diepere polarisatie van de bevolking; Een president die dagelijks tien grove leugens vertelt, die stervende oorlogshelden belachelijk maakt, en die in hoog tempo alle bevriende naties van zich vervreemdt. Economische sancties die als een boemerang terug zullen slaan op de industriële en agrarische sector; Vernietiging van openbaar onderwijs, veilig drinkwater, natuur, milieu en sociale voorzieningen; De ergste reeks massaschietpartijen in de moderne geschiedenis; Een gestolen presidentschap na (onder meer) een inbraak waarbij vergeleken Watergate kinderspel was. Moet ik nog even doorgaan?

Andrej3
Andrej314 jul. 2018 - 19:05

De feiten kloppen niet zo als altijd in nederland. Boris johnson zou perfect zijn als pm ! Het duurt niet lang meer dat de fascistische papieren dictatuur uiteen spat. Eu laat via de achterdeur frau (stasi) Merkel binnen. Daar zit niemand op na 73 jaar te wachten.

3 Reacties
Marc2406
Marc240614 jul. 2018 - 22:53

Je heet Andrej en schrijft nogal krom Nederlands om niet te zeggen dat wat je probeert te melden klinkt als absolute nonsens. Ben je toevallig een Russische agent? Voor de goede orde, Boris Johnson heeft zich inmiddels wel bewezen als zijnde een van de slechts mogelijke keuzes voor PM van GB. De man is een absolute clown. GB zit nu eenmaal vast aan de EU of ze het nu leuk vinden of niet. De EU is een organisatie waarvan je uit kan checken maar nooit kan verlaten en dit is precies wat ze nu aan het ontdekken zijn in Londen. En ja absoluut, de EU mist duidelijk democratische controle en mist duidelijk leiderschap, maar de realiteit hier is dat het juist de EU-sceptische partijen zijn die aan de ene kant volop kritiek hebben (veelal gebaseerd op nogal kortizchtige nationalistische ideeen met een eng xenofobisch/racistisch karakter) maar tegelijkertijd alle mogelijke vooruitgang tegenhouden. De EU is een geopolitieke noodzakelijkheid die weliswaar terecht kritiek verdient, maar de enige richting een betere democratischere Unie is de sprong voorwaarts. De EU is als supernationale organisatie al te veel met elkaar verweven, er is geen weg terug. En dat is maar goed ook. Want wat voor GB geldt, geldt uiteindelijk voor alle EU "landen": "You can check out any time you like, but you can never leave."

Joe Speedboot
Joe Speedboot15 jul. 2018 - 6:41

'De feiten kloppen niet zo als altijd in nederland. Boris johnson zou perfect zijn als pm' Hilarisch! Heb je ooit overwogen zelfstandig na te gaan denken?

Nick the Stripper
Nick the Stripper15 jul. 2018 - 17:25

"dat de fascistische papieren dictatuur uiteen spat " Wat moet ik me daar nou weer bij voorstellen? Is dat net als zo'n kinderboekje met pop-outs als je het openslaat? Oh, of zo'n verjaardagskaart die geluid maakt? Leg eens uit! [ Daar zit niemand op na 73 jaar te wachten. ] Hm... een verwijzing naar 1945. Maar de Stasi werd in 1950 opgericht. Hmmm... zou het een puzzel zijn?

MichelReiziger
MichelReiziger14 jul. 2018 - 10:26

Onder druk van Ltd. UK zal het uiteindelijk uitdraaien op nieuwe verkiezingen, nieuwe keuzes, de Brexit is dan Exit met natuurlijk nieuwe voorwaarden Brussels.

Bouwman2
Bouwman214 jul. 2018 - 9:25

Het verhaal van de POTUS en May in Brussel is er een van het dilemma van de laatste. Wat zei POTUS stiekem tegen May? En hoe gaat ze verder, wat zal ze doen, was gaat ze kiezen? Je ziet hier alle ingrediënten voor een drama en misschien moet er maar een opera over geschreven worden. Na Nixon in China nu ook POTUS in Brussels. In de kunsten werd er van het dilemma fors gebruik van gemaakt. Vivaldi maakte de Juditta triomfans, Rembrandt een ets, Bartók een opera en in het Nederlands taalgebied werd het lied van Heer Halewein gezongen.. Met Holofernes liep het slecht af en het Haleweinslied eindigt met de gruwelijke zin: toen werd gehouden een banket het hoofd werd op de tafel gezet. Het onheil klopt weer eens op de deur. Pom pom pom pom. De POTUS is als de mythologische koning Midas, die met de ezelsoren, die wat hij aanraakte in goud deed verkeren. Die stierf bij gevolg van honger en dorst. De moraal aan mrs May gericht is simpel: lees meer de Bijbel en andere literatuur, ga meer naar operavoorstellingen er zijn er zat in het VK en kijk je ogen uit op Rembrandt in reproductie. Dus wees als Judit en de prinses en hak de knoop door: laat je niet verleiden maar blijf waar je nu al zit en waar het tussen de wolken steeds weer opklaart, namelijk in Brussel, de stad van lustig en o la la en olijk.

2 Reacties
Marc2406
Marc240614 jul. 2018 - 22:55

Leuke bijdrage, en ja een beetje kennis over kunst en cultuur zou velen mensen iets kunnen leren over het heden! Dit geldt zeker niet alleen voor Theresa May maar voor ons allemaal.

DanielleDefoe
DanielleDefoe16 jul. 2018 - 17:45

De anglo-saksische Judit lijkt niet erg op de bijbelse, maar in beide gevallen ging het hoofd eraf.

Hiltermann
Hiltermann14 jul. 2018 - 8:07

Met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig.

CM2
CM214 jul. 2018 - 6:53

Zelfs als Trump over water kon lopen zou Joop nog koppen: "Trump kan niet eens zwemmen!".

10 Reacties
Hiltermann
Hiltermann14 jul. 2018 - 8:44

Nee hoor bij Joop zullen we allemaal flauw vallen van verbazing. CM is een van de weinige bewonderaars van Trump.

Meneer Demesmaeker
Meneer Demesmaeker14 jul. 2018 - 9:52

Zelfs al valt door de schuld van Trump de hele NAVO uit elkaar, wordt de wereld in een economische crisis gestort door zijn stupide handelsoorlog, dan geven Trump aanhangers (net als hijzelf) toch weer anderen daar de schuld van. "De elite", "de pers", "Hilary Clinton", "Deep state" Hoe dom kon je als gewone man zijn als je gelooft dat Trump, die zijn hele leven alleen maar aan zichzelf heeft gedacht, nu ineens goede dingen voor de gewone man gaat doen? Die idioot bereikt helemaal niks, behalve chaos en wanorde en een verzwakking van de hele Westerse wereld ten gunste van Rusland. Putin lacht zich rot.

Henriette3
Henriette314 jul. 2018 - 10:14

@CM Spijker, kop, raak

Robert Follon
Robert Follon14 jul. 2018 - 11:04

[Zelfs als Trump over water kon lopen] Wellicht. Maar daar tegenover staat: Trump kan niet over water lopen. Sterker nog, deze 'stable genius' kan helemaal niets. Buiten zijn eigen kiezers naaien (ACA, belastingen), 'the swamp' nog eens goed uitdiepen, zich door Kim in het pak laten naaien (nuclear 'deal') is er toch bitter weinig bereikt door the Donald.

Jonathan2
Jonathan214 jul. 2018 - 12:15

Je pikt nu ook al je oneliners van de Democraten. Dus hier het origineel: "Zelfs als Obama over water kon lopen dan nog zou FOX News berichten dat hij niet kon zwemmen."

Hiltermann
Hiltermann14 jul. 2018 - 19:29

@ Demesmaeker, Eens met uw visie, Trump is een operettefiguur die zich steeds meer opblaast om aan zijn ego plaats te bieden. Het wordt tijd dat de westerse wereld hem isoleert en in zijn sop laat gaar koken.

Joe Speedboot
Joe Speedboot15 jul. 2018 - 6:43

'Zelfs als Trump over water kon lopen ' Zelfs dan zouden er nog volksstammen malloten als blinde kippen achter hem aan blijven lopen.

Nick the Stripper
Nick the Stripper15 jul. 2018 - 17:18

Jonathan 14 juli 2018 at 14:15 Juist. En in de context van Obama's imago als een soort nieuwe messias sneed die verwijzing naar 'over water lopen' ook nog hout. Waarom zou Trump over water lopen? De man kan nog niet eens fatsoenlijk vijf meter naast een hoogbejaarde vorstin wandelen.

DanielleDefoe
DanielleDefoe16 jul. 2018 - 13:49

Nick the Stripper 15 juli 2018 at 19:18 Hij kan zelfs niet op tijd komen.

Luneau
Luneau17 jul. 2018 - 3:14

Over water kunnen lopen is dan ook niet hetzelfde als kunnen zwemmen.

JanB2
JanB213 jul. 2018 - 23:28

Tusk had gelijk. Met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig.

Kees14
Kees1413 jul. 2018 - 21:43

Trumps verhaal komt er op neer dat als de landen verenigd in de EU niet op een redelijke wijze zaken willen doen met onafhankelijke landen buiten de EU (zoals de VS en dadelijk dus ook het VK) dan kan dat wel geregeld worden.

Marc2406
Marc240613 jul. 2018 - 21:32

Om Trump te beschouwen als een olifant in een porseleinkast is een belediging voor de olifant...

Gerard7
Gerard713 jul. 2018 - 21:14

Die Brexiteers hebben waarschijnlijk een problematisch leven,,evenals de Trump aanhangers,,dus ze verliezen helemaal niets als anderen ook een problematisch leven,,kut wil ik het niet noemen,,krijgen,,nee,,dan voelen die anderen,,die ze graag de elite noemen,,ook eens hoe het is om een kutleven te hebben. Dus wat je ook doet en hoe je de feiten ook laat spreken,,dat ga je nooit winnen,,men gelooft wat ze op dat moment het beste uitkomt

JeffreyKatoen
JeffreyKatoen13 jul. 2018 - 20:58

Voor wat betreft het Sun-interview, ik hoorde Trump op het NOS journaal roepen dat alle interviews door zijn staf opgenomen worden. Daarmee zou hij volgens zijn zeggen kunnen bewijzen dat het SUN-interview "fake news" is. Hij gaf aan dat de opnames voor elke journalist beschikbaar is. Is er een journalist geweest die dit aanbod heeft aangenomen?

11 Reacties
Nick the Stripper
Nick the Stripper13 jul. 2018 - 21:18

Nee simpele ziel, The Sun heeft het zelf opgenomen. En op de website gezet. Daar konden we al de hele dag naar luisteren. En het zal misschien als een verrassing komen, maar: journalisten nemen dit soort interviews altijd op. Om geinterviewden accuraat te kunnen citeren. Maar ook: om te voorkomen dat geïnterviewden later gaan ontkennen dat ze iets gezegd hebben.

Anoniempje5
Anoniempje514 jul. 2018 - 5:09

"Hij gaf aan dat de opnames voor elke journalist beschikbaar is. Is er een journalist geweest die dit aanbod heeft aangenomen? " Nee. Dat komt omdat The Sun zelf al direct de opnames van het interview online heeft gezet. Inmiddels is toch wel duidelijk dat Trump niet in staat is de waarheid te vertellen? Zeker als hij zegt, geloof mij...., ik heb opnames..... (zelfde verhaal met gesprek met Comey), enz. erbij vermeld weet je dat hij liegt. Dus luister zelf naar het interview en dan weet je nu ook dat het geen echte vent is die achter z'n woorden durft te staan of durft toe te geven dat hij iets ongepast heeft gedaan en dan gaat ontkennen en opeens het tegenovergestelde staat te verkondigen op het podium.

Anoniempje5
Anoniempje514 jul. 2018 - 5:11

Geleen 13 juli 2018 at 16:30 Gevonden. https://www.thesun.co.uk/news/6766531/trump-may-brexit-us-deal-off/ Trump is dus gewoon een bewezen ordinaire leugenaar. Punt.

Nick the Stripper
Nick the Stripper14 jul. 2018 - 5:21

Die sneer over 'simpele ziel' neem ik terug, excuus, was niet netjes.

Geleen
Geleen14 jul. 2018 - 7:31

JeffreyKatoen, iedereen kan die opnames zien en horen. Iedereen kan inmiddels weten wat Trumps "fake-news" waard is en wat waarschijnlijk al zijn vorige fake-news-beweringen waard kunnen zijn. Ik begrijp er de ballen van, dat de queen van het VK die man, na zijn aantoonbare bemoeizucht en leugen, niet het land uit jaagt ipv dat gezellig onderonsje. Ik hoop dat vandaag miljoenen de straat op gaan om te protesteren tegen de aanwezigheid van die man op hun grondgebied.

Hiltermann
Hiltermann14 jul. 2018 - 8:13

Dat slaat toch nergens op. Trump maakt er een gewoonte van iedereen te schofferen of het nu gaat om mevrouw May, mevrouw Merkel of president Macron. Zodra de reacties te heftig zijn ontkent hij alle uitspraken. Trump is een lompe beer die nog steeds denkt dat de omgangsvormen in de bouw ook gelden in de wereldpolitiek. Er komt een moment dat iemand tegen hem zegt: "U wilt uit de NATO? Dan kunt u meteen opkrassen. Tekenen bij het kruisje graag."

Satya
Satya14 jul. 2018 - 9:01

Goed zo Nick dat is zeer correct van je. Heel herkenbaar overigens, ik flap er soms ook maar wat uit. Heerlijk mensen die zichzelf ook kritisch kunnen bekijken.

Kruimeltjes2
Kruimeltjes214 jul. 2018 - 13:42

@Hiltermann De manieren van Trump zou ik niet vergelijken met de bouwvak. Heel veel bouwvakkers zijn welopgevoede, hardwerkende mensen, die het beste met de medemens voorhebben. Ik zou Trump eerder vergelijken met de Godfathers van de maffia. Zoiets als 'I'll make him offer, he can't refuse'. Geoukkig weten we ook hoe het uiteindelijk met dat soort mensen afloopt.

Nick the Stripper
Nick the Stripper14 jul. 2018 - 15:10

Loebkesman 14 juli 2018 at 13:27 [ Er zijn niet alleen sojaboeren in de vs. ] U heeft helemaal gelijk, want er zijn ook nog zuivelboeren in Wisconsin: slate.com/business/2018/07/dairy-industry-hurting-from-trumps-trade-war-ironically.html En bourbon-stokers in Tennessee: eu.tennessean.com/story/news/politics/2018/07/12/trump-tariffs-bob-corker-senators-say-trade-policies-hurting-farmers-businesses-tennessee/776846002/ En spijkerfabrikanten in Missouri: independent.co.uk/news/world/americas/us-politics/missouri-midcontinent-nail-trade-war-layoffs-donald-trump-a8417411.html (en de lijst van Trumpstemmende verliezers wordt langer en langer)

DaanOuwens
DaanOuwens15 jul. 2018 - 17:25

@ Nick the Stripper Jij schrijft: Die sneer over ‘simpele ziel’ neem ik terug, excuus, was niet netjes. Dat is onverstandig. Die sneer was terecht want op vrijwel alle nieuwszenders waren allebei de uitspraken gewoon te horen.

Nick the Stripper
Nick the Stripper15 jul. 2018 - 20:30

DaanOuwens 15 juli 2018 at 19:25 [ Die sneer was terecht ] Het kon ook heel goed zonder.

Frenk Boeven
Frenk Boeven13 jul. 2018 - 19:29

De idioot weet totaal niet waar ie mee bezig is en is volledig de weg kwijt. Alleen omdat hij grenzen ´dicht schreeuwt´ zijn er nog een handje vol loser die hem steunen.

11 Reacties
Satya
Satya13 jul. 2018 - 20:28

Hij weet precies wat hij doet. Kijk naar zijn bedrijven. De man maakt het mogelijk dat rijken in Amerika onaantastbaar worden. Hij houd de hele boel voor de gek. Europa gaat waarschijnlijk meer bijdragen aan NATO. Wij profiteren daar van?

Satya
Satya13 jul. 2018 - 20:28

Wij moet wie zijn.

Loebkesman
Loebkesman13 jul. 2018 - 20:47

Die idioot weet heel goed waar hij mee bezig is. Buiten Europa, New York, uw nieuwsbronnen en SJW-schoolpleintjes is hij populair en dat zijn geen handje vol losers. Je hoeft geen Trump-supporter te zijn maar reis gewoon even door de states en doe je ogen en oren open en luister eens naar al die losers.

Nick the Stripper
Nick the Stripper13 jul. 2018 - 21:08

@loeb [ reis gewoon even door de states en doe je ogen en oren open en luister eens naar al die losers.] Zoals deze sojaboeren die slachtoffer zijn van Trumps invoerrechten, bijvoorbeeld? eu.detroitnews.com/story/business/2018/07/12/michigan-farmers-caught-trade-war-crossfire/760321002/ "I feel like agriculture has supported the current administration," Williams said. "I don’t feel that support coming back to us."

Satya
Satya13 jul. 2018 - 22:07

Loebkesman Dat maakt nogal een verschil waar je in de vs bent. Bij welke bevolkingsgroepen en vooral inkomen. Rijken zijn voor trump overal. White poor ook maar dat zal niet zo lang duren. In gebieden waar veel goedkope werkkrachten nodig zijn zijn ze niet blij met trump en dat zou je genoeg moeten zeggen. De term sjw grappig dat je die zo denigrerend gebruikt iedere keer. Je reist kennelijk veel door de states. Ken je ook born frustrated uit de bay area de mensen die iedereen de schuld geven, het maakt niet uit hoe maar zij hebben geen verantwoording en zijn beter. Bay area heerlijk, veel leuker als ny of la. New York is zo rechts, VVD fatsoenlijk praten en rechts gedrag. Mn vader was zo teleurgesteld laats in de lower east side zelfs daar is rechts binnengedrongen.

Geleen
Geleen14 jul. 2018 - 7:36

Loebkesman, ook gesproken met de overgrote meerderheid die al maanden met het schaamrood op de kaken door het leven gaan? Ja, die man weet wat hij doet en komt er nog mee weg. Hoe lang nog is de vraag.

Hiltermann
Hiltermann14 jul. 2018 - 8:17

Trump roept van alles om het thuisfront te imponeren. Tot nu toe is hij daar mee weggekomen. Het moment waarop hij languit op zijn bek gaat nadert snel. Dan is Leiden in last. Ontkennen helpt niet meer. Dat is ook het moment waarop hij de steun verliest in de senaat en het congres. Exit Trump.

Loebkesman
Loebkesman14 jul. 2018 - 11:27

@Geleen Dat is niet juist. Trump zou op dit moment herkozen worden. @nick Er zijn niet alleen sojaboeren in de vs.

Nick the Stripper
Nick the Stripper14 jul. 2018 - 15:11

@loeb 13:27 zie antwoord verdieping hoger.

Loebkesman
Loebkesman14 jul. 2018 - 20:43

@Nick Gezien. Goed geantwoord.

Nick the Stripper
Nick the Stripper15 jul. 2018 - 19:54

Loebkesman 14 juli 2018 at 22:43 [ Gezien. Goed geantwoord. ] Ja, echt, he?

Sonic2
Sonic213 jul. 2018 - 19:09

May heeft niet de Brexit verknald. Het zijn de Brexit stemmers die hier op aangestuurd hebben. Volgens mij een logisch gevolg van een domme stem op basis van emotie uit een onderbuik. Via een middel dat resulteert in een simpel voor of tegen. Dan krijg je deze chaos. Bovendien hebben de Brexiteers keihard in de campagne gelogen en komen ze met sprookjes. Het is of een flinke financiele tik krijgen en "onafhankelijk" zijn. Of die tik niet krijgen en je aanpassen aan een aantal regels van Brussel. Onvoorstelbaar dat mensen die oplichter Farage geloven. Vervang overigens de namen Trump in Erdogan en May naar Rutte en heel radicaal rechts loopt van alles te brullen. Dat Erdogan niet deugt. Dan hoor je ook Wilders en Baudet op Twitter schreeuwen. Nu bemoeit Trump zich zeer onfatsoenlijk met Engeland en nu hoor je al die hypocriete figuren natuurlijk niet. Een groot deel van de Amerikanen heeft op deze malloot gestemd en een groot deel van de Britten heeft voor dit achterlijke avontuur gekozen. Nu niet janken over de uitvoering. Jullie hebben dit er zelf op zeer domme manier door heen gedramd. En een aantal figuren in Nederland loopt achter al die dubieuze figuren aan. Het is jammer dat het normale deel van Engeland en Amerika moet lijden onder wat hun landgenoten hebben gedaan. Laat het een les zijn.

3 Reacties
Marc2406
Marc240613 jul. 2018 - 21:38

Lijkt mij dat het "normale deel" van welk land dan ook al het recht en reden heeft om "te janken" over de gevolgen van domheid en kortzichtigheid van velen... Voor hen ljjkt het mij vervolgens niet bepaald constructief om te zeveren dat "jullie er zelf voor hebben gekozen, dus niet janken".

JanB2
JanB213 jul. 2018 - 23:40

Het zal me allemaal worst wezen. Die Brexit moet er komen. Snoeihard graag. In het belang van Europa welteverstaan. De toetreding van het VK tot de EU was een historische vergissing met funeste gevolgen voor het hele europese project. Het VK is het neoliberale kankergezwel in het europese huis. De politiek-economische uitzaaiingen ervan hebben Europa steeds verder in de richting van de rand van de sociale afgrond geduwd. Dat gezwel (tevens een voorpost van de VS) moet eruit, en snel (men moet het ijzer immers smeden als het heet is en de tijd is er rijper voor dan ooit). Jammer voor het "normale" deel van de Britten, maar aangezien met name het jongere deel dáárvan niet uit zijn nest wilde komen om tegen de Brexit heb ik er eerlijk gezegd weinig compassie mee. Ik ben pas tevreden als over 5 jaar Farrage en Johnson zich niet meer in het openbaar kunnen vertonen omdat ze het VK kompleet geruineerd hebben met hun anti-europese avontuur.

Sonic2
Sonic214 jul. 2018 - 11:58

@ Marc2406 Ik ben het met u eens hoor, maar ik wil met mijn post aangeven dat het achterlijke stemmen van een onwetend deel van de natie grote gevolgen kan hebben. En dat die ook straks voor Nederland kan gaan gelden. Een stem voor Brexit is een stem voor politieke en economische chaos. Engeland is de vragende partij. Engeland dacht dat ze aan "cherry picking" konden doen. Ook nonsens. Als je op Trump stemt dan stem je op een seksist, racist, een patser. En je stemt op een beleid waar het verschil tussen arm en rijk nog groter wordt. Waar er kinderen van hun ouders worden gescheiden. En je geeft je stem aan een zeer autoritaire leider. Zoals alles wat radicaal rechts is weinig met democratie op heeft. Dat maakte ik duidelijk. En het is goed dat het normale deel oppositie voert. Volgens mij spreek ik dat ook nergens tegen. Ik zeg alleen dat een stem op Brexit en Trump oerdom is en dat het hele land dan helaas de gevolgen moet dragen. En dat het een grote fout is. De Amerikanen kunnen het in 2018 en 2020 nog corrigeren. En de Brexit? Die fout kan alleen nog wat verbeterd worden.

richarrd
richarrd13 jul. 2018 - 16:10

Laten we hopen dat de VS al deze spelletjes die ze spelen dik verliezen. Dan is er weer wat meer hoop voor de toekomst.

Satya
Satya13 jul. 2018 - 15:20

Ik denk dat hij ook bipolaire is. Ik heb het idee dat hij er ook soms wat uitflapt voordat hij denkt. Heel herkenbaar. De man als een gek wegzetten is dom, hij is slim. Ik ben het vaak compleet oneens met hem maar als je je werkelijk on hem verdiept kun je hem maar beter serieus nemen. Voor je het weet heeft hij je te pakken en denk je wat is er gebeurd. Onderschatting, doen ze bij mij ook vaak. Ik ben een stabiel genie.

4 Reacties
Loebkesman
Loebkesman13 jul. 2018 - 20:48

Praten in een ik-vorm is vaak een zelfoverschatting. Maar ja, als je niet in jezelf gelooft stel je geen zak voor.

Satya
Satya13 jul. 2018 - 22:54

Ik vind het soms zo moeilijk om me niet te verlagen. Het spijt me dat ik me dat ik tot jouw niveau daalde.

Loebkesman
Loebkesman14 jul. 2018 - 11:31

@Satya Je zit er zelfs onder. Excuses aanvaard.

Satya
Satya14 jul. 2018 - 15:29

Loebkesman Haha grappig man. Ik heb heel veel geloof in mezelf. Zoveel overwonnen.

quatsch
quatsch13 jul. 2018 - 15:12

We weten allen dat de stoel waarop rechtse politici zitten, niet één, niet twee en ook niet vier, maar wel acht poten heeft! Ze blijft dus nog wel even zitten.

Hiltermann
Hiltermann13 jul. 2018 - 15:00

Zouden er van het kaliber Trump meer exemplaren bestaan in de VS of is Donald een one off? De angst vliegt je om de keel bij de gedachte dat er bij de Republikeinen meer exemplaren zoals Donald rondlopen. Een is meer dan genoeg. Het woord diplomatie is bij Trump volledig onbekend. Hij heeft geen benul van de waarde van de diplomatieke benadering. Trump kent alleen de botte frontale aanval. Jammer dat de rest van de politici waar hij internationaal mee te maken heeft blijven hangen in de correcte diplomatieke benadering. Daar is wel een uitzondering op Boris Johnson komt aardig in de buurt van de Trumpiaanse aanpak. Een clash tussen Trump en Johnson, er van uitgaande dat Boris May opvolgt, zou een mooi spektakel kunnen zijn.

4 Reacties
Nick the Stripper
Nick the Stripper13 jul. 2018 - 15:56

Hiltermann 13 juli 2018 at 17:00 [ Daar is wel een uitzondering op Boris Johnson komt aardig in de buurt van de Trumpiaanse aanpak. ] Qua retoriek, ja. Maar qua ijzerenheinig doorzetten van stupide 'beleid' niet zo. Die Johnson is een nog legere huls dan Cheetolini.

OlavM
OlavM13 jul. 2018 - 16:44

@ Hiltermann: ]Een clash tussen Trump en Johnson, er van uitgaande dat Boris May opvolgt, zou een mooi spektakel kunnen zijn.] Zoiets lijkt me eerder een voor de internationale verhoudingen uiterst gênant, en zelfs gevaarlijk "spektakel".

Hiltermann
Hiltermann14 jul. 2018 - 8:39

Gevaarlijk is ruzie tussen Trump met wie dan ook niet. Zelfs in de VS zijn er checks en balances voor het starten van een gewapend conflict. Alleen bij handelsoorlogen kan Trump zijn gang gaan tot op zekere hoogte. Wanneer blijkt dat zijn handelsconflicten uiteindelijk schadelijk zijn voor de VS zullen congres en senaat hem zijn bevoegdheden afnemen.

Nick the Stripper
Nick the Stripper14 jul. 2018 - 16:03

Hiltermann 14 juli 2018 at 10:39 [ Zelfs in de VS zijn er checks en balances voor het starten van een gewapend conflict. ] Ik ben er niet gerust op: die checks en balances falen al geruime tijd dankzij de volstrekt onverantwoordelijk opererende Republikeinen in Senaat en vooral het Huis.

Geleen
Geleen13 jul. 2018 - 14:18

Update 16:00: Volgens Trump is het bericht van The Sun dat hij de Brexit-onderhandelingen van Theresa May afkraakt nep. Hoewel de uitspraken op band zijn vastgelegd en voor iedereen te beluisteren zijn, is het volgens Trump ‘fake news‘. Heeft iemand een link naar die uitspraken op tape?

3 Reacties
Geleen
Geleen13 jul. 2018 - 14:30

Gevonden. https://www.thesun.co.uk/news/6766531/trump-may-brexit-us-deal-off/ Trump is dus gewoon een bewezen ordinaire leugenaar. Punt.

Poezenmens
Poezenmens13 jul. 2018 - 14:45

https://www.demorgen.be/buitenland/nigel-farage-jutte-donald-trump-op-voor-de-aanval-op-theresa-may-b1eaf384/

Joe Speedboot
Joe Speedboot13 jul. 2018 - 16:54

'Trump is dus gewoon een bewezen ordinaire leugenaar. Punt.' Precies. Het is ondenkbaar dat dat interview is gepubliceerd zonder zijn goedkeuring.

Alfons de B
Alfons de B13 jul. 2018 - 14:13

Het zoveelste onderwerp Trump bashen. Terwijl er gisteren toch een echte EU leider, hoogste in rang, flink stond te schutteren met zijn 'rugpijn'. Maar dat is blijkbaar allemaal wel normaal.

9 Reacties
madbako
madbako13 jul. 2018 - 14:57

Ey , #whataboutism Wat een zwakte bod van je.

Alfons de B
Alfons de B13 jul. 2018 - 15:31

madbako, Inderdaad een whataboutism. Maar precies het omgekeerde van wat jij denkt: in 3 dagen tijd 5 onderwerpen over een staatshoofd die niet de onze is. Wat kan mij het boeien wat hij zegt of doet, hij vertegenwoordigt mij niet. Ondertussen staat daar onze hoogste vertegenwoordiger van de EU bij de NAVO (?) als een volledig incompetente laml*l mij/ons te vertegenwoordigen. Daar heb ik aanzienlijk meer moeite mee. Maar, beste madbako, ga vooral door met het wijzen naar een of ander raar figuur en ga vooral hard lachen. En wel zo hard dat je de pijnlijke vertoning van diegene waar het niet over mag gaan maar die voor ons wel het belangrijkst is, met die 5 whataboutisms kan wegdrukken. Succes! En sterkte met die splinter-balk-oog.

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout13 jul. 2018 - 16:22

Als het bashen van Trump jou irriteert (Het Trumpfiguur heeft er zelf om gevraagd niet genoeg gedist te kunnen worden) dan hoef je hier toch niet je misnoegen daarover te ventileren?

Geleen
Geleen13 jul. 2018 - 18:58

"Wat kan mij het boeien wat hij zegt of doet, hij vertegenwoordigt mij niet." Op het moment dat zijn bemoeienis jouw leven gaat beïnvloeden zal het je beslist wel gaan boeien.

Karingin
Karingin13 jul. 2018 - 20:26

Hij vertegenwoordigt jou niet nee, maar zijn beleid heeft wel degelijk invloed in de EU en Nederland. Volledig terecht dus om daar veel aandacht aan te besteden en ook zoveel mogelijk tegen te spreken en indien mogelijk belachelijk te maken. Negeren = normaliseren.

Satya
Satya13 jul. 2018 - 20:38

Alfons de b Ik had het niet verwacht maar we zijn het eens. Hier gaat zoveel mis. De polarisatie om maar iets te noemen. Ipv Trump ons laten uitspelen moeten we hier aan de gang.

Alfons de B
Alfons de B14 jul. 2018 - 5:45

Karingin et al. "Negeren = normaliseren." Precies. Met inmiddels 6 topics over hetzelfde in 3 dagen tijd lijkt me van negeren geen sprake, integendeel juist. Wat wel genegeerd wordt is hoe die gelukkig maar gekozen en ook weer weg te stemmen leider 'onze' ongekozen leider ziet, en wij met hem. Waarbij van wegstemmen bij ons geen sprake kan zijn. Sterker nog, waarbij het stellen van legitieme gezondheidsvragen, deze weggelachen worden want er hoeft geen enkele verantwoording afgelegd te worden; nu niet en bij geen enkele verkiezing niet. Valt het dan bijna niemand op dat iedere tweet of rare opmerking of ballon van Trump wel de NL nieuwsrubrieken haalt, maar het rare gedrag van de EU leider nauwelijks? Ik gun de kleine man graag z'n pleziertjes en een karikatuur ballon om te sarren: een kinderhand is gauw gevuld. Maar laten we ondertussen niet vergeten/negeren dat de top van de EU er niet beter voor staat dan 28 jengelende kinderen met oordopjes in en oogkleppen op en met die karikatuur ballon in de hand, wijzen naar een ander hoe slecht die is. En ja, dat sijpelt door naar een mega-whataboutism van 6 topics om zo de eigen problemen niet te hoeven zien. De eigen problemen die in precies dezelfde tijdframe en locatie wel zichtbaar zijn. "..dan hoef je hier toch niet je misnoegen daarover te ventileren?" Kijk eens in de Joop-spiegel; is dat niet juist precies waar het Joop platform voor dient? Waar gaan >95% van de reacties anders over dan over misnoegen uiten?

madbako
madbako14 jul. 2018 - 8:26

@Alfons de B 13 juli 2018 at 17:31 @madbako, Inderdaad een whataboutism. De rest van je tirade heb ik maar niet herhaald. Kennelijk snap je niet wat er bedoeld wordt met een #whataboutism. Dat is van het onderwerp afdwalen en met het vingertje naar iets anders wijzen en daarmee vakkundig waar het over gaat negeren. Dat is dus wat je doet en dat is behoorlijk zwak. Ga op de inhoud in. Hoor graag van je wat je daar over te zeggen hebt.

Karingin
Karingin14 jul. 2018 - 21:20

Alfons: Je zegt het zelf al, dus gaan we lekker door met Trump bashen. Of Juncker wel of geen rugpijn had is een ander verhaal, maar daar mag je van mij ook volledig los op gaan, als dat oplucht.

OlavM
OlavM13 jul. 2018 - 14:05

May heeft er groot gelijk in, niet naar Trump te luisteren. Als er één slechte "raadgever" is, is hij het wel! Hij is een onverbeterlijke, politiek onnozele boerenkinkel, en het is te hopen dat de Republikeinen fors gaan verliezen bij de tussentijdse verkiezingen dit najaar. Laat die "Trump Babies" maar vliegen, daarvan kunnen er niet genoeg zijn.

1 Reactie
Nick the Stripper
Nick the Stripper13 jul. 2018 - 18:57

OlavM 13 juli 2018 at 16:05 [ May heeft er groot gelijk in, niet naar Trump te luisteren. ] Nog los van het feit dat dat gesprek waarin alfamannetje Trump aan meisje May wel even uitlegt hoe zij haar Brexit moet uitvoeren alleen maar in het zieke brein van die notoire sterkevrouwenhater heeft plaatsgevonden

Jonathan2
Jonathan213 jul. 2018 - 14:03

Kijk nou toch wat daar loopt om de etnische superioriteit van de witte Europeaan te bevestigen. 1 van de meest lachwekkende figuren die het opperwezen ooit heeft laten ontsnappen uit zijn riool van mislukte creaturen.

Poezenmens
Poezenmens13 jul. 2018 - 13:59

Hilarisch. Het wordt steeds idioter. Trump noemt het interview met hem in The Sun “fake news”.

1 Reactie
Nick the Stripper
Nick the Stripper13 jul. 2018 - 15:57

Over een jaar of wat, als Trump en zijn troep zijn opgeruimd, kan ik er misschien weer om lachen. Nu wil ik vooral dat deze nachtmerrie snel voorbij gaat.

Quibus2
Quibus213 jul. 2018 - 13:41

Kunnen we geen geldprijs uitloven voor de eerste politicus van formaat die ome Trump recht in zijn gezicht vertelt dat hij een idioot is en mag ophoepelen naar de grot waar hij thuis hoort?

Geurtsen Jos
Geurtsen Jos13 jul. 2018 - 13:38

Het is wel zo dat Londen een enorme hausse aan moorden doormaakt. Dat mag niet worden benoemd door de Trump-bashers. Taboe .... Amsterdam maakt ook zo'n hausse door, blijkens de cijfers en blijkens de uitlatingen van waarnemend burgemeester van Aartsen bij de beëdiging van zijn opvolgster. Dat zal niet benadrukt worden door het nieuwe college. Of de nieuwe burgemeester het aandurft er echt iets aan te doen betwijfel ik. Taboe ....

10 Reacties
Hiltermann
Hiltermann13 jul. 2018 - 15:07

De nieuwe burgemeester gaat niet over de aanpak van zware criminaliteit in Amsterdam. Zelfs als dat wel zo zou zijn kun je van Halsema niets verwachten. Kijk naar de eerste uitspraken van haar over de recente schietpartij in de Pijp, allemaal standaard gemeenplaatsen. Zware criminaliteit is een zaak van het OM en de landelijke eenheid. Amsterdamse platpetten spelen daarin een bescheiden rol.

stokkickhuysen
stokkickhuysen13 jul. 2018 - 15:18

Jos, linkjes en nummers graag, niet dit emotionele gewrijf, je lijkt wel een politicus

Joe Speedboot
Joe Speedboot13 jul. 2018 - 16:01

'Amsterdam maakt ook zo’n hausse door' Flauwekul! Die schietpartij gisteren was bij mij om de hoek en iedere schietpartij is er één teveel. Echter als je naar het totaal aantal moorden kijkt in A'dam en in NL, dan valt dat totaal in het niet bij de belachelijke aantallen moorden in het land waar opperpatser Trump de leiding heeft. Ga je toch eens inlezen ipv als een blinde kip de Trump propagandamachine na te praten.

Loebkesman
Loebkesman13 jul. 2018 - 20:56

@joe Ook vóór Trump werd er lustig op los gemoord. Dus onder leiding van Obama, Clinton, Bush, Reagan. Niet zijn schuld. Gaat hij niet oplossen, deden zijn voorgangers niet en doet zijn opvolger ook niet.

Joe Speedboot
Joe Speedboot14 jul. 2018 - 8:42

' Gaat hij niet oplossen, deden zijn voorgangers niet' Obama probeerde er tenminste nog wat aan te doen, Trump ligt zo ongeveer in bed met de NRA.

Loebkesman
Loebkesman14 jul. 2018 - 11:35

@joe. Heeft het geholpen dan? Nee. Niets. Alhoewel, volgens mij is tijdens zijn presidentschap Black Live Matters ontstaan. Wat een aanwinst is dat zeg.

Geurtsen Jos
Geurtsen Jos15 jul. 2018 - 8:24

Als ik de reacties hier zo op me in laat werken zie ik slechts een bevestiging van mijn punt dat men in Amsterdam niet wil zien wat er gaande is. Interim-burgemeester van Aartsen is geschrokken van de invloed die de misdaad in de stad heeft, en van de straatmoorden die er steeds vaker plaatsvinden. Maar dat is kennelijk slechts een mening, men leeft in Amsterdam kennelijk graag in de illusie dat de stad vreedzaam hoort te zijn en dus is ...

Joe Speedboot
Joe Speedboot15 jul. 2018 - 9:04

'men leeft in Amsterdam kennelijk graag in de illusie dat de stad vreedzaam hoort te zijn en dus is …' Op welke basis meen jij te kunnen vast stellen dat Amsterdammers in een illusie zouden leven en jij niet?

Joe Speedboot
Joe Speedboot15 jul. 2018 - 9:08

'Heeft het geholpen dan? Nee. Niets.' Dat valt nog te bezien. Steun voor moeilijke onderwerpen kweken kan soms decennialang duren. Trump = stilstand, stilstand = achteruitgang.

Nick the Stripper
Nick the Stripper15 jul. 2018 - 18:03

Geurtsen Jos 15 juli 2018 at 10:24 [ men leeft in Amsterdam kennelijk graag in de illusie dat de stad vreedzaam hoort te zijn en dus is …] Gast, ik woon al dertig jaar hartje Amsterdam. 't is hier van een gezapigheid die plattelands aandoet. Maar dan zonder de herrie van al die grasmaaiers. (De grasmaaiers uit mijn jeugd zeg ik er bij - treurig genoeg is in het Friese dorp van mijn jeugd zeker de helft van de tuintjes vervangen door vogel- en bijenhatende gewassengrindtegelwoestenijen.) Hoe dan ook. Geen straatmoorden hier. Waar we hier wel last van hebben - behalve van stoned rondfietsende Italiaanse toeristen met infantiele flapmutsen - is het toenemende aantal psychiatrische patiënten op straat. Je kunt duidelijk merken dat de geestelijke zorg is uitgekleed. Veel van die stakkers zijn wel aanspreekbaar. Als ik boodschappen heb gedaan geef ik ze een appel of een krentenbol en probeer ik een praatje te maken. Wat ik echt in-triest vond was een vrouw van eind 30 (?) die zei dat ze vooral bang was dat ze psychotisch en gewelddadig zou worden. Dat zouden we toch niet moeten willen in een beschaafd land. Ik heb de goede hoop dat onze nieuwe burgemeester Halsema oog heeft voor deze problematiek. [ Maar dat is kennelijk slechts een mening ] Inderdaad. Een niet een al te best geïnformeerde mening, bovendien.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin13 jul. 2018 - 13:02

Farage blijkt dus de judas achter dit gezaag, verraderlijk addergebroed, onder zulke omstandigheden op een dergelijke manier May een mes in de rug steken acht ik landverraad, ze probeert er nog wat uit ts slepen, iets waar ze niet voor gekozen heeft, en hoe onrealistisch ook dit verdient ze niet.

DaanOuwens
DaanOuwens13 jul. 2018 - 11:25

Trump is gek. Het interview met de Sun laat dat mooi horen. May is een zwakke premier voor het VK. Maar zelfs een sterke premier kan voor het VK weinig positiefs halen uit de Brexit. Dus uiteindelijk zijn degenen die verantwoordelijk zijn voor de huidige situatie toch de kiezers. En nu is het gevolg van de keuze van de kiezers dat een ontspoorde gek tegen May kan zeggen dat ze er niets van bakt en zij moet blijven glimlachen. Op zich is dat grappig. Wat het voor May nog erger maakt is dat zij moet blijven zeggen dat zij wel tot een deal komt met de VS. Nu snapt Trump werkelijk helemaal niet waarmee hij bezig is dus heeft May een erg kleine kans dat er voor het VK iets positiefs uit die deal te halen valt. Als ze in staat is gebruik te maken van de onkunde van Trump. Maar als zijn minder domme adviseurs het ongeleide projectiel een beetje onder controle houden wordt het America first en May last. Dat als zodanig is wellicht weer een leerzame ervaring voor de kiezers die voorstander waren van de Brexit.

14 Reacties
Absconditus
Absconditus13 jul. 2018 - 12:38

@Daan Gek? Merkel vleugellam gemaakt. Macron afstand laten nemen, zodat die nu gewoon afwacht wie er zal winnen om zich daarna achter de winnaar te scharen. Zo ook Rutte. May in een hopeloze positie geplaatst. En Juncker moest zich moed indrinken. Straks in Moskou de betrekkingen met Rusland normaliseren en de rommel die Hillary Clinton daar heeft gemaakt eindelijk eens opruimen. Hoogstwaarschijnlijk een toezegging van Putin los peuteren om de Baltische staten met rust te laten. En misschien ook de Krim aan Rusland laten in ruil voor een toezegging om het gestook in Oekraine te staken. De EU kan daar niets meer tegen ondernemen, want die heeft hij al zodanig tegen elkaar uitgespeeld dat zij machteloos zijn. Een ''stable genius'' zou ik hem niet willen noemen Maar wel een sluwe en uitgeslapen oude vos en een eerste klas pokerspeler, die zijn tegenstanders en medespelers misleidt, verwart, manipuleert en overbluft en intussen zijn troefkaarten naar believen uitspeelt en achter de hand houdt. Met dat spelletje heeft hij de Republikeinse nominatie weten te winnen en daarna de Amerikaanse verkiezingen. Om er vervolgens op het politieke wereldtoneel gewoon mee door te gaan. En ook daar winst na winst binnen te harken. Men zou er goed aan doen om hem niet steeds maar weer te onderschatten, want ook dat is een onderdeel van zijn spelletje. Hij is zelf allerminst gek, maar maakt anderen wel gek.

vakman2
vakman213 jul. 2018 - 15:13

@absconditus Los van het feit dat je een fan van Trump bent, blijf wel kritisch denken, he - als was het maar omdat kritisch kunnen denken toch echt in je eigen belang is.

Hiltermann
Hiltermann13 jul. 2018 - 15:16

Trump als slimme onderhandelaar? Kijk wat de klucht Noord Korea heeft opgeleverd. Een leeg stuk papier met een paar handtekeningen erop. Trump bracht niets mee waar hij het thuisfront mee kan imponeren. Kim Jong un was handiger. Die vertelt thuis dat hij de VS heeft gedwongen met hem te onderhandelen. In tussen voert KIm de productie van nukes op en lacht om die domme Trump die hij een kool heeft gestoofd.

Robbels
Robbels13 jul. 2018 - 15:26

@ Absconditus, Gelooft u daadwerkelijk wat u zelf hebt getypt?

stokkickhuysen
stokkickhuysen13 jul. 2018 - 15:52

'En Juncker moest zich moed indrinken.' Waar zo'n Dijsselbloem interview al niet toe kan leiden.

Absconditus
Absconditus13 jul. 2018 - 16:00

Ben geen ''fan'' van Trump. Vind hem een botte hork van een vent met een attitude om van te kotsen. Maar hij is NIET dom en hij slaagt er tot nu goed in om zijn agenda door te voeren. Kim Jung Un wordt zo in de gaten gehouden door spionage satellieten, dat ze in Noord Korea nog niet naar de WC kunnen gaan zonder dat ze het in Washington weten. Dus wanneer hij zich niet aan de afspraken houdt krijgt hij het vanzelf wel op zijn brood.

Joe Speedboot
Joe Speedboot13 jul. 2018 - 16:02

'die zijn tegenstanders en medespelers misleidt, verwart, manipuleert en overbluft' Tegenstanders? Is het soms oorlog of heb ik iets gemist.

DaanOuwens
DaanOuwens13 jul. 2018 - 17:17

@ Absconditus Jij schrijft: Gek? Merkel vleugellam gemaakt. Macron afstand laten nemen, zodat die nu gewoon afwacht wie er zal winnen om zich daarna achter de winnaar te scharen. Zo ook Rutte. May in een hopeloze positie geplaatst. En Juncker moest zich moed indrinken. Inderdaad gek dus. Met jou gaat het ook niet helemaal goed zie ik aan dit lijstje. Daar zijn twee opmerkingen over te maken. Je fantasie is wat groter dan je feiten kennis. Je noemt zaken die niet in het voordeel van de V.S. zijn. Het was vandaag een zonnige dag, ook dankzij Trump? De Trump aanhang is net zo gek als hun leider. Niet serieus te nemen dus.

W-74
W-7413 jul. 2018 - 18:18

Trump is niet bezig met de belangen van May of die van het VK. Trump is enkel bezig met zijn / Amerikaanse belangen en alle communicatie van hem is gericht op zijn imago bij zijn kiezers. De rest van de wereld is voor hem niet relevant tenzij het zijn verkiezingsbeloftes kan dienen. Het is bij Trump ook echt “America first”, “Let’s make America great again” en de rest boeit hem niet. Ik weet eigenlijk niet zo goed of hij wel echt gek is of dat het niet gewoon een singletrack mind is die alles beoordeeld op de waarde die het kan hebben voor zijn verkiezingsprogramma. Wat dat betreft is hij een typische Amerikaan bij wie de belevingswereld stopt bij de grens, enkel gericht op het eigen land en nauwelijks bewust en geïnteresseerd in wat zich daarbuiten afspeelt.

Nick the Stripper
Nick the Stripper13 jul. 2018 - 19:12

Absconditus 13 juli 2018 at 18:00 [ Kim Jung Un wordt zo in de gaten gehouden door spionage satellieten, dat ze in Noord Korea nog niet naar de WC kunnen gaan zonder dat ze het in Washington weten. ] Proest. Want terwijl Washington urinoirs stond te bespieden ontwikkelde Un in het geheim nieuwe wapens, terwijl hij in Singapore de OpperCheeto de hand stond te schudden over een inhoudsloos 'verdrag'. Ach ja, de deals van Trump.

Jan Willem de Boer3
Jan Willem de Boer314 jul. 2018 - 10:12

Absconditus 13 juli 2018 at 18:00 Analyses op basis van observaties en Joop, een ongelukkige combinatie. Denk dat u er niet zo veel naast zit. Maar ik verwacht van een gekozen volksvertegenwoordiger dan ook dat deze primair bezig is het beste voor zijn of haar land te realiseren. Als dat geregeld is mag geprobeerd worden de rest van de wereld een beetje te verbeteren. Internationale solidariteit gaat vaak ten koste van nationale solidariteit, lees verzorgingsstaat.

Nick the Stripper
Nick the Stripper14 jul. 2018 - 17:15

Jan Willem de Boer 14 juli 2018 at 12:12 [ Maar ik verwacht van een gekozen volksvertegenwoordiger dan ook dat deze primair bezig is het beste voor zijn of haar land te realiseren. ] Een president staat aan het hoofd van de uitvoerende macht en is geen volksvertegenwoordiger. Gekozen is-ie ook al niet - althans niet door het Amerikaanse volk. De huidige bezetter van het Witte Huis realiseert helemaal niks, nada, nothing 'voor zijn land'. Die is alleen maar bezig zijn eigen smalle basis te bedienen. Ondertussen misbruiken de Republikeinen zijn presidentschap om de one-percenters te bedienen met douceurtjes, ten koste van de publieke sector en de armste Amerikanen. Trump heeft de United States veranderd in the Divided States of America.

Jan Willem de Boer3
Jan Willem de Boer315 jul. 2018 - 11:18

Gekozen is hij ook al niet, althans niet door het Amerikaanse volk. Hilarisch dit niveau.

Nick the Stripper
Nick the Stripper15 jul. 2018 - 15:25

Jan Willem de Boer 15 juli 2018 at 13:18 [ Hilarisch dit niveau. ] Vooral grappig dat u kennelijk geen repliek heeft.

JasDon
JasDon13 jul. 2018 - 11:24

Naast de Brexiteers onder de Tories zijn bij Labour (waaronder Corbyn) ook veel parlementsleden te vinden die niets zien in een toekomst binnen de Europese Unie. Wat dat betreft lijkt Trump bewust een ingrediënt toe te voegen aan de huidige situatie, zodat bij mogelijke verkiezingen een Tory/Labour meerderheid kan worden gehaald voor een hardere Brexit.

2 Reacties
JasDon
JasDon13 jul. 2018 - 11:38

En vergeet niet dat The Sun een onderdeel is van News Corporation (o.a. Fox News), het persoonlijke propagandaspeeltje van Rupert Murdoch. Soms trekt deze man redactioneel wat aan de touwtjes om zijn Republikeinse vrienden te helpen, zoals nu dus ook Trump.

Nick the Stripper
Nick the Stripper13 jul. 2018 - 12:26

JasDon 13 juli 2018 at 13:24 [ Wat dat betreft lijkt Trump bewust een ingrediënt toe te voegen aan de huidige situatie ] Hij is de president van de VS. Het is helemaal niet zijn plaats om 'ingrediënten toe te voegen' aan de Britse politieke situatie. Net zomin als Rusland zich hoort te bemoeien met Brexitreferenda en Amerikaanse verkiezingen. Dat Farage hierin een rol heeft gespeeld maakt het extra giftig.

Ver Bazing
Ver Bazing13 jul. 2018 - 11:12

In theatertermen zou je het een mes in de rug van May kunnen noemen en dat nadat hij zijn eergevoel nog net daarvoor had bevredigd met een officieel staatsbanket. Eerloos noem ik het. In eerdere inzendingen heb ik nog groffe termen gebruikt voor deze geniale en stabiele politicus, maar ik besef dat ik mij daardoor tot zijn niveau verlaag. En dat wil ik tot elke prijs vermijden. Eerloos, ja dat is het woor waarnaar ik zocht.

gleiswulf
gleiswulf13 jul. 2018 - 11:01

Wat een aanfluiting die Trump Baby. Je verwacht iets episch zoals het varken van Pink Floyd boven battersea power station en je krijgt een uit de kluiten gewassen ziekenhuis ballon boven een paar mensjes op een plein.

Martin108
Martin10813 jul. 2018 - 10:49

"Volgens Trump heeft Europa ‘miljoenen en miljoenen’ immigranten toegelaten die ervoor verantwoordelijk zijn dat Europeanen hun cultuur verliezen." Zoals de Europeanen de cultuur van de native Americans om zeep hebben gebracht...

2 Reacties
Mohawk2
Mohawk213 jul. 2018 - 12:10

@Martin Met dien verstande dat dat laatste geen fictie noch het product van propaganda is.

Geurtsen Jos
Geurtsen Jos13 jul. 2018 - 13:39

Je geeft hiermee een argument tegen massa-immigratie. Is dat wat je bedoelt te doen ?

W-74
W-7413 jul. 2018 - 10:46

Trump benut elke mogelijkheid die hij tegenkomt om het merk "Trump" te verkopen aan het Amerikaanse volk. Zo zit hij in elkaar, dat is zijn achtergrond. Elke topontmoeting, vergadering, bijeenkomst of overleg wordt gebruikt om te laten zien hoe goed, slim en great hij wel niet is. En hoe dom de rest is. Politiek, nationaal en internationaal is voor hem niet meer dan een marketingmogelijkheid en gratis reclamezendtijd; alles voor het merk "Trump". Hoe je daarmee om moet gaan is lastig. Omdat bij Trump zijn persoon, het merk "Trump" (het imago) en Amerika door elkaar heen lopen en inwisselbaar zijn geworden. De staat en het persoonlijke zijn hetzelfde geworden. Als hij zegt 'let's make America great again' zegt 'ie eigenlijk 'let's make Donald Trump great again' en kritiek op Amerika staat gelijk aan kritiek op Trump en vice versa.. Als hij May staat te schofferen, gaat het bij Trumponiet perse om May maar om hemzelf. Het is niet zozeer een sneer naar May als wel een complimentje naar zichzelf. Eigenlijk zegt 'ie weer tegen de Amerikanen (want elke uitspraak van Trump is uiteindelijk bedoeld voor de thuismarkt) 'kijk eens hoe goed ik ben, I told you so'.. Maar dat door elkaar lopen van het persoonlijke, het politieke en de staat maakt het lastig om diplomatie te bedrijven met die man. Wat je wilt is de man buitenspel zetten, maar ondertussen de VS als land en handelspartner niet buitenspel zetten. De huidige generatie Europese politici zijn daar gewoon niet toe in staat. Dat vereist een ander soort insteek en onderhandelingstaktiek. Maar met types als Tusk en Juncker gaat dat noway lukken.

3 Reacties
Robbels
Robbels13 jul. 2018 - 11:44

'De huidige generatie Europese politici zijn daar gewoon niet toe in staat. Dat vereist een ander soort insteek en onderhandelingstaktiek. Maar met types als Tusk en Juncker gaat dat noway lukken.' Ik denk dat het ook niet kan. Ik denk dat het onmogelijk is. Ik denk dan ook dat je dat helemaal niet moet willen. Dan moet het maar zoals het moet.

stokkickhuysen
stokkickhuysen13 jul. 2018 - 14:50

Mwah Trump geeft een boodschap die sommige mensen willen horen, dat is makkelijker dan mensen ergens van overtuigen waar ze het niet mee eens zijn. En ook: one-liners doen het beter dan genuanceerde verhalen. ' Europa gaat kapot aan vluchtelingen': 5 woorden. Op basis van de universele rechten van de mens moet europa aan hen die vanwege ... op de vlucht zijn.... zelfs als er bepaalde mensen in het opvangland vinden dat er niet voldoende plaats is .... is dan een veel te lang verhaal. Dit en de toenemende inkomensongelijkheid zijn de belangrijkste redenen voor de populariteit van populisten. Ik ben benieuwd waar dat Russische draadje van vorige week (zijn bezoek in de jaren 80) naartoe leidt.

W-74
W-7413 jul. 2018 - 18:06

Robbels Ik vrees dat we het maar moeten uitzitten en hopen dat hij niet voor een tweede termijn wordt verkozen.

Sammie3
Sammie313 jul. 2018 - 10:24

Wat reaguurders als Trump allemaal vinden is natuurlijk niet primair waar het wringt in Europa. Punt is wel dat populisten tegenwoordig het referendum misbruiken om belletje te trekken voor eigen belang, en daarmee de politiek tot loterij degraderen en in het geval van Farage ook nog eens Europa destabiliseren. Zowel Cameron, May als de economische en politieke elite wilden helemaal niet uit de EU. Me dunkt dat die beter weten wat goed is voor het land dan een flink deel van het electoraat die na afloop nog eens opzochten wat de EU eigenlijk is. Niets mis met tegenstanders van de EU, en het is ook gewoon mogelijk om dit via de parlementaire weg te doen, maar via een loterij wordt de democratie wel erg rigide en destabiliserend. Punt is ook dat de serieuze politici met hun rug tegen de muur staan. De meerderheid van de partijen wil, terecht, dat de EU verder integreert op hoofdzaken om Europa wat stabieler te maken, maar zo'n opvatting kost je de verkiezingen tegenwoordig.

JStokx
JStokx13 jul. 2018 - 10:18

Haha, May heeft niet haar beste weken.

Poezenmens
Poezenmens13 jul. 2018 - 10:12

Wordt het niet eens tijd voor Europese leiders te stoppen met slijmen en het in de k*nt kruipen van Trump. De grenzen van diplomatie en fatsoen zijn zo langzamerhand wel bereikt. Negeren van die man lijkt me wel een aardige optie.

2 Reacties
OlavM
OlavM13 jul. 2018 - 14:25

@ Merel: De grenzen van diplomatie en fatsoen zijn door Trump al geruime tijd overschreden. Het probleem is dat Europa er niet onderuit kan dat hij door de Amerikanen is gekozen, en dat dus hoe dan ook met hem moet worden gesproken. "Negeren" is totaal geen "optie" in de huidige internationale verhoudingen.

Nick the Stripper
Nick the Stripper13 jul. 2018 - 19:09

OlavM 13 juli 2018 at 16:25 [ Het probleem is dat Europa er niet onderuit kan dat hij door de Amerikanen is gekozen] Ik blijf er toch maar op hameren dat niet 'de Amerikanen' maar het Amerikaanse kiesstelsel Trump heeft gekozen. Hij is legitiem aan de macht gekomen, ja, maar zeker niet democratisch. Laten we deze abberatie alsjeblieft niet normaliseren.

west012
west01213 jul. 2018 - 9:57

Langzaam maar zeker glijden we naar een situatie waarin de figuur Trump volledig geaccepteerd wordt. Wat de man ook uitkraamt en hoe beledigend hij ook is, alles wordt geaccepteerd. Ik hoorde op radio 1 zelfs journalisten bewonderend over hem spreken. Ongelofelijk.

1 Reactie
stokkickhuysen
stokkickhuysen13 jul. 2018 - 14:39

je, dit is het probleem, vioer jaar van deze onzin en het wordt normaal gevonden. Er zijn zelfs mensen die zeggen dat Trump doet wat hij zegt, en dat Trump duidelijk is in wat hij wil. Voorlopig legt hij de Amerikaanse rechtsorde naast zich neer door onder anderen rechterlijke uitspraken omtrent gezinshereniging te negeren. Ook lijnt hij de nieuwe supreme court judge op die van mening is dat een president niet tijdens zijn ambtsperiode zou mogen worden verdacht of aangeklaagd. In verband met het Mueller onderzoek is het zeker mogelijk dat een dergelijke vraag aan de Supreme court wordt voorgelegd.

Joop Schouten
Joop Schouten13 jul. 2018 - 9:55

´Dat zou volgens Trump het einde betekenen van een handelsverdrag tussen de beide landen, want ‘als ze zo’n deal sluiten, doen we zaken met de EU en niet met het Verenigd Koninkrijk’.´ De huidige neoliberale wereldhandel is in mijn ogen desastreus voor het milieu dus de tweespalt die 'Dumb' zaait tussen 'Europa' en GB maakt feitelijk niet uit. (Om over de NAVO nog maar te zwijgen.) Wat een puinhoop.

Meta  Foor
Meta Foor13 jul. 2018 - 9:52

ondanks alle massale kudde weerzin, moet je beamen dat hij -in geval brexit- voor 100% gelijk heeft. Sommige figuren echter kunnen de meest sublieme ideen en initiatieven hebben, maar door massa-gericht zijn die al bij voorbaat de grond ingeboord. Vooral in NL neemt dat afgelopen 4 jaar bizarre vormen aan.

3 Reacties
Robbels
Robbels13 jul. 2018 - 12:04

'ondanks alle massale kudde weerzin, moet je beamen dat hij -in geval brexit- voor 100% gelijk heeft.' #Hoedan? Hoe kan je iets verknallen dat a priori al geen kans van slagen heeft?

stokkickhuysen
stokkickhuysen13 jul. 2018 - 14:41

Ik moet helemaal niks en wat bedoel je met Brexit en 100% gelijk hebben?

madbako
madbako14 jul. 2018 - 8:32

@stokkickhuysen 13 juli 2018 at 16:41 en wat bedoel je met Brexit en 100% gelijk hebben? Kan je lang op wachten. Kretologie wordt zelden en te nimmer onderbouwd.

Komtgoed
Komtgoed13 jul. 2018 - 9:28

De aristocraten in het Verenigd Koninkrijk moeten even wachten op de nieuwe afspraken die gemaakt zullen worden. Ze leven nog in hun eigen geschiedenis en willen maar niet beseffen dat de wereld is veranderd. Het land waar de zon niet onder ging is straks een museum geworden.

JanBakker2
JanBakker213 jul. 2018 - 9:20

Los of brexit goed of slecht is maar hij heeft hun punt dat zij er een zooitje van gemaakt heeft. Haar oplossing kost veel geld maar zal in de toekomst geen voordelen bieden.

Henri Zwols
Henri Zwols13 jul. 2018 - 9:02

Dergelijke taal vraagt om een gepast antwoord. Wellicht kan Theresa May de film 'Love actually' nog eens bekijken ter inspiratie: https://youtu.be/qMJcZpvyNok

gerryjoris
gerryjoris13 jul. 2018 - 8:57

Queen Elizabeth Says Bone Spurs Will Prevent Her from Meeting Trump????

madbako
madbako13 jul. 2018 - 8:53

Typisch VS. Ze doen het al vele decennia, zich bemoeien met de interne politiek van een soevereine staat. Als het niet gaat zoals wij, de VS, het willen, dan zorgen we of voor een regime change of we bombarderen jullie helemaal plat. En nog zijn er mensen die deze randdebiel serieus nemen. Ik opteer nog steeds voor het verbreken van alle banden met de VS. Zij hebben ons harder nodig dan wij de VS

2 Reacties
Jamie3
Jamie313 jul. 2018 - 9:26

@Madbako 'Ik opteer nog steeds voor het verbreken van alle banden met de VS. Zij hebben ons harder nodig dan wij de VS' Daar wil ik dan wel wat cijfers van zien.

madbako
madbako13 jul. 2018 - 15:05

@Jamie 13 juli 2018 at 11:26 @Madbako Daar wil ik dan wel wat cijfers van zien. Los van et feit dat je dat zelf kan opzoeken, zegt de randdebiel het zelf. VS heeft een handelstekort t.o.v. China, en Duitsland en meerderen. Waarom denk je dat al die importheffingen er komen. Kom op joh, gebruik je hersens

Kruimeltjes2
Kruimeltjes213 jul. 2018 - 8:43

Ik vraag me echt serieus af, wanneer enkele 'geheime diensten' met elkaar overleggen en besluiten dat genoeg inderdaad genoeg is. Dat zullen niet de 'geheime diensten' van China of Rusland zijn, die lachen 24/7. Wat zou er zich afspelen in de donkere achterkamertjes? Nou zou ik er geen voorstander van zijn, dat er besloten wordt actie te ondernemen, want elk land heeft recht zijn eigen leider te kiezen. Het blijft heel fascinerend om te mogen aanschouwen hoe de ultieme democratie werkt: zelfvernietiging.

Grooteman2
Grooteman213 jul. 2018 - 8:38

Wat betreft May heeft hij gelijk. May heeft de Brexit inderdaad verknald. Heeft eigenlijk in 2 jaar tijd bijna niets gedaan en komt nu met een bijzonder uitgeklede versie (soort "Brexit Light") die het referendum geen recht doet en zorgt dat de hardliners ontslag nemen. Niet tactisch om dat juist nu te zeggen maar zo is de man nu eenmaal. Of Boris Johnsson een goede opvolger zou zijn betwijfel ik, maar hij is toch 8 jaar burgermeester van London geweest en dus een keer herkozen en derhalve zal hij ongetwijfeld kwaliteiten hebben. Zijn enthousiasme eindigt echter nog wel eens in gestoethaspel en premier lijkt me wat te hoog gegrepen.

1 Reactie
stokkickhuysen
stokkickhuysen13 jul. 2018 - 16:00

Grooteman Wat had May kunnen doen dan? De Britten hebben zichzelf in de meest onmogelijke onderhandelingspositie gemanoevreerd, de man die voor de Brexit was (Johnson zei ook niet te weten hoe eruit te komen, en vlucht nu politiek slim maar relationeel dom weg (loyaliteit van iemand kan deze man wel vergeten).

Bouwman2
Bouwman213 jul. 2018 - 8:29

Trump doet nooit een knoop dicht, hij laat alles lekker waaien. Vaak draagt hij dan een stropdas, meestal een vuurrode als een soort schaamlap net als onze Nederlandse papua's vroeger deden. Hier op de foto draagt hij een vlinderdas, zo te zien een voorgeknoopt exemplaar want zelf strikken is heel lastig, vooral als je dat in je eentje moet doen en dikke vingers hebt. Trump laat daarmee zien hoe hij is, namelijk fundamenteel nonchalant met lak aan conventies. Dat is vernieuwend en verfrissend. En vernieuwing dat wil iedereen wel en een verfrissing nemen we allemaal op zijn tijd. toch? . Zelfs degelijke Groningers willen nu allemaal vernieuwing en het onderwijs willen ze het permanent. Het idee is dat nieuw altijd beter is en dat uiteindelijk de belofte wordt vervuld en de Messias alsnog neerdaalt. Met de echte en enige Messias, die nog prominent aanwezig is in de vaderlandse Kamer en aanpalend Kabinet, liep het naar verluidt slecht af. Natuurlijk hoop ik van harte dat zoiets de huidige POTUS niet zal gebeuren, maar dat hij ook, zoals het hoort, in de geschiedenisboeken zal op gaan en daarmee óók de onsterfelijkheid zal bereiken. Intussen is het goed de scherven nu reeds te verzamelen en vooral niet bij de pakken neer te zitten. Alles gaat voorbij, Ronald Reagan de geweldenaar, is er ook niet meer en met George Bush gaat het ook niet goed. De tijd van elke POTUS is aan grenzen onderhevig. Het beste is gewoon doen waar je sterk in bent, en lachen kunnen we bijna allemaal. Denk maar aan Mark Rutte. Doe als Queen, die is al royaal op leeftijd. Die moet vanmiddag ook gewoon lachen terwijl ze eigenlijk liever een potje wil huilen. Queen weet dat zodra de POTUS weer volgens protocol vertrokken is ze haar hoed kan afzetten en lekker in haar gifgroene tuinbroek een medium dry sherry kan drinken met haar man, die nog ouder is dan zij maar net zo gezellig. Alles gaat voorbij. dat is tragisch maar tegelijkertijd een opbeurende want relativerende gedachte.

Geleen
Geleen13 jul. 2018 - 8:29

De man is maar druk met verdeeldheid te creëren in Europa en de rest van de wereld... en hij komt ermee weg. Wordt het niet eens tijd dat hij een koekje van eigen deeg gaat krijgen..?? Kom op May, zet 'm op de metro richting vliegveld en hop het land uit.

1 Reactie
Jan Willem de Boer3
Jan Willem de Boer313 jul. 2018 - 15:24

Geleen wat Trump gewoon aantoont is dat de EU slechts een economische speler is en nog zeer protectionistisch ook. Er is geen cohesie binnen de EU, de grotere lidstaten pushen hun eigen nationale belangen en interesses. Maar Duitsland en Frankrijk raken de regie kwijt en Brussel ook. Kortom de "machtige" EU is slechts een economische ballon met heel veel lucht gevuld en geen politiek gewicht.

Hiltermann
Hiltermann13 jul. 2018 - 8:15

Waar bemoeit die man zich mee? Het VK is een soevereine staat die niet afhankelijk is van de opvattingen van meneer Trump. Hoe de Engelsen hun brexit vormgeven is een zaak tussen hen en de EU. Trump kan zich beter bezig houden met de problemen in de VS, armoede, criminaliteit en werkeloosheid. Uitbreiding van het leger staat ook op het programma nu Trump de NAVO wil verlaten. Dan mag hij helemaal alleen uitmaken waar de VS hun agressie kunnen botvieren, de NAVO doet dan niet meer mee.

4 Reacties
Libertain
Libertain13 jul. 2018 - 8:26

{"Dan mag hij helemaal alleen uitmaken waar de VS hun agressie kunnen botvieren, de NAVO doet dan niet meer mee.'] Dit lijkt een uitspraak van een alternatieve realiteit te zijn. Tot op heden bepalen nog altijd de VS zeer nauwkeurig waar NAVO, naar je eigen woorden - agressie kan botvieren. Blijft precies hetzelfde ook in de toekomst, mogelijk tot op het moment dat de NAVO wordt opgeheven.

Appi Mohamud
Appi Mohamud13 jul. 2018 - 8:44

Niet vergeten dat de hele nut van NATO, artikel 5 maar een keer is gebruikt sinds de bestaan van de hele NAVO, en dat door de Americanen zelf. Laat ze zich maar terug trekken, zal me het lachen vergaan als Rusland of China dan deel neemt. Al zit de BRICK er veel meer belovend voor hun uit.

marcelhermus
marcelhermus13 jul. 2018 - 8:49

VS is toch ook een soevereine staat. En iedereen bemoeit zich ook daarmee, waaronder Khan.

OlavM
OlavM13 jul. 2018 - 14:13

@ Hiltermann: ]Uitbreiding van het leger staat ook op het programma nu Trump de NAVO wil verlaten.] De Amerikanen gaan natuurlijk van hun levensdagen niet "de NAVO verlaten". Het is een militair pact dat voor de VS nog steeds militair-strategisch dusdanig belangrijk is, dat ze het leeuwendeel ervan langdurig hebben bekostigd. Het is niet verrassend dat de VS de andere NAVO-partners meer wil laten bijdragen, maar de NAVO opgeven zullen zelfs de meest geharnaste Republikeinen, en al helemaal niet de commerciële en financiële machten op de achtergrond, toestaan.

msj_meijerink
msj_meijerink13 jul. 2018 - 7:40

Ik snap er niets van, waarom zoveel oppositie bij de welgemeende adviezen van dit ongekende genie? Vraag: welke psychiatrische instellening heeft de poorten (niet) bewaakt toen Trump erdoor ontsnapte? Wat een ongekende mafkees!

Frank1234
Frank123413 jul. 2018 - 7:31

Hij zegt dat het geen prioriteit heeft om met Engeland een speciaal handelsakkoord te sluiten als ze min of meer in Europa blijven. Dat Amerika dan beter direct met Europa afspraken kan maken lijkt me logisch en het is ook wel eerlijk om dit in een vroeg stadium duidelijk te maken. Ik begrijp eerlijk gezegd niet helemaal hoe May het zich precies voor zich zag. Aan de ene kant half in Europa blijven, maar wel speciale handels akkoorden met Amerika en andere grootmachten? Ik denk dat behalve Trump, Europa dit ook niet echt ziet zitten.

5 Reacties
Libertain
Libertain13 jul. 2018 - 8:29

Brexit is gewoon flauwekul van zelfingenomen, egotrippende neoliberalen die uiteindelijk helemaal in het openbaar is gaan losbarsten. May is de slechtste mogelijke reclame voor een vrouwelijke Premier.

madbako
madbako13 jul. 2018 - 8:55

Prachtig verhaal, maar het gaat hem geen ene moer aan hoe en wat het VK en de EU afspreken.

Satya
Satya13 jul. 2018 - 13:05

Libertain Wat heeft vrouw zijn hier nou weer mee te maken? Ik ben geen feministe maar dit soort opmerkingen vind ik waardeloos. Dan zou door rutte geen man meer geschikt zijn?

Loebkesman
Loebkesman13 jul. 2018 - 21:03

@Satya Anno 2018 (Identity Politics) heeft Libertain een punt.

Nick the Stripper
Nick the Stripper15 jul. 2018 - 18:20

Libertain 13 juli 2018 at 10:29 [ May is de slechtste mogelijke reclame voor een vrouwelijke Premier. ] Over circa een maand krijgen we Boris Johnson. Ik durf nu al te voorspellen dat hij de slechtst mogelijke reclame zal zijn voor een mannelijke prime minister. Net zoals Donald Trump nu al de slechtst mogelijke reclame is voor een mannelijke president ooit. En zoals Kim Jong-Un, Rodrigo Duterte en Recep Erdogan de slechts mogelijke reclame zijn voor mannelijke dictators. Als je alle beroerde mannelijke leiders afzet tegen alle beroerde vrouwelijke leiders dan vrees ik dat piemeldragenden toch zeer zwaar in de meerderheid zijn.

Maghetweten
Maghetweten13 jul. 2018 - 7:30

Als May en de Britten enig zelfrespect hebben kunnen ze dit niet over hun kant laten gaan. Als ik hun was zou ik een verklaring naar buiten brengen dat een van de hondjes van Elisabeth ziek is geworden en dat daarom het bezoek van Trump aan haar niet door kan gaan.

2 Reacties
Ver Bazing
Ver Bazing13 jul. 2018 - 11:21

"Als ik hun was zou ik een verklaring naar buiten brengen dat een van de hondjes van Elisabeth ziek is geworden en dat daarom het bezoek van Trump aan haar niet door kan gaan" God wat een verademing dit te lezen. Het is inderdaad een lach opwekkend idee, Ha, ha, ha!. Humor is toch nog het beste wapen tegen grauwe eerloosheid!

OlavM
OlavM13 jul. 2018 - 14:06

@ Maghetweten: Beter nog is te verklaren, dat Elisabeth zélf ziek is geworden bij het vooruitzicht van Trumps bezoek!